Visit the The Cyprus Homepage Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 24 November 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-07-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Σύγχρονες πολιτικές στις προκλήσεις του αύριο"
  • [02] "Αντιφατική ενημέρωση για τη νέα γρίπη"
  • [03] Οι Ελληνες ανησυχούν για τη δουλειά τους

  • [01] "Σύγχρονες πολιτικές στις προκλήσεις του αύριο"

    Συνεργασία με τον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Σταύρο Καλαφάτη, είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Ο κ. Καλαφάτης μετά τη συνάντηση δήλωσε ότι η κυβέρνηση «επιταχύνει τον βηματισμό της και ασκεί σύγχρονες και ρηξικέλευτες πολιτικές, δίνοντας απαντήσεις στις προκλήσεις του αύριο».

    Αυτοί, είπε ο κ.Καλαφάτης, ήταν οι άξονες πάνω στους οποίους δόθηκαν οι απαραίτητες κατευθύνσεις και οδηγίες απο τον πρωθυπουργό, ο οποίος ενημερώθηκε και για τα θέματα που απασχολούν τη βόρειο Ελλάδα καθώς και για μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως συμβαίνει στο χώρο της ενέργειας, είτε έργα που ολοκληρώθηκαν, όπως η Εγνατία Οδός.

    Ο κ. Καλαφάτης είπε ότι επικεντρώνεται η προσοχή και στην ατζέντα της καθημερινότητας, σε τρεις άξονες: στα ζητήματα ποιότητας ζωής, κοινωνικής αρωγής και στον αναπτυξιακό τομέα.

    Υπογράμμισε συγκεκριμένα τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει, όπως είναι το Φόρουμ Επιχειρηματικότητας της Βορείου Ελλάδας και η Επιτροπή Τουριστικής Περιφερειακής Ανάπτυξης.

    «Είναι πολιτικές», είπε, «που ενδυναμώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της βόρειας Ελλάδας, συσπειρώνουν τις υγιείς επιχειρηματικές δυνάμεις και αποτελούν ένα μέτωπο αντιμετώπισης της πιο δύσκολης συγκυρίας που γνώρισε ο τόπος τις τελευταίες πολλές δεκαετίες».

    «Η Μακεδονία και η Θράκη βρίσκονται σε τροχιά ανάπτυξης, συσπειρώνοντας όλους εκείνους που επιθυμούν την πρόοδο και την ευημερία», κατέληξε.

    Η Δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις

    Η Δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις που ενώνουν δυνάμεις. Απαιτεί να βάλουμε, πάνω απ' όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον". Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής μιλώντας σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» με την ευκαιρία συμπλήρωσης 35 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και τα εγκαίνια έκθεσης στο Ζάππειο με τίτλο «Τέχνη και Δημοκρατία. Τριάντα πέντε σύγχρονοι Έλληνες δημιουργοί». Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι είναι απόφαση της Κυβέρνησης να αλλάξει κάθε τι που ταλαιπωρεί, αδικεί ή πικραίνει τον πολίτη, προχωρώντας σε βαθιές διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

    Ο κ. Καραμανλής έπλεξε το εγκώμιο του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και επισήμανε την απήχηση που έχει στον ελληνικό λαό, τονίζοντας ότι πρέπει να στηριχθεί η επανεκλογή του. Εξαπέλυσε επίθεση στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για την στάση του απέναντι στο θέμα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας τον ερχόμενο Μάρτιο και ανέφερε ότι η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνιστά ουσιαστική και απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην στάση του ΠΑΣΟΚ, έκανε λόγο για απόπειρα ευτελισμού των θεσμών και είπε ότι πρόκειται για ακραία ανευθυνότητα, ενώ επισήμανε ότι η δημοκρατία απαιτεί γόνιμες συνθέσεις.

    Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η 24η Ιουλίου είναι ημέρα προβληματισμού για το δικό μας χρέος στη Δημοκρατία.

    «Είναι ημέρα που αναδεικνύει εξαιρετικά επίκαιρα διδάγματα. Υπαγορεύει αντίσταση στις πολυπλόκαμες πιέσεις, που υφίσταται η Δημοκρατία. Απαιτεί εξοβελισμό των νοοτροπιών, των πράξεων και των μεθοδεύσεων που πλήττουν την ουσία και την ποιότητά της. Αξιώνει έμπρακτη απόδειξη ότι οι αρχές και οι αξίες δεν εγκαταλείπονται, δεν παζαρεύονται δεν προδίδονται» τόνισε.

