Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-09-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ψήφος εμπιστοσύνης και αυτοδυναμία"
  • [02] Δεν έλαβαν απόφαση
  • [03] "Δύναμη ανόδου"

  • [01] "Ψήφος εμπιστοσύνης και αυτοδυναμία"

    Σειρά επαφών με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενόψει της ΔΕΘ. Συναντήθηκε διαδοχικά με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), φορείς Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) και την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ).

    Συνάντηση με ΣΕΤΕ

    "Εκθέσαμε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ τις αλλαγές που προτείνουμε, κυρίως διαρθρωτικού χαρακτήρα, διότι έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία από τις πρόχειρες και γρήγορες αλλαγές, και βεβαίως τα προβλήματα ρευστότητας που υπάρχουν στην αγορά", δήλωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), Νίκος Αγγελόπουλος, μετά την συνάντηση του Συνδέσμου με τον Γιώργο Α. Παπανδρέου.

    "Η ανταπόκριση του προέδρου ήταν θετική και ευελπιστούμε ότι θα έχουμε μια καλή συνεργασία, αναμένοντας βεβαίως και την εξέλιξη των πραγμάτων στην πολιτική", είπε ο κ. Αγγελόπουλος, ο οποίος ερωτηθείς πώς "βλέπει" ως επιχειρηματίας το "ενδεχόμενο συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ που ακούγεται" είπε ότι "δεν μας αφορά αυτό δεν είναι δική μας δουλειά, είναι θέματα των κομμάτων, εμείς δεν έχουμε ρόλο σε αυτό".

    Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί όταν λέει "διαρθρωτικές αλλαγές", ο κ. Αγγελόπουλος είπε: "Σήμερα ο τουρισμός έχει μια συγκεκριμένη δομή και κατευθύνεται και ελέγχεται ή δεν ελέγχεται με βάση κάποιες διαδικασίες περασμένων ετών. Πολλά από αυτά πρέπει να αλλάξουν γιατί και ο τουρισμός έχει αλλάξει".

    Για αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές που άπτονται της ενίσχυσης του υπουργείου Τουρισμού, του τρόπου λειτουργίας του και της μετεξέλιξης του ΕΟΤ σε "εργαλείο προβολής και μάρκετινγκ στα επίπεδα και στα πλαίσια Γαλλίας και Αγγλίας (Maison de la France και Visit Britain αντίστοιχα) έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος του ΣΕΤΕ και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Ανδρέας Ανδρεάδης.

    Ο κ. Ανδρεάδης είπε επίσης ότι η κρίση είναι βαθιά, ο τουρισμός θα έχει μια πτώση ίσως 15% στα έσοδά του, όμως είναι και ο τομέας που θα ανακάμψει γρηγορότερα από όλους και υποστήριξε ότι αν πραγματοποιηθούν οι διαρθρωτικές αλλαγές που προτείνει ο ΣΕΤΕ τότε ο τουρισμός θα γίνει "ατμομηχανή" της οικονομίας.

    Συνάντηση με ΣΕΠΕ

    Συνάντηση με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Παπανδρέου είχε σήμερα και το Προεδρείο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΠΕ. Παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΕΠΕ, ο πρόεδρος του δοικητικού συμβουλίου Παντελής Τζωρτζάκης κατέστησε σαφές ότι η στήριξη των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών αποτελεί όχι απλώς ενδεδειγμένη, αλλά τη μοναδική απάντηση στα καίρια προβλήματα της χώρας αλλά και στο σκόπελο της οικονομικής κρίσης, που ακόμα δεν έχει κορυφωθεί στην Ελλάδα και αναμένεται να ενταθεί στους επόμενους μήνες. Οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) αποτελούν αναγκαιότητα, την οποία η Ελλάδα ανεξήγητα εξακολουθεί να αγνοεί, όταν σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο βρίσκονται στο επίκεντρο κάθε αναπτυξιακής προσπάθειας.

    Αναλύοντας την πρόταση του ΣΕΠΕ για σύσταση υπουργείου Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, ο κύριος Τζωρτζάκης μετέφερε το αίσθημα αγανάκτησης και δυσφορίας του κλάδου από την πλήρη απουσία βούλησης από την πλευρά της Πολιτείας για τον κεντρικό συντονισμό των δράσεων ΤΠΕ, παρά τις πολλαπλές και συνεχείς προτάσεις, παρεμβάσεις και εισηγήσεις του Συνδέσμου.

