Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Παγκόσμιο και στα 200μ.

  • [01] Παγκόσμιο και στα 200μ.

    Νέα εκπληκτική παγκόσμια επίδοση στα 200μ σημείωσε χθες ο Γιουσέιν Μπολτ με χρόνο 19.19, στον τελικό του αγωνίσματος, στο Βερολίνο. Η προηγούμενη ήταν δική του με 19.30 από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, και μάλιστα την ίδια ημέρα (20/8/2008). Πραγματικός άνεμος ήταν ο Τζαμαϊκανός δρομέας ταχύτητας, ο οποίος πανηγύρισε και πάλι το ρεκόρ και το χρυσό μετάλλιο με τις χορευτικές του ικανότητες και τις ανάλογες φωτογραφίες μπροστά στον πίνακα με το ηλεκτρονικό χρονόμετρο.

    Ο Μπολτ κατέκτησε έτσι το 2ο χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση μετά τα 100μ, όπου επίσης σημείωσε νέα παγκόσμια επίδοση με 9.58, και πλέον στοχεύει σε μια τρίτη, αφού θα μετάσχει και στη σκυταλοδρομία 4χ100μ, όπως έκανε και στο Πεκίνο.

    Δεύτερος ήταν ο Αλόνσο Εντουαρντ από τον Παναμά με 19.81 και τρίτος ο Αμερικανός Ουάλας Σπίρμον με 19.85, ενώ συνολικά 5 αθλητές κατέβηκαν τα 20 δευτερόλεπτα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν αγωνίστηκε, λόγω προβλήματος τραυματισμού, ο κάτοχος του τίτλου, Τάισον Γκέι (ΗΠΑ).

    Στον τελικό του μήκους ο Τσάτουμας

    Η τύχη ήταν σύμμαχος του Λούη Τσάτουμα σε αυτόν τον προκριματικό του μήκους στο 12ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα αφού πέρασε στον τελικό του Σαββάτου με τη 12η επίδοση (8μ.01), ενώ το όριο ήταν 8μ.16.

    Με 8μ.01 στην 1η προσπάθεια ο Τσάτουμας κρατήθηκε σε ψηλές θέσεις μέχρι και την 3η προσπάθεια. Η μεγάλη αγωνία ήταν στα τελευταία άλματα με τρεις μεγάλους αθλητές, τον Γερμανό Μπάγερ, τον Αμερικανό Πέιτ και τον Γερμανό Βίντερ να αδυνατούν να περάσουν τα 8μ.01.

    Ο Τσάτουμας (που έμαθε ότι προκρίθηκε πηγαίνοντας προς τη μεικτή ζώνη) δήλωσε για τον προκριματικό και τον τελικό: "Τζόκερ, φέρτε μου το λότο να βάλω έξι αριθμούς. Μετά το πρώτο άλμα πόνεσα στο πόδι που είχα κτυπήσει λόγω των προπονήσεων που έχω χάσει. Άλλος αγώνας ο τελικός και ο πρώτος μου στόχος θα είναι η οκτάδα. Μετά βλέπουμε".

    Αντίθετα, την πικρία του αποκλεισμού με επίδοση με την οποία άλλοι προκρίθηκαν γνώρισε και ο Κώστας Φιλιππίδης στο επί κοντώ αφού μπήκαν στον τελικό όσοι πέρασαν τα 5μ.55 στην 1η προσπάθεια ενώ ο Φιλιππίδης τα πέρασε στην 3η και στη συνέχεια απέτυχε στα 5μ.65.

    Το όριο για τον τελικό ήταν 5μ.75 αλλά όταν πέρασαν τα 5μ.65 μόνο 11 άλτες οι οποίοι βέβαια δεν είχαν λόγο να συνεχίσουν έχοντας πλέον εξασφαλίσει τη 12άδα. Στη 12η θέση με 5μ.55 ισοβαθμούσαν τέσσερις και έτσι προκρίθηκαν όλοι στον τελικό με τον Φιλιππίδη που είχε περάσει 5μ.25 και 5μ.40 στην 1η προσπάθεια να κατατάσσεται στη 17η θέση.

    Ο αθλητής του Δημήτρη Κυττέα δήλωσε μετά τον αγώνα: "Για πρώτη φορά μετά το Ελσίνκι το 2005 σε τέτοια διοργάνωση μπορώ να πω ότι πήγα καλά. Είναι κρίμα όμως το ότι δεν πέρασα με την πρώτη το 5.55. Το πιο σημαντικό πάντως που μένει είναι η εμπειρία.. Πριν από το τέλος της σεζόν θα κάνω ένα- δύο μίτινγκ και ίσως και τον τελικό της Θεσσαλονίκης".

    Μακριά από τον καλό εαυτό τους βρέθηκαν τα κορίτσια της σφυροβολίας Στέλλα Παπαδοπούλου και Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου και αποκλείστηκαν από τον τελικό με χαμηλές βολές στα 67μ. 33 και στα 66μ.33, αντίστοιχα. Κατετάγησαν 21η η

    Η Στέλλα Παπαδοπούλου είπε για τον αγώνα: "Νόμιζα ότι ήταν εύκολο να κάνω επίδοση γύρω στα 70 μέτρα και να προκριθώ αλλά αποδείχθηκε δύσκολο. Δεν ξέρω τι έφταιξε".

    Η Αλεξάνδρα Παπαγεωργίου φανερά στενοχωρημένη τόνισε: "Το άσχημο ξεκίνημα με επηρέασε αρνητικά και δεν μπόρεσα και στις άλλες βολές να κάνω αυτό που ήθελα και πίστευα ότι μπορούσα".

    Μεγάλη πρόκριση αντίθετα στον τελικό των 200μ. γυναικών πέτυχε η Κυπρία Ελένη Αρτυματά σημειώνοντας στον ημιτελικό νέο ρεκόρ Κύπρου με 22΄΄ 64.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 21 August 2009 - 8:30:22 UTC