Read the Latest International Press Articles Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου
  • [02] Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Τζαζ Μουσικής

  • [01] Μουσείο για την 11η Σεπτεμβρίου

    Σιγή ενός λεπτού τήρησε σήμερα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα στη μνήμη των θυμάτων των αιματηρών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001 στις ΗΠΑ.

    Για πρώτη φορά ως πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Ομπάμα τήρησε σιγή ενός λεπτού, έχοντας δίπλα του τη σύζυγό του Μισέλ, στον Λευκό Οίκο, στις 08:46 (τοπική ώρα), ακριβώς την ώρα που το πρώτο αεροσκάφος που είχε καταληφθεί από αεροπειρατές έπεσε στον έναν από τους διδύμους πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου στη Νέα Υόρκη.

    Ο Ομπάμα έφερε το χέρι στην καρδιά, την ώρα που ήχησε το σιωπητήριο στη μνήμη των θυμάτων.

    Στο μεταξύ, ένα μουσείο αφιερωμένο στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου θα φιλοξενεί αποσπάσματα από τα βίντεο "των μαρτύρων", τα οποία είχαν ετοιμάσει οι ίδιοι οι αεροπειρατές, αλλά και αφηγήσεις από αυτόπτες μάρτυρες που θα προβάλλονται για να αποτρέπουν πιθανούς συμπαθούντες από το να επαινούν και να ηρωοποιούν τους δράστες, ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη αξιωματούχοι του μουσείου.

    Οι προηγούμενες απόπειρες να γίνει αντιληπτό το κίνητρο των δραστών των επιθέσεων, είχαν βρει αντίθετη την κοινή γνώμη και οι πολιτικοί ματαίωσαν τα σχέδια για ένα "Διεθνές Κέντρο Ελευθερίας" το 2005.

    Ο πρόεδρος του Εθνικού Μνημείου & Μουσείου της 11ης Σεπτεμβρίου δήλωσε ότι οι φωτογραφίες των 19 αεροπειρατών θα εκτίθενται στο μουσείο μαζί με αποσπάσματα από όσα είχαν πει.

    Το μνημείο και το μουσείο σχεδιάζεται να κατασκευαστούν στο χώρο του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου, ο οποίος ανακατασκευάζεται, στο Μανχάταν.

    Το υπόγειο μουσείο θα λειτουργήσει εντός του 2013.

    Ο πρόεδρος του μουσείου Τζο Ντάνιελς δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η έκθεση θα παρουσιάζει τα γεγονότα, επικεντρώνοντας το ενδιαφέρον στο "τι συνέβη εκείνη τη μέρα, γιατί συνέβη και τι σημαίνει να ζεις σε έναν κόσμο της 11ης Σεπτεμβρίου".

    "Ας αφήσουμε τους δράστες να μιλήσουν από μόνοι τους", είπε ο Ντάνιελς.

    Το μουσείο έχει στην κατοχή του βιντεοκασέτες, στις οποίες εμφανίζονται οι αεροπειρατές την εποχή που σχεδίαζαν τις επιθέσεις.

    Το μουσείο καλεί ενδιαφερόμενους απ΄όλο τον κόσμο να στείλουν φωτογραφίες και ηχογραφημένο υλικό σχετικό με τις επιθέσεις, που θα "ανέβει" στην ιστοσελίδα του, αφού προηγουμένως ελεγχθεί για τυχόν εκφράσεις, οι οποίες ενδεχομένως να ηρωοποιούν τους αεροπειρατές (http://911history.org).

    Οι πιο αποτρόπαιες φωτογραφίες, όπως εκείνες των ανθρώπων που πηδούσαν από τα παράθυρα των υψηλότερων ορόφων των Δίδυμων Πύργων για να γλιτώσουν από τη φωτιά, δεν θα συμπεριληφθούν στα εκθέματα.

    [02] Θεσσαλονίκη: Συνάντηση Τζαζ Μουσικής

    Εκατό μουσικοί από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιταλία και τις ΗΠΑ, θα συμμετάσχουν στις τουλάχιστον 20 συναυλίες, διαλέξεις και σεμινάρια της 7ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί από αύριο έως τις 28 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

    Τη διοργάνωση συνυπογράφουν ο Σύλλογος Φίλων της Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής και το Κέντρο Πολιτισμού της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο «Γκαίτε» και το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο. Τη Συνάντηση υποστηρίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση Ραδιοφώνων («EBU-UER»), που έχει εξασφαλίσει τη ζωντανή μετάδοση της συναυλίας των «Jazz Society» (18/9, 11 μ.μ.) από τα συνεργαζόμενα με αυτήν ραδιόφωνα.

    Η αυλαία της 7ης Συνάντησης Τζαζ και Δημιουργικής Μουσικής θα ανοίξει αύριο στο πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος» με το «Τρίο Βαλκάνο». Στη συνέχεια, οι συναυλίες θα μεταφερθούν στο «Μύλο», όπου θα εμφανιστούν σημαντικοί καλλιτέχνες, όπως η Σαβίνα Γιαννάτου με τον Κώστα Θεοδώρου (17/9, 9.30 μ.μ.), ο Θεοντόσι Σπάσοφ με τους «Bulgara» (20/9, 11 μ.μ.), ο Ίβο Παπάζωφ με τους «Wedding Band» (24/9, 9.30 μ.μ.) και ο Νίκολα Κόντε (25/9, 9.30 μ.μ.).

    Το πρόγραμμα της Συνάντησης έχει εμπλουτιστεί για πρώτη φορά και με άλλες δράσεις, εκτός από τις συναυλίες: την ομιλία του Φραντσέσκο Μαρτινέλι με θέμα «Η τζαζ στην Ευρώπη» (20/9, 12 το μεσημέρι, πολιτιστικό κέντρο «Αλέξανδρος») και το σεμινάριο μπάσου με τον Γιώτη Κιουρτσόγλου (26/9, 7 μ.μ.).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 11 September 2009 - 14:30:21 UTC