Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αναμένονται αποφάσεις για τα σχολεία
  • [02] Ταλαιπωρία για 750 επιβάτες
  • [03] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών
  • [04] Στο Μεξικό ο Ομπάμα
  • [05] Η ατζέντα της ημέρας
  • [06] "Νέα απάνθρωπη επιχείρηση"
  • [07] "Ενίσχυση των εργαζομένων"
  • [08] Στη Γερμανία ο Ν.Ζαγοριανός
  • [09] Ανησυχία για τις δίκες στο Ιράν

  • [01] Αναμένονται αποφάσεις για τα σχολεία

    Κανονικά αναμένεται να ανοίξουν την 1η Σεπτεμβρίου τα νηπιαγωγεία όλης της χώρας, μετά και τη σχετική εισήγηση του Εθνικού και Επιστημονικού Επιχειρησιακού Συμβουλίου για την Αντιμετώπιση του ιού της νέας γρίπης.

    Οριστική απόφαση τόσο για το άνοιγμα νηπιαγωγείων και σχολείων, όσο και για τον εμβολιασμό μαθητών και εκπαιδευτικών, αναμένεται να πάρουν την προσεχή εβδομάδα τα υπουργεία υγείας και παιδείας.

    Στο μεταξύ, αυστηρό πλαίσιο και διαδικασίες ελέγχου ορίζει ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για τη χορήγηση των αντι-ιικών φαρμάκων, τα οποία θα χορηγούνται μόνο με αιτιολογημένη ιατρική γνωμάτευση συνοδευόμενη από συνταγή.

    Την ίδια ώρα, ευχάριστα είναι τα νέα για τα τέσσερα άτομα που νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση σε νοσοκομεία της χώρας μας. Η υγεία και τεσσάρων παρουσιάζει σημαντική βελτίωση.

    [02] Ταλαιπωρία για 750 επιβάτες

    Απίστευτη ταλαιπωρία έζησαν οι 750 περίπου επιβάτες του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου "Μαρίνα" που ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στο λιμάνι της Σάμου.

    Τους αρχικά 220 επιβάτες αλλά και τους 520 που θα επιβιβάζονταν στο "Μαρίνα" από τους Φούρνους και την Ικαρία με προορισμό τον Πειραιά παρέλαβε χθες το απόγευμα το πλοίο "Νήσος Μύκονος". Λίγο νωρίτερα το πλοίο "Λισσός" που έπλεε ανοικτά της Χίου και είχε διαταχθεί από του υπουργείο Ναυτιλίας για την παραλαβή τους δεν προσέγγισε καθώς αντέδρασαν και μάλιστα έντονα οι επιβάτες που μετέφερε για τον Πειραιά.

    Όμως και το "Νήσος Μύκονος" αποβίβασε αργά χθες το απόγευμα τους 750 περίπου επιβάτες του "Μαρίνα" στη Νάξο, οι οποίοι επιβιβάστηκαν στο πλοίο "Ροδάνθη" που κατέπλευσε στον Πειραιά τα ξημερώματα.

    [03] Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

    Κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών εξαρθρώθηκε από την ελληνική αστυνομία σε συνεργασία με τις γερμανικές διωκτικές αρχές.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας συνελήφθησαν έξι αλλοδαποί ηλικίας 14 έως 29 χρόνων, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη κυκλώματος που δραστηριοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών από τη χώρα μας σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

    Ειδικότερα οι έξι αλλοδαποί κατηγορούνται ότι κατάρτιζαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες ευρωπαϊκών χωρών, τα οποία στη συνέχεια τα προμήθευαν σε αλλοδαπούς έναντι χρηματικού ποσού, που κυμαίνονταν από 500 έως 700 ευρώ για κάθε διαβατήριο και από 100 έως 200 ευρώ για κάθε ταυτότητα, ανάλογα με τη χώρα προορισμού.

    Από τις αστυνομικές αρχές κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων 31 διαβατήρια και επτά ταυτότητες διαφόρων χωρών, 7.895 ευρώ και δύο κάρτες αναλήψεων χρημάτων, δύο φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, πλήθος φωτογραφιών τύπου διαβατηρίου καθώς και έγγραφα και αποδείξεις.

