Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδρίαση για τη νέα γρίπη

  • [01] Συνεδρίαση για τη νέα γρίπη

    Τη σύσταση τριών νέων επιτροπών για τη γρίπη και την ενίσχυση του επιχειρησιακού σχεδιασμού με νέα εμβολιαστικά κέντρα και ιατρεία γρίπης ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, μετά τη συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του.

    Ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα συσταθεί Ανώτατη Επιτροπή Ηθικής και Δεοντολογίας για τη γρίπη, καθώς και δύο ειδικές επιτροπές, επιδημιολογικής και κλινικής επιτήρησης.

    Επίσης, ανέφερε ότι το ΙΚΑ θα συνδράμει με 158 εμβολιαστικά κέντρα και 100 πρωτοβάθμια ιατρεία γρίπης.

    Ο κ. Αβραμόπουλος χαρακτήρισε την εξέλιξη του του νέου ιού της γρίπης ως "κινούμενη άμμο", ενώ είπε ότι διεθνώς εξακολουθεί να υφίσταται σύγχυση στην επιστημονική κοινότητα.

    "Σύγχυση για τις ευπαθείς ομάδες, σύγχυση και για τα εμβόλια (πότε θα δοθούν και πότε θα επιτρέπεται η χρησιμοποίησή τους). Σύγχυση και αβεβαιότητα για την επιδημιολογική εξέταση αυτού του φαινομένου".

    Ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι "η περίοδος υψηλής έντασης στη διάδοση της νόσου αναμένεται να κρατήσει λιγότερο χρονικό διάστημα στη χώρα μας, διότι στην Ελλάδα ο χειμώνας έρχεται αργότερα και φεύγει νωρίτερα".

    Η παραλαβή των πρώτων δόσεων του εμβολίου θα γίνει μέσα στον Σεπτέμβριο, ενώ στα μέσα του Οκτωβρίου αναμένεται η έγκριση του εμβολίου από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

    Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε ότι τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα ανοίξουν κανονικά στις 11 Σεπτεμβρίου, ενώ υπογράμμισε για μια ακόμη φορά ότι οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να ανησυχούν, αλλά να ενημερώνονται και να συνεργάζονται με τις υγειονομικές υπηρεσίες.

    Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός, μέχρι στιγμής ο αριθμός των επιβεβαιωθέντων κρουσμάτων στη χώρα μας φθάνει τα 1.839. Από αυτά, μόνο το 1% εισάγεται για νοσηλεία στο νοσοκομείο, ενώ το 95% έχει ιαθεί πλήρως.

    Ερωτηθείς εάν θα ήταν καλύτερο για την Ελλάδα αυτή την περίοδο να γίνει ανασχηματισμός ή εκλογές, ο κ. Αβραμόπουλος απάντησε ότι η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. "Εκτιμώ ότι δεν χρειαζόμαστε εκλογές. Χρειαζόμαστε όμως τολμηρές πολιτικές, ριζοσπαστικές αλλαγές και η κυβέρνηση έχει και τη δύναμη και την εμπειρία και τη γνώση, για να τις πραγματοποιήσει", είπε.

    Στο μεταξύ, εγκυκλίους που αφορούν στα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, έστειλε το Υπουργείο Παιδείας, καθώς σήμερα άνοιξαν οι δημόσιοι -αλλά και πολλοί ιδιωτικοί- παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

    Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας, κατόπιν οδηγιών του υπουργού Παιδείας Άρη Σπηλιωτόπουλου, οι αρμόδιες διευθύνσεις του ΥΠΕΠΘ έχουν αναλάβει πρωτοβουλίες και έχουν δρομολογήσει και υλοποιήσει δράσεις, αναφορικά με την επιμόρφωση σχετικά με τη νέα γρίπη και τον περιορισμό μετάδοσης του ιού. Όλες οι δράσεις θα έχουν ολοκληρωθεί πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στις 11 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα:

    Έχει συσταθεί αρμόδιο Συντονιστικό όργανο για την πρόληψη- αντιμετώπιση του ιού της γρίπης, το οποίο συνεδριάζει σε καθημερινή βάση.

    Αποστέλλεται προσωπικό φυλλάδιο ενημέρωσης για τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της γρίπης σε κάθε εκπαιδευτικό όλης της χώρας. Σχετικό έντυπο υλικό θα διανεμηθεί και σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και σε φροντιστήρια, Α.Ε.Ι., Τ.Ε.Ι. όλης της χώρας.

    Μέσα στο επόμενο διάστημα θα λειτουργήσει, με στελέχωση από ενημερωμένο προσωπικό, γραμμή τηλεφώνου για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όλους τους φορείς αρμοδιότητας του ΥΠΕΠΘ, σχετικά με την ενημέρωση για τον ιό της γρίπης.

    Σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.. οργανώνονται επιμορφωτικά σεμινάρια ανά νομό, τα οποία απευθύνονται στους προϊσταμένους και διευθυντές των σχολικών μονάδων, καθώς και σε όσους εμπλέκονται με τη σχολική κοινότητα (π.χ. σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων, προσωπικό καθαρισμού κ.α.).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2009 - 14:30:19 UTC