Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΚΚΕ για προεδρική εκλογή
  • [02] Μιλούν για όλα...
  • [03] Υπερπτήση για μετανάστες
  • [04] Κρίσιμες εκλογές
  • [05] Από το ζενίθ στο ναδίρ...

  • [01] ΚΚΕ για προεδρική εκλογή

    "Το ΚΚΕ επαναλαμβάνει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα για πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπως έκανε και στο παρελθόν. Πολύ περισσότερο δεν θα έθετε υποψηφιότητα στέλεχος του ΚΚΕ, όταν είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράφει αντιλαϊκούς νόμους", δήλωσε ο κ.Μ.Μαίλης, αναφερόμενος σε δηλώσεις του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. και τον κατηγόρησε για "προβοκάτσια".

    Η γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλ. Παπαρήγα, με δήλωσή της, κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι «αξιοποιώντας το γνωστό αντιδραστικό ρόλο του κ. Σανιδά», πήρε την απόφαση, «που δίνει τη δυνατότητα στην αστυνομία να χρησιμοποιεί χειροβομβίδες, με θραύσματα καουτσούκ, εναντίον διαδηλώσεων, εναντίον καταλήψεων σε χώρους, που πρέπει να γίνονται καταλήψεις, όταν οι εργαζόμενοι κυριολεκτικά χτυπιούνται από την εργοδοσία ή και από το ίδιο το κράτος».

    «Έτσι, λοιπόν, η κυβέρνηση πρόσθεσε άλλο ένα οπλοστάσιο στα μέσα, που έχει, για να χτυπήσει, να τσακίσει, το λαϊκό κίνημα», υποστήριξε η κ. Παπαρήγα και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «οι εργαζόμενοι έχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα να αντιμετωπίσουν και αυτό το οποίο και δικαιολογημένα φοβούνται, είναι η ανεργία, η ανασφάλεια και θα ξεπεράσουν όσους φόβους προσπαθούν να τους καλλιεργήσουν, για να μην αγωνίζονται».

    Καταλήγοντας η γγ. του Κόμματος, τόνισε πως «η κυβέρνηση, έτσι κι αλλιώς, είναι υπόλογη και εδώ θα πρέπει να τοποθετηθούν όλα τα κόμματα και ας αφήσουν τους διάφορους αποπροσανατολισμούς».

    [02] Μιλούν για όλα...

    Περιοδεία στη Χαλκιδική πραγματοποιεί σήμερα ο κ.Αλ.Τσίπρας.Θα παραβρεθεί στη σύσκεψη της Ν.Ε. Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο.

    Ο κ. Α. Αλαβάνος θα μιλήσει το βράδυ στην πολιτική εκδήλωση με θέμα «Η ενότητα της Αριστεράς και οι διεργασίες στην Αριστερά και τον ΣΥΡΙΖΑ», στα πλαίσια της 2ης Διεθνούς Συνάντησης Κινημάτων - Resistance 2009 που διοργανώνει η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας.

    Για «σοβαρή εκλογική ήττα» του ΣΥΡΙΖΑ μιλά ο κ. Αλέκος Αλαβάνος σε συνέντευξή του στο "Βήμα της Κυριακής". Επικρίνει την ηγεσία της Κουμουνδούρου ότι συγκαλύπτει και εξωραΐζει το αποτέλεσμα επισημαίνοντας ότι «δεν μπορούμε να λέμε ότι ήταν κάτω των προσδοκιών, ότι η πολιτική μας ήταν σε όλα σωστή, ότι δεν τρέχει σχεδόν τίποτε» !

    Ασκεί σκληρή κριτική στην προεκλογική στρατηγική που ακολουθήθηκε, επικρίνοντας την ηγεσία ότι «καθοδηγήθηκε» από τις δημοσκοπήσεις και ότι με τους στόχους που έθεσε (τέσσερις ευρωβουλευτές κτλ.) «άφησε αδιάφορη την κοινωνία» . Για τον Αλέξη Τσίπρα επισημαίνει ότι «η προσωπική στάση του καθένα έχει μεγάλη σημασία».

