Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών
  • [02] Μουσείο Ακρόπολης: 500.000 επισκέπτες
  • [03] Αποφυλακίζεται ο Θ. Ηλιόπουλος
  • [04] Η Τογιότα κλείνει μονάδα παραγωγής στην Καλιφόρνια
  • [05] Μια ιστορική διαδρομή στη λίμνη Κάρλα (Βοιβηίδα)
  • [06] Τροπολογία για απόσυρση
  • [07] Διήμερο πένθος

  • [01] Ολοκληρώθηκε η καταγραφή των ζημιών

    Εξήντα πέντε κατοικίες στο νομό Αττικής υπέστησαν ολοσχερή καταστροφή από τις πυρκαγιές, ενώ άλλες 143 έχουν υποστεί μερική καταστροφή και κρίθηκαν επισκευάσιμες.

    Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ολοσχερή καταστροφή έχουν υποστεί 4 δημόσια κτήρια καθώς και 32 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων, μερική καταστροφή υπέστησαν 8 δημόσια κτήρια, εκκλησίες και επαγγελματικές στέγες καθώς και 32 στάβλοι, αποθήκες και κτήρια λοιπών χρήσεων.

    Στο νομό Ευβοίας και ειδικότερα στην Κάρυστο έχουν υποστεί ολοσχερή καταστροφή δύο κατοικίες και άλλες πέντε μερική καταστροφή.

    Η καταγραφή των ζημιών σε κτήρια στους νομούς Αττικής και Ευβοίας ολοκληρώθηκε, αλλά στους δήμους Σταμάτας και Γέρακα οι μηχανικοί του ΥΠΕΧΩΔΕ θα επανέλθουν αύριο, γιατί κάποιοι ιδιοκτήτες απουσίαζαν.

    [02] Μουσείο Ακρόπολης: 500.000 επισκέπτες

    Το μισό εκατομμύριο έφτασαν οι επισκέπτες του Μουσείου της Ακρόπολης μόλις δύο μήνες από την ημέρα των εγκαινίων του. Σε ποσοστό δε, 60% προήλθαν από το εξωτερικό.

    Νέα στοιχεία δίνει στη δημοσιότητα το υπουργείο Πολιτισμού, σύμφωνα με τα οποία, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, έχουν επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Μουσείου 409.000 διαφορετικοί χρήστες του διαδικτύου από 180 χώρες.

    Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μέσα στον Σεπτέμβριο ξεκινούν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς, ενώ στους μαθητές των σχολείων θα παρέχεται η δυνατότητα ειδικών ξεναγήσεων. Επιπλέον, στο τέλος του φθνινοπώρου προετοιμάζεται έκθεση με θέμα «Περικλής Ξανθίππου» με κεντρικό έκθεμα την κεφαλή του Περικλή από το Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού, Αντώνης Σαμαράς, «με πρότυπο το Μουσείο της Ακρόπολης εργαζόμαστε εντατικά, ώστε να πετύχουμε την αύξηση της επισκεψιμότητας σε όλα τα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Στόχος μας είναι η διαφύλαξη και προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, αλλά κυρίως η διασύνδεσή της με την εκπαίδευση και τους νέους ανθρώπους».

    Σημειώνεται ότι η έκθεση του Μουσείου εμπλουτίζεται διαρκώς με νέα προπλάσματα της Ακρόπολης για τη βελτίωση των υπηρεσιών προς τους επισκέπτες.

    [03] Αποφυλακίζεται ο Θ. Ηλιόπουλος

    Ελεύθερος αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, μοναδικός προσωρινά κρατούμενος, από τους κατηγορούμενους για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Με το βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών αντικαθιστά την προσωρινή κράτηση του Ηλιόπουλου με τους περιοριστικούς όρους της υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε 15 ημέρες σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

    Ο νεαρός, που αντιμετωπίζει τρεις κακουργηματικές και δύο πλημμεληματικές κατηγορίες, ξεκίνησε απεργία πείνας πριν από 49 μέρες και πλέον νοσηλεύεται λόγω της επιδεινωμένης κατάστασης της υγείας του στο νοσοκομείο «Σωτηρία».