    [04] Στο Μεξικό ο Ομπάμα

    O Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναχώρησε από την Ουάσινγκτον με προορισμό του Στην Γκουανταλαχάρα, στο Μεξικό, βρίσκεται ο Αμερικανός πρόεδρος, προκειμένου να συμμετάσχει σήμερα σε μια βορειοαμερικανική σύνοδο με τον πρόεδρο του Μεξικού, Φελίπε Καλντερόν και τον πρωθυπουργό του Καναδά, Στέφεν Χάρπερ.

    Η σύνοδος της Γκουανταλαχάρα θα ασχοληθεί με τα θέματα της ανάκαμψης της οικονομίας, την καταπολέμησης των καρτέλ ναρκωτικών και την κρίση στην Ονδούρα.

    [05] Η ατζέντα της ημέρας

  • Υδατοσφαίριση-Παγκόσμιο νεανίδων (Α΄ όμιλος, 2η ημέρα): Ελλάδα-Γερμανία - 13:40:00, Κάντι-Μανσίσκ (RUS)

  • Ποδόσφαιρο-Αντίπαλοι ελληνικών ομάδων, 20:00 Σερίφ Τιρασπόλ-Ισκρα Στάλι

    [06] "Νέα απάνθρωπη επιχείρηση"

    Με ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καταγγέλλει τη "νέα απάνθρωπη επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη σε βάρος των μεταναστών" και καλεί τον ελληνικό λαό "να απαιτήσει να σταματήσει αυτή η βάρβαρη αντιμετώπιση των μεταναστών από την κυβέρνηση και συνολικά από την ΕΕ".

    "Η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας το ψέμα και τη βία μεταφέρει εκατοντάδες εξαθλιωμένους μετανάστες από τα νησιά του Αιγαίου, συγκεντρώνοντάς τους σε στρατόπεδα στον Έβρο, με σκοπό την απέλασή τους. Ήδη δεκάδες μετανάστες από τη Σύμη και τη Λέρο μεταφέρθηκαν με το πλοίο «Ιεράπετρα» στον Πειραιά και προωθούνται με πούλμαν στον Έβρο. Ανάλογες εντολές και σχεδιασμοί υπάρχουν και για άλλα νησιά του Αιγαίου στις επόμενες ώρες", αναφέρει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

    Η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαϊδου με τηλεφωνικό διάβημα προς τον υπουργό Εσωτερικών εξέφρασε την έντονη διαμαρτυρία του Κόμματος.

    ΚΚΕ για τη δημόσια υγεία

    "Η απόφαση της κυβέρνησης και του ΕΟΦ για χορήγηση αντιικών φαρμάκων από ιδιώτες και ενθάρρυνσή τους να χρησιμοποιούν ταχείες μεθόδους για διάγνωση της γρίπης, αποτελεί επικίνδυνη εξέλιξη για την υγεία του λαού", τονίζει το ΚΚΕ και κατηγορεί την κυβέρνηση ότι "αντί να καλύψει τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό στο δημόσιο σύστημα υγείας, αξιοποιεί τη γρίπη για την παραπέρα ενίσχυση της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και υπονομεύει τη δημόσια υγεία".

    Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει την πρότασή του " για ενιαίο, καθολικό, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας- πρόνοιας ως προϋπόθεση για την ουσιαστική προστασία της υγείας του λαού".

    Τέλος, καλεί τα εργατικά συνδικάτα και το λαϊκό κίνημα "να διεκδικήσουν αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) - προληπτική ιατρική, νοσοκομειακή περίθαλψη, κατβ οίκον νοσηλεία. Επίσης όλες οι διαγνωστικές εξετάσεις, τα φάρμακα και τα εμβόλια για την αντιμετώπιση της γρίπης να διατίθενται δωρεάν για όλο το λαό με κάλυψη 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό, χωρίς οποιοδήποτε επιβάρυνση των εργαζόμενων και των ασφαλιστικών ταμείων".

    [07] "Ενίσχυση των εργαζομένων"

    "Όποτε και αν γίνουν εκλογές, δυο είναι οι δρόμοι. Ο δρόμος του δικομματισμού με ιδιωτικοποιήσεις, ενίσχυση των τραπεζών, ανεργία και χρέη που τα δημιουργούν οι λίγοι και ισχυροί και τα πληρώνουμε οι πολλοί. Και ο δρόμος του ΣΥΡΙΖΑ με ανάπτυξη του δημόσιου χώρου και δημόσιες επενδύσεις, παρέμβαση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα, ενίσχυση των εργαζομένων, των αγροτών, των μικρομεσαίων. Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα", δήλωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΣΥΝ κ. Δ. Βίτσας, σχετικά με τη συνεχιζόμενη εκλογολογία.

