Read the New Military Service Law (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Αυτονομία του πολιτικού συστήματος"
  • [02] Ντ.Μπακογιάννη: "Οχι νταηλίκια στην ΕΕ"
  • [03] Υπόθεση Siemens-Απολογία Γ.Σκαρπέλη
  • [04] Απόδραση Παλαιοκώστα-Αναπαράσταση
  • [05] Το πρώτο φαστ-φουντ στην Βόρ. Κορέα
  • [06] Κύμα εξόδου και καύσωνα
  • [07] "Δεν συμβιβαζόμαστε"

  • [01] "Αυτονομία του πολιτικού συστήματος"

    Η διεθνής οικονομική κρίση «απέδειξε περίτρανα ότι είναι ισχυρή η διασύνδεση μεταξύ του χρηματοοικονομικού συστήματος, της πραγματικής οικονομίας και των πολιτικών ελίτ» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε δήλωσή του στην εφημερίδα "Ημερησία" και υπογραμμίζει ότι «η ανάκτηση της αυτονομίας του πολιτικού συστήματος και η ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών πολιτικής και οικονομικής διακυβέρνησης αποτελούν βασικές προτεραιότητες του νέου παγκόσμιου οικοδομήματος».

    «Το διακύβευμα δεν είναι η ελευθερία των αγορών, αλλά η ελευθερία του πολίτη. Η προστασία των δικαιωμάτων του, ώστε αγορά και κράτος να υπηρετούν το κοινό συμφέρον μας. Η πρόκληση του 21ου αιώνα είναι να ευθυγραμμίσουμε το παγκόσμιο οικονομικό σύστημα με τις αξίες και τις αρχές μιας δημοκρατικής, ανθρώπινης, οικολογικής και δίκαιης κοινωνίας», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Στη δήλωσή του ο Γιώργος Παπανδρέου επισημαίνει ότι η διεθνής χρηματοπιστωτική κρίση φέρει την υπογραφή του νεοσυντηρητικού ιδεολογήματος, καθώς «πίσω από τη θεωρία της αυτορρύθμισης των αγορών, του "αόρατου χεριού", κρύβεται ένα βαρύ χέρι συγκεντρωτισμού, πλούτου και εξουσίας, που οδήγησε σε μια μη δημοκρατική παγκόσμια διακυβέρνηση και σε μια άνιση και άναρχη οικονομική ανάπτυξη».

    Υπογραμμίζει ότι οι νεοφιλελεύθερες δυνάμεις αποδεικνύονται στην καλύτερη περίπτωση άτολμες, καθώς προσπαθούν με υλικά του χθες να απαντήσουν στις προκλήσεις και απαιτήσεις του αύριο, η δε κρίση ανέδειξε για άλλη μια φορά την καθοριστική σημασία γνήσια προοδευτικών ηγεσιών για την ανάληψη δράσης προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος.

    «Οι προοδευτικές και σοσιαλιστικές δυνάμεις διαμορφώνουν λόγο τολμηρό, καινοτόμο, ρεαλιστικό. Στόχος είναι να χτίσουμε ένα κόσμο νέο, πιο δίκαιο και πιο σταθερό. Έναν κόσμο στον οποίο η αγορά θα υπηρετεί τους πολίτες και όχι τους λίγους και ισχυρούς», επισημαίνει.

    [02] Ντ.Μπακογιάννη: "Οχι νταηλίκια στην ΕΕ"

    Η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την πρόσφατη ένταση στο Αιγαίο και επισημαίνει ότι «νταηλίκια στην Ευρώπη δεν χωράνε».

