Browse through our Interesting Nodes for Legal Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα"
  • [02] Μήνυμα Δ. Δρούτσα στην ΠΓΔΜ
  • [03] "Λύσεις μέσα από διάλογο"

  • [01] "Αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα"

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση είχε το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

    Ο κ. Ραγκούσης, σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση, ανακοίνωσε την περικοπή των κρατικών αυτοκινήτων και του κόστους κίνησης και συντήρησής τους, στο πλαίσιο των μέτρων της κυβέρνησης για δραστικό περιορισμό της κρατικής σπατάλης.

    Ο κ. Ραγκούσης δήλωσε ότι «η κυβέρνηση έλαβε εντολή από τον ελληνικό λαό να τα αλλάξει όλα και αυτό θα κάνει, ξεκινώντας από το μείζον ζήτημα του περιορισμού της σπατάλης».

    Ως εκ τούτου, για τα κρατικά αυτοκίνητα τα οποία, σύμφωνα με απογραφή του υπουργείου Εσωτερικών είναι περίπου 57.000 και κοστίζουν ετησίως γύρω στα 350 εκατ. ευρώ στους φορολογούμενους, αποφασίστηκε η δραστική περικοπή του αριθμού τους. Παράλληλα κοινοποιήθηκε ότι δεν πρόκειται να γίνει νέα αγορά αυτοκινήτου για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι υπηρεσίες, που διαθέτουν περισσότερα από πέντε αυτοκίνητα, θα πρέπει το αμέσως επόμενο διάστημα να αιτιολογήσουν την ανάγκη χρήσης τους, ειδάλλως θα πρέπει να αρκεστούν στα πέντε.

    Επιπλέον, ο υπουργός έκανε γνωστό ότι θα αντικατασταθούν τα κρατικά αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με υβριδικά έως και 1600 κυβικών, τα οποία θα αγοραστούν με τη μέθοδο «λήζινγκ», προκειμένου να περιοριστεί το υπερβολικό κόστος τους σε ανταλλακτικά, καθώς η συντήρησή τους θα βαρύνει την εταιρία από την οποία θα αγοραστούν. Το υπουργείο Εσωτερικών στοχεύει και στη μείωση, κατά 30%, της βενζίνης που απαιτεί η μετακίνησή τους. Επίσης, άμεσα «κόβονται» 88 αυτοκίνητα κρατικών αξιωματούχων από τα 250, που κυκλοφορούν, ενώ για τη μετακίνηση εντός Αθηνών θα χρησιμοποιούνται οχήματα έως 1600 κυβικά και για εκτός Αθηνών, θα προτιμώνται τα βαν, όπως έγινε και πρόσφατα για τη μετακίνηση του πρωθυπουργού στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις, στο Ελληνικό.

    Σημειώνεται ακόμη ότι με τη δραστική μείωση των κρατικών οχημάτων και τη σταδιακή αντικατάστασή τους με υβριδικά θα περιοριστεί τόσο η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, όσο και το κυκλοφοριακό κομφούζιο στους δρόμους με δεδομένη την έρευνα, που είχε κάνει το Τμήμα Συγκοινωνιολόγων του Πολυτεχνείου της Αθήνας, σύμφωνα με την οποία από το σύνολο των 6,5 εκατ. μετακινήσεων, που καταγράφονται καθημερινά στο λεκανοπέδιο της Αττικής, οι 2,6 εκατ. μετακινήσεις είναι κρατικών οχημάτων.

  • ** Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός δέχθηκε τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας.

  • ** Αυτή την ώρα, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ προκειμένου να εκλέξει το προεδρείο της. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΟ ο κ. Παπανδρέου έχει προτείνει τον Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος μαζί με τον Πέτρο Ευθυμίου θα είναι και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος.

  • ** Αύριο το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία της νέας Βουλής, ενώ την Πέμπτη το πρωί θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία για την εκλογή του προεδρείου της. Ο Φίλιππος Πετσάλνικος προτείνεται από το ΠΑΣΟΚ για τη θέση του Προέδρου της Βουλής.

  • ** Όπως κοινοποιήθηκε από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Α. Παπανδρέου, επιλέγει τη βουλευτική έδρα στην Περιφέρεια Αττικής. Μετά την επιλογή του αυτή, στην Α' Θεσσαλονίκης εκλέγεται βουλευτής ο κ. Θωμάς Ρομπόπουλος. Πρώτη αναπληρωματική στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στην περιφέρεια Αττικής είναι η κ. Ελισάβετ Γράψα.

