Visit the Hellenic Society of Virology (HSV) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Π.Παυλόπουλος: "Αντιφάσκει το ΠΑΣΟΚ"
  • [02] MIG-Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΕΥΑΘ
  • [03] Ντ.Μπακογιάννη: "Οχι νταηλίκια στην ΕΕ"
  • [04] Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

  • [01] Π.Παυλόπουλος: "Αντιφάσκει το ΠΑΣΟΚ"

    Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", υπογραμμίζει ότι "η αξιωματική αντιπολίτευση αντιφάσκει με το θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας", τονίζοντας ότι το 2006 (το ΠΑΣΟΚ) είχε προτείνει να αποσυνδεθεί πλήρως η εκλογή του Προέδου της Δημοκρατίας από το ενδεχόμενο εκλογών. Πρόσθεσε επίσης ότι «εάν τελικά το πράξει, το ΠΑΣΟΚ θα αποδείξει ότι ήταν και παραμένει ένα κόμμα που "ταξιδεύει", και σε επίπεδο εφαρμογής του Συντάγματος, με "σημαίες ευκαιρίας"».

    Παράλληλα, ταυτίζεται πλήρως με τους συναδέλφους του καθηγητές Δημήτρη Τσάτσο και Γιώργο Κασσιμάτη, λέγοντας ότι είναι δικαίωμα των ακαδημαϊκών να εκφράζονται ελεύθερα.

    Επίσης, αναφερόμενος στο ζήτημα της μετανάστευσης, επισημαίνει ότι "παρά το γεγονός ότι υπερβαίνει τις δυνατότητες της Ελλάδας, το έχουμε διαχειριστεί, ιδίως τα τελευταία πέντε χρόνια, δίνοντας απόλυτη προτεραιότητα στα δικαιώματα του Ανθρώπου και τον σεβασμό της αξίας του".

    Εν τω μεταξύ, ο υπουργός Εσωτερικών κ. Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό Κ.Καραμανλή, το πρωί, στο ΚΕΠ Ηλιούπολης, ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε πως το ΠΑΣΟΚ έχει αντιφατική στάση σε ότι αφορά την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και υπενθύμισε ότι το 2006, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε προτείνει την αποσύνδεση της εκλογής Πρόεδρου από εκλογές.

    Ο κ.Παυλόπουλος αναφέρεται στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για την αναθεώρηση των διατάξεων του Συντάγματος σύμφωνα με την οποία-Αρθρο 32-αποσυνδέεται η διαδικασία εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από την απειλή διάλυσης της Βουλής.

    [02] MIG-Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ΕΥΑΘ

    Η Marfin Investment Group (MIG) μαζί με την Veolia Environnement και την κατασκευαστική εταιρία Ιόνιος, συγκρότησαν κοινοπραξία η οποία εξέφρασε σήμερα ενδιαφέρον να συμμετέχει στον διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού μετόχου στην Εταιρεία Ύδρευσης Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG, η σύνθεση της κοινοπραξίας είναι Veolia 51%, MIG 44%, Ιόνιος 5%.

    Η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Παρέχει πάνω από 155 χρόνια, υπηρεσίες και λύσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και βιομηχανίες σε τέσσερις τομείς: ύδρευση και αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές. Η Veolia είναι εισηγμένη στα Χρηματιστήρια Παρισίων και Νέας Υόρκης με χρηματιστηριακή αξία πάνω από 11,5 δισ. ευρώ. Το 2008 η εταιρεία είχε έσοδα 36,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 1,9 δισ. ευρώ.

    Η Marfin Investment Group είναι όμιλος εταιριών με έδρα την Αθήνα και δραστηριότητες στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι εισηγημένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών με κεφαλαιοποίηση περίπου 2,3 δισ. ευρώ. Διαθέτει χαρτοφυλάκιο εταιριών στην ευρύτερη περιοχή, σε αμυντικούς κλάδους όπως τρόφιμα, μεταφορές, υγεία, χρηματοοικονομικός τομέας, πληροφορική. Οι εταιρίες του Ομίλου, πραγματοποιούν το 37% των πωλήσεων τους έξω από την Ελλάδα, έχουν παρουσία σε 40 χώρες και σε 22 κλάδους. Απασχολεί πάνω από 56.000 άτομα.

    Η Ιόνιος είναι κατασκευαστική εταιρία που έχει εκτελέσει ευρύ φάσμα δημοσίων έργων, όπως κατασκευή δρόμων, λιμανιών, φραγμάτων, δικτύων άρδευσης, αποχέτευσης κ.α. Η εταιρία δραστηριοποιείται πάνω από 25 έτη και διαθέτει γενικό εργοληπτικό πτυχίο 6ης τάξης και προσωπικό 400 άτομα. Το 2008 η Ιόνιος είχε έσοδα 115 εκατ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 20 εκατ. ευρώ.