    «Η Τουρκία σήμερα διέρχεται μια αργή και ενδεχομένως επίπονη διαδικασία εξευρωπαϊσμού. Υπό μια έννοια, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ακόμα και ιστορική. Κατανοώ τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές διεργασίες σε μια χώρα του μεγέθους, της γεωγραφικής θέσης και της ιστορίας της Τουρκίας. Κατανοώ, αν θέλετε, και την εσωτερική πολιτική πραγματικότητα και τον αγώνα του κυρίου Ερντογάν. Νταηλίκια, όμως, στην Ευρώπη δεν χωράνε. Και το λέω εγώ, που είμαι παλαιά φίλη του τουρκικού λαού και σθεναρή υποστηρικτής της ευρωπαϊκής πορείας της Τουρκίας. Η Τουρκία οφείλει να τηρεί τα συμφωνηθέντα. Δεν έχει καλή παράδοση σ' αυτό. Αλλά στην Ευρώπη δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Τον Δεκέμβριο, η Τουρκία θα κριθεί από όλους μας βάσει των συμφωνηθέντων. Πρόκειται για σημαντικό ορόσημο. Όχι για το τέλος της διαδρομής. Και αυτό είναι που δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στη σταθερή μας θέση: πλήρης προσαρμογή-πλήρης ένταξη», υπογραμμίζει η Υπουργός.

    Ακόμη αναφέρει ότι έχει απαντήσει θετικά στην πρόσκληση του τούρκου ομολόγου της να επισκεφθεί την Άγκυρα «και θα πραγματοποιήσω την επίσκεψη λαμβάνοντας υπόψη τις λοιπές υποχρεώσεις μου και την καταλληλότερη στιγμή, προκειμένου να είναι, τελικά, ωφέλιμη και αποδοτική».

    Η κα Μπακ0γιάννη απορρίπτει την αιτίαση του ΠΑΣΟΚ περί αξιοποιήσεως από την κυβέρνηση ενδεχόμενης εντάσεως στη Αιγαίο, σχετικά δε με τα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας σημειώνει ότι «η στρατηγική του κ. Παπανδρέου είναι αδιέξοδη, γι' αυτό και το θέμα της εκλογής προέδρου ήδη γίνεται εσωκομματικό πρόβλημα του ΠΑΣΟΚ».

    Η Υπουργός των Εξωτερικών ερωτώμενη αν πιστεύει ότι ο χρόνος μέχρι τον Μάρτιο είναι αρκετός για την κυβέρνηση να αναστρέψει τα πράγματα, απαντά:

    «Ναι, υπάρχει πολιτικός χρόνος. Οι ευρωεκλογές έδειξαν ότι οι πολίτες αποστασιοποιούνται αλλά δεν επιλέγουν άλλη πρόταση διακυβέρνησης. Εμείς μπορεί να χάσαμε, αλλά δεν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ. Η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας είναι να προχωρήσουμε τις πολιτικές που έχουμε εξαγγείλει στο εσωτερικό και, βεβαίως, την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων σε μια περίοδο που και η Τουρκία και τα Σκόπια θα βρεθούν στο επίκεντρο της αξιολόγησής τους από την Ε.Ε. Αυτή είναι μια ατζέντα πολιτικής που είναι εμπροσθοβαρής και έχει κέντρο βάρους την ικανοποίηση των αναγκών των πολιτών».

    [03] Υπόθεση Siemens-Απολογία Γ.Σκαρπέλη

    Απολογείται σήμερα το πρωί, στον τέταρτο ειδικό ανακριτή, το πρώην στέλεχος του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, που κατηγορείται στην υπόθεση της Siemens για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και δωροδοκία.

    Ο κ. Σκαρπέλης καλείται να απολογηθεί εκ νέου, καθώς με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών κηρύχθηκε άκυρη η απολογία, που είχε δώσει στις 3 Ιουνίου και το ένταλμα προσωρινής κράτησης που εκδόθηκε την ίδια ημερομηνία σε βάρος του.

    Ο ανακριτής μετά την αποφυλάκιση του κ. Σκαρπέλη, εξέδωσε σε βάρος του την προηγούμενη Τρίτη, ένταλμα σύλληψης και έτσι ο κατηγορούμενος παραμένει υπό κράτηση.

    [04] Απόδραση Παλαιοκώστα-Αναπαράσταση

    Αυτοψία με ελικόπτερο και αναπαράσταση της απόδρασης του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι έκανε χθες το μεσημέρι ο εισαγγελέας Πειραιά, για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τον τρόπο που κατάφεραν να διαφύγουν οι δύο κρατούμενοι. Ο εισαγγελέας πέταξε με το ελικόπτερο της αστυνομίας το οποίο απογειώθηκε στη μία το μεσημέρι από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και έφτασε πάνω από τις φυλακές Κορυδαλλού στη 1.20.

