Visit the Infoxenios - Tourist information about Greece Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ
  • [02] Ενδέκατος ο Τσάτουμας
  • [03] Επαφές Βόρειας και Νότιας Κορέας
  • [04] Εκλογές Αφγανιστάν: Εκτιμήσεις ΕΕ
  • [05] Ποσό-ρεκόρ στο λότο!
  • [06] Αντίθετοι με Αχμαντινετζάντ
  • [07] Το πρώτο "ντέρμπι"

  • [01] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ

    Μετ' εμποδίων διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 του μηνός, τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής που εκτελούνται εδώ και αρκετούς μήνες.

    Συγκεκριμένα, οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινούνται από Πειραιά ως Καλλιθέα, από Ομόνοια έως Ν. Ιωνία και από Ειρήνη έως Κηφισιά.

    Οι επιβάτες στα τμήματα από ΚΑΛΛΙΘΕΑ έως ΟΜΟΝΟΙΑ & από Ν. ΙΩΝΙΑ έως ΕΙΡΗΝΗ, θα εξυπηρετούνται αντίστοιχα με τις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ Χ7 & Χ9.

    Από τον ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε επίσης ότι η διακοπή της συγκοινωνίας από Ν. Ιωνία έως και Ειρήνη θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Αυγούστου.

    [02] Ενδέκατος ο Τσάτουμας

    Μακριά από τη διάκριση έμεινε ο Λούης Τσάτουμας στον τελικό του μήκους, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στίβου του Βερολίνου. Ο Μεσσήνιος άλτης είχε άλμα στα 7,59 μέτρα με τη δεύτερη προσπάθεια (σ.σ. η πρώτη και η τρίτη ήταν άκυρες), με αποτέλεσμα να μείνει ενδέκατος μεταξύ των 12 αθλητών που έλαβαν μέρος στο αγώνισμα.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τσάτουμας, ο οποίος τον τελευταίο μήνα έμεινε εκτός αγώνων, λόγω προβλήματος τραυματισμού, άφησε πίσω του μόνο τον Παναμέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Πεκίνου και πρωταθλητή κόσμου στην Οζάκα το 2007, Ίρβινγκ Σαλαντίνο, ο οποίος είχε τρεις άκυρες προσπάθειες και επίσης αποκλείστηκε.

    Στο Μαραθώνιο γυναικών, που θα διεξαχθεί σήμερα θα μετάσχουν δύο έμπειρες Ελληνίδες αθλήτριες. Ο λόγος για τη 40χρονη Γεωργία Αμπατζίδου, που έχει την 3η καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα με 2:36.57, και τη Μάγδα Γαζέα, η οποία έχει την 6η καλύτερη στη χώρα μας με 2:41.05.

    [03] Επαφές Βόρειας και Νότιας Κορέας

    Βορειοκορεάτες απεσταλμένοι στη Σεούλ για την τελετή της κηδείας του Νοτιοκορεάτη πρώην προέδρου Γκιμ Ντάε Γιουνγκ συναντήθηκαν σήμερα Κυριακή με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ μπακ, μετέδωσαν εγχώρια ΜΜΕ.

    Οι απεσταλμένοι της Βόρειας Κορέας επέδωσαν στον πρόεδρο της Νότιας Κορέας προσωπικό μήνυμα εκ μέρους του ηγέτη της χώρας τους στη συνάντηση που είχαν μαζί του νωρίτερα σήμερα Κυριακή, στην πρώτη -έμμεση- επικοινωνία ανάμεσα στους δυο αρχηγούς κρατών.

    "Η αντιπροσωπεία της Βόρειας Κορέας μετέφερε ένα προφορικό μήνυμα του Γκιμ Γιονγκ ιλ σχετικά με την πρόοδο της συνεργασίας της Βόρειας και της Νότιας Κορέας", δήλωσε ο Λι Ντονγκ γκουάν, εκπρόσωπος του προέδρου Λι Μιουνγκ μπακ.

    Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του μηνύματος, λόγω του "ευαίσθητου" χαρακτήρα του, όπως είπε.