    [04] Η Τογιότα κλείνει μονάδα παραγωγής στην Καλιφόρνια

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Τογιότα σταματά την παραγωγή στο εργοστάσιο στην Καλιφόρνια, που μοιραζόταν με την Τζένεραλ Μότορς (GM) 25 χρόνια, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε πολιτικούς και συνδικαλιστές, που βλέπουν να χάνονται κι άλλες θέσεις εργασίας σε μία βιομηχανία και σε μία πολιτεία που ήδη έχουν δεχτεί σοβαρό πλήγμα από την ύφεση.

    Η απόφαση της εταιρίας να σταματήσει τη λειτουργία του εργοστασίου στο Φρίμοντ από τις 31 Μαρτίου, θέτει σε κίνδυνο περισσότερες από 4.500 θέσεις εργασίας και καταδεικνύει παράλληλα τα προβλήματα από την μεγάλη παραγωγή στην αυτοκινητοβιομηχανία σε μία περίοδο που οι πωλήσεις λόγω της οικονομικής κρίσης έχουν μειωθεί σημαντικά.

    Το εργοστάσιο στο Φρίμοντ λειτουργεί σε συνεργασία της ιαπωνικής εταιρίας με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία GM, υπό την επωνυμία New United Motor Manufacturing Inc, ή NUMMI. Η απόφαση για διακοπή της παραγωγής εντάσσεται στα σχέδια της ιαπωνικής εταιρίας για μείωση της παραγωγής ώστε να περιοριστούν οι ζημιές. Η GM είχε αποχωρήσει από τη συνεργασία στο συγκεκριμένο εργοστάσιο από τον Ιούνιο, όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα για την αναδιοργάνωση της εταιρίας μετά τη χρεωκοπία.

    Ο Ατσούσι Νιίμι, αντιπρόεδρος της Τογιότα, με ευθύνη για την αγορά της βόρειας Αμερικής αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι "δεν είναι πλέον βιώσιμη οικονομικά" η συνέχιση της παραγωγής στη συγκεκριμένη μονάδα. "Λυπούμαστε ειλικρινά που υποχρεωνόμαστε να κάνουμε αυτή την ενέργεια", αναφέρει ο Νιίμι στην ανακοίνωσή του.

    Η παραγωγή της μονάδας στην Καλιφόρνια μεταφέρεται στο Τέξας, τον Καναδά και την Ιαπωνία.

    Η συνδικαλιστική οργάνωση United Auto Workers, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στη μονάδα, χαρακτήρισε την απόφαση καταστροφική και κατηγόρησε την Τογιότα ότι εγκαταλείπει τους εργαζόμενους και την πολιτεία στην οποία διατηρούσε τις εγκαταστάσεις της.

    "Δεν είναι καιρός να κλείνει μία επιτυχημένη παραγωγική μονάδα. Η Καλιφόρνια είναι μία από τις πιο σημαντικές αγορές για την Τογιότα.", δήλωσε ο Τζίμι Σίτλς, αντιπρόεδρος της United Auto Workers.

    Αξιωματούχοι εκτιμούν ότι περίπου 35.000 θέσεις εργασίας στην Καλιφόρνια, που εμμέσως εξαρτώνται από τη συγκεκριμένη αυτοκινητοβιομηχανία, βρίσκονται σε κίνδυνο, την ώρα που -σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία- η ανεργία στην Καλιφόρνια ανέρχεται στο 11,9%.

    Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ έκανε λόγο για μία "θλιβερή μέρα" και πρόσθεσε ότι γίνονται προσπάθειες για να μετεξελιχθεί η μονάδα και να δωθεί σε εναλλακτική χρήση.

    Η αυτοκινητοβιομηχανία Toyota είναι η εταιρία που επωφελήθηκε περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη από το ύψους 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων πρόγραμμα, που είναι γνωστό ως "μετρητά για σακαράκες", που ανακοίνωσε η αμερικανική κυβέρνηση στο πλαίσιο των προσπαθειών για τόνωση των πωλήσεων αυτοκινήτων.

