Browse through our Collection of Greek Indexers for: FTP Servers, Libraries & WWW Sites Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η νίκη στα χέρια των ψηφοφόρων της ΝΔ"
  • [02] "Με το κεφάλι ψηλά"

  • [01] "Η νίκη στα χέρια των ψηφοφόρων της ΝΔ"

    Η Ελλάδα βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της μεταπολιτευτικής περιόδου και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διάλεξε το δρόμο της ευθύνης και ενημέρωσε καθαρά τον ελληνικό λαό για τις δύσκολες αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, είπε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

    Οι πολίτες, τόνισε, πρέπει να ξέρουν την αλήθεια, πρέπει να γνωρίζουν τα πάντα. Δεν χωράνε στρογγυλέματα και υπεκφυγές. Ευχάριστες συνταγές δεν υπάρχουν. Εύκολες λύσεις δεν είναι διαθέσιμες. Οι υποσχέσεις για όλους και για όλα που δίνει το ΠΑΣΟΚ είναι κάλπικες.

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι τάζει αυξημένες δαπάνες παντού και δίνει υποσχέσεις για όλους. Από που όμως θα βρει τα περίπου 20 δισεκατομμύρια ευρώ που θα χρειαστεί σε ένα-δύο και τρία χρόνια; Από που θα τα πάρει; Μιλάει για δανεισμό, όμως το κόστος θα είναι τεράστιο και το λογαριασμό θα τον πληρώσουν και οι μελλοντικές γενιές. Η Νέα Δημοκρατία, είπε, δεν παίζει με το μέλλον του τόπου. Έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

    Αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει λάβει μέχρι τώρα η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης και είπε ότι χρειάζονται και άλλα. Το ΠΑΣΟΚ θυσιάζει τα πάντα στον κομματικό του βωμό. "Δεν μπορεί να μιλάει για όλα και να μη λέει τίποτε", παρατήρησε. Τα ευχάριστα λόγια του ΠΑΣΟΚ κρύβουν κινδύνους, ενώ η Νέα Δημοκρατία δίνει μάχη για το συμφέρον του τόπου.

    Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξή μας. Είναι αυτή που αντιστέκεται σε λαϊκισμό, οραματίστηκε και χάραξε το δρόμο της Ευρώπης όταν το ΠΑΣΟΚ έψαχνε τους τρίτους δρόμους, επισήμανε ο κ. Καραμανλής και απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, σημείωσε: "Μαζί θα προχωρήσουμε, να μη χαρίσουμε την ψήφο μας, να είμαστε όλοι παρόντες στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, η νίκη είναι στα δικά μας χέρια" υπογράμμισε.

    Ο κ. Καραμανλής είπε, αλλοίμονο αν η κρίση έβρισκε τη χώρα μας με το έλλειμμα και την ανεργία του 2004. Το 1981 η ανεργία ήταν 3% και τον Μάρτιο του 2004 11,3% ενώ τον Μάιο του 2008 έπεσε στο 7%.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα έργα που εκτελέστηκαν ή βρίσκονται υπό κατασκευή στην Ήπειρο με κυριότερο την Εγνατία Οδό και είπε ότι με αυτά τα έργα η Ήπειρος βγαίνει από τη γεωγραφική απομόνωση του παρελθόντος και μετατρέπεται σε διαμετακομιστικό και ενεργειακό κόμβο. Μόνο από το ΥΠΕΧΩΔΕ εκτελούνται στην Ήπειρο έργα ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

    Είπε ότι παραδόθηκε η παράκαμψη του Αγρινίου και σύντομα θα είναι έτοιμη η σύνδεση του δρόμου Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, κατασκευάζεται ο άξονας Ακτίου - Αμβρακίας, βελτιώνεται ο δρόμος Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας, συνδέεται η Ήπειρος με τη Θεσσαλία μέσω Άρτας, αναβαθμίζεται το αεροδρόμιο των Ιωαννίνων, στο Πρόγραμμα Πίνδος, με το οποίο έχουν συνδεθεί όλα οι ορεινές περιοχές των Ιωαννίνων μέσω επαρχιακού δικτύου, εντάχθηκαν 90 έργα ύψους 60 εκατομμυρίων ευρώ.

    Στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Ηπείρου έχουν ενταχθεί 1100 επενδυτικά έργα. Σε όλα τα σχολεία της Ηπείρου υπάρχουν αίθουσες πληροφορικής και πρόσβαση στο διαδίκτυο, ενώ έχουν γίνει σημαντικά έργα αναβάθμισης των νοσοκομείων της περιοχής και των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

    Ο πρωθυπουργός έκανε ιδιαίτερη αναφορά στους Βορειοηπειρώτες. "Αγκαλιάζουμε τους αδελφούς μας Βορειοηπειρώτες" είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι έχουν επισπευστεί οι διαδικασίες χορήγησης ιθαγένειας με αποτέλεσμα να δοθεί σε χιλιάδες Βορειοηπειρώτες και για όσους αποκτούν την ιθαγένεια η στρατιωτική θητεία έχει μειωθεί από 12 σε τρεις μήνες.

    Επίσης, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υπογράψει σημαντικές διμερείς συμφωνίες με την Αλβανία, με τις οποίες ενισχύεται η ελληνική μειονότητα στη γειτονική χώρα.

    "Σχέδιο ασφαλούς εξόδου από την κρίση"

    «Γνωρίζουμε τις επιπτώσεις της διεθνούς συγκυρίας. Έχουμε την αποφασιστικότητα που απαιτούν οι καιροί. Έχουμε συγκροτημένο σχέδιο, που εγγυάται ασφαλή έξοδο από την κρίση. Σχέδιο που εξασφαλίζει δυναμική επανεκκίνηση την επόμενη μέρα. Σχέδιο που εγγυάται ότι, από το 2011, η πατρίδα μας θα βρίσκεται στις πρώτες χώρες που θα παίρνουν το δρόμο της ανάκαμψης» Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής, κατά την διάρκεια της ομιλίας του, το μεσημέρι σε ανοικτή συγκέντρωση, στην περιοχή που κατασκευάζεται η νέα μαρίνα του Μεσολογγίου.

    Με αφορμή πάντα τη διεθνή οικονομία και τις επιπτώσεις στην Ελλάδα, ο Κώστας Καραμανλής υπογράμμισε ότι η χώρα βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή, προσθέτοντας ότι «η οικονομία μας, αν και επέδειξε ισχυρές αντοχές, υφίσταται αναπόφευκτα τις επιπτώσεις της παγκόσμιας κρίσης». Παράλληλα σημείωσε ότι «η οικονομία σηκώνει το τεράστιο βάρος του δημοσίου χρέους, που άφησαν πίσω τους οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.»

    Όπως ανέφερε στην συνέχεια ο πρωθυπουργός «θέλουμε να γνωρίζουν οι πολίτες την αλήθεια και να ξέρουν που βαδίζουν».Μάλιστα υπογράμμισε ότι οι έκτακτες περιστάσεις απαιτούν έκτακτες αποφάσεις, τώρα και όχι αύριο. Διότι όπως εξήγησε, «οι πολίτες δικαιούνται να πληροφορούνται άμεσα τί σκέφτονται και τί σχεδιάζουν οι πολιτικές δυνάμεις, δικαιούνται καθαρές απαντήσεις στα ερωτήματά τους, χωρίς μισόλογα και χωρίς ωραιοποιήσεις».

    Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι αποφάσεις που θα πάρουμε, στο αμέσως επόμενο διάστημα, θα κρίνουν την έκταση, την ένταση, αλλά και τη διάρκεια των επιπτώσεων της κρίσης.» Και πρόσθεσε: «Οι καιροί δεν αφήνουν περιθώρια για πειραματισμούς. Με το μέλλον του τόπου δεν παίζουμε. Με το αύριο των παιδιών μας, δεν παίζουμε.»

    Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ, ότι «ενώ τελικά, μετά από μήνες άρνησης, παραδέχεται τη σοβαρότητα και την ένταση της κρίσης, παρουσιάζει μόνο ευχάριστες συνταγές». Μάλιστα υπογράμμισε ότι «το ΠΑΣΟΚ κρατά κλειστά τα χαρτιά του και δεν τολμά να αποκαλύψει κανένα από τα δύσκολα μέτρα που θα έπαιρνε, αν ερχόταν στην εξουσία». Επίσης ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «το ΠΑΣΟΚ παραδέχεται ότι είναι ανάγκη να περιοριστεί το έλλειμμα, αλλά δεν λέει, πώς θα το μείωνε. αφού εκείνο που λέει, είναι πώς θα το αυξήσει». Και συμπλήρωσε: «Ένα είναι βέβαιο. Οι επιταγές που μοιράζει είναι ακάλυπτες. Ο δρόμος που δείχνει είναι αδιέξοδος. Οι εξαγγελίες του οδηγούν σε περιπέτειες, που δεν αντέχει ο τόπος.»

    Όσον αφορά στην κυβερνητική πολιτική, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι έγκαιρες και στοχευόμενες παρεμβάσεις μας, είχαν ως αποτέλεσμα να περνούμε, σήμερα, την κρίση πολύ ηπιότερα από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες.» Και εξήγησε: «Οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων ενίσχυσαν τις αντοχές της Οικονομίας. Γιβ αυτό ακριβώς, δεν είμαστε στη βαθιά ύφεση που μπήκαν οι περισσότερες οικονομίες της ευρωζώνης. Σήμερα, στο μέσο της παγκόσμιας κρίσης, η ανεργία στην Ελλάδα είναι χαμηλότερη απβ αυτή που άφησαν πίσω τους, το 2004, οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.»

    Σχετικά με τα έργα που έχουν γίνει στην περιοχή, ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι «άλλαξαν σελίδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και ο νομός Αιτωλοακαρνανίας», προσθέτοντας ότι στο Περιφερειακό Πρόγραμμα της Δυτικής. Ελλάδας έχουν ενταχθεί 1.300 έργα και μελέτες, ύψους 900 εκ. ευρώ. Επίσης αναφέρθηκε στον κλειστό αυτοκινητόδρομο της Ιονίας οδού, που όπως είπε, έχει ξεκινήσει η κατασκευή του βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Ακόμη ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά και σε μία σειρά από έργα υποδομής που υλοποιήθηκαν ή υλοποιούνται στην Αιτωλοακαρνανία και αφορούν την αγροτική οικονομία, την υγεία, την παιδεία, το περιβάλλον κ.α. Επίσης χαρακτήρισε, εξαιρετικά σημαντικές υποδομές το νέο λιμάνι του Αστακού και τη μοναδική, όπως είπε, για την Ελλάδα Ναυτική Βιομηχανική Περιοχή, στο Πλατυγιάλι. Μια επένδυση που όπως ανέφερε έφτασε στα 150 εκ. ευρώ και ανοίγει νέες προοπτικές ανάπτυξης για ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, ενώ έκανε και ιδιαίτερη αναφορά στην υπό κατασκευή νέα μαρίνα του Μεσολογγίου.

    Ο πρωθυπουργός κλείνοντας την ομιλία του υπογράμμισε ότι «στις 4 Οκτωβρίου καλούμαστε να κάνουμε μια επιλογή ουσίας.» Και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Οι πολίτες ξέρουν ποιά είναι η πολιτική δύναμη, που, πάνω απβ όλα, βάζει το εθνικό συμφέρον. Είμαστε η αξιόπιστη πολιτική δύναμη του τόπου. Είμαστε η παράταξη που δίνει λύσεις, σε σύνθετους καιρούς. Είμαστε η παράταξη που μπορεί να παίρνει δύσκολες, αλλά αναγκαίες αποφάσεις.» Ακόμη όπως τόνισε, «τώρα είναι ώρα ευθύνης για όλους, είναι ώρα συστράτευσης και συμμετοχής, γιατί είναι η ώρα που κρίνεται το μέλλον του τόπου», ενώ κάλεσε τους συγκεντρωμένους, «να μην πάει καμιά ψήφος χαμένη, καμιά ψήφος χαρισμένη.». «Όλοι μαζί μπορούμε» κατέληξε χαρακτηριστικά.

