Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας"
  • [02] "Καθυστερήσεις στην πολιτική υγείας"
  • [03] Εκθεση ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία
  • [04] Μετάλλιο της Ελευθερίας

  • [01] "Θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας"

    Ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους μετά τη λήξη της σημερινής συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής που συνήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή με αντικείμενο την αντιμετώπιση της πανδημίας της γρίπης.

    Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ανακοίνωσε ότι κατ' εντολήν του πρωθυπουργού θα εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της χώρας, δηλαδή όλοι οι πολίτες και οι κάτοικοι, ακόμα και εκείνοι που παρανόμως βρίσκονται στην Ελλάδα.

    Οι δαπάνες θα καλυφθούν εξ ολοκλήρου από το κράτος, ο δε αριθμός των δόσεων θα είναι περί τα 24 εκατομμύρια.

    Ανέφερε ότι θα είμαστε από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτούν το εμβόλιο και τόνισε ότι ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει όταν υπάρξει τυπικά έγκριση από την Ευρώπη.

    Ο εμβολιασμός δεν μπορεί να είναι υποχρεωτικός δια νόμου και θα γίνεται αφού πρώτα θα έχει συμπληρωθεί σχετική αίτηση, ενώ ο πληθυσμός θα εμβολιαστεί με κάποια ιεράρχηση, με το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό να έχει προτεραιότητα.

    Ο Δ. Αβραμόπουλος έδωσε στον πρωθυπουργό και στα μέλη της Επιτροπής το Εθνικό Σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τόνισε ότι από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε, σε παγκόσμιο επίπεδο, το πρόβλημα, η χώρα μας κινήθηκε άμεσα.

    Τόνισε ακόμη ότι υπάρχει επιστημονική αβεβαιότητα, σύμφωνα δε με το ακραίο σενάριο μπορεί να νοσήσει παγκοσμίως το 30% ή το 40% του πληθυσμού, προσθ'ετωντας πως "η θνησιμότητα από τη νέα γρίπη είναι εξαιρετικά χαμηλή" και για αυτό "δεν υπάρχει λόγος πανικού ή ανησυχίας. Δεν πρέπει να αλλάξει ο τρόπος ζωής μας".

    "Η κυβέρνηση έχει λάβει όλα τα μέτρα για την υγειονομική θωράκιση της χώρας. Μέλημα μας η διάφανη ενημέρωση της κοινής γνώμης. Σε καμία περίπτωση δεν θα αποκρύψουμε στοιχεία" πρόσθεσε ο υπουργός και στη συνέχεια παρουσίασε τους βασικούς άξονες του Εθνικού Σχεδίου το οποίο θα επικαιροποιείται ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας.

    Όπως ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος η άμεση ενημέρωση είναι ο πρώτος άξονας δράσης και ανακοίνωσε ότι το υπουργείο ξεκινάει πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης του πληθυσμού.

    "Η καλλιέργεια πανικού κι η ανεύθυνη πολιτικολογία που παρατηρήθηκε πριν από λίγο καιρό γύρω από τη νέα γρίπη, υπονομεύουν την υγειονομική ασφάλεια της χώρας και την παραγωγική διαδικασία του τόπου", τόνισε.

    Ο δεύτερος άξονας αφορά το συντονισμό του κρατικού μηχανισμού, είπε ο κ. Αβραμόπουλος. Σχετικά με το ζήτημα των σχολείων, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι το Υπουργείο Υγείας βρισκεται σε στενή συνεργασία με τον Υπουργείο Παιδείας και η κατάσταση θα αξιολογηθεί και θα κριθεί με βάση την εξέλιξη του προβλήματος, ενώ ανέφερε ότι το Υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται ειδικό πρόγραμμα για αναπλήρωση ωρών και εξ αποστάσεως μάθηση εάν χρειαστεί.

    Ο τρίτος άξονας είναι η προμήθεια του αναγκαίου φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού. Η Ελλάδα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευτεί το εμβόλιο, επαναδιαβεβαίωσε ο υπουργός, σημειώνοντας όπως ότι το εμβόλιο δεν θα χρησιμοποιηθεί πριν από την επίσημη ευρωπαϊκή και διεθνή έγκριση χρήσης του.

