Browse through our Interesting Nodes for Greek Maritime Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επιδότηση για τα κλιματιστικά
  • [02] Οι νέοι ευρωβουλευτές
  • [03] ΓΕΝΟΠ - Απεργιακές κινητοποιήσεις
  • [04] Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ για το όνομα
  • [05] Φως στα βουνά-φαντάσματα της Ανταρκτικής
  • [06] Διάλογος για το αποτέλεσμα
  • [07] "Εργα και όχι λόγια"
  • [08] Συνεδριάζει το ECOFIN
  • [09] Σύνοδος για τη γρίπη
  • [10] Σχέδιο για την απασχόληση

  • [01] Επιδότηση για τα κλιματιστικά

    Στις 10 Ιουνίου θα ξεκινήσει η αγορά των κλιματιστικών για τους πολίτες/καταναλωτές, σύμφωνα με τις πληροφορίες που αναρτήθηκαν σήμερα στην ειδική ιστοσελίδα του υπουργείου Ανάπτυξης www.allazoklima.gr.

    Τα καταστήματα δηλώνουν ήδη συμμετοχή από την περασμένη Παρασκευή στην ίδια ιστοσελίδα, μέσω της πληροφοριακής υποδομής που έχει αναπτυχθεί και θα υποστηρίζει την εφαρμογή της δράσης.

    Όπως έχει ανακοινωθεί η επιδότηση φθάνει στο 35 % της τιμής αγοράς καινούργιου κλιματιστικού με όριο τα 500, ευρώ ενώ κάθε καταναλωτής μπορεί να αγοράσει μέχρι δύο συσκευές.

    Βασική προϋπόθεση είναι η απόκτηση κλιματιστικού υψηλής ενεργειακής κλάσης (inverter A ή Β στις μεγάλες συσκευές).

    Ο προϋπολογισμός του προγράμματος είναι 15 εκατ. ευρώ και εκτιμάται ότι θα αποσυρθούν 50.000 με 60.000 κλιματιστικά. Αυτό σημαίνει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας κατά 20 γιγαβατώρες σε ετήσια βάση και περιορισμό των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 20.000 τόνους το χρόνο.

    [02] Οι νέοι ευρωβουλευτές

    Ο Υπουργός των Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος ανακοίνωσε τα τελικά αποτελέσματα των χθεσινών Ευρωεκλογών στο 99,99% της ελληνικής επικράτειας (20.530 εκλογικά τμήματα, έναντι συνόλου 20.532).

    Σύμφωνα με τα αποτελέσματα το ΠΑΣΟΚ παίρνει 36,65% (1.878.696 ψήφοι), η Νέα Δημοκρατία 32,29% (1.655.461 ψήφοι), το ΚΚΕ 8,35% (428.209 ψήφοι), ο ΛΑΟΣ 7,15% (366.562 ψήφοι), ο ΣΥΡΙΖΑ 4,70% (240.865 ψήφοι) και οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3,49% (178.952 ψήφοι).

    Το ποσοστό της αποχής έφτασε στο 47,37%.

    Με βάση τα ανωτέρω αποτελέσματα από 8 ευρωβουλευτές εκλέγουν το ΠΑΣΟΚ και Η Νέα Δημοκρατία, από 2 το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ και από έναν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι - Πράσινοι.

    Ετσι οι 22 Ελληνες ευρωβουλευτές που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα την επόμενη πενταετία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι οι εξής:

    -ΠΑΣΟΚ: Γιώργος Παπακωνσταντίνου, Συλβάνα Ράπτη, Σταύρος Λαμπρινίδης, Χρυσούλα Σαάτσογλου- Παλιαδέλη, Γιώργος Σταυρακάκης, Μαριλένα Κοππά, Αννυ Ποδηματά και Κρίτων Αρσένης.

    - ΝΔ : Μαριέττα Γιαννάκου, Ρόδη Κράτσα, Γιώργος Παπαστάμκος, Κώστας Πουπάκης, Θόδωρος Σκυλακάκης, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Παπανικολάου και Γιάννης Τσουκαλάς.