    [05] Μια ιστορική διαδρομή στη λίμνη Κάρλα (Βοιβηίδα)

    Μια ιστορική διαδρομή στη λίμνη Κάρλα και τον πολιτισμό που αναπτύχθηκε γύρω απ' αυτήν προσφέρει στους επισκέπτες του το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας, που βρίσκεται στο δημοτικό διαμέρισμα Καναλίων του Δήμου Κάρλας, σε απόσταση μόλις 25 χλμ από το Βόλο.

    Η ίδρυση ενός μουσείου -καθαρά θεματικού- με θέμα τη λίμνη Κάρλα υπήρξε πρωταρχικός στόχος του κέντρου για τη μελέτη και προστασία του περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς στη Λίμνη Βοιβηίδα- Κάρλα (ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ).

    Το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρία, με έδρα το Βόλο και παραρτήματα στη Λάρισα και στο Δ. Δ. Καναλίων του Δ. Κάρλας, όπου λειτουργεί το Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας.

    Μέλημά του είναι να αναδειχθεί ο πολιτισμός της λίμνης, όχι μόνο αυτός που άκμασε στα νερά της πριν από την αποξήρανση του βάλτου, αλλά και αυτός που ανέπτυξαν οι κάτοικοι των παρακάρλιων χωριών έως τις μέρες μας, στην πεδιάδα πλέον της Κάρλας.

    Το μουσείο στεγάζεται σ' ένα κτίριο που παλιά λειτουργούσε ως κινηματογράφος. Από το 1968 έως το 1978 λειτουργούσε ως χειμερινό και θερινό σινεμά, από το 1982 έως και το 1993 ως "σπαστήρας" αμυγδάλων, ενώ από το 1994 και μετά ήταν εγκαταλελειμμένο.

    Το Μάιο του 2005, ενοικιάσθηκε από το κέντρο αυτός ο χώρος για να εκτεθούν οι συλλογές του. Το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, με δικά του έξοδα, αποκατέστησε το κτίριο και απ' το Δεκέμβριο του 2005 λειτούργησε ως "Χώρος Προβολής του Λιμναίου Περιβάλλοντος και Πολιτισμού της Βοιβηίδος".

    Έως το 2007, ο συγκεκριμένος χώρος έγινε σημείο αναφοράς για το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ, φιλοξένησε τις εκδηλώσεις του και δέχτηκε επισκέψεις σχολείων και ιδιωτών. Το 2007, ως "Μουσείο Λιμναίου Πολιτισμού Κάρλας", το κτίριο εντάχθηκε στο πρόγραμμα Ε.Π. Κ.Π Leader+, ενώ το Μάιο του 2007 άρχισαν οι εργασίες. Έγιναν αρκετές παρεμβάσεις στο οικοδόμημα και εμπλουτίστηκε με τεχνολογικό εξοπλισμό. Όλες οι εργασίες ολοκληρώθηκαν εντός του ίδιου έτους.

    Για τη γρήγορη και σωστή υλοποίηση του έργου, το ΚΕ.ΜΕ.ΒΟ. διακρίθηκε με το Βραβείο Καλής Πρακτικής στον τομέα Πολιτισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Έτσι, πριν προλάβει να το καταστρέψει ο χρόνος, ξαναζωντάνεψε μετά από χρόνια ερήμωσης και εγκατάλειψης.

    Στο χώρο αυτό μπορεί κανείς να γνωρίσει την ιστορία της Βοιβηίδας.

    Ένα τμήμα της κεντρικής αίθουσας του ισογείου, διακριτό απ' τον υπόλοιπο χώρο και ολόπλευρα προσιτό σε σχήμα της άλλοτε λίμνης Κάρλας φιλοξενεί το κάρλιο καράβι με τα εργαλεία του ,με ομοιώματα ψαράδων καθώς και ομοίωμα καλύβας. Οι πρωτότυποι τρόποι αλιείας εκτίθενται μέσα σε νερό πολύ παραστατικά.