    Για την απόφασή του να παραιτηθεί δηλώνει ότι ήταν «για να δώσω ένα SΟS και πάνω και κάτω», ενώ για την ανάκλησή της σημειώνει ότι «το SΟS λήφθηκε από τα κάτω και από τα πάνω» , προσθέτοντας ότι στην πολιτική «υπάρχει και το συναίσθημα». Αναφορικά με τις σχέσεις του ΣΥΝ με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος λέει ότι «είναι εντελώς λάθος να το βλέπουμε σε μια ανταγωνιστική σχέση», τείνοντας «χείρα συνεργασίας» προς την «ανανεωτική» πτέρυγα του ΣΥΝ, ενώ κάνει «άνοιγμα» και προς τους Οικολόγους Πράσινους. Τάσσεται σαφώς υπέρ της μετατόπισης του κέντρου λήψης των αποφάσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι «είμαι μέλος του ΣΥΝ, αλλά θεωρώ τον εαυτό μου πια μέλος και του ΣΥΡΙΖΑ».

    Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ.Αλ.Τσίπρας σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία, δηλώνει «προλετάριος που δεν έχει να χάσει παρά τις αλυσίδες του» και γι' αυτό δεν δέχεται «πραξικοπήματα και αιφνιδιασμούς». Τονίζει, επίσης, ότι είναι έτοιμος να ζητήσει ριζικές αλλαγές, κυρίως στη λειτουργία του κόμματος, ενώ εμφανίζεται σίγουρος ότι ο ΣΥΝ θα αποφασίσει δημοκρατικά τι θα κάνει.

    Αναφερόμενος στην πρόταση του Αλ.Αλαβάνου για μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο σχήμα παραδέχεται ότι "δεν έχει καταλάβει τι επιδιώκει με την πρόταση αυτή".

    Υπογραμμίζει, ωστόσο, ότι ο κ.Αλαβάνος "είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο για την αριστερά. Και είναι ευτύχημα για όλους μας που δεν έφυγε αφήνοντας πίσω του σκόνη και κουρνιαχτό. Είναι στο χέρι του και στο χέρι μας να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια να αποτελεί περιουσία για την αριστερά. Αρκεί να μην αφήσει στον εαυτό του, αλλά και να μην τον αφήσουμε και εμείς, να πέσει στην παγίδα εφήμερων αντιπαραθέσεων και αυτοκαταστροφικών σχεδίων. Να παραμείνει ως ηγέτης όλης της παράταξης που μας ένωσε και όχι ως συμμέτοχος μιας διαδικασίας που μας χώρισε".

    Ο κ.Αλ.Τσίπρας, κάνει λόγο για "ισχυροποίηση του ΣΥΝ, διαφυλάττοντας την ενότητά του και παράλληλα ενίσχυση της δημοκρατικής λειτουργίας του ΣΥΡΙΖΑ, δίνοντας λόγο στον ανένταχτο κόσμο".

    [03] Υπερπτήση για μετανάστες

    Υπερπτήση, πάνω από τον εναέριο χώρο της Ελλάδας, κυρίως του Αιγαίου, θα πραγματοποιήσουν το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ζακ Μπαρό, ο οποίος αναμένεται σήμερα στην Ελλάδα.

    Το στρατιωτικό αεροσκάφος, στο οποίο θα επιβιβασθούν οι δύο άνδρες, θα «σηκωθεί» στις 11 από την Ελευσίνα, και θα πετάξει πάνω απ΄όλα τα σημεία της ελληνικής ακτογραμμής, απ΄όπου εισέρχονται στη χώρα και μέσω αυτής, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετανάστες.

    [04] Κρίσιμες εκλογές

    Κρίσιμες χαρακτηρίζονται για το "Ευρωπαϊκό μέλλον" της χώρας οι σημερινές βουλευτικές εκλογές, στις οποίες, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, τα δύο μεγάλα κόμματα θα δώσουν μια σκληρή και αμφίρροπη μάχη.

    Χθες Σάββατο δεν υπήρξε καμμία προεκλογική δραστηριότητα--οι τελικές συγκεντρώσεις έγιναν την Παρασκευή.