    Για τους μετανάστες

    Για "ωμές και βάναυσες επιθέσεις της στα δικαιώματα των μεταναστών", κατηγορεί ο ΣΥΝ την κυβέρνηση και την καταγγέλει ότι "έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο μαζικού αναγκαστικού εγκλεισμού των αλλοδαπών χωρίς χαρτιά σε κλειστούς χώρους κράτησης".

    "Είναι πια προφανές ότι οι ενέργειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. έχουν εξέλθει του πλαισίου της δημοκρατικής νομιμότητας", υπογραμμίζει ο ΣΥΝ.

    [08] Στη Γερμανία ο Ν.Ζαγοριανός

    Στο Μόναχο μεταβαίνει τις προσεχείς ημέρες ο 4ος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός, προκειμένου να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις στην υπόθεση παράδοσης του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση των μαύρων ταμείων της Siemens, πρώην στελέχους της εταιρίας, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

    Ηδη, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης, ο υπουργός Νικόλαος Δένδιας ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία, που είχε με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε για τα νέα δεδομένα στην πορεία παράδοσης Μιχάλη Χριστοφοράκου ενέκρινε τη μετάβαση του ανακριτή στη Γερμανία με δαπάνη του υπουργείου Δικαιοσύνης.

    [09] Ανησυχία για τις δίκες στο Ιράν

    Η Ευρωπαϊκή Ένωση άσκησε έντονη κριτική στο Ιράν για τις ομαδικές δίκες των φερόμενων ως αντιφρονούντων με τον υπουργό Εξωτερικών της Σουηδίας, Καρλ Μπιλντ, να δηλώνει ότι αποτελούν πρόκληση προς το σύνολο της ΕΕ.

    Σε συνέντευξή του στο σουηδικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΤ, ο Μπιλντ είπε ότι οι δίκες που διεξάγονται στην Τεχεράνη είναι "δίκες σόου". Η Σουηδία ανέλαβε τον Ιούλιο και για ένα εξάμηνο την κυλιόμενη προεδρία της ΕΕ.

    Η δεύτερη ακροαματική διαδικασία της δίκης επικεντρώθηκε στους ιρανούς υπαλλήλους στη βρετανική και τη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη καθώς και σε μία γαλλίδα πολίτη, που κατηγορούνται για κατασκοπεία και συμμετοχή στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας μετά το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου, οι οποίες ανέδειξαν νικητή τον Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

    Ο Μπιλντ είπε ότι η ΕΕ "θα πρέπει να είναι πολύ σαφής" στην απαίτησή της για την άμεση απελευθέρωση των κατηγορούμενων. Η κατάσταση στην Τεχεράνη "δεν παρέχει ασφάλεια", είπε, και απαιτεί προσοχή.

    Στο μεταξύ, ο ηττημένος των προεδρικών εκλογών, Μεχντί Καρουμπί, δηλώνει ότι πολλοί απ' αυτούς που κρατήθηκαν στις φυλακές μετά το αμφισβητούμενο αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών της 12ης Ιουνίου βιάστηκαν και κακοποιήθηκαν, αναφέρεται στη διαδικτυακή του σελίδα.

    " Ορισμένοι ανώτατοι αξιωματούχοι με ενημέρωσαν....με πραγματικά επαίσχυντα θέματα... Ορισμένοι νεαροί άνδρες κρατούμενοι βιάστηκαν...καθώς επίσης και νεαρές γυναίκες βιάστηκαν με τέτοιο τρόπο που τους προκάλεσαν σοβαρούς τραυματισμούς", αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Καρουμπί η οποία δημοσιεύει αποσπάσματα από την επιστολή που έστειλε ο ίδιος πριν από 10 ημέρες στον Ακμπάρ Χασεμί Ραφσατζανί, επικεφαλής του ισχυρού σώματος διαιτησίας, καταγγέλλοντας το γεγονός.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 August 2009 - 4:30:31 UTC