    Επίσης ανέφερε ότι χώρα έχει παραγγείλει επιπλέον αντιικά φάρμακα και υλικό.

    Ο τέταρτος άξονας περιλαμβάνει την καλή προετοιμασία και ενίσχυση του τομέα της πρωτοβάθμιας φροντίδας και με τις προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού και αύξηση κατά 100 των κλινών εντατικής θεραπείας. Επίσης δημιουργείται δίκτυο ιδιωτικών γιατρών και φαρμακοποιών που συστρατεύονται στον εθνικό στόχο.

    Σε ό,τι αφορά τα κρούσματα στη χώρα μας ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή οι ασθενείς υπό καθεστώς θεραπείας είναι 15 σε όλη την Ελλάδα ενώ έχουμε και τέσσερα σοβαρά περιστατικά και τόνισε πως το 95% των συνολικών κρουσμάτων έχει ιαθεί.

    "Η κυβέρνηση κι ο κρατικός μηχανισμός είναι σε εγρήγορση επί 24ώρου βάσεως", υπογράμμισε.

    "Η πολιτεία οφείλει να έχει σχέδιο ακόμη και για το χειρότερο σενάριο και αυτό κάνει Η κυβέρνηση επαγρυπνεί. Η ζωή στην κοινωνία συνεχίζεται κανονικά" τόνισε ο υπουργός Υγείας.

    Σε άλλο δε σημείο της ενημέρωσής του ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως έστω και τώρα είναι θετικό που η αξιωματική αντιπολίτευση ενεργοποιήθηκε σε πνεύμα συνεννόησης και συνεργασίας.

    Παράλληλα ανέφερε ότι έγινε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης και τόνισε ότι "εμείς δεν θα παρασυρθούμε από αυτή την αντιπαράθεση", ενώ πρόσθεσε πως το Εθνικό Σχέδιο θα δοθεί στην πολιτική και πολιτειακή ηγεσία του τόπου και στην περίπτωση που κάποιο κόμμα θελήσει περαιτέρω ενημέρωση, θα την έχει.

    Σε ό,τι αφορά το διοικητή του νοσοκομείου της Ρόδου που είπε ότι του έχει τελείωσει το επίχρισμα, ο Δημ. Αβραμόπουλος απάντησε πως "όφειλε ο ίδιος ο διοικητής να έχει φροντίσει γι'αυτό" και πρόσθεσε ότι "οι διοικητές δεν τοποθετούνται εκεί για να λένε τον πόνο τους,αλλά για να λύνουν προβλήματα και είναι ξεκάθαρες οι οδηγίες που έχουν δοθεί".

    Επίσης ο υπουργός αναφέρθηκε εκ νέου στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1135, για πληροφορίες σε πολίτες και φορείς.

    [02] "Καθυστερήσεις στην πολιτική υγείας"

    "Είναι σαφές ότι πλέον όλα θα κριθούν απο την κινητοποίηση του υγειονομικού μηχανισμού αλλά και γενικότερα τον επιχειρησιακό συντονισμό όλου του κρατικού μηχανισμού", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετά τη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη και τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Δ. Αβραμόπουλου.

    Ο εκπρόσωπος, ο οποίος έθεσε σειρά ερωτημάτων προς την κυβέρνηση, τόνισε οτι το ΠΑΣΟΚ "με αίσθημα ευθύνης, από την πρώτη στιγμή, νηφάλια, έχει επιχειρήσει να συμβάλει στην κατεύθυνση της καλύτερης προετοιμασίας της χώρας, αλλά και της ενημέρωσης των πολιτών" και πρόσθεσε ότι "από την πρώτη στιγμή αναδείξαμε την ανάγκη επεξεργασίας και δημοσιοποίησης ενός συγκεκριμένου επιχειρησιακού σχεδίου δράσης, το οποίο θα δίνει κατευθύνσεις σε όλους τους παράγοντες του υγειονομικού συστήματος, αλλά και την ανάγκη υπεύθυνης ενημέρωσης όλων των πολιτών".

