Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] "Να δοθούν όλα τα στοιχεία"
  • [03] Αναστολή παράδοσης Χριστοφοράκου
  • [04] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ
  • [05] Επίσκεψη Στυλιανίδη στη "σιδηροδρομική γέφυρα 10"
  • [06] Μεξικό: Σε απεργία οι εργαζόμενοι στη Φολκσβάγκεν
  • [07] Ημερήσια Ατζέντα: 19/8/2009
  • [08] "Μέτρα για τους επιχειρηματίες"
  • [09] Επίσκεψη στην ΟΤΟΕ
  • [10] 'Ευθύνες για το έλλειμμα"
  • [11] Αυξημένη κίνηση στα νησιά
  • [12] "Δράσεις για οριστική λύση"
  • [13] Αποστολή εξετελέσθη

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Συνεδριάζει σήμερα στις 12:00 στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία θα εξετάσει θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης.

    "Ανάγκη για διαρθρωτικές αλλαγές"

    Συνεργασία με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου είχε χθες ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε μία ώρα και είκοσι λεπτά, ο κ. Παπαθανασίου δήλωσε ότι "βρισκόμαστε εν μέσω μιας οικονομικής κρίσης η οποία δεν αφήνει ανεπηρέαστη την ελληνική οικονομία".

    "Οι επιπτώσεις όμως", πρόσθεσε, "είναι ηπιότερες από άλλες οικονομίες αλλά, όπως επισήμανε, η κρίση ανέδειξε χρόνια δομικά προβλήματα της ελληνικής οικονομίας".

    "Χρέος της κυβέρνησης", είπε ο κ.Παθανασίου, είναι να παρουσιάσει και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα διαρθρωτικών αλλαγών με στόχο την ανάπτυξη για τη δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμοιβόμενων θέσεων εργασίας.

    "Πρέπει να κάνουμε ό,τι δεν έγινε την τελευταία δεκαετία", είπε ο κ. Παπαθανασίου. "Διευκρίνισε επίσης ότι αυτό δεν είναι αιχμή κατά του κ. Αλογοσκούφη γιατί είναι ακριβώς αυτές οι πολιτικές, όπως είπε, που ακολουθήσαμε και που έκαναν τις επιπτώσεις της κρίσης ηπιότερες".

    [02] "Να δοθούν όλα τα στοιχεία"

    Με απόφαση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο Γραμματέας του Κινήματος Γιάννης Ραγκούσης απέστειλε χθες επιστολή προς τον Στέφαν Κουρσάβε (Stefan Kursawe), δικηγόρο του κ.Μιχάλη Χριστοφοράκου, με την οποία ζητά να του αποσταλεί το σύνολο των στοιχείων - αποδείξεων που ισχυρίζεται ότι διαθέτει ο πελάτης του και αφορούν το ΠΑΣΟΚ και σε κάθε περίπτωση όσα ετέθησαν υπόψη της Γερμανικής Δικαιοσύνης.

    Στην επιστολή του ο Γραμματέας του Κινήματος επισημαίνει ότι το αίτημα του ΠΑΣΟΚ εδράζεται και στη δέσμευση την οποία ανέλαβε ο ίδιος ο δικηγόρος του κ. Χριστοφοράκου με δήλωσή του προς την εφημερίδα "ΤΟ ΒΗΜΑ" ότι εφόσον το ζητήσει η ΝΔ, ο πελάτης του θα παραδώσει ακριβή στοιχεία για χρηματοδότησή της, κάτι βεβαίως που, όπως σημειώνει, η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος δεν έπραξε.

    Ο κ. Ραγκούσης αναφέρει επίσης ότι η απάντηση που θα λάβει το ΠΑΣΟΚ, θα δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα.

    Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση "είναι προφανές ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει αυτήν την πρωτοβουλία, πιστό στην δέσμευσή του για «να έρθουν όλα στο φως», όπως έχει τονίσει κατβ επανάληψη ο Πρόεδρος του Κινήματος, Γιώργος Παπανδρέου. Και αυτό, γιατί κάθε προσπάθεια για την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας αλλά και της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος, προϋποθέτει την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτικής και πολιτών, και επομένως την αλήθεια για «όλους και για όλα»".

