Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ξεκινάμε το χτίσιμο για την Ελλάδα που μας αξίζει"
  • [02] Αποτελέσματα στο 85% της Επικράτειας
  • [03] "Στην πρώτη γραμμή"
  • [04] "Ισχυρή αντιπολίτευση"
  • [05] "Ψήφος εμπιστοσύνης"
  • [06] "Κριτική και προτάσεις"

  • [01] "Ξεκινάμε το χτίσιμο για την Ελλάδα που μας αξίζει"

    Ξεκινάμε το χτίσιμο για την Ελλάδα που μας αξίζει και που μπορούμε να έχουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και νεοεκλεγείς πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, σε δήλωσή του στο Ζάππειο Μέγαρο, δίνοντας έτσι το στίγμα της πολιτικής που προτίθεται να εφαρμόσει αμέσως μετά την ανάληψη των πρωθυπουργικών του καθηκόντων.

    Εμμένοντας στις προεκλογικές του δεσμεύσεις ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι δεν υπάρχει ούτε μία μέρα για χάσιμο και απηύθυνε προσκλητήριο σε κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα να συμμετέχουν σε αυτή την προσπάθεια και να γράψουν μαζί τις επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.

    Κάλεσε επίσης όλες τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να συμπορευτούν σε αυτή την πορεία να ενώσουν τις δυνάμεις και τις προσπάθειες σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για τη χώρα ώστε να δημιουργήσουν από κοινού την Ελλάδα που αξίζει στους πολίτες, μια Ελλάδα που, όπως είπε, μπορούμε να πετύχουμε και θα το πετύχουμε.

    Ο κ. Παπανδρέου εμφανώς συγκινημένος από το εκλογικό αποτέλεσμα εξέφρασε αυτή του τη συγκίνηση με ευχαριστίες προς τον ελληνικό λαό για την τιμή και την εμπιστοσύνη που του έδειξε και υποσχέθηκε αλλαγή πορείας για τη χώρα και τη ζωή όλων των Ελλήνων.

    Ξεκινάμε, όπως είπε, όλοι μαζί μια εθνική προσπάθεια σε μια πορεία ανάταξης της χώρας, μια πορεία προόδου και δημιουργίας. Μοναδική πυξίδα του όπως είπε σε αυτή την πορεία θα είναι ο πολίτης και μόνο ο πολίτης.

    Η πορεία, όπως ανέφερε ο κ. Παπανδρέου δεν θα είναι εύκολη θα χρειαστεί δουλειά και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα ειλικρινής με το λαό, πιστεύοντας ότι με αυτό τον τρόπο, με συλλογική προσπάθεια θα λυθούν όλα τα προβλήματα της χώρας. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο ίδιος, δεν ζητεί ανοχή των πολιτών, αλλά συμμετοχή τους.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι γνωρίζει ποιες είναι οι δυνάμεις που εγκλωβίζουν τη χώρα στη διαφθορά, την αναξιοκρατία, την ανομία και την σπατάλη και τόνισε ότι ο ίδιος πιστεύει ότι μπορεί η Ελλάδα να απελευθερωθεί από αυτές τις δυνάμεις. Και στην προσπάθεια αυτή, τόνισε, ο ίδιος δεσμεύεται να καταβάλει όλες του τις δυνάμεις και ζήτησε από τους Έλληνες και τις Ελληνίδες να πιστέψουν ότι όλοι μαζί μπορούν να πετύχουν σε αυτή την προσπάθεια και επισήμανε ότι η επιτυχία αυτή έχει ως προϋπόθεση να μην υπάρξουν διακρίσεις, διαχωρισμοί και προκαταλήψεις.

    Συγχαρητήρια

    Ο Κώστας Καραμανλής τηλεφώνησε στον κ. Παπανδρέου και τον συνεχάρη για την εκλογική του επιτυχία και του ευχήθηκε καλή επιτυχία. Στον κ. Παπανδρέου ευχήθηκαν καλή επιτυχία ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης.

    Εξάλλου, τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου.

    Επρόκειται για μια πρωτοβουλία του αμερικανού προέδρου ο οποίος, όπως ανέφερε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, ήθελε να είναι από τους πρώτους που θα του έδιναν συγχαρητήρια για τη νίκη του.