    Το ελικόπτερο πέταξε χαμηλά πάνω από τις φυλακές για περίπου 3 λεπτά προκειμένου να δει ο εισαγγελέας από αέρος το σημείο από το οποίο διέφυγαν ο Παλαιοκώστας και ο Ριζάι και στη συνέχεια αποχώρησε. Ο εισαγγελέας έχει κάνει άλλες τρείς αυτοψίες στο εσωτερικό των φυλακών.

    [05] Το πρώτο φαστ-φουντ στην Βόρ. Κορέα

    Το πρώτο της φαστ-φουντ άνοιξε η Βόρεια Κορέα. Το κατάστημα που φέρει την ονομασία "Σαμστασεόνγκ", άνοιξε τον Ιούνιο στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ σε συνεργασία με μια εταιρία της Σιγκαπούρης, σύμφωνα με την εφημερίδα "Σοζόν Σίμπο" που εκδίδεται στην Ιαπωνία για τους Βορειοκορεάτες του εξωτερικού.

    Το φαστ-φουντ σερβίρει χάμπουργκερ χωρίς ωστόσο να τα αποκαλεί έτσι. Στον κατάλογο θα βρει κανείς "σάντουιτς με βοδινό κιμά και ψωμί" και "σάντουιτς με κιμά από ψάρι και ψωμί" ή ακόμα "λαχανικά και ψωμί".

    Εκτός από τις τηγανιτές πατάτες στο μενού περιλαμβάνεται και το Κίμσι, ένα παραδοσιακό βορειοκορεατικό πιάτο με μαριναρισμένα λαχανικά.

    Η βορειοκορεατική "εκδοχή" του χάμπουργκερ πωλείται προς 1,2 ευρώ, περισσότερο από το μισό του ημερομισθίου, σε μια χώρα η οποία αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις σε τρόφιμα.

    Σύμφωνα με την εφημερίδα, τον Μάρτιο, ο βορειοκορεάτης πρόεδρος Κιμ Γιον-Ιλ επέτρεψε τη λειτουργία του πρώτου ιταλικού ρεστοράν στη χώρα.

    [06] Κύμα εξόδου και καύσωνα

    Το δεύτερο κύμα των αδειούχων εγκαταλείπει τα αστικά κέντρα. Η κίνηση χθες ήταν σημαντικά αυξημένη στο εθνικό οδικό δίκτυο, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους σταθμούς των ΚΤΕΛ.

    Για το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί 59 δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για το Αιγαίο και την Κρήτη.

    Επιπλέον δρομολόγια έχουν προγραμματίσει και τα ΚΤΕΛ.

    Σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν χθες στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας. Από τα ξημερώματα χιλιάδες αυτοκίνητα με προορισμό την Κέρκυρα και τους Παξούς, είχαν εγκλωβιστεί και σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων, καθώς τα πορθμεία που εκτελούν τα δρομολόγια δεν επαρκούσαν.

    Το πρόβλημα δημιουργήθηκε μετά τη διήμερη απεργία των λιμενεργατών στα πορθμεία Ηγουμενίτσας - Κέρκυρας, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί τεράστιος αριθμός αυτοκινήτων στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

    Το μεσημέρι οι ουρές των αυτοκινήτων σε διπλές και τριπλές σειρές άρχιζαν από το παλιό λιμάνι, μέχρι και σε μεγάλο μήκος της Εγνατίας Οδού, δηλαδή, σε μήκος μεγαλύτερο των τεσσάρων χιλιομέτρων.

    Βαθμιαία υποχώρηση του καύσωνα

    Το κύμα φυγής ενίσχυσε και το κύμα καύσωνα, αφού τα μελτέμια υποχώρησαν, και η θερμοκρασία στην ηπειρωτική χώρα άγγιξε τους 43 βαθμούς Κελσίου.

    Σε υψηλά επίπεδα θα είναι ο υδράργυρος και σήμερα, καθώς οι μέγιστες τιμές στη δυτική και βόρεια Ελλάδα αναμένεται να φτάσουν στο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Μακεδονία και και τη Θράκη θα φτάσουν τους 35-37 βαθμούς, στη δυτική Στερεα, τη δυτική Πελοπόννησο και τη Θεσσαλία τους 37-39, στην ανατολική Στερεά και ανατολική Πελοπόννησο 39-41 και στην περιοχή του Αιγαίου τους 37-39 και πιθανώς τοπικά τους 40 βαθμούς Κελσιου.