    Ο ΣΕΠΕ κάλεσε τον κύριο Παπανδρέου να υποστηρίξει την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ σε όλο το φάσμα της λειτουργίας του κράτους, ακολουθώντας το παράδειγμα όλο και περισσότερων χωρών που προοδεύουν. Η μη ενσωμάτωση των ΤΠΕ θα συνεχίσει να καταδικάζει την Ελλάδα στις τελευταίες θέσεις των μετρήσεων διεθνών ερευνών και τους πολίτες της σε διαρκή ένδυα σε ότι αφορά την ποιότητα ζωής τους.

    Συνάντηση με Σύνδεσμο φορέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας

    Ο εκπρόσωπος του συνδέσμου των φορέων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Δημήτρης Κοπελούζος μετά την συνάντηση εκπροσώπων των φορέων με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου "άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή" τις απόψεις τους και πρόσθεσε ότι "πιστεύουμε ότι θα ληφθούν σοβαρά υπόψη πολλά από αυτά τα οποία εκφράσαμε και τα οποία δεν είναι αιτήματα αλλά αυτά που πρέπει να γίνουν για να αξιοποιηθεί ο πλούτος αυτής της χώρας".

    Ο Δ. Κοπελούζος ερωτηθείς για όσα πρότειναν οι φορείς στον κ. Παπανδρέου απάντησε ότι "το πιο σοβαρό είναι να μειωθεί η γραφειοκρατία που ταλανίζει την χώρα μας τόσα χρόνια με συναρμοδιότητες πολλών υπουργείων".

    Πρόσθεσε δε ότι "εισηγηθήκαμε να είναι αρμόδιο ένα υπουργείο που να συντονίζει όλες τις ενέργειες, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία των αδειών, ώστε να γίνουν οι επενδύσεις, να αναπτυχθεί η χώρα και να έχουμε περισσότερες θέσεις εργασίας σε μια κρίσιμη οικονομική περίοδο".

    "Υπάρχουν άφθονοι διαθέσιμοι οικονομικοί πόροι στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας", συμπληρωσε.

    Ομιλία στο Θησείο

    «Σήμερα που γιορτάζουμε τα γενέθλια των 35 χρόνων, ξεκινάμε έναν νέο αγώνα για τη νίκη όλων των Ελλήνων» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου σε ομιλία του στο Θησείο για την επέτειο των 35 χρόνων από την ίδρυση του κόμματος, ζητώντας ταυτόχρονα «νίκη με αυτοδυναμία» στις εθνικές εκλογές.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως ήρθε η ώρα του λαού για μια νέα πορεία εθνικής ανάτασης, επισημαίνοντας πως «μπροστά μας ορθώνονται μεγάλες προκλήσεις και προβλήματα, θα δουλέψουμε αδιάκοπα με όλη μας τη ψυχή αποφασισμένοι να συγκρουστούμε με κάθε αντίληψη και κατεστημένο που κρατά τον τόπο μας πίσω».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανάφερε ότι «η πίστη μας στην Ελλάδα που δημιουργεί, γέννησε το Κίνημά μας το 1974, και ήρθαν έτσι τα πράγματα ώστε σήμερα τη συμβολική αυτή μέρα για όλους μας να σημάνουμε ξανά εγερτήριο όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου που διψάνε να ξαναδούν αυτή τη χώρα να προοδεύει και να πρωταγωνιστεί, που κοπιάζουν για ένα καλύτερο αύριο, που δεν ανέχονται να βλέπουν τον πλούτο της χώρας μας να ιδιοποιείται από λίγους, ισχυρούς και ημέτερους».

    «Σε αυτή τη μεγάλη δημιουργική πλειοψηφία της κοινωνίας μας απευθύνομαι σήμερα, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα αφύπνισης (πως) τώρα είναι η ώρα να χαράξουμε μια πορεία δημιουργίας και προσφοράς (καθώς) η Ελλάδα δεν μπορεί να περιμένει» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «στις 4 του Οκτώβρη θα ανατείλει ξανά ο ήλιος της ελπίδας».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην Ελλάδα του 2004 που παρέδωσε το ΠΑΣΟΚ και είπε ότι πολλοί ελπίσανε ότι η νέα κυβέρνηση θα έχτιζε πάνω στις κατακτήσεις και θα διόρθωνε πιθανές αδυναμίες, «γιατί εμείς κάθε φορά που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, χτίσαμε πάνω σε αυτά που παραλάβαμε».