    Ο ιδιόμορφος , σχεδόν πρωτόγονος, τρόπος ζωής των παρακάρλιων κατοίκων στην υγρή αγκαλιά της Βοιβηίδας, αλλά και ο θάνατος του βάλτου, η αποξήρανση της λίμνης, η ζωή στα παρακάρλια χωριά, ο αγώνας των αγροτών για απόκτηση γης ξεδιπλώνονται μπροστά στα μάτια του επισκέπτη μέσα από διάφορες φωτογραφικές συλλογές.

    Επίσης, εργαλεία αυθεντικά και φωτογραφίες, προσφορά των κατοίκων της περιοχής, συμπληρώνουν την εικόνα που αποκομίζει ο επισκέπτης, ενώ πλούσιο αρχειακό υλικό (χάρτες, άδειες αλιείας, απάνθισμα από τον ντόπιο Τύπου του β' μισού του 20ου αι. κλπ), προσφέρει γνώση στον επισκέπτη.

    Πολυχώρος Πολιτισμού Ο χώρος του Μουσείου, άνετος, κατάλληλα διαμορφωμένος και άρτια εξοπλισμένος τεχνολογικά, προσφέρεται στον επισκέπτη ως χώρος διοργάνωσης διαλέξεων, ημερίδων, μουσικών εκδηλώσεων και θεατρικών παραστάσεων. Το παιδικό εργαστήρι φιλοξενεί και προσφέρει δραστηριότητες στους μικρούς επισκέπτες, σε ομάδες προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και σε συμμετέχοντες στα Μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα.

    Στο τμήμα της Μυθολογίας , ο επισκέπτης ταξιδεύει νοερά στους μυθικούς κόσμους του Απόλλωνα και του Ασκληπιού και μαθαίνει το θρύλο του στοιχειού της λίμνης.

    Στην κεντρική κινηματογραφική οθόνη, καθώς και σε τρεις ηλεκτρονικές οθόνες ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει οπτικό υλικό με θέμα τη λίμνη Κάρλα.

    Κέντρο Οικοτουριστικών -Πολιτιστικών Διαδρομών το Μουσείο Η επανασύσταση της λίμνης Κάρλας συνοδεύεται από ελπιδοφόρες προοπτικές για την ανάπτυξη της παρακάρλιας περιοχής. Σ' αυτήν την πρόκληση το Μουσείο "απαντά" ως κέντρο - σημείο αναφοράς δημιουργίας και αξιοποίησης οικοτουριστικών και πολιτιστικών διαδρομών.

    Σε συνεργασία με το Δήμο Κάρλας, όμορους Δήμους, καθώς και με φορείς που δραστηριοποιούνται στην παρακάρλια ζώνη, προστατεύει την πολιτιστική κληρονομιά και δραστηριοποιείται για τη δημιουργία υποδομών οικοτουριστικής ανάπτυξης καθώς και για την προβολή των μοναδικών φυσικών καλλονών της περιοχής.

    Το Μουσείο προσελκύει συνεχώς το ενδιαφέρον μελετητών, ειδικών επιστημόνων και φοιτητών-σπουδαστών από κάθε χώρα.

    Κείμενο: Απ. Ζώης

    [06] Τροπολογία για απόσυρση

    Την θέσπιση «περιβαλλοντικών» τελών κυκλοφορίας, οικονομικών κινήτρων για την απόσυρση παλαιών οχημάτων και την καθιέρωση «πράσινου» δακτυλίου στην Αθήνα, προβλέπει η τροπολογία του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ, που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Σύμφωνα με αυτή:

    - Ορίζεται ότι, για την εφαρμογή των νέων μέτρων τα οχήματα κατατάσσονται, με βάση την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα τους και ανάλογα με την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας τους, σε τέσσερις κλάσεις.

    - Τα προβλεπόμενα από τις κείμενες διατάξεις τέλη κυκλοφορίας αναπροσαρμόζονται υπολογιζόμενα εφεξής με βάση τον κυβισμό και την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα του οχήματος ως εξής:

  • Για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης κλάσης Α, τα υφιστάμενα ετήσια τέλη μειώνονται κατά 18 ευρώ, κλάσης Β, αυξάνονται κατά 50 ευρώ, κλάσης Γ, αυξάνονται κατά 100 ευρώ, κλάσης Δ, αυξάνονται κατά 150 ευρώ. Για τα υβριδικά και για τα ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και για τα οχήματα υδρογόνου με κυβισμό μέχρι 1928 κ.ε. που ανήκουν στην κλάση Α, δεν οφείλονται τέλη κυκλοφορίας, ενώ για τα οχήματα αυτά με μεγαλύτερο κυβισμό, τα τέλη κυκλοφορίας περιορίζονται στο ήμισυ των προβλεπομένων.

