Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου

  • [01] Διεργασίες για την εκλογή νέου προέδρου

    Συνεχίζονται οι διεργασίες για τη διαδοχή στη ΝΔ, ενώ η υποβολή υποψηφιοτήτων λήγει σήμερα. Όλοι οι διεκδικητές φαίνεται να συγκλίνουν για εκλογή ηγεσίας από τη βάση και αναμένουν να ξεκαθαρίσει ο κ. Κ. Καραμανλής εάν αποδέχεται την πρόταση να παραμείνει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία διαδοχής.

    Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου κ. Σιούφας δήλωσε ότι συνεχίζεται η πρωτοβουλία της επιτροπής και πρόσθεσε ότι οι απόψεις του Δ. Αβραμόπουλου, της Ντόρας Μπακογιάννη, του Αντώνη Σαμαρά και του Παναγιώτη Ψωμιάδη για τη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή αρχηγού της ΝΔ τελούν υπό διαβούλευση.

    Ο κ. Σιούφας πρόσθεσε ότι εξετάζονται οι δυνατότητες μέσω του καταστατικού για τη συμμετοχή της βάσης στην εκλογή νέου προέδρου.

    Οι προσπάθειες θα ολοκληρωθούν μετά την επίσημη υποβολή των υποψηφιοτήτων, κατέληξε ο κ. Σιούφας.

    Η Ντ. Μπακογιάννη κατέθεσε και επίσημα την υποψηφιότητα της

    Και επίσημα η Ντόρα Μπακογιάννη κατέθεσε σήμερα στην Οργανωτική Επιτροπή την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ενόψει του εκτάκτου συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου.

    Την ίδια ώρα 1000 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα υπογράφουν κείμενο υποστήριξης στην υποψηφιότητα της κας Μπακογιάννη.

    Πρόκειται για εκπροσώπους εργαζομένων, αγροτών και εμπορικών συλλόγων, γυναικείων οργανώσεων, επιστημονικών φορέων, εκπροσώπων της ΟΝΝΕΔ, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής και πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κομματικών οργανώσεων οι οποίοι και σε επιστολή τους υποστηρίζουν πως η κα Μπακογιάννη είναι αδιαμφισβήτητα η καταλληλότερη για την ηγεσία του κόμματος.

    "Χρειαζόμαστε μια νέα ηγεσία που να συνδυάζει το σύγχρονο πολιτικό λόγο, με την μαχητικότητα, την πολιτική εμπειρία, τη συνεχή και αδιάλειπτη πολιτική προσφορά στο κόμμα και την πολιτική καταξίωση στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μια ηγεσία που να συνθέτει απόψεις μέσα στο κόμμα αλλά και να διεισδύει αποτελεσματικά στους άλλους πολιτικούς χώρους", επισημαίνουν στη δήλωσή τους.

    Επίσημη η υποψηφιότητα του Π.Ψωμιάδη

    Την υποψηφιότητά του για τη θέση του προέδρου της ΝΔ κατέθεσε επισήμως ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή που έστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου Δημήτρη Σιούφα.

    Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους ο κ. Ψωμιάδης τόνισε ότι εντός της προθεσμίας θα καταθέσει και τις υπογραφές 50 συνέδρων, που υποστηρίζουν την υποψηφιότητά του, όπως απαιτείται για να είναι κάποιος υποψήφιος.

    Είπε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω από την υποψηφιότητά του και σημείωσε πως η πρωτοβουλία που ανέλαβε υπηρετεί την ενότητα της ΝΔ. Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του γιατί το συνέδριο της ΝΔ θα είναι ανοιχτό και δεν θα είναι απλώς ένα συνέδριο διαδοχής, όπως είπε.

    Τη Δευτέρα συνεδριάζει η ΚΟ της ΝΔ

    Την προσεχή Δευτέρα, 19 του μήνα θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας μετά τις εκλογές. Στην συνεδρίαση, η οποία θα γίνει στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, θα μιλήσει ο πρόεδρος του κόμματος κ. Κ. Καραμανλής.

    Στην ίδια συνεδρίαση θα γίνει και η εκλογή του νέου Γενικού Γραμματέα της ΚΟ και των πέντε αναπληρωτών του, θέσεις για τις οποίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα - όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση - μέχρι την Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου και ώρα 10 μ.μ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 15 October 2009 - 16:30:27 UTC