Browse through our Interesting Nodes of the Cyprus Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σήμερα οι βάσεις εισαγωγής
  • [02] Στις φλόγες και η Ιβηρική

  • [01] Σήμερα οι βάσεις εισαγωγής

    Σήμερα Τρίτη και ώρα 10.00 π.μ. θα δοθούν στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

    Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν μετά τις 10 το πρωί, να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας (http://www.ypepth.gr) πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο - Όνομα -Πατρώνυμο - Μητρώνυμο).

    Την ίδια ημέρα τα αποτελέσματα θα αποσταλούν ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις και τα Γραφεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να εκτυπωθούν ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων και να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους για ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

    [02] Στις φλόγες και η Ιβηρική

    Πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία, όπου φέτος έκαψαν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα βλάστησης, ανακοίνωσαν πυροσβέστες και αξιωματούχοι.

    Περισσότεροι από 70 πυροσβέστες προσπαθούν να ελέγχξουν μια πυρκαγιά στην περιφέρεια Μπραγκάντσα της βόρειας Πορτογαλίας. Δύο άλλες πυρκαγιές τέθηκαν υπό έλεγχο στις περιφέρειες Μπραγκάντσα και Γκουάρντα.

    Ισπανία: Περιορίστηκε η φωτιά

    Η πυροσβεστική κατόρθωσε χθες να περιορίσει την καταστροφική πυρκαγιά που από την Κυριακή κατέστρεψε πάνω από 900 εκτάρια δασικής έκτασης σε εθνικό δρυμό στη βορειοδυτική Ισπανία, εξαναγκάζοντας εκατοντάδες κατοίκους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, ανακοίνωσαν τοπικοί παράγοντες.

    Η πυρκαγιά, που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής στον εθνικό δρυμό της Σιέρα ντε λα Κουλέμπρα, στην επαρχία της Θαμόρα, κατέκαψε 740 εκτάρια δασικής έκτασης και 170 εκτάρια καλλιεργιών, τόνισε τοπικός αξιωματούχος.

    Στα καταφύγια του εθνικού δρυμού, που εκτείνεται στα σύνορα με την Πορτογαλία, κατοικούν λύκοι, αγριογούρουνα και ζαρκάδια.

    Οι αρχές είχαν προχωρήσει την Κυριακή στην εκκένωση της κοινότητας Καμπάνας ντε Αλίστε και έκλεισαν ένα τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής μεταξύ των πόλεων Θαμόρα και Οουρένσε. Η αστυνομία συνέλαβε τρεις υπόπτους για την πρόκληση της πυρκαγιάς, ανακοίνωσε το σώμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 25 August 2009 - 20:56:31 UTC