    Επισήμανε ότι η 24η Ιουλίου υπενθυμίζει τις συνέπειες της πολιτικής ανευθυνότητας και της υποταγής του συλλογικού συμφέροντος σε εφήμερες σκοπιμότητες και ότι οι ακρότητες, οι απόπειρες που συνιστούν αμφισβήτηση των θεσμών, οι λογικές της απαξίωσης και του μηδενισμού επιφυλάσσουν σοβαρούς κινδύνους.

    »Το υπογραμμίζω διότι, τις ημέρες αυτές, έχει έρθει στην επιφάνεια ένα κρισιμότατο ζήτημα. Αφορά το σεβασμό του Συντάγματος και την αξιοπιστία του ευρύτερου χώρου της πολιτικής. Αναφέρομαι στην εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

    Ο Κάρολος Παπούλιας είναι καταξιωμένος στο ρόλο του. Οφείλουμε να τον τιμήσουμε, όπως και ο ίδιος τίμησε και τιμά το θεσμό που υπηρετεί. Στηρίζοντας, ξεκάθαρα και άμεσα, την επανεκλογή του. Οφείλουμε όλοι να πορευόμαστε με απόλυτο σεβασμό στο Σύνταγμα».

    Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και την ηγεσία του λέγοντας ότι παίρνει μια θέση που παραβιάζει απροκάλυπτα την ουσία του Συντάγματος.

    «Με απλά λόγια, το ΠΑΣΟΚ λέει το εξής πρωτοφανές: Ότι δεν ψηφίζει τον σημερινό Πρόεδρο, για να εκβιάσει τη διεξαγωγή εκλογών και μόνο μετά θα τον ψηφίσει. Η θέση αυτή είναι και ουσιαστική παραβίαση του Συντάγματος και απόπειρα ευτελισμού των θεσμών. Και αυτό δεν το δικαιούται κανένας πολιτικός, κανένα κόμμα. Η στάση του ΠΑΣΟΚ αποτελεί ακραία ανευθυνότητα» είπε ο πρωθυπουργός.

    Ο Κώστας Καραμανλής εκτίμησε ότι η Δημοκρατία απαιτεί πάνω απ΄ όλα συνέπεια, αξιοπιστία, αίσθημα ευθύνης και απαιτεί απ' όλους να παραμερίσουν τις προσχηματικές και άγονες αντιπαραθέσεις, και απαιτεί γόνιμες συνθέσεις που ενώνουν δυνάμεις.

    «Απαιτεί να βάλουμε, πάνω από όλα, το συλλογικό, το κοινωνικό, το εθνικό συμφέρον» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει την πολιτική των μεταρρυθμίσεων και τόνισε ότι η απόφασή του είναι ξεκάθαρη, διότι όπως είπε, μια πολιτική ευθύνης δεν έχει διλήμματα ανάμεσα στην υπευθυνότητα και την ανευθυνότητα, τις δύσκολες αποφάσεις και τον εύκολο λαϊκισμό, τις βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τις επιφανειακές πολιτικές.

    «Είναι απόφασή μας να αλλάξουμε κάθε τι, που ταλαιπωρεί, αδικεί ή πικραίνει τον πολίτη. Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε σε βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Όχι διότι το ζητά η Ε.Ε., αλλά διότι το απαιτούν οι συγκυρίες, οι ανάγκες του τόπου και το συμφέρον της κοινωνίας» ανέφερε ο πρωθυπουργός..

    «Δεν πρόκειται να συμβιβαστούμε, ούτε με επιμέρους συμφέροντα, ούτε με αντιλήψεις συντηρητισμού, ούτε με ομάδες προνομιούχων. Αυτή είναι η πορεία που επέλεξα. Και αυτήν την πορεία συνεχίζουμε αδιαπραγμάτευτα και αταλάντευτα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής.

