Read the Treaty Establishing the European Community (Rome, 25 March 1957) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-10-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων
  • [02] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο Πεδίον του Άρεως
  • [03] Νέος σεισμός στην Ινδονησία
  • [04] "Παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα"

  • [01] Σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων

    Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν Βορειοανατολικά της Αμοργού, με αποτέλεσμα το ένα να βυθιστεί και να χάσει τη ζωή του ένας ναυτικός.

    Ειδικότερα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες συγκρούστηκαν το ελληνικό μικρό φορτηγό πλοίο "Καπετάν Μιχάλης" και το φορτηγό "SANTANA", με σημαία Μάλτας. Το μικρό ελληνικό πλοίο βυθίστηκε και έχασε τη ζωή του ο 70χρονος μάγειρας Νίκος Δρόσος.

    Το πτώμα του άτυχου Έλληνα ναυτικού εντόπισε στις 7 το πρωί το πλοίο της γραμμής "Παναγία Σουμελά", ενώ το Ουκρανικό πλοίο οδηγείται στη Σύρο.

    Ο "Καπετάν Μιχάλης" με πλήρωμα 9 ναυτικούς και έμφορτο με τσιμέντο είχε αποπλεύσει από την Κάρπαθο για την Μύκονο, ενώ το "SANTANA" με 20μελές πλήρωμα και έμφορτο σιδηρόπλακες είχε αποπλεύσει από την Ουκρανία για την Ταϊλάνδη.

    [02] Οι "Πυρήνες" ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη στο Πεδίον του Άρεως

    Η οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» με τη συνεργασία της Φράξιας Μηδενιστών, ανέλαβαν την ευθύνη για την έκρηξη που σημειώθηκε κοντά στο Πεδίο του Αρεως.

    Η οργάνωση με προκήρυξη στον δικτυακό τόπο Indymedia ανέλαβε ακόμα την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο σπίτι της Λ.Κατσέλη.

    Ο ωρολογιακός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί μέσα σε μικρή κατσαρόλα με διαφανές καπάκι, η οποία βρισκόταν σε κάδο απορριμμάτων στην οδό Γκυιλφόρδου 6 και Πατησίων, τρία τετράγωνα από το Πεδίον του Αρεως, όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός.

    [03] Νέος σεισμός στην Ινδονησία

    Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα το πρωί στ΄ανοικτά της επαρχίας της Δυτικής Παπούα, στην Ινδονησία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές, μετέδωσε το Σεισμολογικό Ινστιτούτο της Ινδονησίας.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίσθηκε περίπου 56 χλμ κάτω από το βυθό της θάλασσας και 123 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Μανοκουάρι.

    Η περιοχή στην οποία σημειώθηκε ο σημερινός σεισμός βρίσκεται περίπου 3.500 χλμ από τη ζώνη του σεισμού που έπληξε την Τετάρτη τη Σουμάτρα.

    Στο νησί αυτό της Ινδονησίας όπου οι νεκροί είναι μέχρι στιγμής 548, τα σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να ερευνούν στα ερείπια κτιρίων που κατέρρευσαν και όπου εκφράζονται φόβοι ότι είναι παγιδευμένοι δεκάδες άνθρωποι.

    [04] "Παγκόσμια συμφωνία για το κλίμα"

    Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα υιοθέτησης από το αμερικανικό Κογκρέσο ενός σχεδίου νόμου για τη μείωση των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου πριν από τη σύνοδο κορυφής της Κοπεγχάγης το Δεκέμβριο, γράφουν οι Νιου Γιορκ Τάιμς, επικαλούμενοι σύμβουλο του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    "Θα θέλαμε να έχουμε ολοκληρώσει τη διαδικασία, όμως αυτό δεν θα συμβεί", δήλωσε στην εφημερίδα η Κάρολ Μπράουνερ, διευθύντρια της πολιτικής του Λευκού Οίκου για την ενέργεια και το κλίμα.

    "Δεν είναι πιθανό ο πρόεδρος να είναι σε θέση να επικυρώσει έναν νόμο ως τις αρχές Δεκεμβρίου", προσέθεσε.

    Είναι η πρώτη φορά, σύμφωνα με την εφημερίδα, που αξιωματούχος της κυβέρνησης Ομπάμα το παραδέχεται δημοσίως.

    Οι κυβερνήσεις δεν θα πρέπει να εμποδίζονται από εσωτερικά προβλήματα καθώς απομένουν μόνον 10 μέρες για την επίτευξη μιας παγκόσμιας συμφωνίας για το κλίμα, δήλωσε παράλληλα σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν.

    Ο ΟΗΕ ελπίζει στην οριστικοποίηση στη διεθνή διάσκεψη για το κλίμα, που θα διεξαχθεί στην Κοπεγχάγη από τις 7 ως τις 18 Δεκεμβρίου, μιας συμφωνίας για τη μείωση των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου σε αντικατάσταση του πρωτοκόλλου του Κιότο, η ισχύς του οποίου εκπνέει το 2012.

    "Απομένουν μόνο 10 ημέρες διαπραγματεύσεων έως ότου πάμε στην Κοπεγχάγη", σημείωσε ο Μπαν, αναφερόμενος στις ημέρες που απομένουν για να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες που διεξάγονται από τις 28 Σεπτεμβρίου ως τις 9 Οκτωβρίου στην Μπανγκόκ και σε σύνοδο από τις 2 ως τις 6 Νοεμβρίου στη Βαρκελώνη.

    "Σε 10 ημέρες πρέπει να αποφασίσουμε τί χρειάζεται να γίνει για το μέλλον μας", σημείωσε, "δεν έχουμε φτάσει εκεί. Υπάρχουν πολλά ακόμη που πρέπει να γίνουν και δεν έχει απομείνει πολύς χρόνος".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 4 October 2009 - 6:30:21 UTC