    Ο Γ. Α. Παπανδρέου στη συνομιλία που είχε με τον κ. Ομπάμα του επισήμανε τον ρόλο που ο ίδιος επιθυμεί να έχει η Ελλάδα στην περιοχή. Επίσης στη συνομιλία τους συμφώνησαν να συναντηθούν σύντομα σε ημερομηνία, η οποία θα κανονιστεί μέσω της διπλωματικής οδού.

    Τον κ. Παπανδρέου συνεχάρη επίσης ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Χριστόφιας , ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος.

    Δηλώσεις Γιώργου Παπανδρέου στην Ιπποκράτους

    "Θέλω να ευχαριστήσω τους φίλους και συνεργάτες που δώσαμε μαζί αυτόν τον ωραίο αγώνα, έναν αγώνα για να φέρουμε ξανά την ελπίδα και το χαμόγελο στα πρόσωπα των Ελλήνων" δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, μιλώντας σε οπαδούς του ΠΑΣΟΚ έξω από την Ιπποκράτους.

    "Είμαστε εδώ ενωμένοι μπροστά στην μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνουμε και αναλαμβάνω, ευθύνη για να αλλάξει πορεία η χώρα, για μια κοινωνία ευνομίας, δικαιοσύνης, αλληλεγγύης, ανθρωπιάς και πράσινης ανάπτυξης", είπε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας ότι "σε αυτή την πορεία καλούμε όλους τους Έλληνες, όλες τις Ελληνίδες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας".

    "Απαντώντας" στο σύνθημα "Ανδρέα ζεις εσύ μας οδηγείς", ο Γιώργος Α. Παπανδρέου είπε ότι "μας εμπνέουν οι αξίες και οι αγώνες, της παράδοσής μας και ξέρω ότι με αυτές τις αξίες μπορούμε να ενώσουμε ξανά τον ελληνικό λαό, στους μεγάλους στόχους, στη δύσκολη πορεία, αλλά ξέρω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε".

    [02] Αποτελέσματα στο 85% της Επικράτειας

    Το ΑΠΕ - ΜΠΕ μεταδίδει τα εκλογικά αποτελέσματα που συγκεντρώνει, επεξεργάζεται και δημοσιοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης.

    Αποτελέσματα στο 85% της Επικράτειας

    Κόμμα Ψήφοι Ποσοστό

    ΠΑ.ΣΟ.Κ 2,527,220 43.93%

    Νέα Δημοκρατία 1,961,468 34.09%

    Κ.Κ.Ε. 422,881 7.35%

    ΛΑ.Ο.Σ 316,517 5.50%

    ΣΥ.ΡΙΖ.Α 256,481 4.46%

    ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ 140,104 2.44%

    ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ 25,251 0.44%

    Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργ 20,318 0.35%

    Δημ. Βεργής ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ 16,522 0.29%

    Λαικός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή 16,055 0.28%

    Ενωση Κεντρώων 14,561 0.25%

    ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ συνεχι 8,731 0.15%

    ΚΚΕ (μ-λ) 8,549 0.15%

    Δημοκρατικοί 5,993 0.10%

    ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ-ΛΕΝΙΝΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ 4,525 0.08%

    Εργατικό Επαναστικό Κόμμα 3,720 0.06%

    Ο.Α.Κ.Κ.Ε. Οργάνωση για την Ανασυ 1,349 0.02%

    Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. Καπνιστικές Ομάδες για 1,074 0.02%

    ΧΑΡΙΖΩ ΟΙΚΟΠΕΔΑ, ΧΑΡΙΖΩ ΧΡΕΗ, Παν 1,000 0.02%

    Φως. Αλήθεια. Δικαιοσύνη. 636 0.01%

    Ανεξ. Υποψ. 225 0.00%

    ΠΕΡΙΦ. ΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (Π.Α.Α) 8 0.00%

    ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ 4 0.00%

    ΠΑΛΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 3 0.00%

    Πέντε έδρες Επικρατείας κερδίζει το ΠΑΣΟΚ με καταμετρημένο το 30% των εκλογικών τμημάτων, ενώ εκλέγονται τέσσερις βουλευτές από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Ν.Δ. Τα κόμματα ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ εξασφαλίζουν από μια έδρα.