    Αναφερόμενος στα εθνικά θέματα είπε ότι η κυβέρνηση έχει βάλει κόκκινες γραμμές και δεν πρόκειται να κάνει πίσω από αυτές, και προχωρά όπως είπε με ψυχραιμία και στόχο τα δίκαια και τα δικαιώματα της χώρας.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε θέματα δημόσιας ασφάλειας και είπε ότι η βούληση της κυβέρνησης είναι «καμιά ανοχή στο έγκλημα και την εξτρεμιστική δράση. Πήραμε και θα πάρουμε, στις κατευθύνσεις αυτές, όποια μέτρα χρειαστούν». Τόνισε όμως πως απαράβατος κανόνας είναι ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

    Αναφερόμενος στην λαθρομετανάστευση ο κ. Καραμανλής απέρριψε τις ακρότητες που ακούγονται «άλλοτε από τη μια και άλλοτε από την άλλη πλευρά» όπως είπε, και έστειλε να ξεκάθαρο μήνυμα:

    «Προστατεύουμε τα δικαιώματα των μεταναστών, που εργάζονται νόμιμα στη χώρα μας και επιδιώκουμε την πλήρη κοινωνική τους ένταξη. Δεν αντέχει όμως η χώρα και δεν είναι δυνατό να ανεχθούμε ανεξέλεγκτα κύματα μη νόμιμης μετανάστευσης. Εφαρμόζοντας το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, εντείνουμε διαρκώς τους ελέγχους και αυστηροποιούμε το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε σημαντικά βήματα στην ανάπτυξη μιας κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στη λαθρομετανάστευση».

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση, και είπε ότι ο στόχος δεν είναι απλά και μόνο να βγούμε από αυτήν κάποια στιγμή, αλλά να βγούμε το ταχύτερο δυνατό με τις μικρότερες συνέπειες όρθιοι και πιο δυνατοί.

    «Στόχος μας είναι μια δυναμική, δίκαιη και σίγουρη κοινωνία. Απαιτούνται γι' αυτό πολλές και τολμηρές αλλαγές και όχι λόγια κενά περιεχομένου» είπε ο κ.Καραμανλής.

    [02] "Αντιφατική ενημέρωση για τη νέα γρίπη"

    Την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο επιδείνωσης της κατάστασης σε σχέση με τον ιό της νέας γρίπης, εκφράζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, με επιστολή του που έστειλε σήμερα στον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή.

    Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου προτείνει τη σύσταση Διϋπουργικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό, η οποία θα λειτουργεί σε διαρκή βάση, ενώ ταυτόχρονα θέτει στη διάθεση των αρμοδίων υπηρεσιών όλα τα μέλη και τα στελέχη του Κινήματος για να συμβάλλουν στην εθνική, όπως αναφέρει, προσπάθεια για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων της νέας γρίπης στη χώρα. Και επισημαίνει την ανάγκη να υπάρξει ένα πλήρες εθνικό σχέδιο και σωστή ενημέρωση χωρίς άλλες καθυστερήσεις και ανακρίβειες στο δημόσιο διάλογο.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης τη δική του ανησυχία, η οποία προέρχεται από την έλλειψη ενός σοβαρού επιχειρησιακού σχεδιασμού προετοιμασίας και συντονισμού, διαπίστωσε ότι συμμερίζεται και ο ιατρικός και επιστημονικός κόσμος της χώρας.

    Το πρόβλημα τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μεταβάλλεται κυρίως σε ζήτημα διαχείρισης, δηλαδή προετοιμασίας, σχεδιασμού, συντονισμού συναρμόδιων φορέων, πληροφόρησης του κοινού και κινητοποίησης των μηχανισμών του κράτους και της κοινωνίας.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρει επίσης ότι η ανησυχία του επιτείνεται από το γεγονός της έλλειψης πολιτικών για την ενίσχυση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού στο χώρο της υγείας, τα τελευταία χρόνια.

    Και αυτά τονίζει καθιστούν τη χώρα μας περισσότερο ευάλωτη απέναντι σε μια κρίση, όπως αυτή της νέας γρίπης.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για αδυναμίες και αβελτηρίες από την πλευρά της κυβέρνησης, που δημιουργούν τον κίνδυνο ώστε μια πανδημία με συμπτώματα ήπιας μορφής να εξελιχθεί με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία των πολιτών, αλλά και για την ομαλή λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας.

    Ο κ. Παπανδρέου επισημαίνει την ανάγκη ενός σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού, αλλά πέραν αυτού όπως τονίζει, η καλύτερη αντιμετώπιση της νέας γρίπης είναι, η σωστή και συνεχής ενημέρωση όλων των πολιτών και όλων των συντελεστών υγείας.