    "Αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα"

    "Είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε τα πράγματα και να αξιοποιηθεί μια τεράστια επένδυση του ελληνικού λαού, ώστε να απελευθερώσουμε την Αττική, να ανοίξουμε το θαλάσσιο μέτωπο και να διαμορφώσουμε χώρους αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και πρασίνου, χώρους όπου ο πολίτης να αισθάνεται καθημερινά ότι έχει αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής, η δυνατότητα συμμετοχής, ανάπτυξης, εκπαίδευσης και πολιτισμού για όλους".

    Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο Ελληνικό και στο Στάδιο του Tae kwon do, στο Παλαιό Φάληρο.

    Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε αυτούς τους χώρους, μαζί με τον Ισπανό αρχιτέκτονα Ζοζέ Ασεμπίγιο και τους υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλο Γερουλάνο και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε σε δήλωσή του ότι θεωρεί τα δικαιώματα αυτά αυτονόητα, προσθέτοντας ότι έχουμε τεράστιες δυνατότητες που δεν έχουν αξιοποιηθεί σωστά, ώστε όλα αυτά να αποδοθούν στους κατοίκους και σε όλο τον ελληνικό λαό.

    Από την πλευρά του,ο κ. Ζ. Ασεμπίγιο είπε ότι όλες οι πόλεις του κόσμου έχουν τα ίδια προβλήματα, όμως κάθε μια πρέπει να βρει ειδικές λύσεις.

    "Πολλοί πιστεύουν ότι είμαι εδώ, γιατί ίσως είναι δυνατό να εφαρμοστεί η εμπειρία μου της Βαρκελώνης. Δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί", τόνισε ο κ. Ασεμπίγιο, υπογραμμίζοντας ότι οι λύσεις για τις ελληνικές πόλεις πρέπει να βρεθούν από Ελληνες, που έχουν πλήρη γνώση της χώρας τους.

    Ο Ισπανός αρχιτέκτονας ανέφερε ότι βρίσκεται εδώ μόνο για να συμβουλέψει τον πρωθυπουργό και τους συμβούλους του, να ανταλλάξει ιδέες και να ακούσει, καθώς, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, ζούμε σε εποχή παγκοσμιοποίησης και όλες οι πόλεις (πέρα από τις εξειδικευμένες λύσεις) πρέπει να συμμετέχουν σε νέες τεχνολογίες και να λαμβάνουν μέρος σε έναν τρόπο οικοδόμησης, που υπαγορεύεται από αυτές τις τεχνολογίες.

    Και πρόσθεσε ότι πάνω σε αυτά τα σχέδια εργάζεται ο ίδιος στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη και άλλες πόλεις.

    Αμέσως μετά τις επισκέψεις στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις στο παραλιακό μέτωπο ο πρωθυπουργός και η συνοδεία του μετέβησαν στο Γαλάτσι, απ΄όπου ο Ισπανός αρχιτέκτονας είχε τη δυνατότητα πανοραμικής αποψης του πολεοδομικού συγκροτήματός των Αθηνών.

    -

    [02] Μήνυμα Δ. Δρούτσα στην ΠΓΔΜ

    Τη βούληση της Ελλάδας και της νέας ελληνικής κυβέρνησης να είναι και πάλι πρωταγωνιστής στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, υπογράμμισε ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, μετά τη συνάντησή του με τον σέρβο υπουργό Εξωτερικών Βουκ Γιέρεμιτς.

    Απαντώντας σε ερώτημα για τις πληροφορίες που αφορούν το περιεχόμενο της Εκθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ, η οποία αναμένεται να δοθεί αύριο στη δημοσιότητα, ο αναπληρωτής υπουργός των Εξωτερικών τόνισε ότι ''η θέση της Ελλάδας, η εθνική κόκκινη γραμμή είναι ξεκάθαρη και γνωστή. Η έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων είναι αποκλειστικά θέμα των κρατών - μελών της ΕΕ, άρα και της Ελλάδας''.