    Σύμφωνα με τον Γ. Παπακωνσταντίνου, η σημερινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής για τη νέα γρίπη, όπως και οι δηλώσεις του υπουργού που ακολούθησαν, ανέδειξαν πολύ καθαρά την τεράστια προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει η χώρα μας, ώστε οι επιπτώσεις της πανδημίας της νέας γρίπης να είναι οι μικρότερες δυνατές. Ανέδειξαν, ταυτοχρόνως, και τα μεγάλα προβλήματα στο υγειονομικό σύστημα της χώρας, τις καθυστερήσεις και τις αβελτηρίες στην πολιτική υγείας της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, αλλά και στις ενέργειές της, ώστε να προετοιμάσει τη χώρα, για να μπορεί να αντιμετωπίσει την πανδημία, πρόσθεσε.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι οι βουλευτές του Κινήματος κατέθεσαν στη Βουλή Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων προς τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δ. Αβραμόπουλο, ενώ σημείωσε ότι "είναι σαφές πως ακόμα και σήμερα, μετά τη Διυπουργική και τις ανακοινώσεις, υπάρχουν 14 κρίσιμα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις:

    1. Υπάρχει επικαιροποιημένο - βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων - Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη νέα γρίπη; Εάν ναι, να το καταθέσει στη Βουλή.

    2. Ποια είναι αυτή τη στιγμή τα αποθέματα αντιικών φαρμάκων κατά κατηγορία; Έχει σχεδιαστεί η διαδικασία με την οποία θα παρέχονται αυτά στους πολίτες; Έχουν οριστεί και έχουν ενημερωθεί οι σχετικοί φορείς που θα εμπλακούν στην υλοποίηση της παροχής; Εάν ναι, καλείται ο υπουργός Υγείας να καταθέσει τα σχετικά έγγραφα.

    3. Ποιες είναι τελικά οι ποσότητες εμβολίων για τη νέα γρίπη, που διαβεβαιώνει ο υπουργός Υγείας ότι έχουν παραγγελθεί, ποιος φορέας έκανε την παραγγελία, από ποιες εταιρείες, με τι προκαταβολές και με ποιο χρονοδιάγραμμα υπάρχει πρόβλεψη παράδοσης; Να κατατεθούν όλα τα σχετικά συμβόλαια και κάθε άλλο έγγραφο ή παραστατικό.

    4. Έχει εκπονηθεί σχέδιο δράσης σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού; Στον εμβολιασμό ποιων ομάδων θα δοθεί προτεραιότητα; Από ποιους φορείς παροχής υπηρεσιών υγείας θα υλοποιηθεί ο εμβολιασμός για κάθε κατηγορία; Έχουν ενημερωθεί συγκεκριμένα οι αρμόδιοι φορείς; Να κατατεθούν όλα τα σχετικά έγγραφα.

    5. Ποια είναι αυτή τη στιγμή τα αποθέματα του εμβολίου κατά της εποχικής γρίπης; Ποιες παραγγελίες έχουν γίνει σε εμβόλια κατά της εποχικής γρίπης; Να κατατεθούν όλα τα σχετικά παραστατικά.

    6. Ποια είναι η επίσημη θέση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχετικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού ή ομάδων του πληθυσμού κατά του πνευμονιόκοκου; Ποια τα αποθέματα του εν λόγω εμβολίου αυτή τη στιγμή και ποιες οι παραγγελίες αυτού, που έχουν δοθεί; Να κατατεθούν τα σχετικά έγγραφα.

    7. Υπάρχουν οφειλές προς τις εταιρίες παραγωγής εμβολίων και αντιικών φαρμάκων από προηγούμενες παραγγελίες και αν ναι, σε ποιο ύψος;

    8. Τι προτίθεται να κάνει επιτέλους η κυβέρνηση, με τις τραγικές ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού και βασικών υλικών στα νοσοκομεία της χώρας, οι οποίες, χωρίς έκτακτες καταστάσεις, έχουν οδηγήσει τα δημόσια νοσοκομεία σε υπολειτουργία;

    9. Με ποιο τρόπο η κυβέρνηση θβ αντιμετωπίσει το γεγονός ότι επί πέντε χρόνια παραμένουν κλειστές, λόγω έλλειψης ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, νέες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας με 150 κρεβάτια, άκρως απαραίτητες για τις τρέχουσες ανάγκες νοσηλείας, πολύ δε περισσότερο σε περίπτωση πανδημίας;

    10. Γιατί καταργήθηκε ο νόμος (3172/2003) για τη Δημόσια Υγεία που είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, και που δοκιμάστηκε με επιτυχία στους Ολυμπιακούς Αγώνες;