    [03] Αναστολή παράδοσης Χριστοφοράκου

    Ανέστειλε την παράδοση του κ. Μ . Χριστοφοράκου στην Ελλάδα το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης. Συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Νικόλαος Δένδιας ενημερώθηκε τηλεφωνικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Γερμανίας αναστέλλει προς το παρόν την παράδοση του κατηγορούμενου για την υπόθεση της Siemens κ. Μιχάλη Χριστοφοράκου στις ελληνικές δικαστικές αρχές.

    [04] Αλλαγές στα δρομολόγια ΗΣΑΠ

    Μετ' εμποδίων θα διεξαχθούν και το προσεχές Σαββατοκύριακο, 22 και 23 του μηνός, τα δρομολόγια του Ηλεκτρικού Σιδηροδρόμου, εξαιτίας των έργων ανακαίνισης της σιδηροδρομικής γραμμής που εκτελούνται εδώ και αρκετούς μήνες.

    Συγκεκριμένα για το εν λόγω Σαββατοκύριακο οι συρμοί του ΗΣΑΠ θα κινούνται από Πειραιά ως Καλλιθέα, από Ομόνοια έως Ν. Ιωνία και από Ειρήνη έως Κηφισιά.

    Οι επιβάτες στα τμήματα από ΚΑΛΛΙΘΕΑ έως ΟΜΟΝΟΙΑ & από Ν. ΙΩΝΙΑ έως ΕΙΡΗΝΗ, θα εξυπηρετούνται αντίστοιχα με τις λεωφορειακές γραμμές της ΕΘΕΛ Χ7 & Χ9.

    Από τον ΗΣΑΠ ανακοινώθηκε επίσης ότι η διακοπή της συγκοινωνίας από Ν. Ιωνία έως και Ειρήνη θα συνεχιστεί μέχρι τις 30 Αυγούστου.

    [05] Επίσκεψη Στυλιανίδη στη "σιδηροδρομική γέφυρα 10"

    Τη βεβαιότητα ότι τα έργα κατασκευής της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Λιανοκλάδι-Δομοκός θα ολοκληρωθούν το 2013 και ότι η διαδρομή από Αθήνα μέχρι Θεσσαλονίκη θα είναι μόλις 3,5 ώρες εξέφρασε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης, που χθες το μεσημέρι επισκέφθηκε την περιοχή Στύρφακα, όπου κατασκευάζεται από την ΕΡΓΟΣΕ η "σιδηροδρομική γέφυρα 10".

    Πρόκειται για γέφυρα συνολικού μήκους 522 μέτρων που κατασκευάζεται στην περιοχή της Στύρφακας, 15 χιλιόμετρα δυτικά της Λαμίας και μάλιστα έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο της τμήμα. Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανίδη η υποδομή στο τμήμα Λιανοκλάδι - Δομοκός θα έχει παραδοθεί έως τα τέλη του 2011 και έως τα τέλη του 2013 θα έχει ολοκληρωθεί η επιδομή, η ηλεκτροκίνηση, η σηματοδότηση και η τηλεδιοίκηση- τηλεπικοινωνίες.

    Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Στυλιανίδης υπογράμμισε πως η συγκεκριμένη γέφυρα είναι η πρώτη που κατασκευάζεται στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας με τη μέθοδο του «προωθούμενου φορέα», καθώς μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί με τη μέθοδο αυτή, μόνον οδικές γέφυρες μικρότερου βάρους. Η μέθοδος αυτή επιλέχθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ λόγω του μεγάλου ύψους των βάθρων (35 μέτρα) το οποίο καθιστά απαγορευτική τη χρήση ικριωμάτων με συμβατική μέθοδο κατασκευής.

    «Με την ολοκλήρωση των έργων, το Δεκέμβριο του 2013 με ηλεκτροκίνηση, τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση η διαδρομή Αθήνα-Λιανοκλάδι θα διαρκεί πλέον 90 λεπτά, η διαδρομή Αθήνα-Δομοκός 108 λεπτά, και η διαδρομή Αθήνα-Θεσσαλονίκη λιγότερο από 3,5 ώρες», υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο υπουργός, σημειώνοντας τις προσπάθειες που καταβάλλονται από την πλευρά της κυβέρνησης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου.

    «Βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη μια διαρκής προσπάθεια, με σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υποδομών, στην ανανέωση του τροχαίου υλικού, αλλά και στην εξυγίανση του Οργανισμού με ένα και μοναδικό στόχο: Την αναβάθμιση των σιδηροδρομικών υπηρεσιών για το πέρασμα του ελληνικού σιδηρόδρομου στη νέα, σύγχρονη εποχή» σημείωσε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, ενώ συγχρόνως τόνισε ότι τα προβλήματα που υπήρχαν με την απόθεση των υλικών από τις εκσκαφές για τη διάνοιξη της διπλής σήραγγας του Καλλιδρόμου, «έχουν πλέον λυθεί με τη βοήθεια του ΥΠΕΧΩΔΕ και τώρα πλέον θα πάμε με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς».