    Ο Κώστας Καραμανλής πριν φθάσει στο Μεσολόγγι, επισκέφθηκε τμήμα της Ιόνιας οδού και συγκεκριμένα την υπό κατασκευή σήραγγα στην περιοχή του Ευηνοχωρίου. Σε δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι «ο υπερσύγχρονος, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, αυτοκινητόδρομος, της Ιόνιας οδού, είναι βέβαιο ότι θα βάλει σε νέα, ισχυρή τροχιά ανάπτυξης και την Αιτωλοακαρνανία, αλλά και γενικότερα τη Δυτική Ελλάδα και την Ήπειρο». Όσον αφορά την πορεία του έργου, σημείωσε ότι τα πρώτα τμήματα της Ιόνιας Οδού έχουν αρχίσει να παραδίδονται, ενώ ήδη το Μάιο δόθηκε στην κυκλοφορία η παράκαμψη του Αγρινίου, μήκους 34 χιλιομέτρων, που την χαρακτήρισε ως «ένα από τα πιο χρονοβόρα και δύσκολα τμήματα του έργου». Μέχρι το τέλος του χρόνου είπε ο πρωθυπουργός θα έχει δοθεί στην κυκλοφορία και το υπόλοιπο τμήμα της παράκαμψης της Άρτας, ενώ πρόσθεσε ότι εννέα ακόμη εργοτάξια βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Στο πρόγραμμα της περιοδείας του Κώστα Καραμανλή στην Αιτωλοακαρνανία περιλαμβάνεται επίσκεψη και στο φράγμα Αχυρών Ξηρομερίου.

    Σε τιμητική θέση στο Επικρατείας ο κ.Μ.Εβερτ

    Ο Μιλτιάδης Έβερτ με επιστολή του στον Κώστα Καραμανλή ζητά να τοποθετηθεί στη 12η και τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος, το οποίο ανακοινώνεται αύριο σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, την ανάγκη ανανέωσης, την οποία ο ίδιος πάντα υποστήριζε.

    Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ στην επιστολή του αναφέρει ότι μετά από τόσα χρόνια συμμετοχής στα κοινά νοιώθω ότι πρέπει να συμβάλλω στην ανανέωση του κόμματος, την οποία εγώ έκανα πάντα πράξη και γι' αυτό είμαι υποχρεωμένος να αρνηθώ την πρότασή σας και επιθυμώ να καταλάβω την τελευταία θέση. Χρωστώ ευγνωμοσύνη, αναφέρει ο κ. Έβερτ, στον ελληνικό λαό και ιδιαίτερα στον αθηναϊκό που μου έδωσε τη δυνατότητα να εργαστώ για το καλό της πατρίδας. Σας διαβεβαιώ πως θα είναι αμείωτο το ενδιαφέρον μου για την πατρίδα μου και την παράταξη, τονίζει ο κ. Έβερτ στην επιστολή του προς τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Καραμανλή.

    [02] "Με το κεφάλι ψηλά"

    Έκκληση στους νέους να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές στις 4 του Οκτώβρη "με το κεφάλι ψηλά και όχι χαμηλά και την πλάτη στον τοίχο όπως θέλουν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ" απηύθυνε η ΓΓ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας σε συγκέντρωση της νεολαίας του κόμματος.

    "Η πρώτη ψήφος των νέων πρέπει να είναι γνήσια ανατρεπτική, κόντρα στο ρεύμα και μαζικά υπέρ του ΚΚΕ. Η νεολαία δεν πρέπει να ψηφίσει κόμματα που εναλλάξ εμπιστεύεται η πλουτοκρατία" δήλωσε η κ. Παπαρήγα.

    Εξάλλου επεσήμανε ότι "η κάλπη στις 4 του Οκτώβρη δεν θα κρίνει την επανάσταση, αλλά την ικανότητα του λαϊκού και του νεολαιίστικου κινήματος για αντίσταση και αντεπίθεση".