    Εδρες και αποχή

    Σε 159 ανέρχονται οι έδρες του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο (αυξημένες κατά 57) με καταμετρημένο το 65% των εκλογικών τμημάτων. Η ΝΔ έχασε 58 έδρες και η κοινοβουλευτική της δύναμη εκτιμάται σε 94 έδρες. Από δυο έδρες χάνουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ και το μεν ΚΚΕ κατακτά 20 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 12 έδρες. Ο ΛΑΟΣ αυξάνει κατά 50% τη κοινοβουλευτική του δύναμη και κατακτά 15 έδρες.

    Σε 30,26% εκτιμάται η αποχή, της οποίας το ποσοστό μειώνεται όσο προχωρά η καταμέτρηση των ψήφων.

    Τα μεγαλύτερα και μικρότερα ποσοστά σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ

    Στην Κρήτη το ΠΑΣΟΚ έλαβε τα μεγαλύτερα ποσοστά του και σε αυτές τις εκλογές, ενώ εντυπωσιακό ήταν και το 58,43% των ψήφων που πήρε στην Ξάνθη ανεβάζοντας τα ποσοστά του στην ακριτική περιφέρεια κατά δέκα μονάδες.

    Συγκεκριμενα, τα μεγαλύτερα ποσοστά του το ΠΑΣΟΚ τα έλαβε, εκτός της Ξάνθης, στο Ηράκλειο με 62,74%, στο Λασίθι με 58,58, στο Ρέθυμνο με 58,09 και στην Ηλεία με 54,84%. Τα μικρότερα ποσοστά τα έλαβε, στα παραδοσιακά «κάστρα» της ΝΔ, δηλαδή στην Καστοριά με 34,45%, στη Λακωνία με 36,38%, στην Α΄ Αθήνας με 35,45%, στις Σέρρες με 37,07% και στη Β΄ Θεσσαλονίκης με 38,27%.

    Η Νέα Δημοκρατία, κράτησε αν και με πτώση σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2007 εκεί που παραδοσιακά σπανίως χάνει την πρωτιά, όπως στην Καστοριά (50,16%), στη Λακωνία (47,42%) στις Σέρρες (46,85%), τη Μεσσηνία (43,38%) και στην Αργολίδα (42,71%). Αντιθέτως, τα μικρότερα ποσοστά τα έλαβε στη Β΄ Πειραιώς με 22,63%, στο Ηράκλειο με 24,16%, στην Ξάνθη με 26,54% , στη Β΄Αθηνών με 26,76% και στο Ρέθυμνο με 27,74%.

    Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος μέσω του προγράμματος SRT

    Αυτοδύναμη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από τον Υπουργό Εσωτερικών Σπύρο Φλογαϊτη με βάση το 5% του νέου προγράμματος μέσω ειδικών κινητών τηλεφώνων (SRT) που εφαρμόστηκε πιλοτικά σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση.

    Στις 9 μ.μ. ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Singular logic Γ. Καρακαδάς δήλωσε πως με βάση τα αποτελέσματα 1700 εκλογικών κέντρων όπου εφαρμόστηκε το σύστημα SRT η εκτίμηση είναι πως το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει το 43,8% και 160 έδρες , η Νέα Δημοκρατία 33,9% και 92 έδρες, το ΚΚΕ 7,6% και 21 έδρες, το ΛΑΟΣ 5,6% και 15 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,5% και 12 έδρες. Οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν μπαίνουν στη Βουλή. Η απόκλιση αυτής της επίσημης εκτίμησης είναι της τάξης του 0,3%.

    Ο κ. Καρακαδάς τόνισε πως δεν αναμένεται κάποια έκπληξη όσον αφορά το συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των κομμάτων. Ο υπουργός Εσωτερικών τέλος ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Singular Logic για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν και δήλωσε βέβαιος πως τα αποτελέσματα αυτά θα επιβεβαιωθούν αργότερα και με τον παραδοσιακό τρόπο εξαγωγής αποτελεσμάτων. Ευχαρίστησε τον ελληνικό λαό για τον άψογο τρόπο που γιόρτασε -όπως είπε- αυτή την ημέρα δημοκρατίας ενώ ευχαρίστησε και συνεχάρη τα πολιτικά κόμματα. Συνεχάρη επίσης το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου και ευχήθηκε καλή διακυβέρνηση της χώρας στα χρόνια που έρχονται.