    11. Γιατί δεν υλοποιήθηκε τουλάχιστον ο νέος νόμος (3370/2005) για τη Δημόσια Υγεία;

    12. Γιατί δεν λειτουργεί το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας και γιατί δεν δημιουργήθηκαν τα Περιφερειακά Συμβούλια Δημόσιας Υγείας;

    13. Σε τι βαθμό λειτουργούν τα εργαστήρια Δημόσιας Υγείας, τι δυνατότητες έχουν; Προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στα μικροβιολογικά εργαστήρια, όλων των πανεπιστημιακών νοσοκομείων και των μεγάλων νοσοκομείων της χώρας, να διενεργούν εργαστηριακό έλεγχο για την ανίχνευση του ιού της νέας γρίπης;

    14. Προτίθεται να δημιουργήσει ένα ενιαίο Κέντρο Πληροφόρησης, ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση, που οδηγεί σε ανησυχία και πανικό τους πολίτες;

    [03] Εκθεση ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία

    Μεταρρυθμίσεις για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, τον περιορισμό των δαπανών καθώς επίσης και μια σειρά αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, στο σύστημα υγείας και της παιδείας, προτείνει μεταξύ άλλων ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στην έκθεσή του για την ελληνική οικονομία που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Στην έκθεση σημειώνεται ότι η ελληνική οικονομία δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστεί από την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά μέχρι τώρα έχει αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της αρκετά καλά.

    Παρ΄όλα αυτά οι οικονομολόγοι του ΟΟΣΑ επισημαίνουν ότι η ελληνική οικονομία παραμένει ευάλωτη λόγω των μεγάλων ανισορροπιών στον δημοσιονομικό τομέα καθώς και στο εμπορικό ισοζύγιο.

    Επίσης το υψηλό δημόσιο χρέος της χώρας αφήνει ελάχιστα περιθώρια για χειρισμούς στο μέτωπο της δημοσιονομικής πολιτικής προκειμένου να περιοριστούν οι επιπτώσεις στην οικονομία από την κρίση.

    Οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την ελληνική οικονομία το 2009 και το 2010 είναι οι ακόλουθες:

    Για την ανάπτυξη προβλέπει ρυθμό -1,3% και 0,3% το 2010.

    Για το έλλειμμα του προϋπολογισμού προβλέπει ότι θα ανέλθει στο 6,1% του ΑΕΠ το 2009 και θα φθάσει στο 6,7% του ΑΕΠ το 2010.

    Για την ανεργία εκτιμά ότι θα ανέλθει στα 9,5% του εργατικού δυναμικού και στο 10,3% το 2010.

    Ο πληθωρισμός προβλέπεται να περιοριστεί φέτος στο 1,3% και να διαμορφωθεί στο 1,7% το 2010.

    Αναλυτικότερα ο Οργανισμός σημειώνει ότι η δημοσιονομική σταθεροποίηση της οικονομίας πρέπει να είναι ο πρωταρχικός στόχος της οικονομικής πολιτικής για την Ελλάδα.

    Οπως σημειώνεται το υψηλό δημόσιο χρέος που κυμαίνεται γύρω στο 100% του ΑΕΠ και η αύξηση του δημόσιου ελλείμματος σε συνδυασμό με τις υψηλές δαπάνες του ασφαλιστικού συστήματος απειλούν μακροπρόθεσμα τη δημοσιονομική σταθερότητα. Αυτοί οι παράγοντες αποτυπώνονται και στην αύξηση της διαφοράς των εγχώριων επιτοκίων εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους με τα αντίστοιχα γερμανικά.

    Η δημοσιονομική σταθεροποίηση σημειώνει ο Οργανισμός, πρέπει να εστιάζεται τόσο στην πλευρά των εσόδων όσο και στην πλευρά των δαπανών με τη λήψη συγκεκριμένων μέτρων.

    Ειδικότερα προτείνεται η βελτίωση του συστήματος συλλογής των φόρων, η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής καθώς και ο περιορισμός των φοροαπαλλαγών.

    Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες συνιστάται ο περιορισμός τους με αλλαγή του τρόπου εφαρμογής του προϋπολογισμού καθώς και πολιτική συγκράτηση των μισθών.