    Επισημαίνει επίσης, ότι στη χώρα μας, παρά τα βήματα που έχουν γίνει παρατηρήθηκαν πολλαπλά φαινόμενα επίσημης αντιφατικής ενημέρωσης του κοινού, που έχουν ως αποτέλεσμα, τη δημιουργία σύγχυσης και ανησυχίας.

    Απάντηση κυβερνητικού εκπροσώπου

    Γραπτώς θα απαντηθεί η επιστολή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τον πρωθυπουργό για το θέμα του ιού της γρίπης, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος.

    Πρόσθεσε, όμως, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως και σε άλλα θέματα, εκδηλώνει την ανησυχία του - για ένα θέμα που και την ελληνική κοινή γνώμη και την ελληνική Πολιτεία την απασχολεί εδώ καιρό - με καθυστέρηση.

    Του πήρε περίπου τρεις μήνες για να ανησυχήσει,να αντιληφθεί και να παραδεχθεί ότι ήθελε να ανησυχήσει, είπε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε πως μόλις πριν λίγο καιρό ισχυρίζονταν η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ότι αυτό το θέμα ήταν στην ουσία ανύπαρκτο και ότι χρησιμοποιούνταν από την κυβέρνηση για να αποσπάσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης από άλλα θέματα.

    Ο εκπρόσωπος είπε ότι η Πολιτεία είναι σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα από την πρώτη μέρα και επέκρινε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τους συνεργάτες του ότι διαφεύγει της προσοχής ή της γνώσης τους ότι:

    - Συστάθηκε Επιστημονική Επιτροπή, από διακεκριμένους επιστήμονες η οποία παρακολουθεί το θέμα. Ανέφερε ότι την επιτροπή αυτή την όρισε ο υπουργός Υγείας, πολύ πριν «σκεφθεί κάτι τέτοιο το ΠΑΣΟΚ".

    - Εγινε ήδη ενημέρωση της Βουλής και στις 30 Ιουλίου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ενημερώσει για δεύτερη φορά,

    - Στις 2 Μαϊου, ημέρα Σάββατο - και πριν το ΠΑΣΟΚ ανακαλύψει ότι υπάρχει θέμα - έγινε μεγάλη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και τέσσερις υπουργούς στο Μέγαρο Μαξίμου,

    - Στις 13 Ιουνίου υπήρξε συνεργασία του πρωθυπουργού με τον υπουργό Υγείας.

    Ο κ. Αντώναρος συμπλήρωσε επίσης ότι «διαφεύγει της προσοχής και ενημέρωσης του κ. Παπανδρέου, γιατί εκεί προφανώς τον παραπληροφορούν» ότι υπάρχουν τρία Σχέδια Αντιμετώπισης της Γρίπης. Εξήγησε ότι το διευκρινίζει αυτό γιατί επιμένει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχουν δύο σχέδια, του 2005 και 2006, ενώ τον ενημέρωσε ότι από τις αρχές Μαίου του 2009 υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για αυτή τη μορφή της γρίπης.

    «Κάνει ότι δεν το ακούει, γιατί προφανώς δεν τον βολεύει να το παραδεχθεί και εξακολουθεί για 72 ώρες μέχρι σήμερα να μιλάει για δύο σχέδια», ανέφερε.

    Παρ' όλα αυτά, είπε ο εκπρόσωπος και τα δύο σχέδια που προϋπήρξαν της εξάπλωσης της συγκεκριμένης μορφής γρίπης, αποδεικνύει ότι η Πολιτεία έχει κάνει και εξακολουθεί να κάνει ό,τι είναι απαραίτητο. «Οι σύγχρονες Πολιτείες επεξεργάζονται και έχουν έτοιμα σχέδια για την αντιμετώπιση ειδικών περιστάσεων ή κρίσεων σε ανύποπτο χρόνο, όχι όταν ξεσπάσει κάτι», πρόσθεσε.

    «Αυτά δεν γίνονται άρπα-κόλα. Τα σχέδια υπάρχουν, επικαιροποιούνται, προσαρμόζονται, αναπτύσσονται και εφαρμόζονται την δεδομένη στιγμή» πρόσθεσε και ζήτησε από τον κ. Γ. Παπανδρέου «να κάνει τον κόπο να ζητήσει από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι - λόγω των πολλαπλών τους ρόλων και εδώ και στο εξωτερικό - δεν είναι απολύτως ενήμεροι, να τον ενημερώσουν πλήρως για να μην κάνει τέτοιες γκάφες».