    Περίπου 3,1 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να αναδείξουν τα 140 μέλη της βουλής για 4ετή θητεία. Η διαδικασία είναι η έβδομη μετά την κατάρρευση του απομονωτικού, αυτοαποκαλούμενου κομμουνιστικού καθεστώτος την δεκαετία του 1990. Στις εκλογές μετέχουν 39 κόμματα και συμμαχίες με 4.000 υποψηφίους.

    Οι κάλπες άνοιξαν στις 7 τοπική ώρα και θα κλείσουν 12 ώρες αργότερα.

    Οι περισσότερες δημοσκοπήσεις κατέδειξαν ότι οι Δημοκρατικοί του πρωθυπουργού Σάλι Μπερίσα και οι Σοσιαλιστές του δημάρχου των Τιράνων Έντι Ράμα σχεδόν ισοψηφούν.

    Σχεδόν όλες οι πρόσφατες εκλογές έχουν αμφισβητηθεί από τους ηττημένους και αμαυρωθεί από επεισόδια βίας. Περίπου 3.000 παρατηρητές, ανάμεσά τους και 500 ξένοι, θα παρακολουθήσουν την διαδικασία.

    Στην τελευταία του προεκλογική ομιλία στην πρωτεύουσα την Παρασκευή, ο Μπερίσα κάλεσε "όλους τους Αλβανούς να ενωθούν στο Ευρωπαϊκό μας όνειρο, να ενωθούν για να κάνουν την Αλβανία σε ισότιμο μέλος του Ευρωπαϊκού συνόλου".

    Ο αντίπαλός του Ράμα δήλωσε από την πλευρά του ότι "ήλθε ο καιρός για μια μεγάλη αλλαγή", προσθέτοντας πως "οι Σοσιαλιστές είναι αυτοί που μπορούν να οδηγήσουν την Αλβανία στην Ευρώπη. . . οι Δημοκρατικοί έχασαν την ευκαιρία τους".

    Η Βαλκανική χώρα έχει ενταχθεί στο NATO, κάνοντας το πρώτο βήμα στην προσπάθειά της για εισδοχή στις Ευρωατλαντικές δομές. Υπέβαλε αίτημα ένταξης στην ΕΕ τον Απρίλιο.

    [05] Από το ζενίθ στο ναδίρ...

    Ο άνθρωπος αυτός δημιούργησε μια περιουσία που εκτιμάται ότι έφτασε το 1 δισεκατομμύριο δολάρια και στη συνέχεια βάλθηκε να την καταστρέψει μπροστά στις κάμερες.

    Ο άνθρωπος αυτός παραμόρφωσε το πρόσωπό του με πλαστικές εγχειρήσεις μέχρι να γίνει από μαύρος λευκός και στη συνέχεια έγραψε ένα τραγούδι, το Black or White, για να πει ότι το χρώμα του δέρματος δεν έχει εν τέλει καμιά σημασία.

    Ο άνθρωπος αυτός κλειδώθηκε σε μια φυλακή που ο ίδιος δημιούργησε και την ονόμασε Neverland (Χώρα του Ποτέ), με έναν ιδιωτικό ζωολογικό κήπο από κατοικίδια, ένα τρένο-μινιατούρα και μια ρόδα του λούνα παρκ όπου ανέβαινε μόνο αυτός.

    Ο άνθρωπος αυτός έπασχε από το σύμπτωμα του Πίτερ Παν, κάτι που αποτελούσε είτε προμετωπίδα για το αρρωστημένο ενδιαφέρον του για τα αγόρια - όπως προσπάθησε, αλλά δεν μπόρεσε να αποδείξει ένας εισαγγελέας του δικαστηρίου της Σάντα Μπάρμπαρα - είτε ένα από τα πολλά συμπτώματα μιας πνευματικής κατρακύλας που διήρκεσε δύο δεκαετίες και ίσως να οδήγησε στο θάνατό του.