    «Σε αυτές τις εκλογές δεν συγκρούονται απλά δύο κόμματα, αλλά δύο τελείως διαφορετικοί κόσμοι και δύο διαφορετικές επιλογές για την πατρίδα» επισήμανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι η μια αντίληψη οδήγησε την Ελλάδα να βιώνει την βαθύτερη της κρίση από την εποχή της μεταπολίτευσης ενώ το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί μια περίοδο δημιουργίας για τη χώρα, βασισμένη σε αξίες και αρχές δικαίου.

    «Εκείνοι θεωρούν ότι η νίκη στις εκλογές τους δίνει δικαιώματα. Εμείς ξέρουμε ότι η νίκη στις εκλογές μας γεμίζει ευθύνες. Και όποιος δεν το αντιλαμβάνεται δεν έχει θέση στη δική μου κυβέρνηση» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Μιλώντας για την ΝΔ - χωρίς να αναφέρει το όνομα του κόμματος, ούτε το όνομα του κ. Καραμανλή - ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «φυγομαχούν, καταρρέοντας κάτω από το βάρος των αδιεξόδων που δημιούργησαν οι ίδιοι και οι πολιτικές τους».

    «Έχω όραμα για την Ελλάδα, έχουμε όραμα για την πατρίδα, εφικτό, επιβεβλημένο και αυτονόητο» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισημαίνοντας πως «είναι αυτονόητο ότι το σημερινό μοντέλο ανάπτυξης δεν πάει άλλο και είναι επιβεβλημένο γιατί δεν μπορεί να επικρατεί η αντίληψη ότι κάθε τι που δεν γίνεται τσιμέντο γίνεται στάχτη».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στην «πράσινη ανάπτυξη» που μπορεί εκτός των άλλων να εγγυηθεί χιλιάδες νέες δουλειές, με σημαντικά έσοδα για τον κρατικό κορβανά.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «οραματίζομαι το αυτονόητο: Δίκαιο φορολογικό σύστημα, νέα αναδιανομή όπου όλοι μας θα πληρώνουμε δίκαια το μερίδιό που μας αναλογεί, αλλά και θα ξέρουμε την ίδια ώρα ότι οι φόροι μας έχουν αντίκρισμα».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «μαζί μπορούμε να προχωρήσουμε στη δημοκρατική αναδόμηση και αποκέντρωση του κράτους, να εγγυηθούμε την εφαρμογή των νόμων, να καταργήσουμε τη σχέση εξάρτησης Δικαιοσύνης-κυβερνήσεων, μπορούμε να σπάσουμε την κομματικοποίηση των Σωμάτων Ασφαλείας, ενώ είναι επιβεβλημένο να φέρουμε πάλι τη σιγουριά και την ασφάλεια στη ζωή του πολίτη, και να δημιουργήσουμε μια δημόσια δωρεάν ποιοτική παιδεία για όλους που θα ετοιμάζει τα παιδιά μας για μια ανταγωνιστική παγκόσμια οικονομία του 21ου αιώνα, μπορούμε να έχουμε ένα σύγχρονο και ανθρώπινο ΕΣΥ, μπορούμε να έχουμε εξωτερική πολιτική που θα ξαναδίνει φωνή στην Ελλάδα και θα την κάνει σεβαστή από όλους».

    Αναφερόμενος στην επέτειο της 3ης Σεπτεμβρίου 1974 ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «μια χούφτα ανθρώπων έμελλε ν' αλλάξει το ρου της πολιτικής μας ιστορίας, καθώς έδωσαν την υπόσχεση ότι δεν θα συμβιβαστούν με κατεστημένες λογικές και ότι θα βάλουν απέναντί τους μία ολόκληρη πολιτική αντίληψη που ήθελε την Ελλάδα για δεκαετίες εξαρτημένη και κατακερματισμένη».