    Exit polls

    Στις 19:00, την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες, τα τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν τις παρακάτω προβλέψεις του αποτελέσματος με βάση τις δημοσκοπήσεις εξόδου.

    Με βάση το κοινό exit poll των εταιρειών GΡΟ, Οpinion, Αlco, ΜΑRC, Μetron Αnalysis και ΜRΒ-RΑSS, που παρουσιάστηκε από τους σταθμούς ΝΕΤ, Αlpha, Αlter ΑΝΤ1 και Μega, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:

    ΝΔ: 34,3%-37,3% (94-100 έδρες)

    ΠΑΣΟΚ: 41-44% (151-159 έδρες)

    ΚΚΕ: 7,3-8,3% (20-22 έδρες)

    ΛΑΟΣ: 5-6% (14-16 έδρες)

    ΣΥΡΙΖΑ: 3,9-4,9% (11-13 έδρες)

    ΟΙΚ/ΠΡΑΣ: 2-3%.

    Επίσης, με βάση τη δημοσκόπηση εξόδου της εταιρείας Public Issue για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, η εκτίμηση ψήφου έχει ως εξής:

    ΝΔ: 35,5%

    ΠΑΣΟΚ: 41%

    ΚΚΕ: 8%

    ΛΑΟΣ: 6%

    ΣΥΡΙΖΑ: 4,5%

    ΟΙΚ/ΠΡΑΣ: 3%.

    [03] "Στην πρώτη γραμμή"

    Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα χαρακτήρισε το εκλογικό αποτέλεσμα "βαριά ήττα της Νέας Δημοκρατίας και νίκη του ΠΑΣΟΚ, χωρίς όμως και να καταγραφούν οι θετικές διεργασίες που έχουν γίνει στη συνείδηση του λαού στα χρόνια διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ", τονίζοντας ότι "το αποτέλεσμα ήταν αναντίστοιχο με την επιρροή και το ρόλο του ΚΚΕ στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων".

    "Υπήρξε αλλαγή καπετάνιου, αλλά η ρότα είναι στην ίδια πορεία " δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι έρχεται θύελλα αντιλαϊκών μέτρων και "το ΚΚΕ είναι πανέτοιμο να αναλάβει τις ευθύνες του για ένα ενωτικό μέτωπο που θα συμπεριλάβει τα εργατικά στρώματα, τους μικρούς αγρότες και τα μικρομάγαζα".

    Επίσης τόνισε ότι το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην ενίσχυση της διαχωριστικής γραμμής ανάμεσα στα μονοπώλια και το λαό και θα είναι "στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ματαίωση των χειρότερων και την διεκδίκηση λύσεων για την ανακούφιση του λαού".

    Ακόμη υποστήριξε ότι στην κάλπη ο λαός δεν έδειξε τη δύναμή του, ευχαρίστησε όσους για πρώτη φορά ψήφισαν το ΚΚΕ και διαβεβαίωσε ότι το κόμμα της θα επικοινωνήσει και με όσους ήθελαν να το ψηφίσουν αλλά υπέκυψαν στο δίλλημα της αυτοδύναμης κυβέρνησης την τελευταία στιγμή.

    Κατέληξε δε λέγοντας "Οι συνέπειες της κρίσης είναι μπροστά μας. Υπάρχει το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ανάκαμψη από την οικονομική κρίση με πλήγμα στα κεκτημένα του εργατικού κινήματος και πρώτα από όλα με πλήγμα στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης και κατηγόρησε για "βαριές ευθύνες την ηγεσία των τριτοβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων που έχει παίξει αρνητικό ρόλο έτσι ώστε το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μην βρίσκεται σήμερα σε φάση αντεπίθεσης και αντίστασης.