    Το ότι ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε νέος, γράφει ο Κρις Εϊρς στους Τάιμς, δεν αποτελεί και τόσο μεγάλη έκπληξη. Στην πραγματικότητα, έζησε είκοσι ζωές σε διάστημα μόλις μιας. Ξεκίνησε την καριέρα του ως επαγγελματίας τραγουδιστής σε ηλικία 8 ετών. Ηταν τόσο ταλαντούχος, ώστε πολλοί υποπτεύτηκαν ότι ο πατέρας του ήταν ένας απατεώνας: είχε αγοράσει ένα νάνο και τον παρουσίαζε ως παιδί του.

    Στο κάτω-κάτω ποιο παιδί θα μπορούσε να χορεύει τόσο καλά;

    Ο νεαρός Μάικλ μπορούσε να χορεύει και να τραγουδά εξίσου καλά. Ετσι, μόλις τον «έκλεισε» ο Μπέρι Γκόρντι από τη Motown Records, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία ότι θα γινόταν σταρ.

    Η έκπληξη ήταν ότι έγινε κάτι παραπάνω από σταρ. Και η ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, που συχνά ξεχνάμε στην εποχή του Ομπάμα, είναι ότι έγινε τόσο μεγάλος σταρ αν και ήταν μαύρος.

    Είκοσι χρόνια νωρίτερα, ένας νεαρός αφροαμερικανός που έβγαζε από το στόμα του κοριτσίστικους ήχους δεν θα περνούσε καν την πόρτα πολλών μουσικών εταιρειών. Ισως να έπαιρνε ένας λευκός τα τραγούδια του και να κατάφερνε να φτάσει με αυτά στην κορυφή των charts. Το φαινόμενο Μάικλ Τζάκσον, που στην εποχή της δόξας του ήταν εξίσου δημοφιλής με τον Ιησού και τον Ρόναλντ Ρίγκαν, δεν θα μπορούσε ποτέ να υπάρξει.

    Και θα πρέπει να επισημανθεί ότι ο Τζάκσον έγραφε ο ίδιος τα τραγούδια του. Το Beat It και το Billie Jean, τα διασημότερα τραγούδια του διασημότερου άλμπουμ του, του Thriller, που μια εποχή πουλούσε ένα εκατομμύριο αντίτυπα την εβδομάδα και παραμένει το άλμπουμ με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην ιστορία, ήταν δικές του συνθέσεις. Ούτε οι Μπιτλς δεν θα μπορούσαν να παινευτούν για αυτό το τριπλό ταλέντο: γράψιμο καταπληκτικών τραγουδιών, εξαιρετική ικανότητα στην ερμηνεία τους και χορευτικές κινήσεις που θα τις ζήλευε ένας επαγγελματίας αθλητής.

    Αν αναμίξει κανείς όλα αυτά με τη δίψα του Τζάκσον για τον καπιταλισμό - δεν δείλιαζε να υπογράψει συμβόλαια πολλών εκατομμυρίων δολαρίων με την Pepsi - καταλήγει σε μια μοναδική αμερικανική δημιουργία του 20ού αιώνα.

    Λέγεται ότι ο δημιουργός του Πίτερ Παν, ο βρετανός συγγραφέας Τζ.Μ.Μπάρι, δημιούργησε αυτόν τον χαρακτήρα όταν πέθανε ο αδελφός του σε ένα ατύχημα με το σκέιτ, σε ηλικία 7 ετών. Η μητέρα του δεν το ξεπέρασε ποτέ.

    Στον Μάικλ Τζάκσον, πάλι, είχαν πει από τότε που ήταν μικρός ότι το παν ήταν να γίνει ένας καλός σόουμαν. Κι έτσι προσπαθούσε πάντα να σοκάρει και να ψυχαγωγεί το κοινό του, ακόμη κι όταν το κοινό αυτό το αποτελούσαν οι πιο διαφορετικοί άνθρωποι στον κόσμο. Η προσπάθεια αυτή, όμως, τον οδήγησε τελικά να έχει σχέση μόνο με τα παιδιά.

    Τον ακριβή χαρακτήρα αυτής της σχέσης ίσως να μην τον μάθουμε ποτέ.

    Παρά την τρέλα του όμως, καταλήγει ο αρθρογράφος των Τάιμς, αυτό που ο Τζάκσον αφήνει πάνω απ'όλα πίσω του είναι μερικά από τα καλύτερα αμερικανικά τραγούδια του 20ού αιώνα. Και το πιο πιθανό είναι ότι για τη μουσική θα τον θυμούνται, όχι για όσα τη συνόδευσαν.