    «Προχωράμε με τόλμη και αποφασιστικότητα για το σύγχρονο ελληνικό σιδηρόδρομο, το σιδηρόδρομο του αύριο.Ενα σιδηρόδρομο που αναβαθμίζει ριζικά την καθημερινότητα, βελτιώνει σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών με γρήγορες και ασφαλείς μετακινήσεις και καλύτερο περιβάλλον», είπε ο κ. Στυλιανίδης.

    Στη διάρκεια της επίσκεψης του στο νομό Φθιώτιδας ο υπουργός συναντήθηκε με το νομάρχη Φθιώτιδας Αθανάσιο Χειμάρα και το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Παντελή Σκλιά.

    [06] Μεξικό: Σε απεργία οι εργαζόμενοι στη Φολκσβάγκεν

    Οι 9.400 εργάτες που εργάζονται στη Φολκσβάγκεν στο Μεξικό κατήλθαν χθες σε απεργία, καθώς απέτυχαν όλες οι προπσπάθειες τους να διασφαλίσουν μια μισθολογική αύξηση.

    Το εργοστάσιο της Φολκσβάγκεν στο Μεξικό- το μοναδικό στον Κόσμο που κατασκευάζει το νέο μοντέλο του "σκαθαριού"- προωθεί την παραγωγή του κυρίως στην αμερικανική αγορά. Η εταιρία αρνήθηκε να ανταποκριθεί στο αίτημα των εργαζομένων για μισθολογική αύξηση εξαιτίας της σοβαρής χρηματο-οικονομικής κρισης που συνεχίζεται και πλήττει την αγορά.

    Ο Βίκτορ Θερβάντες, επικεφαλής του συνδικάτου των εργαζομένων στην Φολκσβάγκεν, ανάρτησε χθες τις κόκκινες κια μάυρες σημαίες έξω από το εργοστάσιο που παραδοσιακά σηματοδοτούν τις εταιρίες που απεργούν στο Μεξικό.

    Ο ίδιος δηλωσε ότι περιόρισαν το αίτημα τους που τον Ιούνιο ανερχόταν σε 8,25% αύξηση, σε 3% αλλά για άμεση καταβολή, ενώ η εταιρία διατήρησε την αρχική της θέση στις συνομιλίες.

    Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι εργαζόμενοι απέρριψαν την πρόταση της για εφ' άπαξ καταβολή 424 δολαρίων και 1% αύξηση επί του μισθού που θα τίθετο σε ισχύ από το Φεβρουάριο του 2010.

    [07] Ημερήσια Ατζέντα: 19/8/2009

  • Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφθεί την ΟΤΟΕ - 10:00:00, Αθήνα/Βησσαρίωνος 9 και Σίνα.

  • Ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και ο δήμαρχος Μυγδονίας Αστέριος Γαβότσης θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νομαρχιακού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση στα ΜΜΕ της πρότασης για την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ. - 11:00:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία.

  • O Υπουργός Μεταφορών Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους των Εταιρειών ΟΣΕ,ΕΡΓΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ. - 11:00:00, Αθήνα/Υπουργείο Μεταφορών.

  • Συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα του υπουργείου Ανάπτυξης. - 12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-ΑΕΚ-Συνέντευξη Τύπου του Ντούσαν Μπάγεβιτς ενόψει του αγώνα με τη Βασλούι - 18:00:00.

  • Ποδόσφαιρο-Τσάμπιονς Λιγκ (πλέι οφ): Παναθηναϊκός-Ατλέτικο Μαδρίτης - 21:45:00.

  • Μπάσκετ-Διεθνές Τουρνουά (Εθνική Ανδρών)-1η Ημέρα: Σερβία-Λετονία - 21:45:00, ΟΑΚΑ.

    [08] "Μέτρα για τους επιχειρηματίες"

    "Οι μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλει η κυβέρνηση δεν είναι τίποτα άλλο από αντιδραστικά μέτρα που έχουν ανάγκη οι μεγάλοι επιχειρηματίες", τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, αναφορικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Παπαθανασίου. "Είναι η πολιτική της ΕΕ στην οποία συμφωνεί και το ΠΑΣΟΚ. Για τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους σημαίνουν νέα μέτρα σε βάρος του εισοδήματος, των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων.