    Επίσης ανέφερε ότι "το μεγάλο δράμα που αντιμετωπίζει η νεολαία δεν είναι μόνο η ταξικοί φραγμοί αλλά και η έλλειψη ελεύθερου χρόνου και το άγχος για το μέλλον". Μιλώντας για τις θέσεις του κόμματος της που αφορούν την νεολαία μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην δωρεάν παιδεία, στην κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της παιδείας και της υγείας και στην απαγόρευση της εμπορευματοποίησης στον τομέα του αθλητισμού.

    Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στις "φρέσκες και εκθρονίστηκες ιδέες" για να υποστηρίξει ότι "δεν υπάρχει τομέας όπου ο εκσυγχρονισμός του αντίπαλου να μην είναι πιο επικίνδυνος για την νεολαία και το λαό".

    "Πρέπει να σπάσουνε τα μούτρα εκείνων που χρησιμοποιούν την τεχνολογία για να αυξήσουν την εκμετάλλευση της νεολαίας και των λαϊκών στρωμάτων" δήλωσε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ "δεν ζητάει την αλλαγή του θιάσου αλλά την εκ βαθέων αλλαγή πολιτικής, την λαϊκή εξουσία".

    Αναφερόμενη στον ΣΥΡΙΖΑ και στην θέση που κράτησε στα γεγονότα του περασμένου Δεκεμβρίου είπε ότι "ο φρέσκος ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι ο δικομματισμός έπεσε το Δεκέμβρη και τώρα ψάχνει να βρει το 3%" συμπληρώνοντας ότι "το νεολαιίστικο κίνημα του Δεκεμβρίου κατάφερε τελικά το σύστημα να το καναλιζάρει εκεί που ήθελε, αφού αποδείχθηκε ότι δεν ήταν παρά τουφεκιές στον αέρα".

    "Εμείς ζητάμε από την νεολαία και τα λαϊκά στρώματα να μας στηρίξουν, είμαστε έτοιμοι για την αντεπίθεση τις 5 του Οκτώβρη, δεν έχουμε πονοκεφάλους και υπαρξιακά προβλήματα που αφορούν τη φυσιογνωμία μας, δεν τρέφουμε όνειρα για κοστούμια συγκυβέρνησης ή κυβέρνησης. Θα είμαστε αντιπολίτευση, αλλά αυτό που θα μετρήσει είναι αν τα δύο μεγάλα κόμματα στις 5 του Οκτώβρη θα τρέμουν γιατί το ΚΚΕ θα είναι ψηλά και στην τρίτη θέση, γεγονός που θα έχει μεγάλη σημασία για τη δυναμικότητα και την αποφασιστικότητα του λαϊκού κινήματος".

    "Μονόδρομος το ΚΚΕ"

    Για "ωρολογιακή βόμβα", που θα σκάσει τους επόμενους μήνες στο σύστημα της κοινωνικής ασφάλισης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης και του ΣΕΒ, έκανε λόγο η κα. Παπαρήγα.

    Διευκρίνισε ότι "Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ προετοιμάζουν το έδαφος για πλήγμα στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης με τους ισχυρισμούς τους ότι τα ταμεία είναι άδεια". Κάλεσε δε τους εργαζόμενους να μην αποδεχτούν αυτές τις υποδείξεις και να ενισχύσουν το ΚΚΕ, χαρακτηρίζοντας την επιλογή αυτή "μονόδρομο" και εξήγησε ότι "το ΚΚΕ προτείνει την κατάργηση των εισφορών των εργαζόμενων στην υγεία, ίσες παροχές για όλους, είτε δουλεύουν είτε είναι άνεργοι, επιδότηση των ανέργων κατά 80% και πλήρη ασφάλισή τους, κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στους τομείς της υγείας και πρόνοιας και κατώτατη σύνταξη 1120 ευρώ.

    Τόνισε ακόμη ότι "οι επιχειρηματίες δίνουν τα κλειδιά τώρα στο ΠΑΣΟΚ, λόγω της σοσιαλδημοκρατικής του ικανότητας εξαπάτησης του λαού" και πρόσθεσε ότι και τα δύο μεγάλα κόμματα εξαπατούν το λαό όταν δεν διευκρινίζουν τί εννοούν μιλώντας για διαρθρωτικές αλλαγές στον τομέα της κοινωνικής ασφάλισης.