    - ΚΚΕ: Θανάσης Παφίλης και Γιώργος Τούσσας

    - ΛΑΟΣ : Νίκη Τζαβέλλα και Θανάσης Πλεύρης

    - ΣΥΡΙΖΑ : Νίκος Χουντής και

    - ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ : Μιχάλης Τρεμόπουλος

    [03] ΓΕΝΟΠ - Απεργιακές κινητοποιήσεις

    Απεργιακές κινητοποιήσεις από τα τέλη Ιουνίου με αίτημα να γίνουν 7.000 προσλήψεις στη ΔΕΗ αποφάσισε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ. Η απόφαση προβλέπει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το χώρο διεξαγωγής της γενικής συνέλευσης των μετόχων στις 25 Ιουνίου, απεργιακά μέτρα (δηλαδή αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββατοκύριακου) από 29 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, 24ωρη προειδοποιητική απεργία στις 15 Ιουλίου και επαναλαμβανόμενες 24ωρες από τις 20 Ιουλίου.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΕΝΟΠ η έλλειψη προσωπικού είναι μία από τις βασικές αιτίες για την εκδήλωση σε καθημερινή βάση δεκάδων ατυχημάτων, από τα οποία έξι θανατηφόρα από την αρχή του χρόνου. Το συνδικάτο αναφέρει ακόμη ότι το 1994 η ΔΕΗ είχε 36.710 εργαζόμενους και σήμερα 23.354 από τους οποίους 8.000 είναι άνω των 50 ετών.

    [04] Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ για το όνομα

    «Επιθυμούμε την επίτευξη ενός λογικού συμβιβασμού στις συνομιλίες για το θέμα της ονομασίας, ο οποίος δεν θα θίξει την μακεδονική εθνική ταυτότητα και δεν θα πληγώσει την υπερηφάνεια του πληθυσμού μας», δήλωσε στα Σκόπια ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ.

    «Οποιοσδήποτε άλλος συμβιβασμός θα αποτελούσε συμβιβασμό πιέσεων και εκβιασμών και δεν θα ήταν προς όφελος μας», συμπλήρωσε.

    Ο κ. Ιβάνοφ τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος σχετικά με την λύση που θα μπορούσε να δρομολογηθεί στο θέμα της ονομασίας.

    «Σε περίπτωση που αφαιρεθεί το δικαίωμα που έχει κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, τότε μπορεί να λαός να αισθανθεί αδικημένος και απρόσωπος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ.

    Συμπλήρωσε ότι τα Σκόπια αναμένουν στο προσεχές διάστημα την επίσκεψη του μεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

    Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ είπε ακόμη ότι και τα δύο μέρη έχουν τα «ατού» τους στις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας.

    «Κανείς δεν αποκαλύπτει τα σχέδια και την στρατηγική του, διότι θα υπονόμευε την διαπραγματευτική του θέση», συμπλήρωσε ο κ. Ιβάνοφ.

    [05] Φως στα βουνά-φαντάσματα της Ανταρκτικής

    Μια σειρά από απίστευτες και μοναδικές στη Γη βουνοκορφές και κοιλάδες-φαντάσματα, τα μυστηριώδη όρη Γκαμπούρτσεφ της Ανταρκτικής, θαμμένα σε βάθος μέχρι 3 χλμ. κάτω από τόνους πάγου, επί 14 εκατ. χρόνια, άρχισαν για πρώτη φορά να αποκαλύπτουν επιτέλους τα μυστικά τους στους επιστήμονες και, ταυτόχρονα, να ρίχνουν φως στην εξίσου μυστηριώδη καταγωγή των πάγων της ανατολικής Ανταρκτικής.

    Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η έρευνα με ειδικά ραντάρ έδειξε ότι το τοπίο, πριν 14 εκατ. χρόνια, έμοιαζε πολύ με τις σημερινές ευρωπαϊκές Άλπεις, με ποτάμια να κυλάνε ανάμεσα σε μεγάλες κοιλάδες. Σήμερα εικάζεται ότι το τοπίο αυτό έχει διατηρηθεί λίγο-πολύ άθικτο κάτω από τους πάγους.

