Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ψηφιακό άλμα"

  • [01] "Ψηφιακό άλμα"

    Το σχέδιο νόμου για την οπτική ίνα στο σπίτι, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνεργασίας που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής με τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

    Οπως δήλωσε ο υπουργός, μετά τη συνάντηση, το νομοσχέδιο είναι έτοιμο να μπει σε δημόσια διαβούλευση.

    Αναβαθμίζεται το Ιντερνετ, η τηλεϊατρική αλλά και η εκπαίδευση με την οπτική ίνα, ανέφερε ο κ.Στυλιανίδης και τόνισε: "Πρόκειται για ένα ψηφιακό άλμα που μας φέρνει στην ευρωπαϊκή πρωτοπορία".

    Το έργο, όπως είπε ο υπουργός, αφορά το σύνολο της επικράτειας και θα βγάλει από την απομόνωση την περιφέρεια.

    "Πόροι με διαφάνεια στην τοπική αυτοδιοίκηση"

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή συνεδρίασε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, η Κυβερνητική Επιτροπή και ενέκρινε το αναπτυξιακό πρόγραμμα για την πρωτοβάθμια τοπική αυτοδιοίκηση "ΘΗΣΕΑΣ 2".

    Ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε, σε δηλώσεις του, ότι το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ 1" έδωσε με διαφάνεια πόρους στην τοπική αυτοδιοίκηση και την οδήγησε στο να κάνει αναπτυξιακά έργα, με πλήρη διαφάνεια, καθώς όλοι γνωρίζουν ότι μέχρι και το τελευταίο ευρώ εμφανίζεται στο δικτυακό τόπο του υπουργείου Εσωτερικών.

    Στην περίοδο 2005 -2009 έδωσε 3,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογιστούν οι συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και το πρόγραμμα αυτό θα συνεχιστεί για τα έτη 2010 -2014, που συμπίπτει και με το τέλος του ΕΣΠΑ.

    Με την ίδια λογική θα είναι το ύψος περίπου 3,7 δισ. ευρώ, είπε ο κ. Παυλόπουλος, σημειώνοντας ότι οι δαπάνες που δεν είναι επιλέξιμες στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ μπορούν να μπουν μέσω του ΘΗΣΕΑ και να βοηθήσουν τους ΟΤΑ.

    Μέχρι στιγμής από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ 1 έχουν συμβασιοποιηθεί 20.700 έργα, που καλύπτουν 3,2 δισ. ευρώ, δηλαδή το 92% του συνόλου του προγράμματος και έχουν τελειώσει 7 χιλιάδες έργα.

    Ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι είχαν οδηγήσει την τοπική αυτοδιοίκηση στην κομματικοποίηση, το μαρασμό και την αδιαφάνεια.

    "Το 2004", είπε ο κ. Παυλόπουλος, "όταν ανέλαβε η κυβέρνηση Καραμανλή, ίσχυε το πρόγραμμα ΕΠΤΑ, που έδωσε 1,7 δισ. ευρώ με πλήρη αδιαφάνεια, το οποίο καταβαράθρωσε οικονομικά την τοπική αυτοδιοίκηση, γιατί και ελλιπές ήταν και δόθηκε κατά τρόπο εντελώς ανορθόδοξο και με κομματικά κριτήρια, ενώ για πάρα πολλά από τα χρήματα αυτά δεν υπήρχαν παραστατικά στο υπουργείο Εργασίας".

    Ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον υφυπουργό Θανάση Νάκο, γιατί αφιέρωσε το περισσότερο καιρό της υπουργικής θητείας του σε αυτόν τον τομέα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι ο ίδιος θα οδηγήσει και τον ΘΗΣΕΑ 2 στην ίδια επιτυχή πορεία.

    Εξ άλλου, ο κ. Νάκος στις δηλώσεις του τόνισε ότι μία καινούργια γενιά έργων θα αρχίσει αμέσως μετά τις θερινές διακοπές και περισσότερα από 25 χιλιάδες έργα θα δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση, προκειμένου να τονώσει και την αγορά, σε μία περίοδο η οποία είναι δύσκολη από οικονομική άποψη.

    Με το "ΘΗΣΕΑ 2", τόνισε ο κ. Νάκος θα προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο κυρίως σε έργα που έχουν να κάνουν με τις υποδομές αλλά και έργα που γεφυρώνουν τις χρηματοδοτήσεις με το ΕΣΠΑ, καθώς από αυτό το πρόγραμμα δεν χρηματοδοτούνται μελέτες.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις καταγγελίες του υπευθύνου το ΠΑΣΟΚ Ντίνου Ρόβλια ότι το πρώτο εξάμηνο του 2009 έχουν προσληφθεί 65 χιλιάδες άτομα στο δημόσιο τομέα, συμβασιούχοι και μόνιμοι, έναντι 48 χιλιάδων το πρώτο εξάμηνο του 2008, ο κ. Νάκος είπε ότι δεν έχει το σύνολο των στοιχείων, αλλά εξέφρασε την άποψη ότι είναι ψευδή, καθώς η τοπική αυτοδιοίκηση ενώ χρησιμοποιούσε 12,5 χιλιάδες συμβασιούχους τα προηγούμενα χρόνια, φέτος θα χρησιμοποιήσει 10 χιλιάδες.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 30 July 2009 - 10:30:25 UTC