    Ωστόσο αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια, αφού οι βόρειοι άνεμοι επανέρχονται ισχυροί, και τοπικά θα φτάσουν και τα 8 μποφόρ.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων και την αποφυγή της πολύωρης έκθεσης στον ήλιο. Αναλυτικές Συστάσεις και Μέτρα Αυτοπροστασίας που αφορούν την υγεία, παρέχονται από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

    Δήμοι και νομαρχίες, έχουν θέσει στη διάθεση του κοινού κλιματιζόμενες αίθουσες.

    Στο Δήμο Αθηναίων ανοίγουν οι πόρτες στις 20 κλιματιζόμενες Λέσχες Φιλίας που έχει υπό την αιγίδα του. Οι Λέσχες θα παραμείνουν ανοικτές και σήμερα, από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ.

    Στο μεταξύ, με παρέμβαση του Νομάρχη Κοζάνης Γιώργου Δακή, ανεστάλη από τη ΔΕΗ η λειτουργία όλων των λιγνιτωρυχείων του Νομού Κοζάνης (Μαυροπηγής-Κύριου Πεδίου, Καρδιάς και Νότιου Πεδίου) λόγω των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων αιωρούμενων σωματιδίων στη λεκάνη Πτολεμαΐδας - Κοζάνης, που οφείλεται και στις επικρατούσες καιρικές συνθήκες (υψηλές θερμοκρασίες, άπνοια, θερμοκρασιακή αναστροφή).

    Η αναστολή λειτουργίας θα διαρκέσει μέχρι τη βελτίωση των επιπέδων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην ευρύτερη περιοχή.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με μετρήσεις που πραγματοποιεί η ΔΕΗ στην περιοχή, αλλά και το Κέντρο Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κοζάνης στην Πτολεμαΐδα, οι συγκεντρώσεις των αιωρουμένων σωματιδίων (ΑΣ10) κυμαίνονται σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

    Το όριο που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τη μέση ετήσια συγκέντρωση είναι 40 μg/m3 ενώ για τη μέση ημερήσια συγκέντρωση είναι 50 μg/m3.

    Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς

    Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδεται από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προβλέπεται για σήμερα Κυριακή 26/7/09 πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4), για τις περιοχές: Νομαρχίες Αθηνών , Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Εύβοιας, Βοιωτίας, Κορινθίας, Αργολίδος, Λέσβου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Λευκάδας, Ζάκυνθος, Αχαϊας, Ηλείας, Κιλκίς, Θεσσαλονίκης, Μαγνησίας, Χαλκιδικής, Έβρου και Καβάλας.

    Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ενημέρωσε τις κρατικές υπηρεσίες καθώς και τους Οργανισμούς Τοπικής και Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, των παραπάνω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

    Με βάση τα προβλεπόμενα, παρακαλούνται οι πολίτες να αποφύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες (δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, κλπ.), ρίψη αναμμένων τσιγάρων.

    Παράλληλα η ΓΓΠΠ εφιστά την προσοχή των πολιτών και προτείνει να λάβουν υπόψη τους τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και τα απαραίτητα ΜΕΤΡΑ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, τα όποία διατίθενται στην ιστοσελίδα της ΓΓΠΠ www.civilprotection.gr και επιπλέον διανέμονται στις Νομαρχίες και Περιφέρειες ανά την Επικράτεια), ακολουθώντας τις οδηγίες των κρατικών και τοπικών αρχών.

    Εφιστάται όλως ιδιαιτέρως η προσοχή των πολιτών στην αυστηρή τήρηση της απόφασης των οικείων Νομαρχιακών αρχών για την απαγόρευση της κυκλοφορίας , σε δάση και ευαίσθητες περιοχές.

    Ειδικότερα, οι εκδρομείς παρακαλούνται:

    - να αποφύγουν το άναμμα φωτιάς για οποιαδήποτε λόγο στην ύπαιθρο και να σεβαστούν τα απαγορευτικά πρόσβασης σε περιοχές υψηλού κινδύνου.