    Ο Δημήτρης Δρούτσας ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι η "ατμομηχανή'' της ενταξιακής πορείας των χωρών της περιοχής ''και αυτό προϋποθέτει βεβαίως και την απαραίτητη προετοιμασία των χωρών αυτών και συγκεκριμένα για τα Σκόπια, προϋποθέτει την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας".

    Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ της Σερβίας

    Την υλοποίηση της δέσμευσης της Ελλάδας να υποστηρίξει σθεναρά την ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων προσφέροντας κάθε δυνατή συνδρομή, εξέφρασε σήμερα ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντησή που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γιέρεμιτς, ο οποίος συναντήθηκε και με τον πρωθυπουργό Γιώργο Α. Παπανδρέου.

    Με την πεποίθηση ότι μια νέα δυναμική διεύρυνσης της ΕΕ μπορεί να γεννηθεί προς τη γειτονιά μας, ο κ. Δρούτσας μετέφερε στον συνομιλητή του τη συγκεκριμένη πρόταση της ελληνικής πλευράς για ''τη διαμόρφωση ενός νέου Οδικού Χάρτη για τα Δυτικά Βαλκάνια'', όπως έγινε το 2003, επί της ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ, με τη λεγόμενη ''Ατζέντα της Θεσσαλονίκης''.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός τόνισε ότι ο νέος Οδικός Χάρτης θα υιοθετεί ''ένα χρονικό ορόσημο αυτής της διαδικασίας, ένα ορόσημο θαραλλέο, αλλά εφικτό και συμβολικό''.

    Θα είναι το 2014, δηλαδή ακριβώς 100 χρόνια μετά το ξέσπασμα του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, ''και αυτό θα δείξει ότι μάθαμε από τα λάθη μας και ότι είμαστε έτοιμοι να οικοδομήσουμε, από κοινού, ένα μέλλον ειρήνης και ανάπτυξης για όλη την περιοχή''.

    Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Βουκ Γιέρεμιτς ήταν ο πρώτος ξένος Υπουργός που έγινε δεκτός επισήμως στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά την αλλαγή κυβέρνησης και αυτό καταδεικνύει τους ιδιαίτερα στενούς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας ανάμεσα στις δυο χώρες και τους δυο λαούς, δήλωσεο κ. Δρούτσας.

    ''Η Ελλάδα γίνεται ξανά, με σχέδιο, με όραμα, ταγός στην ευρωατλαντική πορεία των γειτόνων της'' και στο διμερές επίπεδο ''συναντήσεις σαν τη σημερινή συμβάλουν στην περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων σε πολιτικό επίπεδο, στην οικονομία, στον πολιτισμό και στην κοινωνία'', υπογράμμισε.

    Ο αναπληρωτής υπουργός έκανε αναφορά στις ιστορικές σχέσεις Ελλάδας - Σερβίας, αλλά, όπως επισήμανε, πάνω από όλα, ''μοιραζόμαστε ένα ελπιδοφόρο όραμα για την Ευρώπη, όραμα για μια γειτονιά ειρήνης, ευημερίας και δημιουργίας, στους κόλπους της Ευρωπαϊκής οικογένειας. Μια γειτονιά που δεν θα κρύβει και δεν θα αφήνει να διαιωνίζονται τα προβλήματα, όσο σύνθετα κι αν είναι, αλλά θα τα αντιμετωπίζει, πάντα με διάλογο και διπλωματία, ώστε να φτάσουμε σε λύσεις συναινετικές και βιώσιμες''.

    Πρόσθεσε ότι η ΕΕ είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο ειρήνης.

    ''Μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ειρήνη στην περιοχή μας, αναλαμβάνοντας τις ιστορικές της ευθύνες'', είπε.

    Ο Σέρβος Υπουργός των Εξωτερικών αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη σημασία που είχε για τη χώρα του η λεγόμενη ''Ατζέντα της Θεσσαλονίκης'', η οποία διαμόρφωσε το στρατηγικό στόχο της ένταξης της Σερβίας στην ΕΕ.

    ''Ο στόχος του 2014 μας βρίσκει σύμφωνους με μεγάλη χαρά, ήταν μία πρόταση την οποία διατύπωσε ο έλληνας πρωθυπουργός στην Κωνσταντινούπολη στο πλαίσιο της Διαβαλκανικής Συνεργασίας και το ακούσαμε με πολύ μεγάλη χαρά'', τόνισε ο σέρβος Υπουργός.