    Γιβ αυτό η απάντησή τους πρέπει να είναι άμεση, οργανωμένη και συντονισμένη, διεκδικώντας να φορολογηθούν δραστικά τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων. 1400 ευρώ βασικός μισθός, 1120β¬ επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, ούτε ένας εργαζόμενος ή άνεργος χωρίς ασφάλιση", καταλήγει η ανακοίνωση.

    [09] Επίσκεψη στην ΟΤΟΕ

    Την ΟΤΟΕ θα επισκεφθεί σήμερα στις 10 π.μ. ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη και το στέλεχος του Τμήματος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Στρατούλη.

    "Να πληρώσουν"

    Ο Γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ Δημήτρης Βίτσας δήλωσε ότι "τα πήγαινε - έλα (μεταφορικά και κυριολεκτικά) του κ. Χριστοφοράκου δεν ξεγελούν κανέναν. Οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες και τα κόμματα του δικομματισμού πρέπει να πληρώσουν τον λογαριασμό".

    Ο κ. Βίτσας πρόσθεσε ότι τα κόμματα του δικομματισμού πρέπει να επιστρέψουν τα χρήματα στον ελληνικό λαό και να υποστούν την πολιτική καταδίκη που τους αξίζει.

    Και θύμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και ένα χρόνο έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για την διαφάνεια και το πολιτικό χρήμα και συγχρόνως αποκαλύπτει το μέγα σκάνδαλο της λεηλασίας του κοινωνικού πλούτου από τις νεοφιλελεύθερες κυβερνητικές επιλογές.

    [10] 'Ευθύνες για το έλλειμμα"

    "Αν δεν υπήρχαν οι κομματικές παρεμβάσεις και άφηναν τους εισπρακτικούς μηχανισμούς του Κράτους ανεπηρέαστους, σήμερα δεν θα είχαμε τέτοιο έλλειμμα", τόνισε ο εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Κωστής Αϊβαλιώτης αναφορικά με τις δηλώσεις Παπαθανασίου μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό. "Οι κυβερνητικοί Βουλευτές, ο ένας μετά τον άλλον, παρεμβαίνουν και σβήνουν πρόστιμα πολλών εκατομμυρίων Ευρώ", πρόσθεσε.

    Ακόμη, σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση έκδοσης του κ. Χριστοφοράκου, ο κ. Αϊβαλιώτης επεσήμανε ότι "η μη έκδοση του κ. Χριστοφοράκου δεν είναι αμιγώς υπόθεση της Δικαιοσύνης. Φορείς με μεγάλο κύρος στη Γερμανία, οι οποίοι συνεργάζονται στενά με το Ινστιτούτο Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» μερίμνησαν ούτως ώστε να μην έρθει σε δύσκολη θέση η κυβέρνηση από την έλευση Χριστοφοράκου. Προφανώς λοιπόν - σύμφωνα με το περιβάλλον του Μεγάρου Μαξίμου - οι εκλογές πρέπει να προηγηθούν της ελεύσεως Χριστοφοράκου".

    [11] Αυξημένη κίνηση στα νησιά

    Αυξημένη κατά 70.989 επιβάτες και 34.647 ΙΧ αυτοκίνητα σε σχέση με πέρυσι το χρονικό διάστημα από 1η Ιουνίου έως 15 Αυγούστου 2008, ήταν η επιβατική κίνηση από και προς τα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας και Λαυρίου, καθώς τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ΥΕΝΑΝΠ για το αντίστοιχο φετινό χρονικό διάστημα κατέγραψαν ότι διακινήθηκαν συνολικά για τα νησιά του Αιγαίοιυ, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα 4.832.434 επιβάτες (πέρυσι 4.761.645) και 614.983 ΙΧ (πέρυσι 580.336).