    Οι απεσταλμένοι του Βορειοκορεάτη ηγέτη Γκιμ Γιονγκ Ιλ, που βρίσκονται στη Σεούλ από την Παρασκευή, συναντήθηκαν με το Λι περίπου στις 9 τοπική ώρα [03:00 ώρα Ελλάδας], μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Yonhap, χωρίς ν' αναφέρει ποιες είναι οι πηγές του.

    Η προεδρία της Νότιας Κορέας απέφυγε να σχολιάσει την πληροφορία αυτή.

    Η συνάντηση αποτελεί ακόμα μια ένδειξη πως η απομονωμένη Βόρεια Κορέα "βγαίνει ξανά από το καβούκι της" μετά την πυρηνική δοκιμή και τις εκτοξεύσεις πυραύλων νωρίτερα εφέτος, που προκάλεσαν την επιβολή περαιτέρω κυρώσεων από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και την παραπέρα απομόνωση της Πιονγκγιάνγκ, σύμφωνα με δυτικούς πολιτικούς παρατηρητές.

    Οι σχέσεις Πιονγκγιάνγκ-Σεούλ επιδεινώθηκαν ραγδαία αφότου ανέλαβε την προεδρία στη Νότια Κορέα ο Λι πριν 18 μήνες.

    [04] Εκλογές Αφγανιστάν: Εκτιμήσεις ΕΕ

    Οι προεδρικές και τοπικές εκλογές στο Αφγανιστάν ήταν σε γενικές γραμμές "ορθές και δίκαιες", αλλά όχι ελεύθερες σε όλη τη χώρα, δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής της Ευρωπαϊκής Ενωσης Φιλίπ Μοριγιόν.

    "Οι ψηφοφόροι δεν ήταν ελεύθεροι σε ορισμένες περιοχές της χώρας λόγω του τρόμου που επικρατούσε", δήλωσε ο Μοριγιόν σε συνέντευξη Τύπου στην Καμπούλ.

    "Αυτά που παρατηρήσαμε σε γενικές γραμμές κρίνονται ορθά και δίκαια", τόνισε, προσθέτοντας ότι είναι ακόμη νωρίς για μια τελική κρίση.

    [05] Ποσό-ρεκόρ στο λότο!

    Το ιταλικό τζακποτ στο λότο που συγκέντρωσε το απίστευτο ποσό των 148 εκατομμυρίων ευρώ, ποσό που αποτελεί ρεκόρ στην Ευρώπη, κερδίθηκε τελικά το βράδυ του Σαββάτου βάζοντας τέλος σε μια κούρσα κληρώσεων πολλών εβδομάδων και κάνοντας κάποιον ή κάποιους δισεκατομμυριούχους.

    Το τυχερό δελτίο αξίας 2 ευρώ βρέθηκε αλλά ο ή οι υπερτυχεροί κάτοχοί τους είναι άγνωστοι, παρά το γεγονός ότι έχει παιχτεί σε ένα μπαρ μιας όμορφης μικρής τουριστικής πόλης των δύο χιλιάδων κατοίκων στην κεντρική Τοσκάνη που γνωρίζονται όλοι μεταξύ τους.

    Τα τυχερά νούμερα είναι 10, 11, 27, 45, 79, 88.

    Ηδη στην μικρή πόλη Μπανιόνε που έχει φωταγωγηθεί, έχουν στηθεί υπαίθρια πάρτυ και όλοι οι κάτοικοι είναι στους δρόμους γιορτάζοντας.

    [06] Αντίθετοι με Αχμαντινετζάντ

    Ιρανοί ιερωμένοι αντιτίθενται στην πρόταση του προέδρου Αχμαντινεζάντ να περιληφθούν τρεις γυναίκες στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο, γράφει σήμερα η συντηρητική εφημερίδα της Τεχεράνης Emrouz.

    Ο πρόεδρος προτείνει τις Σουσάν Κεσαβάρζ, Μαρζιέ Βαχίντ Νταστζερντί και Φατμέ Ατζορλού για τα υπουργεία Παιδείας, Υγείας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

    "Πολλοί ιερωμένοι αμφισβητούν την ικανότητα των γυναικών να ασκούν διευθυντικό ρόλο. Πρέπει η κυβέρνηση να τους λάβει υπόψη", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ταγκί Ραχμπάρ, επικεφαλής της ομάδας των ιερωμένων στο κοινοβούλιο.