    Παράλληλα προτείνεται η μείωση των επιχορηγήσεων στις δημόσιες επιχειρήσεις. Πρόσθετες μεταρρυθμίσεις επισημαίνει ο Οργανισμός χρειάζεται να γίνουν στο ασφαλιστικό σύστημα το οποίο, όπως σημειώνεται, ανήκει στα πιο γενναιόδωρα στην Ευρώπη καθώς και στο σύστημα υγείας προκειμένου να διασφαλιστεί η μακροπρόθεσμη δημοσιονομική σταθερότητα.

    Σε ό,τι αφορά το σύστημα υγείας σημειώνονται οι αδυναμίες του στο επίπεδο υπηρεσιών καθώς και στο υψηλό ποσοστό των δαπανών των νοικοκυριών στις οποίες περιλαμβάνονται παράτυπες πληρωμές ενώ το ποσοστό των δαπανών που διατίθενται για το δημόσιο σύστημα υγείας είναι από τα χαμηλότερα στις χώρες του ΟΟΣΑ.

    Ο Οργανισμός προτείνει τον αυστηρό έλεγχο των δαπανών για την υγεία και ζητά μεταρρυθμίσεις που αφορούν τόσο την ποιόηττα των υπηρεσιών που προσφέρονται στους πολίτες όσο και στη διοίκηση των νοσοκομείων όσο και στον αυστηρό έλεγχο των φαρμακευτικών δαπανών.

    Σε ό,τι αφορά το σύστημα εκπαίδευσης ο Οργανισμός σημειώνει ότι παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί τις τελευταίες δεκαετίες το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα υστερεί σε σχέση με αυτά άλλων χωρών-μελών του ΟΟΣΑ. Και προτείνει μεταξύ άλλων, μεταρρυθμίσεις που αφορούν στη μεγαλύτερη αυτονομία των σχολείων και των πανεπιστημίων καθώς και την αξιολόγηση της απόδοσης των καθηγητών και άλλα μέτρα για τη βελτίωση του συστήματος εκπαίδευσης.

    -

    [04] Μετάλλιο της Ελευθερίας

    Ο Σίντνεϊ Πουατιέ, ο Χάρβεϊ Μιλκ, ο Ντέσμοντ Τούτου και ο Μουχαμάντ Γιουνούς είναι ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα τιμηθούν φέτος από τον Λευκό Οίκο με το Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη αμερικανική διάκριση για μη στρατιωτικό.

    Περίπου δεκαπέντε προσωπικότητες από όλον τον κόσμο θα τιμηθούν από τον πρόεδρο Ομπάμα με το μετάλλιο αυτό για το έργο και την προσφορά τους.

    "Με τα επιτεύγματα τους σε τόσους διαφορετικούς τομείς, όπως η πολιτική, η επιστήμη, οι τέχνες και ο αθλητισμός, οι άνθρωποι αυτοί άλλαξαν τον κόσμο προς το καλύτερο", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

    Η τελετή της απονομής των μεταλλίων θα πραγματοποιηθεί στις 12 Αυγούστου.

    Ο 82χρονος Σίντνεϊ Πουατιέ, ο πρώτος μαύρος ηθοποιός που τιμήθηκε με Όσκαρ, η Σάντρα Ντέι Ο Κόνορ, η πρώτη γυναίκα δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, ο Εντουαρντ Κένεντι που εκλέγεται επί 46 χρόνια στο Κογκρέσο και η Μέρι Ρόμπινσον, η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της Ιρλανδίας είναι μερικοί από αυτούς που θα βραβευτούν.

    Ο Μουχαμάντ Γιουνούς, ο τραπεζίτης των φτωχών και κάτοχος του Νόμπελ, ο 67χρονος βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ συμπληρώνουν τον κατάλογο μαζί με τον Χάρβεϊ Μιλκ υπέρμαχο των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων που δολοφονήθηκε το 1978.

    "Αυτοί οι άνθρωποι προέρχονται από διαφορετικούς κόσμους, αλλά έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη δύναμη της αλλαγής. Ο καθένας τους προσπάθησε να βελτιώσει τον κόσμο, συχνά ξεπερνώντας τεράστια εμπόδια στην πορεία του", επισήμανε ο Μπαράκ Ομπάμα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 31 July 2009 - 12:30:26 UTC