    Η γγ του ΚΚΕ υποστήριξε ότι "οι καπιταλιστικές επιχειρήσεις επιθυμούν νέα κέρδη στους τομείς της υγείας και πρόνοιας, ήδη ο ΣΕΒ έχει προτείνει την κατάργηση των εισφορών των επιχειρηματιών και ο στόχος είναι, είτε η περικοπή είτε η πλήρης εξασθένηση των κρατικών επιχορηγήσεων και των εισφορών των επιχειρήσεων, στόχο που έχουν αποδεχθεί τόσο η Νέα Δημοκρατία όσο και το ΠΑΣΟΚ".

    Αναφερόμενη στο θέμα του ντιμπέιτ, έκανε λόγο για "άσχημο παιχνίδι με κακούς κανόνες, υπογραμμίζοντας ότι "εμείς πάμε με το ζόρι" και διευκρινίζοντας πως "Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρονται μόνο για την τηλεαναμέτρηση των δύο αρχηγών και γι' αυτό τα βρήκανε και μεταξύ τους".

    Επέκρινε γενικά τους δημοσιογράφους ότι "είναι απαράδεχτο να θεωρούν τον εαυτό τους πρωταγωνιστή, να αναπαραγάγουν τα κους-κους των τηλεοπτικών παραθύρων. Δεν εκπροσωπούν την κοινή γνώμη, είναι εν τούτοις υποχρεωμένοι από την κοινή γνώμη να στριμώξουν τους εκπροσώπους των κομμάτων, ώστε να πάρουν θέση σε συγκεκριμένα θέματα".

    Αναφέρθηκε και στο θέμα των μεταναστών και χαρακτήρισε τους μετανάστες "αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού λαού και του εργατικού κινήματος" και υποστήριξε την απόκτηση ιθαγένειας των παιδιών των μεταναστών που γεννιούνται στην Ελλάδα.

    Ασκησε δριμεία κριτική - όπως είπε "τόσο σε αυτούς που υποστηρίζουν την ποσόστωση και το ρατσισμό, όσο και στην κοσμοπολίτικη και ελιτίστικη άποψη βίαιης ενσωμάτωσής τους στην ελληνική κοινωνία, πίσω από την οποία κρύβεται η επιθυμία απόκτησης ψήφων".

    Τέλος, αναφέρθηκε ειδικά στην κατάσταση στον Αγιο Παντελεήμονα, λέγοντας ότι "εκτός από τη Χρυσή Αυγή, που είναι προκεχωρημένο φυλάκιο, υπάρχουν και πολλοί θύλακες και κοινοβουλευτικά κόμματα που δουλεύουν για το ρατσισμό".

    Συνέντευξη στον Επενδυτή

    "Η αποχή δεν φέρνει κανένα θετικό αποτέλεσμα... Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγούν αποδυναμωμένοι από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και ενισχυμένο το ΚΚΕ", δηλώνει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα "ο Κόσμος του Επενδυτή" η κα Παπαρήγα.

    Σημειώνει ότι τα πρόσωπα παίζουν περιορισμένο ρόλο, το θέμα είναι η πολιτική που έχουν και προσθέτει ότι το κεφάλαιο προκρίνει την ανάδειξη πότε του ενός πότε του άλλου μεγάλου κόμματος. "Το γεγονός ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι δεν νοιάζονται ιδιαίτερα ποιό από τα δύο κόμματα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση τα λέει όλα", λέει χαρακτηριστικά.

    Η γγ του ΚΚΕ σημειώνει πως "το debate δεν είναι η μάχη των μαχών, ούτε ο λαός θα ενημερωθεί για την πολιτική των κομμάτων. Αυτή η μάχη δίνεται καθημερινά. Εκεί μας βλέπει ο λαός"

    Τέλος, πιστεύει πως ένα από τα βασικά κριτήρια της ψήφου είναι το θέμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής."Υπενθυμίζουμε τη στάση του ΠΑΣΟΚ στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας στο Σχέδιο Ανάν. Το Αιγαίο κινδυνεύει να γίνει `νατοϊκή θάλασσα΄", λέει.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 19 September 2009 - 20:30:21 UTC