    Η ομάδα αυτή προτίθεται να ζητήσει την άποψη του ανώτατου θρησκευτικού ηγέτη της χώρας, του αγιατολάχ Αλί Χαμενεϊ, για το θέμα.

    [07] Το πρώτο "ντέρμπι"

    Το ντέρμπι του ΟΑΚΑ, όπου η ΑΕΚ θα φιλοξενήσει σήμερα το βράδυ (21:15) τον Ολυμπιακό, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της πρεμιέρας, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η Ενωση προέρχεται από ήττα με 2-1 από την Βασλούϊ για το Γιουρόπα Λιγκ και το κλίμα στην ομάδα δεν είναι το καλύτερο δυνατό, με δεδομένη την αποχώρηση του Σωτήρη Κυργιάκου ο οποίος συνεχίζει την καριέρα του στην Λίβερπουλ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καλείται να βελτιώσει την ψυχολογία της ομάδας και να παρατάξει ένα αξιόμαχο σχήμα, έτσι ώστε να μπει «με το δεξί» στο καινούργιο πρωτάθλημα. Στο «στρατόπεδο» των πρωταθλητών, παράλληλα, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική.

    Ο Ολυμπιακός έχει ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ μετά την νίκη με 2-0 στην Μολδαβία επί της Σεριφ. Ο Τιμούρ Κετσπάγια δείχνει απόλυτη εμπιστοσύνη στο έμψυχο υλικό της ομάδας και στόχος του είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς, απέναντι στην ομάδα με τα «χρώματα» της οποίας έκανε σπουδαία καριέρα στην Ελλάδα.

    Στους άλλους αγώνες, ο Πανιώνιος με τους νεοαποκτηθέντες (χωρίς τον τιμωρημένο Ριέρα) στην διάθεση του Φερέρα, υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, σε μία αναμέτρηση που δεν έχει φαβορί. Οι «κυανέρυθροι» θέλουν να αποδείξουν ότι εφέτος είναι ικανοί για κάτι καλύτερο, όμως τον ίδιο στόχο έχουν και στον «δικέφαλο του βορρά».

    Τέλος, δύσκολο έργο έχει η «νεοφώτιστη» Καβάλα που αντιμετωπίζει εκτός έδρας το Λεβαδειακό, ενώ ελαφρύ προβάδισμα έχει ο Ηρακλής στην Κομοτηνή με τον Πανθρακικό και ο Αστέρας Τρίπολης στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Λάρισα.

    Νικηφόρο ξεκίνημα στη Σούπερ Λίγκα, για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 2006/07, πραγματοποίησε ο Παναθηναϊκός. Οι «πράσινοι», στην πρόβα τους ενόψει του επαναληπτικού αγώνα με την Ατλέτικο Μαδρίτης την Τρίτη για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, επικράτησαν 3-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, χάρη στα τέρματα των Σισέ (9`) και Λέτο (40`, 93`).

    Στο κατάμεστο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Άρης πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα της σεζόν 2009-2010. Η ομάδα του Ιομάρ Μαζίνιο, με τέρμα του Νασούτι στο 68ο λεπτό, επικράτησε 1-0 του Ατρομήτου και, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ξεκίνησε με το... δεξί τις υποχρεώσεις της στη Σούπερ Λίγκα.

    Με θετικό αποτέλεσμα μέσα στα Πηγάδια συνοδεύτηκε η επιστροφή του ΠΑΣ Γιάννινα στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς απέσπασε ισοπαλία 1-1 από την Ξάνθη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 35΄ με τον Τζάνη και οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 58΄ με τον Μαρσελίνο.

    Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της πρεμιέρας, έχουν ως εξής:

    Σάββατο 22 Αυγούστου Αρης-Ατρόμητος 1-0

    Ξάνθη-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

    Εργοτέλης-Παναθηναϊκός 0-3

    Κυριακή 23 Αυγούστου 16:45 Αστέρας Τρίπολης-Λάρισα NOVA

    16:45 Λεβαδειακός-Καβάλα NOVA

    19:00 Πανθρακικός-Ηρακλής NOVA

    19:00 Πανιώνιος-ΠΑΟΚ NOVA

    21:15 ΑΕΚ-Ολυμπιακός NOVA


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 23 August 2009 - 6:30:24 UTC