Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναζητείται κοινά αποδεκτή λύση στη ΝΔ
  • [02] Νέο "όχι" στην έκδοση Χριστοφοράκου
  • [03] Δραματική έκκληση

  • [01] Αναζητείται κοινά αποδεκτή λύση στη ΝΔ

    Προσπάθεια για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ των τεσσάρων ενδιαφερθέντων για τη συμμετοχή της βάσης στην διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ, καταβάλλει ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου κ.Δημήτρης Σιούφας.

    Στην κατεύθυνση αυτή έχει συνάντηση, αυτή την ώρα, με τους δύο από τους τέσσερις ενδιαφερθέντες κ.κ. Αντώνη Σαμαρά και Δημήτρη Αβραμόπουλο.

    Ο κ. Σιούφας επικοινώνησε με την κα Μπακογιάννη, η οποία του απάντησε ότι έχει καταθέσει τις προτάσεις της και πέραν αυτού ότι θα αποδεχθεί όποια λύση συμφωνηθεί, αρκεί να καταλήγει στη διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

    Ο κ.Παναγιώτης Ψωμιάδης επίσης προσεκλήθη, αλλά δεν μπορεί να παραστεί γιατί θα είναι στα εγκαίνια του νέου δημαρχιακού μεγάρου αλλά θα αποδεχθεί και εκείνος ό,τι συμφωνηθεί.

    "Αν εξευρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στην κατεύθυνση της συμμετοχής της βάσης στην εκλογή αρχηγού θα επικοινωνήσω με τον πρόεδρο του κόμματος κ. Καραμανλή ώστε να τον ενημερώσω και από εκεί να πάρω νέες οδηγίες", δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούφας.

    Στη σημερινή συνεδρίασή της η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου εξέτασε τα ζητήματα που είχαν θέσει οι τέσσερις ενδιαφερθέντες για το αξίωμα στην προηγούμενη συνεδρίαση.

    Ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής προσδιορίζεται από το άρθρο 19 του καταστατικού και αφορά στην προπαρασκευή και στην εποπτεία των εργασιών του συνεδρίου.

    Ύστερα από τις προτάσεις, τις ιδέες και τις θέσεις που κατέθεσαν οι τέσσερις ενδιαφερθέντες η επιτροπή ανακοινώνει επίσης τα εξής: ότι η ευθύνη της συνίσταται στην προπαρασκευή και στην εποπτεία του συνεδρίου, ότι η καταληκτική ημερομηνία που έχει οριστεί από τον πρόεδρο, σύμφωνα με το καταστατικό για την εκλογή νέου αρχηγού, είναι η 7η Νοεμβρίου. Επίσης ο κ. Σιούφας διευκρίνισε ότι η Οργανωτική Επιτροπή έχει αυτή τη συγκεκριμένη αποστολή και μόνο και δεν μπορεί να την υπερβεί γιατί θα δημιουργηθούν προβλήματα.

    Τέλος, διευκρίνισε ότι η πρωτοβουλία του για την από κοινού συνάντηση με τους τέσσερις ενδιαφερθεντες έγινε κατόπιν εξουσιοδότησης της επιτροπής.

    Η Ντ. Μπακογιάννη ανήγγειλε την υποψηφιότητά της

    Την υποψηφιότητά της για την ηγεσία της ΝΔ ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη η οποία ξεκαθάρισε πως θα επιδιώξει την εκλογή της και από το έκτακτο συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη καταστατική διαδικασία, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.

    Η κ. Μπακογιάννη δεσμεύτηκε να βάλει τα δυνατά της για την ταχύτερη δυνατή πολιτική αναγέννηση της ΝΔ και ζήτησε από τα στελέχη και τους φίλους του κόμματος να την στηρίξουν με την εμπιστοσύνη τους σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Στην δήλωση της η κ Μπακογιάννη τόνισε πως προτεραιότητα της θα είναι η διαμόρφωση μιας εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης με ιδέες και λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των Ελλήνων και επεσήμανε την ανάγκη η ΝΔ να γίνει ένα πλειοψηφικό σύγχρονο ευρωπαϊκό κόμμα ολόκληρης της κεντροδεξιάς ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η παράταξη δεν έχει ανάγκη νέας ιδεολογίας, "αυτή είναι ξεκάθαρη, είναι ο σύγχρονος κοινωνικός φιλελευθερισμός τον οποίο όμως πρέπει να υπερασπιζόμαστε με συνέπεια και σταθερότητα με θάρρος και αυτοπεποίθηση", όπως είπε.

    Η κ. Μπακογιάννη τόνισε πως η ενότητα του κόμματος είναι πρώτη προτεραιότητα της και πως "τούτη την κρίσιμη στιγμή για την παράταξη δεν περισσεύει κανείς . Στην αυριανή ΝΔ δεν θα υπάρχουν συστήματα και προσωπικοί μηχανισμοί".

    Επιστολή στον Δ. Σιούφα

    Η κ. Ντόρα Μπακογιάννη απέστειλε στον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Δ. Σιούφα, επιστολή με την οποία επαναλαμβάνει τη «σαφή και ξεκάθαρη» θέση της, σύμφωνα με την οποία:

    «Ο νέος πρόεδρος του κόμματος θα πρέπει να εκλεγεί και από το Έκτακτο Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και από τα μέλη του κόμματος με οποιαδήποτε αδιάβλητη διαδικασία προκριθεί και είναι σύμφωνη με το καταστατικό».