    Από το σύνολο των επιβατών που διακινήθηκαν με τα 15.165 δρομολόγια οι 965.182 επιβάτες και τα 69.111 ΙΧ είχαν προορισμό τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

    Επίσης, σύμφωνα με το ΥΕΝΑΝΠ, καταβλήθηκε ειδική μέριμνα για την προστασία και την ενίσχυση των δικαιωμάτων των επιβατών - καταναλωτών, καθώς από τις 19 Ιουνίου 2009, εκτός από τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων, πραγματοποιήθηκαν σε μπαρ και καταστήματα πλοίων, αλλά και σε καταστήματα χερσαίων λιμενικών ζωνών συνολικά 1.324 έλεγχοι και βεβαιώθηκαν 107 αγορανομικές παραβάσεις που αφορούσαν κυρίως τη μη διάθεση στους επιβάτες διατιμημένων προϊόντων, την απουσία τιμοκαταλόγων, την είσπραξη υψηλότερου τιμήματος από το αναγραφόμενο στον τιμοκατάλογο και τέλος, τη λειτουργία κυλικείων και εστιατορίων, χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

    [12] "Δράσεις για οριστική λύση"

    Ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ έκρινε κατά τη χθεσινή συνάντησή του στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ότι θα πρέπει να υπάρξει μεγάλη δραστηριοποίηση για τις ισραηλο-παλαιστινιακές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για να υπάρξει μια οριστική λύση.

    Ο κ. Μουμπάρακ πρόσθεσε ότι η βία θα αυξάνει στη Μέση Ανατολή και ότι θα σημειώσει μεγάλη κλιμάκωση αν δεν βρεθεί το συντομότερο μια διαρκής λύση στην ισραηλο-παλαιστινιακή διένεξη.

    "Πρέπει να προχωρήσουμε προς το τελικό καθεστώς" των παλαιστινιακών εδαφών, δήλωσε στον Τύπο ο κ. Μουμπάρακ δίπλα στον Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου.

    "Έχω έρθει σε επαφή με τους Ισραηλινούς και μου δήλωσαν ότι είναι πιθανόν να μπορέσουμε να συζητήσουμε μια προσωρινή λύση", τόνισε ο αιγύπτιος πρόεδρος και συνέχισε: "Αλλά τους είπα όχι, αφήστε κατά μέρος την προσωρινή λύση, αφήστε κατά μέρος τα προσωρινά σύνορα" .

    "Οι δύο πλευρές πρέπει να διαπραγματευτούν για όλα στο ίδιο τραπέζι" ανέφερε.

    Στο μεταξύ εκπρόσωπος του Αιγύπτιου προέδρου δήλωσε ότι ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα στον κ. Μουμπάρακ ότι η Ουάσινγκτον ελπίζει να παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή τον Σεπτέμβριο.

    "Ο κ. Ομπάμα δήλωσε σήμερα (σ.σ. χθες)πως ελπίζει να παρουσιάσει ένα ειρηνευτικό σχέδιο τον προσεχή μήνα, Σεπτέμβριο, τη στιγμή που θα ξεκινήσει η νέα σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ", τόνισε συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος του κ. Μουμπάρακ, Σολιμάν Αουάντ.

    "Δεν υπάρχουν αμφιβολίες"

    Η ομιλία που εκφώνησε τον Ιούνιο στο Κάιρο ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "ήρε όλες τις αμφιβολίες" για τις σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τον μουσουλμανικό κόσμο, δήλωσε ο αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ.

    Ο κ. Ομπάμα "ήλθε να κάνει την ομιλία του, ήταν μια ομιλία πολύ δυνατή και αυτό ήρε όλες τις αμφιβολίες σχετικά με τις ΗΠΑ και τον μουσουλμανικό κόσμο", δήλωσε ο Μουμπάρακ μετά τη συνάντηση που είχε στον Λευκό Οίκο με τον αμερικανό ομόλογο του.

    "Η σημασία της επίσκεψης του Μπαράκ Ομπάμα στο Κάιρο εκτιμήθηκε παρά πολύ από τον ισλαμικό κόσμο, διότι ο ισλαμικός κόσμος είχε την ιδέα ότι οι ΗΠΑ ήταν κατά του Ισλάμ...όμως αυτή η μεγάλη, αυτή η φανταστική ομιλία ήρε όλες τις αμφιβολίες", τόνισε ο αιγύπτιος πρόεδρος.