    - να ειδοποιήσουν αμέσως το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στον αριθμό κλήσης 199 σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά.

    - να απομακρυνθούν έγκαιρα σε περίπτωση πυρκαγιάς, εάν δεν μπορούν να βοηθήσουν στην καταστολή της κατά το αρχικό στάδιο, για τη δική τους ασφάλεια αλλά και για να μην παρεμποδίσουν το έργο των Πυροσβεστικών δυνάμεων καθώς αυτές θα καταφθάνουν.

    - Τέλος υπενθυμίζεται ο Ενιαίος Ευρωπαϊκός Αριθμός ΄Εκτακτης Ανάγκης 112, που μπορείτε να καλείτε σε ανάλογες καταστάσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής ΄Ενωσης.

    [07] "Δεν συμβιβαζόμαστε"

    Ο Υπουργός της Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στον "Αδέσμευτο Τύπο" της Κυριακής τονίζει ότι "δεν συμβιβαζόμαστε με τη διαφθορά στις φυλακές" και "με τα μέσα που διαθέτουμε θα την καταπολεμήσουμε".

    "Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ανεπτυγμένες χώρες του εξωτερικού οι φυλακές αποτελουν εστία διαφθοράς.Αυτό βέβαια δεν μας απαλλάσσει από τις ευθύνες μας να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα στη χώρας μας. Προβλήματα που όντως είναι διαχρονικά, αλλά και εξαιρετικά πολύπλοκα. Η αντιμετώπισή τους, όμως, δεν μπορεί να γίνει από τη μια μέρα στην άλλη. Χρειάζεται χρόνο, μέθοδο, μέτρα ουσίας και προπάντων στήριξη από τον πολιτικό κόσμο και ολόκληρη την κοινωνία. Με τα μέτρα που πήραμε τους τελευταίους πέντε μήνες έγινε μια αρχή, ενώ η υποψία και μόνο διαφθοράς γίνεται αντικείμενο ενδολεχούς έρευνας".

    Ο κ. Δένδιας ερωτώμενος για την χρήση των καμερών, τα τεστ DNA κλπ σε σχέση με τα δικαιώματα του πολίτη και τις ατομικές ελευθεριες, τονίζει ότι "όχι μόνο δεν συγκρούονται, αλλά αντίθετα περιφρουρούν τα ατομικά δικαιώματα του πολίτη, από όποιον θέλει να τα καταπατήσει. Προστατεύουν τον πολίτη από όποιον θέτει σε κίνδυνο τη ζωή του, την περιουσία του, την αξιοπρέπειά του και όποιον, τέλος - τέλος, απειλεί την κοινωνική γαλήνη και το δημοκρατικό μας πολίτευμα".

    Ερωτηθείς για τις προτάσεις σχετικά με την ευνοϊκη μεταχείριση κρατουμένων, ο Υπουργός σημειώνει πως "δεν είμαι, γενικά, εναντίον της ευνοϊκής μεταχείρισης κρατουμένων, που με τη στάση τους θα συμβάλλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας και την άρση των συνεπειών των πράξεών τους. Εχω τοποθετηθεί δημόσια, άλλωστε, υπέρ του να συζητηθεί κάτι τέτοιο, στο πλαίσιο των Επιτροπών που έχουμε αναμορφώσει για τον εκσυγχρονισμό του Ποινικού Κώδικα και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας".

    Ωστόσο, διευκρινίζει ότι "το να νομοθετούμε αποκλειστικά υπέρ συγκεκριμένου άτομου, κατά περίπτωση, δεν είναι δείγμα μιας σοβαρής και ευνομούμενης χώρας. Δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ειδική ρύθμιση προς χάριν και εις όφελος του κ.Χριστοφοράκου με την ελπίδα ότι ο κ. Χριστοφοράκος θα κάνει το αυτονόητο και θα καταθέσει όσα έχει υποχρέωση να καταθέσει οποιοσδήποτε εξετάζεται".

    Τέλος ο Υπουργός της Δικαιοσύνης ερωτηθείς για τα περί ανασχηματισμού απαντά ότι "μόνο ο πρωθυπουργός, μπορεί να κρίνει ποιές αλλαγές θα κάνει, σε ποιό βαθμό και πότε".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 26 July 2009 - 10:30:29 UTC