    «Σήμερα τιμούμε αυτούς τους ανθρώπους. Τον Γιώργο Γεννηματά, τον Γιάννη Αλευρά, την Μελίνα, τον Αντρέα» είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας πως η πολιτική τους ένωσε τις υγιείς και δημιουργικές δυνάμεις που ήθελαν να βάλουν τέλος στο καθεστώς της ξένης εξάρτησης και της κοινωνικής αδικίας και το πέτυχαν.

    «Η δημοκρατία εδραιώθηκε, το πολιτικό φρόνημα έπαψε να διώκεται, ενώ η χώρα έζησε τη μεγαλύτερη αναδιανομή εισοδήματος και πλούτου σε όφελος των φτωχών, των μη προνομιούχων και της μεσαίας τάξης» είπε ο κ. Παπανδρέου προσθέτοντας ότι «στην δεκαετία του '90 συνεχίσαμε το έργο μας, αποδεικνύοντας ξανά ότι το ΠΑΣΟΚ όποτε ανέλαβε την τύχη της χώρας, σε οποιεσδήποτε συνθήκες, προσέφερε έργο στον τόπο».

    «Η σύγχρονη «ρίζα της συμφοράς» είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στους λίγους» είπε ο κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας ότι «στην Ελλάδα αυτή η αυτοσυγκέντρωση εξουσίας καταλήγει στην εξάρτηση της πολιτικής από κάθε είδους μικρό ή μεγάλο ανεξέλεγκτο συμφέρον επιχειρηματικό, ιδιωτικό, κομματικό, μιντιακό ή όποιο άλλο».

    Ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «οι σημερινές εξαρτήσεις στέλνουν σε όλη την κοινωνία τα χειρότερα μηνύματα και με αυτή την αντίληψη η χώρα έφθασε σε πλήρες αδιέξοδο» τονίζοντας πως το χειρότερο όλων είναι «η αποκαρδιωτική κατάσταση που ζούμε και η συνθηκολόγηση με την παραίτηση από κάθε προσπάθεια αφού, όπως λένε, τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει».

    «Το μεγαλύτερο μέρος της βαριάς ευθύνης πέφτει σε 'κείνους τους πολιτικούς που με τη στάση τους έδωσαν το σήμα της ηθικής και θεσμικής αποσύνθεσης σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «αυτοί οι ίδιοι σήμερα δεν σέβονται ούτε τη νοημοσύνη μας και μας λένε ότι θα κάνουν αυτά που υποσχέθηκαν το 2004».

    «Τέρμα τα ψέματα» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητώντας την «ευρύτερη δυνατή ενότητα όλων των δυνάμεων της δημιουργίας και της παραγωγής, της εργασίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας».

    «Σήμερα τραβάμε μια κόκκινη γραμμή. Το τέλος της σημερινής κυβέρνησης σηματοδοτεί το τέλος της Ελλάδας της απαξίωσης των αρχών μας, του χαμηλού πήχη, της ανοχής σε φαινόμενα που μας προσβάλλουν» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως «υπάρχει ένας τρόπος για να γίνει η αρχή και το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει από την πολιτική ηγεσία του τόπου γιατί από εκεί ξεκινούν όλα».

    «Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα μια νέα, μια εντελώς διαφορετική πολιτική ηγεσία» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζοντας πως «(τα πράγματα) θα αλλάξουν και μπαίνω μπροστά στη μάχη", δεσμευόμενος για μια ηγεσία που θα ξεκινήσει τις ανατροπές από την ίδια την εξουσία».

    Αναφερόμενος στα συγκριτικά πλεονεκτήματα και το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι «θα σταθούμε δίπλα σε κάθε προσπάθεια σε κάθε τι που κάνει την χώρα μας πιο δυνατή, πιο δημιουργική, πιο πλούσια».

    «Μπροστά σε μια κυβέρνηση που δεν τίμησε την εντολή που της έδωσε 2 φορές ο ελληνικός λαός, είμαστε έτοιμοι με σχέδιο για την ανάταξη της οικονομίας για την ανασυγκρότηση του κράτους, την αναδιανομή του πλούτου, την αναθεώρηση του αναπτυξιακού μοντέλου και την αναδόμηση του πολιτικού συστήματος» είπε ο κ. Παπανδρέου δεσμευόμενος «εκ μέρους όλων εκείνων που θα στελεχώσουν την επόμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για μια ηγεσία που δεν χρωστάει σε κανένα, μόνο στον ίδιο τον λαό».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι θα παρουσιάσει στην ΔΕΘ το σχέδιο Εθνικής Ανάτασης και τόνισε ότι «όπως το 1981 και το 1993 δεν μας φοβίζει η πρόκληση της διακυβέρνησης».