    [02] Νέο "όχι" στην έκδοση Χριστοφοράκου

    Το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο δεν επέτρεψε σήμερα και για ακόμη μία φορά την έκδοση του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Ελλάς Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, ο οποίος διώκεται για διαφθορά.

    Η έκδοση του Μιχάλη Χριστοφοράκου στην Ελλάδα είχε αποφασιστεί από το εφετείο του Μονάχου και είχε έπειτα ακυρωθεί από το γερμανικό Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο έκρινε ότι η απόφαση του εφετείου δεν στηρίζεται επαρκώς.

    Οι συνταγματικοί δικαστές ανακοίνωσαν ότι το Ανώτατο Δικαστήριο του Μονάχου είχε παραβιάσει το δικαίωμα του κ. Χριστοφοράκου να προστατεύεται εναντίον της διαδικασίας έκδοσης και ότι η απόφαση για την έκδοση του έγινε με σύγχυση.

    Μία ακόμη διαδικασία για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα είχε ξεκινήσει στη Βαυαρία, την οποία επίσης απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο, που έχει την έδρα του στην Καρλσρούη.

    [03] Δραματική έκκληση

    Δραματική έκκληση προς την κυβέρνηση του Πακιστάν, να καταβάλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να αποκτήσει την ελευθερία του και να επιστρέψει ασφαλής στην Ελλάδα, απευθύνει, με χειρόγραφη επιστολή του, ο Ελληνας εθελοντής στις κοιλάδες των Καλάς, Αθανάσιος Λερούνης, ο οποίος απήχθη, στις 8 Σεπτεμβρίου, από κουκουλοφόρους Ταλιμπάν, ύστερα από επίθεση στο σπίτι όπου διέμενε, στο χωριό Μπρουν.

    Στην επιστολή του, που είναι γραμμένη στις 2 Οκτωβρίου, στην αγγλική γλώσσα και φέρει την ιδιόχειρη υπογραφή του, αναφέρει ότι η ζωή του βρίσκεται σε κίνδυνο και ζητά να γίνουν δεκτοί οι όροι που θέτουν οι απαγωγείς για την απελευθέρωσή του, δηλαδή η καταβολή λύτρων 20.000 δολαρίων και η απελευθέρωση τριών ηγετικών στελεχών των Ταλιμπάν από τις πακιστανικές αρχές.

    «Εάν τα παραπάνω αιτήματα δεν υλοποιηθούν, με ενημέρωσε (ο διοικητής των Ταλιμπάν) ότι θα έχω μεγάλα προβλήματα και ότι η ζωή μου θα τεθεί σε κίνδυνο», γράφει χαρακτηριστικά.

    Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα "Chitral Times", η αντιπροσωπεία με εξέχοντες μουσουλμάνους τοπικούς ηγέτες της κοιλάδας Μπουμπουρέτ, που είχε μεταβεί για δεύτερη φορά στο Νουριστάν, προκειμένου να διαπραγματευτεί την απελευθέρωση του Αθανάσιου Λερούνη με τους Ταλιμπάν, γύρισε με «άδεια χέρια».

    Ωστόσο, μετέφερε τρία γράμματα του Έλληνα εθελοντή: ένα προς την πακιστανική κυβέρνηση, ένα προς τον Έλληνα πρεσβευτή στο Πακιστάν κι ένα προς τη μη κυβερνητική οργάνωση «Έλληνες Εθελοντές», με την οποία συνεργαζόταν ο Λερούνης, έως την απαγωγή του.

    Η αποστολή είχε αναχωρήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου, αλλά δεν κατάφερε να συναντήσει τελικά τους διοικητές των Ταλιμπάν, καθώς δεν βρισκόταν στην περιοχή Νουριστάν (του Αφγανιστάν), όπου κρατείται όμηρος ο Έλληνας εθελοντής. Ωστόσο, αναμένεται να επιχειρήσει να επισκεφτεί την περιοχή για τρίτη φορά, προκειμένου να επιδιώξει νέα συνάντηση με τους απαγωγείς, αλλά παραμένει άγνωστο το πότε.

    Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα, στις επιστολές του προς την οργάνωση των «Ελλήνων Εθελοντών» και προς την ελληνική πρεσβεία, ο Αθανάσιος Λερούνης, αναφέρει ότι είναι καλά στην υγεία του (σ.σ. τουλάχιστον έως την ημέρα που έγραψε το γράμμα) και ότι παραμένει με τους Ταλιμπάν, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τους όρους που θέτουν για την απελευθέρωσή του.

    «Εργάστηκα ως εθελοντής στις κοιλάδες των Καλάς της περιοχής του Τσιτράλ, από το 1995, συμμετέχοντας σε εργασίες προς όφελος φτωχών Πακιστανών πολιτών, όπως κατασκευές σχολείων, συστημάτων ύδρευσης, κέντρων υποστήριξης μητέρων κ.α.» γράφει ο Αθανάσιος Λερούνης στην επιστολή του και συμπληρώνει ότι η πρεσβεία του Πακιστάν στην Ελλάδα είναι καλά ενημερωμένη για τις δραστηριότητες της οργάνωσης των «Ελλήνων Εθελοντών» στο Πακιστάν.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 12 October 2009 - 18:30:26 UTC