    [04] "Ισχυρή αντιπολίτευση"

    Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, σε δηλώσεις του στο Ζάππειο Μέγαρο πριν λίγη ώρα ανέφερε:

    "Είναι προφανές ότι ο πολιτικός χάρτης της χώρας άλλαξε. Ο κύριος Παπανδρέου είναι ο νικητής. Τον συγχαίρουμε. Η Νέα Δημοκρατία υπέστη βαθιά ήττα. Είναι επίσης προφανές ότι θα περιπέσει σε μεγάλη εσωστρέφεια. Εμείς πετύχαμε τον στόχο των 15 βουλευτών, που είναι απαραίτητοι για να προκαλούμε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή. Θα αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Θα είμαστε ισχυρή αντιπολίτευση στο ΠΑΣΟΚ. Ξεκαθαρίζω αυτό το βράδυ της Κυριακής, όπως έκανα και το βράδυ της Κυριακής του 2007 ότι στα καλά θα είμαστε μαζί και στα γκρίζα απέναντι. Ο ΛΑΟΣ αύξησε κατά 50% τη δύναμή του από το 2007, τη στιγμή που τα κόμματα της Αριστεράς έχασαν περίπου το 20% της δυνάμεώς τους. Ο ρόλος μας είναι πιο υπεύθυνος. Συνεχίζουμε. Πιο σοβαρά και με περισσότερη ευθύνη".

    [05] "Ψήφος εμπιστοσύνης"

    Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι ο λαός αποδοκίμασε την πολιτική της ΝΔ , μια πολιτική που, όπως είπε, οδηγούσε στο περίθώριο πολλούς πολίτες και επίσης απέδωσε την ήττα της στα αδιέξοδα που προκάλεσε η πολιτική της κυβέρνησης.

    Επρόκειτο για μια ήττα της δεξιάς πολιτικής,είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο προέβλεψε αλλά έχει και σημαντικό μερίδιο στην πραγματοποίησή της, λόγω της αντιπολίτευσης που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ όλο το προηγούμενο διάστημα.

    Το θέμα είναι, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, αν θα αλλάξει η πολιτική που μας κυβερνά και προς αυτή την κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει μάχες.

    Εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εκλογική επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι πρόκειται για μια μικρή, αλλα σημαντική νίκη δεδομένου, όπως είπε, ότι ξεκινήσαμε με δυσκολίες και στην πορεία ξεπεράσαμε πολλά και σοβαρά προβλήματα, τονίζοντας ότι τελικά ήταν μεγαλύτερη απ΄όσο αρχικά υπολόγιζαμε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει ισχυρή παρουσία και μέσα και έξω από τη βουλή .

    Ο Αλέξης Τσίπρας δεσμεύτηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πιο αποτελεσματικός και πρόσθεσε ότι ο απλός κόσμος της Αριστεράς δικαιούται να έχει πιο βαρύνοντα ρόλο στις εξελίξεις και στην πορεία του κόμματος.

    Επίσης ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταξιωθεί ως δύναμη προγραμματικής αντιπολίτευσης, καθώς, όπως προέβλεψε, έρχονται δύσκολες ημέρες, όπως είναι η μάχη κατά των ανισοτήτων, η μάχη για την προστασία των αδύνατων και των νέων μιάς ξεχασμένης κοινωνίας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

    [06] "Κριτική και προτάσεις"

    Τους πολίτες που στήριξαν με την ψήφο τους τα ψηφοδέλτια των Οικολόγων Πράσινων ευχαρίστησε ο επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του κόμματος Νίκος Χρυσόγελος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των βουλευτικών εκλογών.

    "Φαίνεται ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι δεν θα είναι στη νέα Βουλή" είπε ο κ. Χρυσόγελος, προσθέτοντας ότι "ο εκλογικός νόμος στερεί την κοινοβουλευτική έκφραση σε εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες. Παρόλα αυτά οι Οικολόγοι Πράσινοι υπερδιπλασιάσαμε τα ποσοστά μας και αποδείξαμε ότι είμαστε μία πολιτική δύναμη που απευθύνεται σε ένα σημαντικό και αυξανόμενο τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας".

    Ο κ. Χρυσόγελος συνεχάρη το ΠΑΣΟΚ για τη νίκη του και τόνισε ότι οι Οικολόγοι Πράσινοι θα συνεχίσουν να ασκούν κριτική και να καταθέτουν προτάσεις και λύσεις με στόχο τη βελτίωση της ζωής όλων.

    "Θέλουμε να είμαστε ο σπόρος που θα αλλάξει τα πολιτικά πράγματα της χώρας. Συνεχίζουμε", κατέληξε ο κ. Χρυσόγελος.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 5 October 2009 - 20:09:54 UTC