    «Πάμε μαζί για τη νίκη στις 4 του Οκτώβρη, για τη νίκη της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης» κατέληξε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    [02] Δεν έλαβαν απόφαση

    Χωρίς να επιτευχθεί συμφωνία για το πρόσωπο που θα ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ολοκληρώθηκε αργά το απόγευμα η μαραθώνια συνεδρίαση της Γραμματείας της παράταξης.

    Το μόνο σημείο στο οποίο υπήρξε συμφωνία είναι ότι αύριο το μεσημέρι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

    Η συνεδρίαση της Γραμματείας πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των κυρίων Τσίπρα και Αλαβάνου.

    Η ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν φανερή πλέον μετά την χθεσινή, όμοφωνη απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού, σύμφωνα με την οποία αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να είναι ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δηλαδή ο κ.Τσίπρας και με την απόφαση αυτή η αντιπροσωπεία του Συνασπισμού προσήλθε στη συνεδρίαση.

    Οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψαν ομόφωνα την πρόταση του ΣΥΝ και αντιπρότειναν, να ηγηθεί του ΣΥΡΙΖΑ και παλι ο κ.Αλαβάνος και μετά από ένα εύλογο διάστημα περίπου έξι μηνών να πραγματοποιηθεί οργανωτική συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την οργανωτική δομή.

    Σε δηλώσεις τους οι κ.κ. Θεωνάς και Ρινάλντι τόνισαν ότι δεν υπήρξε συμφωνία, σημείωσαν ότι έγινε μια γόνιμη ανταλλαγή απόψεων και τόνισαν την ανάγκη να ληφθεί απόφαση αύριο,ο κ. Γλέζος σε δήλωσή του είπε ότι όσοι περίμεναν την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ διαψεύστηκαν.

    Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝ προκειμένου να πάρει τις τελικές της αποφάσεις.

    [03] "Δύναμη ανόδου"

    «Δεν μας ακουμπά ούτε ο πανικός της ΝΔ, ούτε η διάθεση ρεβανσισμού του ΠΑΣΟΚ. Εμάς μας ενδιαφέρει να υπηρετήσουμε την αλήθεια, την ωμή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από λάθη, ολιγωρίες, και ανομήματα τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ. Ο ΛΑ.Ο.Σ έχει συνειδητοποιήσει πλέον ότι είναι μια δύναμη ανόδου», τόνισε ο κ. Γ. Καρατζαφέρης.

    Παρέμβαση στη Βουλή

    "Με πανηγυρικό τρόπο παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός", ανέφερε σε παρέμβασή του στη Βουλή ο Γ. Καρατζαφέρης και πρόσθεσε ότι ως εκ τούτου πρέπει να ενεργοποιηθεί το άρθρο 38 του Συντάγματος.

    «Η παραίτηση του πρωθυπουργού πέφτει στο άρθρο 38 του Συντάγματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της κυβέρνηση αν αυτή παραιτηθεί καθώς κι αν η Βουλή αποσύρει την εμπιστοσύνη της. Ο πρωθυπουργός της παραιτουμένης κυβερνήσεως είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών και εφαρμόζεται η διάταξη 37 που μιλά για διερευνητικές εντολές. Εδώ έχουμε ad hoc εφαρμογή του άρθρου 38. Παραιτήθη δημοσίως ο πρωθυπουργός και πρέπει η Δημοκρατία θεσμικά να αναλάβει τις ευθύνες που απορρέουν από το άρθρο 38.

    Θέλω να πιστεύω ότι τόσο ο πολιτικός κόσμος με την ευαισθησία που διαθέτει για τη Δημοκρατία όσο και ο σεβαστός Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα αντιληφθεί ότι δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε εκλογές αν δεν εφαρμοστούν οι διαδικασίες του άρθρου 37 όπως επιτάσσει το άρθρο 38 μετά την δημόσια παραίτηση του πρωθυπουργού. Καλώ τα κόμματα να λάβουν δημόσια θέση απέναντι στο θέμα μπροστά στη δημόσια παραίτηση του πρωθυπουργού» είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 4 September 2009 - 16:30:20 UTC