    [03] Ντ.Μπακογιάννη: "Οχι νταηλίκια στην ΕΕ"

    Η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο και επισημαίνει ότι «νταηλίκια στην Ευρώπη δεν χωράνε».

    «Η Τουρκία σήμερα διέρχεται μια αργή και ενδεχομένως επίπονη διαδικασία εξευρωπαϊσμού. Υπό μια έννοια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ιστορική. Κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε. Και το λέω εγώ, που είμαι παλαιά φίλη του τουρκικού λαού και σθεναρή υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Δεν έχει καλή παράδοση σ' αυτό. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία θα κριθεί από όλους μας βάσει των συμφωνηθέντων. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο. Όχι για το τέλος της διαδρομής. Και αυτό είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη σταθερή μας θέση: πλήρης προσαρμογή-πλήρης ένταξη», υπογραμμίζει η Υπουργός.

    Ακόμη αναφέρει ότι έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του τούρκου ομολόγου της να επισκεφθεί την Άγκυρα «και θα πραγματοποιήσω την επίσκεψη λαμβάνοντας υπόψη τις λοιπές υποχρεώσεις μου και την καταλληλότερη στιγμή, προκειμένου να είναι, τελικά, ωφέλιμη και αποδοτική».

    Η κα Μπακογιάννη απορρίπτει την αιτίαση του ΠΑΣΟΚ περί αξιοποιήσεως από την κυβέρνηση ενδεχόμενης εντάσεως στη Αιγαίο, σχετικά δε με τα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνει ότι «η στρατηγική του κ. Παπανδρέου είναι αδιέξοδη, γι' αυτό και το θέμα της εκλογής προέδρου ήδη γίνεται εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ».

    Η Υπουργός των Εξωτερικών ερωτώμενη αν πιστεύει ότι ο χρόνος μέχρι τον Μάρτιο είναι αρκετός για την κυβέρνηση να αναστρέψει τα πράγματα, απαντά:

    «Ναι, υπάρχει πολιτικός χρόνος. Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι οι πολίτες αποστασιοποιούνται αλλά δεν επιλέγουν άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Εμείς μπορεί να χάσαμε, αλλά δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να προχωρήσουμε τις πολιτικές που έχουμε εξαγγείλει στο εσωτερικό και, βεβαίως, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μια περίοδο που και η Τουρκία και τα Σκόπια θα βρεθούν στο επίκεντρο της αξιολόγησής τους από την Ε.Ε. Αυτή είναι μια ατζέντα πολιτικής που είναι εμπροσθοβαρής και έχει κέντρο βάρους την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών».

    [04] Αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες

    Αρχισαν να αποχωρούν το μεσημέρι οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας από τα σημεία της Εθνικής Οδού (κόμβοι Μελισσίου, Γυψοχωρίου και εργοστασίου ββΚόνεξββ), στα οποία παρέμειναν με τα τρακτέρ τους για έντεκα ημέρες.

    "Η απόφαση ελήφθη αργά χθες το βράδυ, σε συνεδρίαση των προέδρων των οργανώσεων παραγωγών, κατά την οποία, αξιολογήθηκαν οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ, σε σχέση με τον τρόπο καταγραφής και αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών για την πλεονάζουσα παραγωγή", ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πέλλας, Χρήστος Χατζηαντωνίου.

    «Αναστείλαμε τις κινητοποιήσεις, αλλά περιμένουμε περαιτέρω διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα, ενώ ήδη συστήνεται επιτροπή, η οποία τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει να έχει εκ νέου συνάντηση στην Αθήνα, στο υπουργείο», πρόσθεσε ο κ. Χατζηαντωνίου.

    "Η επιτροπή", όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Γεωργικής Ένωσης Συνεταιρισμών Πώλησης Οπωροκηπευτικών (ΓΕΣΠΟΒ), με έδρα τη Σκύδρα, Κωνσταντίνος Φαντίδης, "με τη συμμετοχή και των βουλευτών του Νομού θα αγωνιστεί, ώστε να εξασφαλίσει μία καλύτερη τιμή για το βιομηχανικό ροδάκινο, 3-4 λεπτά μεγαλύτερη από τα 22 λεπτά ανά κιλό που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι υπάρχει τρόπος να εξασφαλισθούν τα χρήματα αυτά".

    Σύμφωνα με την Αστυνομική Διεύθυνση Πέλλας, η αποχώρηση των τρακτέρ από τα τρία σημεία που είχαν στήσει τα ''μπλόκα'' γίνεται χωρίς προβλήματα και η κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων διεξάγεται ομαλά.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 27 July 2009 - 16:30:23 UTC