  • Για τα ελαφρά και βαρέα φορτηγά οχήματα δημόσιας ή ιδιωτικής χρήσης κλάσης Α τα τέλη μειώνονται κατά 30%, κλάσης Β αυξάνονται κατά 10%, κλάσης Γ αυξάνονται κατά 15%, κλάσης Δ αυξάνονται κατά 20%.

    Για την προμήθεια του σήματος τελών κυκλοφορίας, από τα πιστοποιημένα σημεία συναλλαγής (τράπεζες κ.λπ.) είναι απαραίτητη εφεξής η προσκόμιση της κάρτας ελέγχου καυσαερίων του οχήματος.

    Η αναπροσαρμογή των τελών κυκλοφορίας εφαρμόζεται για τα τέλη του έτους 2010 στα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης και για τα τέλη του έτους 2011 στα φορτηγά εν γένει οχήματα.

    Η επιπλέον διαφορά των τελών κυκλοφορίας που προκύπτει από την εφαρμογή των νέων ρυθμίσεων και των καταβαλλομένων με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, αποτελεί, στο σύνολό της, έσοδο του κρατικού προϋπολογισμού. Λεπτομέρειες για την εφαρμογή των προαναφερόμενων καθορίζονται με κοινή υπουργική απόφαση.

    - Παρέχονται οικονομικά κίνητρα για την αποδεδειγμένη απόσυρση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας ή μεγάλης ηλικίας, τα οποία κλιμακώνονται, ανάλογα με τον κυβισμό τους ως εξής: 500 μέχρι 2.200 ευρώ για τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, 500 μέχρι 2.000 ευρώ για τα ελαφρά φορτηγά (μέχρι 1,5 τ.) και 3.000 μέχρι 9.000 ευρώ για βαρέα φορτηγά. Παράλληλα προβλέπεται ότι, τα προαναφερόμενα ποσά (κίνητρα) προσαυξάνουν κατά 1.000, 1.500 και 4.000 ευρώ αντίστοιχα, στην περίπτωση αντικατάστασης με αγορά καινούργιου ή μη οχήματος. Παρέχεται εξουσιοδότηση στου υπουργούς Οικονομίας, ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών να καθορίζουν με αποφάσεις τους, την ειδικότερη διαδικασία, τις αρμόδιες υπηρεσίες, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, τη διάρκεια ισχύος, τον τρόπο καταβολής των οικονομικών κινήτρων κ.λπ.

    - Αναθεωρείται από 1-9-2011, το σύστημα περιορισμού της εισόδου των οχημάτων στον υφιστάμενο δακτύλιο της Αθήνας, με βάση την κατηγορία του οχήματος και την κλάση στην οποία ανάλογα με την περιβαλλοντική επιβάρυνση του κινητήρα του. Για την επιβολή περιορισμών στην κυκλοφορία των οχημάτων στον πράσινο δακτύλιο της Αθήνας, εκδίδονται ειδικά έγχρωμα σήματα.

    [07] Διήμερο πένθος

    Διήμερο παναεροπορικό πένθος, κατά το οποίο οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες σε όλες τις μονάδες της Πολεμικής Αεροπορίας, κηρύχθηκε με αφορμή το θάνατο του 55χρονου σμηνάρχου Στέργιου Κωτούλα, ο οποίος έπεσε κατά την εκτέλεση του καθήκοντος συμμετέχοντας με αεροσκάφος Πεζετέλ στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στο Κατελειό Αργοστολίου.

    Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 17.45 από τον Ιερό Ναό του Κοιμητηρίου Παπάγου.

    Tα αιτία του δυστυχήματος εξετάζονται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων της Πολεμικής Αεροπορίας.