    Επισήμανε ότι πρόκειται για ένα νέο όραμα και εξέφρασε την ελπίδα 'ότι "θα υποστηρίξουν την προοπτική αυτή και άλλες χώρες των Βαλκανίων''.

    Συμφώνησε, επίσης, ότι η ΕΕ είναι το πιο πετυχημένο μοντέλο ειρήνης και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα εφαρμοστεί και στην περιοχή των Βαλκανίων, τερματίζοντας έριδες εκατονταετιών.

    Αναφέρθηκε στην ιστορική φιλία των δύο χωρών αλλά και στην φιλία του με τον έλληνα συνομιλητή του, τον οποίο γνώριζε από το παρελθόν.

    Απαντώντας, τέλος, σε ερώτημα ξένου ανταποκριτή για την πορεία της ένταξης στην ΕΕ, σε σχέση με την εντατικοποίηση των προσπαθειών για σύλληψη του Μλάντιτς, ο κ. Γιέρεμιτς είπε οτι ''η κυβέρνησή της Σερβίας θα συνεχίσει να καταβάλει τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια συνεργασίας με το Δικαστήριο της Χάγης'', όπως κάνει από τον περασμένο Ιούλιο.

    "Ελπίζουμε ότι η εντατικοποίηση των προσπαθειών θα οδηγήσει στο ξεπάγωμα των διαδικασιών της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς η Σερβία προχωρεί με όλα όσα οφείλει να κάνει ενόψει αυτού του στόχου'', κατέληξε.

    [03] "Λύσεις μέσα από διάλογο"

    "Κλειστό" για άλλες τρεις μέρες σε κάθε εμπορική συναλλαγή θα παραμείνει το εμπορικό λιμάνι του Πειραιά - ΣΕΜΠΟ Ν. Ικονίου, καθώς σήμερα οι 1500 λιμενεργάτες αποφάσισαν την συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων με κύριο αίτημα το "πάγωμα" της εγκατάστασης της COSCO, που σημειωτέον μέσω της θυγατρικής ΣΕΠ ΑΕ έχει εγκατασταθεί στο λιμάνι από την 1η Οκτωβρίου 2009.

    Σύμφωνα με την ΟΜΥΛΕ, οι λιμενεργάτες - υπάλληλοι και οι τεχνικοί που είναι μέλη της αποφάσισαν νέα τριήμερη απεργία για τις 14-15 και 16 Οκτώβρη, καθώς επίσης και αποχή από εργασία Σαββάτου-Κυριακής 17 και 18 Οκτώβρη 2009.

    Στο μεταξύ, το απόγευμα αναμένεται συνάντηση της ΟΜΥΛΕ και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ με την υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.

    «Έχουμε πετύχει να αρχίσει ένας διάλογος για όλα τα ζητήματα και εκείνα της εργασίας. Διασφαλίζουμε, με όρους δημόσιου συμφέροντος, τον υγιή ανταγωνισμό και συνεχίζεται και σήμερα και θα συνεχιστεί ο διάλογος με όλους τους φορείς για την εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού», είχε δηλώσει νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής αναφερόμενος στις εξελίξεις στο λιμάνι του Πειραιά, και παρέπεμψε στις χθεσινές δηλώσεις της υπουργού Οικονομίας Λούκας Κατσέλη.

    Ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι «θέλουμε να ολοκληρωθεί ο διάλογος το συντομότερο δυνατόν για να λήξει η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο λιμάνι» και εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχουν ενδείξεις» πως «θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

    Σχετικά με τη "διαφωνία" που φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να υπήρξε στο χτεσινό, άτυπο, υπουργικό συμβούλιο, μεταξύ της κας Κατσέλη και του κ. Θ. Πάγκαλου, ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η συζήτηση που γίνεται μέσα στην κυβέρνηση αποδεικνύει ότι υπάρχει μια θετική δυναμική και ότι οι εξελίξεις συζητώνται και αποφασίζονται μέσα από τα αρμόδια όργανα».

    Κληθείς να σχολιάσει τα περί «φωνών μέσα στην κυβέρνηση που έλεγαν ότι δεν είναι δυνατό ένας υπουργός να διαπραγματεύεται με τους νομικούς συμβούλους μια εταιρείας για το θέμα της σύμβασης», δήλωσε ότι «αυτές τις φωνές εγώ δεν τις έχω ακούσει».