    Μυστήριο καλύπτει το θάνατό του

    Η οικογένεια του Μάικλ Τζάκσον συγκεντρώθηκε χθες το βράδυ στην κατοικία των γονιών του, σε προάστιο του Λος Άντζελες, για να κανονίσει τα της κηδείας του "βασιλιά της ποπ", ενώ από εκπρόσωπο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας έγινε γνωστό ότι ζήτησε να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη, ανεξάρτητη νεκροψία.

    Η σορός του Τζάκσον επεστράφη τη νύκτα της Παρασεκυής στην οικογένειά του αφού η εξέταση από τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Άντζελες δεν έκανε γνωστό τι σκότωσε τον 50χρονο τραγουδιστή, ενώ τα τοξικολογικά τεστ θα απαιτήσουν τέσσερις ως έξι εβδομάδες.

    Στο μεταξύ ένας δικηγόρος του δρος Κόνραντ Μάρεϊ, ο οποίος βρισκόταν στη μισθωμένη έπαυλη του Τζάκσον στη συνοικία Χόλμπι Χιλς του Λος Άντζελες όταν ο τραγουδιστής κατέρρευσε, δήλωσε ότι ο γιατρός δέχθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ντετέκτιβ της αστυνομίας.

    "Αντίθετα από τις φήμες, ο δρ. Μάρεϊ συνεργάζεται από την αρχή με τις αρχές και θα συνεχίσει να το κάνει", δήλωσε ο δικηγόρος. "Η εντύπωση ότι κρύβεται από τις αρχές δεν είναι σωστή".

    Ο Μάρεϊ προσπαθούσε απεγνωσμένα να συνεφέρει τον Τζάκσον όταν έφτασε το ασθενοφόρο και συνόδευσε τον τραγουδιστή στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

    Η ασημένια Mercedes του Μάρεϊ ελέγχεται από την αστυνομία για οποιαδήποτε στοιχεία και φάρμακα.

    Στο μεταξύ, ο εκπρόσωπος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας του Λος Άντζελες δήλωσε ότι η οικογένεια του Τζάκσον ζήτησε την Παρασκευή, πριν παραλάβει τη σορό του τραγουδιστή, να πραγματοποιηθεί μια δεύτερη νεκροψία.

    Σύμφωνα με την ιστοσελίδα TMZ.com, η δεύτερη νεκροψία διεξάγεται ήδη σε τοποθεσία του Λος Άντζελες που κρατείται μυστική.

    Την Πέμπτη, ο αδελφός του σταρ, Τζερμέν, είχε αναφερθεί σε "ανακοπή καρδιάς" η οποία συνέβη, σύμφωνα με τον αμερικανικό τύπο, στην κατοικία του Τζάκσον στο Χόλμπι Χιλς, μία πλούσια συνοικία του Λος Άντζελες όπου ενοικίαζε μία κατοικία από τον Ιανουάριο.

    Ο Μάικλ Τζάκσον πέθανε αφού πήρε μια ισχυρή δόση μορφίνης, υποστηρίζει η εξειδικευμένη σε θέματα διασημοτήτων ιστοσελίδα tmz.com, επικαλούμενη μέλη της οικογένειας του τραγουδιστή.

    Η ιστοσελίδα, που ήταν το πρώτο μέσο που μετέδωσε το θάνατο του Τζάκσον, αναφέρει ότι η οικογένειά του ανησυχούσε για την κατάστασή του και σκόπευε να τον βάλει σε κάποιο κέντρο αποτοξίνωσης γιατί είχε εθιστεί στη μορφίνη και τα φάρμακα.

    Τις τελευταίες εβδομάδες ήταν σε τέτοια ληθαργική κατάσταση που ήταν αδύνατο να κάνει πρόβες για τις συναυλίες που επρόκειτο να δώσει τον Ιούλιο στο Λονδίνο με σκοπό να αναζωογονήσει την καριέρα του.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 28 June 2009 - 6:30:22 UTC