Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Υπολογιστές στους μαθητές της Α' Γυμνασίου
  • [02] Μαρτυρία τουρκοκύπριου για αιχμάλωτους το 1974

  • [01] Υπολογιστές στους μαθητές της Α' Γυμνασίου

    Συνεργασία με τους υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών Γ. Παπαθανασίου και Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων Άρη Σπηλιωτόπουλο, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Μετά τη συνάντηση ο κ. Σπηλιωτόπουλος ανακοίνωσε ότι θα δοθούν 126 χιλιάδες ηλεκτρονικοί υπολογιστές στους μαθητές της Α' Γυμνασίου στην προσπάθεια για τη μετάβαση στην κοινωνία της Πληροφορίας και την ενίσχυση της ψηφιακής τεχνολογίας.

    Οι μαθητές θα παραλάβουν από τα σχολεία τους κουπόνια, προκειμένου να πάρουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενώ θα περιέχονται και 16 λογισμικά.

    Ο κ. Παπαθανασίου υπογράμμισε ότι το κόστος ανέρχεται σε 68 εκατ. ευρώ και δόθηκε μάχη, όπως είπε, για τους πόρους από το ΕΣΠΑ, ώστε να γίνει η μετάβαση στην Κοινωνία της Πληροφορίας.

    Επίσης ανέφερε ότι θα υπάρχουν σε ψηφιακή μορφή τα βιβλία του Γυμνασίου και σημείωσε ότι θα προμηθευτούν τα σχολεία με 5 χιλιάδες διαδραστικούς πίνακες.

    Τόσο ο υπουργός Οικονομίας όσο και ο υπουργός Παιδείας απαντώντας σε ερωτήσεις για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τόνισαν ότι η κυβέρνηση κάνει τη δουλειά της.

  • Επίσης, ο κ. Κ. Καραμανλής, στο πλαίσιο των επαφών του με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, εν όψει της 74ης ΔΕΘ συναντάται σήμερα με τα προεδρία του ΣΒΒΕ, της ΠΑΣΕΓΕΣ και του ΕΒΕΑ.

    Ο κ. Γ. Παπαθανασίου σε δηλώσεις τους, με αφορμή τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους παραγωγικούς φορείς, τόνισε ότι "περνάμε μία δύσκολη συγκυρία και ότι η χώρα μας αν και έχει πληγεί λιγότερο, βιώνει την κρίση. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξουμε τις επιχειρήσεις και έτσι να ενισχύσουμε και την απασχόληση. Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης, όταν τελειώσει η κρίση. Γι' αυτό όμως χρειάζεται να γίνουν και διαρθρωτικές αλλαγές, για τις οποίες απαιτείται συνεννόηση και διάλογος".

    [02] Μαρτυρία τουρκοκύπριου για αιχμάλωτους το 1974

    Μια νέα συγκλονιστική μαρτυρία Τουρκοκυπρίου για εν ψυχρώ σφαγή 320 Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων κατά την εισβολή του 1974 δημοσιεύει σήμερα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα ''Αφρίκα''.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι ήταν ένας από τους συνοδούς των αιχμαλώτων, που μεταφέρθηκαν με οκτώ λεωφορεία -40 αιχμάλωτοι στο κάθε λεωφορείο- στο σημείο όπου είχε γίνει η απόβαση, δυτικά της Κερύνειας, προκειμένου να μεταφερθούν με πλοία σε φυλακές της Τουρκίας.

    Όταν έφθασαν εκεί είχε καταπλεύσει ένα πλοίο με Τούρκους στρατιώτες, οι οποίοι μόλις αποβιβάστηκαν και πληροφορήθηκαν ότι στα λεωφορεία βρίσκονταν Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι, τους επιτέθηκαν με ξιφολόγχες και τους σκότωσαν με αγριότητα, μέχρι και τον τελευταίο.

    Ο Τουρκοκύπριος δήλωσε ότι η θάλασσα βάφτηκε κόκκινη από το αίμα των αιχμαλώτων.

    Είπε επίσης ότι και ο ίδιος φοβήθηκε για τη ζωή του γιατί η μανία των Τούρκων στρατιωτών ήταν τόση που υπήρχε κίνδυνος να σφάξουν και τους Τουρκοκύπριους που συνόδευαν τους Ελληνοκύπριους αιχμάλωτους.

    Ο αυτόπτης μάρτυρας, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του, δήλωσε ότι οι 320 Ελληνοκύπριοι αιχμάλωτοι ίσως να τάφηκαν σε κάποιο χώρο κοντά στο ξενοδοχείο Μάρε Μόντε, το οποίο είχε λειτουργήσει λίγους μόνο μήνες πριν από την εισβολή.

    Στη μαρτυρία του ο Τουρκοκύπριος ανέφερε ότι η σφαγή έγινε στα τέλη Αυγούστου του 1974, δηλαδή λίγες μέρες μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής.

    Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό εν ψυχρώ δολοφονηθέντων Ελληνοκυπρίων αιχμαλώτων, που έχει καταγραφεί με μαρτυρία.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 31 August 2009 - 10:30:19 UTC