    Η συνολική πτητική του εμπειρία του πιλότου ήταν 4.025 ώρες πτήσης σε μαχητικά, μεταγωγικά και ψεκαστικά αεροσκάφη, εκ των οποίων 524 ώρες στα αεροσκάφη PZL (Πε-Ζετ-Έλ).

    Το αεροσκάφος που κατέπεσε ήταν το υπβ αριθμ. 1122, πολωνικής προέλευσης, με έτος κατασκευής και άφιξης στην Ελλάδα το 1983 και το οποίο είχε συμπληρώσει 4.733 ώρες πτήσεως.

    Μήνυμα Προέδρου της Δημοκρατίας

    "Ο τραγικός θάνατος του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα μας συγκλόνισε. Ένας νέος άνθρωπος που έδινε τη μάχη με τη φωτιά, έπεσε στη πρώτη γραμμή του καθήκοντος", τονίζει σε συλλυπητήριο μηνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας,

    "Εκφράζω την οδύνη και τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους δικούς του, καθώς και τη συμπαράσταση μου σε όλους τους συναδέλφους του", αναφέρει ο Πρόεδρος.

    Συλλυπητήρια πρωθυπουργού

    Την συντριβή και τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους που κατέπεσε στην Κεφαλονιά, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    "Εκφράζω την συντριβή μου και τη θλίψη όλων μας και τα συλλυπητήριά μου,για την απώλεια του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους που έχασε την ζωή του την ώρα που, με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, επιτελούσε το δύσκολο καθήκον του".

    Δήλωση Γ. Παπανδρέου

    Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους εξέφρασε και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρει: "Με οδύνη πληροφορήθηκα την τραγική απώλεια του σμήναρχου Στέργιου Κωτούλα. Ο άδικος θάνατός του, υπογραμμίζει την αποφασιστικότητα και την αυτοθυσία που επέδειξε την ώρα του καθήκοντος και δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που ζήσαμε τις τελευταίες ημέρες με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Στην οικογένειά του εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια".

    Ανακοινώσεις Αριστεράς

    Τη θλίψη και τα συλλυπητήριά τους για το τραγικό θάνατο του πιλότου του πυροσβεστικού αεροσκάφους εξέφρασαν με ανακοινώσεις τους το ΚΚΕ και ο ΣΥΝ.

    Στην ανακοίνωση του ΚΚΕ αναφέρεται:

    "Η παλαιότητα και η καταπόνηση των συγκεκριμένων αεροσκαφών, καθώς και οι μεγάλες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό αποδεικνύεται με δραματικό τρόπο ότι δεν έχουν επιπτώσεις μόνο στην αποτελεσματικότητα των επιχειρήσεων κατάσβεσης πυρκαγιών, αλλά δημιουργούν κινδύνους για την ίδια τη ζωή των ανθρώπων που παίρνουν μέρος σε αυτές. Το ΚΚΕ διαβεβαιώνει το λαό και τους πυροσβέστες ότι, όπως χθες, έτσι και σήμερα θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να αλλάξει αυτή η κατάσταση".

    Εξ άλλου στην ανακοίνωση του ΣΥΝ σημειώνεται:

    "Πότε επιτέλους θα αντιληφθεί η Κυβέρνηση ότι η εναπόθεση όλης της διαδικασίας καταστολής των δασικών πυρκαγιών στα εναέρια μέσα έχει δημιουργήσει τέτοια πίεση στους χειριστές των αεροσκαφών που φτάνουν να λειτουργούν ακόμη και ως μάνικες των πυροσβεστικών οχημάτων; Δυστυχώς η ελλιπής οργάνωση της δασοπυροπροστασίας μας έχει φτάσει μέχρι του σημείου να ζητάμε την από αέρος βοήθεια για να σβήσουμε ακόμη και τη φωτιά της αυλής μας, πράγμα που οδηγεί όχι μόνο στην εξάπλωση των πυρκαγιών αλλά και στις απώλειες συνανθρώπων μας. Γιβ αυτό πρέπει επειγόντως να επανεξεταστεί το μοντέλο δασοπυρόσβεσης".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 28 August 2009 - 6:30:29 UTC