    Επιπλέον, ερωτηθείς για το αν είναι δίκαια τα αιτήματα των εργατών, ο κ. Πεταλωτής απάντησε ότι «σε κάθε απεργία υπάρχουν και κάποια αιτήματα. Η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντάει επ' αυτών».

    Ακόμη κληθείς να αποσαφηνίσει τους όρους της επαναδιαπραγμάτευσης, ο κ.Πεταλωτής χαρακτήρισε μια τέτοια ενέργεια «άκαιρη, η οποία θα ακύρωνε πολλές διαδικασίες διαλόγου».

    Δηλώσεις Λ.Κατσέλη

    Χθες, η νέα υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη είχε πεντάωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των Ελλήνων εφοπλιστών, τη διοίκηση του ΟΛΠ, αλλά και το Δ.Σ. της ΠΝΟ, είχε χθες στο παλιό ΥΕΝΑΝΠ, στον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθεί, τόσο για τα προβλήματα της ναυτιλίας και των λιμανιών όσο και των Ελλήνων ναυτικών, οι οποίοι ήδη έχουν ταχθεί κατά της διάσπασης του ΥΕΝΑΝΠ και της συγχώνευσης του με άλλα υπουργεία.

    Πρώτα η υπουργός συναντήθηκε με το προεδρείο της Ένωσης Ελλήνων εφοπλιστών, όπου άκουσε διά στόματος του προέδρου της ΕΕΕ Θ. Βενιάμη τα προβλήματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Εξερχόμενος ο κ. Βενιάμης από την αίθουσα της συνάντησης με την υπουργό δήλωσε τα εξής: "Συναντηθήκαμε, μας μίλησε και ο διάλογος συνεχίζεται".

    Η δεύτερη συνάντηση, ήταν με τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΛΠ κ.κ. Μπεχράκη-Αναστασόπουλο, οι οποίοι παρέδωσαν όλους τους υπηρεσιακούς φακέλους που αφορούν την 35χρονη σύμβαση με την COSCO, ενώ τέλος στη συνάντηση με την ΠΝΟ ο ΓΓ της Γιάννης Χαλάς παρέδωσε υπόμνημα με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 20.000 Έλληνες ναυτικοί.

    Μιλώντας δε στους δημοσιογράφους η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι η ναυτιλία αποτελεί αιχμή του δόρατος της διεθνούς μας παρουσίας και της αναπτυξιακής μας δύναμης κάτι που το νέο υπουργείο καλείται να υπηρετήσει, ενώ σε συνεργασία με όλους τους αρμοδίους φορείς θα προωθηθεί η ανάδειξη του Πειραιά σε ναυτιλιακό κέντρο, η αναβάθμιση των ακτοπλοϊκών υπηρεσιών και των υπηρεσιών θαλασσίου τουρισμού, η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό με την προσέλκυση νέων στελεχών και κίνητρα για την παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα και η ενίσχυση της ναυτιλιακής διπλωματίας με ενεργό ρόλο στους διεθνείς ναυτιλιακούς οργανισμούς.

    Αναφερόμενη δε στην περιβόητη σύμβαση της COSCO, αλλά και τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των 1.500 λιμενεργατών, η κ. Κατσέλη επισήμανε ότι όλα τα ζητήματα θα λυθούν μέσω του διαλόγου και στην επιδίωξη της είναι να αποκατασταθεί η ηρεμία και η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού με στόχο το δημόσιο συμφέρον.

    Ήδη, είπε χαρακτηριστικά η υπουργός, έχει συμφωνηθεί με την ΣΕΠ Α.Ε. (θυγατρική COSCO) να ξεκινήσει άμεσα ουσιαστικός διάλογος σχετικά με όλα τα ζητήματα της παραχώρησης, ενώ τα αποτελέσματα του διαλόγου θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1 Οκτωβρίου 2009. Τέλος, να τονισθεί ότι η υπουργός Λούκα Κατσέλη έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα των απλήρωτων ναυτικών των πλοίων της G.A. Ferris, τονίζοντας η καταβολή των δεδουλευμένων αποτελεί άμεση προτεραιότητα.

    -


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 13 October 2009 - 14:30:33 UTC