    «Γιατί, αν δε είναι γκάφα αυτό που κάνει ο κ.Παπανδρέου, είναι πρόθεση. Κι αυτό θα ήταν ακόμη πιο δυσάρεστο να προσπαθεί να δημιουργήσει με πρόσθεση πανικό στους Έλληνες πολίτες για ένα θέμα που απασχολεί όλο τον κόσμο και έχουν γίνει τα απαραίτητα βήματα», είπε.

    «Ασθμαίνοντας και με το μυαλό πάντα σε μικροκομματικές σκοπιμότητες δεν δίνονται απαντήσεις σε τέτοια θέματα», είπε ο εκπρόσωπος και καταλήγοντας τόνισε ότι χρειάζεται υπευθυνότητα «την έλλειψη της οποίας διαπιστώνει σε μεγάλο βαθμό στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

    [03] Οι Ελληνες ανησυχούν για τη δουλειά τους

    Το 40% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνουν ανήσυχοι ότι λόγω της οικονομικής κρίσης μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους (32% στην ΕΕ) ενώ στη χώρα μας το 69% πιστεύει ότι σε ότι αφορά τις επιπτώσεις στην αγορά εργασίας τα χειρότερα δεν έχουν ακόμη έρθει (61% στην ΕΕ).

    Παράλληλα, οι Έλληνες και Λουξεμβούργιοι είναι οι πολίτες της ΕΕ που δηλώνουν ότι μέχρι στιγμής έχουν αισθανθεί λιγότερο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης: Mόνο το 4% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα και το Λουξεμβούργο δηλώνουν ότι έχασαν τη δουλειά τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Πρόκειται για το μικρότερο ποσοστό στην ΕΕ ενώ συνολικά για την ΕΕ είναι 9%.

    Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που συνάγεται από την κοινοτική δημοσκόπηση ευρωβαρόμετρο με αντικείμενο τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε την περίοδο 29 Μαϊου-15 Ιουνίου σε δείγμα 26.756 πολιτών στην ΕΕ, την Τουρκία, την ΠΓΔΜ και την Κροατία.

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας δημοσκόπησης, το 28% των πολιτών στην Ελλάδα και την ΕΕ θεωρεί ότι οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασίας έχουν φτάσει ήδη στο χειρότερο σημείο και ότι σταδιακά έρχονται καλύτερες ημέρες.

    Στην Ελλάδα, το 28% των πολιτών δηλώνει ότι γνωρίζει κάποιον συγγενή ή φίλο που έχασε τη δουλειά του (36% στην ΕΕ) ενώ το 12% των ερωτηθέντων στη χώρα μας δηλώνει ακόμη ότι γνωρίζει κάποιο συνάδελφό του που έχασε τη δουλειά του (24% στην ΕΕ).

    Σε ότι αφορά τη σημερινή τους κατάσταση το 27% των πολιτών στην Ελλάδα δηλώνει ότι έχει απασχόληση (42% στην ΕΕ), το 20% ότι έχει αυτοαπασχόληση (8% στην ΕΕ) και το 53% ότι δεν έχει απασχόληση (50% στην ΕΕ).

    Σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 43% των πολιτών στην Ελλάδα και το 38% στην ΕΕ δηλώνουν ανήσυχοι ότι ο/η σύζυγος μπορεί να χάσει τη δουλειά του λόγω της οικονομικής κρίσης ενώ τον κίνδυνο τα παιδιά τους να βρεθούν χωρίς δουλειά εκφράζει το 54% των πολιτών στην Ελλάδα και το 47% στην ΕΕ.

    Εξάλλου, την πεποίθηση ότι σε δύο χρόνια από τώρα θα έχει εργασία εκφράζει το 47% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα και το 66% των πολιτών στην ΕΕ. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, σε περίπτωση απόλυσης το 66% των πολιτών στην Ελλάδα θεωρεί ότι θα λάβει αποζημίωση που θα είναι κάτω από το 50% του σημερινού εισοδήματος (28% στην ΕΕ), το 13% θεωρεί ότι θα λάβει αποζημίωση μεταξύ 51-70% του εισοδήματος (28% στην ΕΕ) και μόνο το 2% θεωρεί ότι θα λάβει αποζημίωση μεταξύ 71-100% του εισοδήματος (20% στην ΕΕ).


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 24 July 2009 - 12:30:31 UTC