    [13] Αποστολή εξετελέσθη

    Μετά από απουσία ενός έτους, ο Ολυμπιακός κουνάει από σήμερα το βράδυ το... σεντόνι του Τσάμπιονς Λιγκ. Με γκολ του Ντουντού στο 46΄ και του Μήτρογλου στο 81΄ οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν μέσα στο Τιρασπόλ την Σερίφ με 2-0, στο πλαίσιο του πρώτου αγώνα των πλέι οφ της διοργάνωσης και η ρεβάνς που θα γίνει στις 26 Αυγούστου στο Καραϊσκάκη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

    Η Σερίφ ξεκίνησε δυνατά το ματς και σε συνδυασμό με τα προσωπικά λάθη που έκαναν οι παίκτες του Ολυμπιακού κατάφερε να κυριαρχήσει στον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Μολδαβοί, πάντως, αν και ήταν κινητικοί έξω από τη μεγάλη περιοχή του Νικοπολίδη δεν δημιούργησαν καμία ευκαιρία. Από το 20΄ και μετά οι "ερυθρόλευκοι" ισορρόπησαν και στο 24΄ έφτασαν κοντά στην επιτυχία, αλλά το σουτ του Μαρέσκα μέσα από την περιοχή βρήκε πάνω στο σώμα αμυντικού της Σερίφ. Δύο λεπτά αργότερα ο Ντιόγο βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, αλλά η κεφαλιά που έπιασε δεν ήταν καλή.

    Η πρώτη κλασική ευκαιρία του πρώτου 45λεπτου σημειώθηκε στο 38΄ και ανήκε στους γηπεδούχους. Από σέντρα του Μπαλίμα στο 38΄ ο Ντιέντιου αστόχησε προ κενής εστίας. Ο Ολυμπιακός "απάντησε" στο 44΄ με την κεφαλιά του Αβραάμ Παπαδόπουλου μετά το κόρνερ του Ζαϊρί να σταματάει στο δοκάρι του Ναμάσκο.

    Γκολ με το...καλημέρα για τον Ολυμπιακό στο β΄ ημίχρονο. Συγκεκριμένα στο 46΄ ο Ντουντού σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή προς το κέντρο της εστίας του Ναμάσκο, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και με τον τρόπο αυτό έγινε το 0-1. Στο 53΄ ο Γκαλέτι λίγο έλλειψε να "κλειδώσει" την πρόκριση, όταν με απευθείας φάουλ ανάγκασε το Ναμάσκο να διώξει και στη συνέχεια η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι. Στο 75΄ ο Ντουντού νικήθηκε στο τετ-α-τετ από το Ναμάσκο, σε νέα καταπληκτική ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους". Η υπόθεση πρόκριση "κλείδωσε" για την ελληνική ομάδα στο 81΄. Ενα λεπτό μετά την είσοδό του στο γήπεδο, ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε μέσα στην περιοχή και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

    Διαιτητής: Μάρτιν Ατκινσον (Αγγλία)

    Κίτρινες: Ταρκνισβίλι - Ραούλ Μπράβο, Ντομί

    Οι συνθέσεις:

    ΣΕΡΙΦ ΤΙΡΑΣΠΟΛ (Λεονίντ Κούτσουκ): Ναμάσκο, Ροντρίγκες, Ταρκνισβίλι, Ρουάμπα, Κορνέενκοφ, Ντιέντιου (81΄ Μπράνκοβιτς), Αρμπάνας (70΄ Μπούλατ), Σουβόροφ (56΄ Βολκόφ), Μπαλίμα, Κάρποβιτς, Εροκιν

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Μέλμπεργκ, Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (48΄ Ντομί), Λεντέσμα, Ντουντού, Μαρέσκα, Γκαλέτι (62΄ Λεονάρντο), Ζαϊρί, Ντιόγο (79΄ Μήτρογλου)

    Σειρά του ΠΑΟ

    Την Ατλέτικο ΜΑδρίτης υποδέχεται σήμερα ο Παναθηναϊκός (21:45), με στόχο να διατηρήσει «ζωντανές» τις ελπίδες που έχει ως αοουτσάιντερ για πρόκριση στους ομίλους, ενόψει του επαναλητπικού που θα γίνει στην Μαδρίτη στις 25 Αυγούστου. Ο Χενκ Τεν Κάτε είναι αισιόδοξος και έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους παίκτες του, ενώ προορίζει τον Κώστα Κατσουράνη για στόπερ, προκειμένου ο έμπειρος άσος, να «αναχαιτίσει» τις δημιουργικές αρετές που έχουν οι «ροχιμπλάνκος» στην μεσαία γραμμή και στην επίθεση.

    Ο σημερινός αγώνας αποτελεί τη δεύτερη συνάντηση στην ιστορία των δύο ομάδων. Η προηγούμενη αναμέτρησή τους ήταν στο Κύπελλο UEFA στις 20/12/2007, με την Ατλέτικο Μαδρίτης να επικρατεί του Παναθηναϊκού με 2-1.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 19 August 2009 - 4:30:33 UTC