    Οι επιστήμονες, που μελέτησαν την περιοχή, σε δύο αποστολές (2004-5 και 2007-8), δημιουργώντας έναν χάρτη με την χρήση ειδικών ραντάρ που "βλέπουν" κάτω από την επιφάνεια του εδάφους, εκτιμούν ότι η υπόγεια πλέον οροσειρά Γκαμπούρτσεφ, που βρίσκεται σήμερα θαμμένη στο κέντρο της ανατολικής Ανταρκτικής, ήταν ήδη αρκετά κρύα για να σχηματιστεί σε αυτήν ο πρώτος παγετώνας και στη συνέχεια οι πάγοι να αρχίσουν να επεκτείνονται μέχρι που κάλυψαν τα πάντα.

    Τα ραντάρ υπεδάφους στέλνουν ραδιοκύματα κάτω από την επιφάνεια, διαπερνώντας τον πάγο, μέχρι να συναντήσουν τα βράχια που βρίσκονται θαμμένα από κάτω. Λόγω των διαφορετικών ηλεκτρικών ιδιοτήτων ανάμεσα στα βράχια και τους πάγους, τα ραδιοκύματα αντανακλώνται στην επιφάνεια και έτσι είναι εφικτή η χαρτογράφηση μιας υπόγειας οροσειράς.

    Αναλύοντας τα νέα επιστημονικά στοιχεία σε εργασία τους στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο, μια ομάδα κινέζων και βρετανών επιστημόνων, υπό τον Σαν Μπο του Ινστιτούτου Πολικών Ερευνών της Κίνας, πιστεύουν ότι τα ευρήματά τους παρέχουν σημαντικές ενδείξεις για το πώς μπορεί να συμπεριφερθούν οι πάγοι της Ανταρκτικής στο μέλλον, καθώς ανεβαίνει η θερμοκρασία και αλλάζει το κλίμα.

    Οι ερευνητές ταξίδεψαν 1.235 δύσκολα χιλιόμετρα πάνω σε ειδικό όχημα, από έναν ερευνητικό σταθμό στην ακτή της ανατολικής Ανταρκτικής μέχρι την κορυφή του λεγόμενου "Θόλου Α", κοντά στο επίκεντρο των Γκαμπούρτσεφ, σε υψόμετρο 4.093 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας.

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι χρειάστηκε μια μέση ετήσια θερμοκρασία γύρω στους 3 βαθμούς Κελσίου, για να σχηματιστούν οι πρώτοι παγετώνες που έθαψαν τελικά τα όρη Γκαμπούρτσεφ, τα οποία πήραν το όνομά τους από τον σοβιετικό γεωφυσικό Γκριγκόρι Γκαμπούρτσεφ, ο οποίος τα ανακάλυψε το 1958. Σήμερα η μέση θερμοκρασία στην περιοχή είναι μείον 60 βαθμοί.

    Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι, λόγω μιας βαθμιαίας πτώσης των επιπέδων του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα μέσα από καθαρά φυσικές διαδικασίες, καθώς και των μεταβολών στην τροχιά της Γης, πριν από 32 έως 54 εκατ. χρόνια ο πλανήτης μας άρχισε να κρυώνει και τελικά να παγώνει για τα καλά.

    Οι πρώτοι μεγάλοι παγετώνες άρχισαν να σχηματίζονται στην Ανταρκτική πριν 34 εκατ. χρόνια, στην αρχή της λεγόμενης Ολιγόκαινης περιόδου. Λόγω του μεγάλου ύψους τους, κατά πάσα πιθανότητα τα όρη Γκαρμπούρτσεφ, που τότε, όπως σήμερα οι Άλπεις, ήσαν ελεύθερες πάγων, άρχισαν να αποτελούν το αρχικό σημείο σχηματισμού των παγετώνων. Το επόμενο μεγάλο κύμα παγετώνων συνέβη πριν περίπου 14 εκατ. χρόνια, οπότε και έθαψε οριστικά τα Γκαρμπούρτσεφ κάτω από τους πάγους.

    Σύμφωνα με τον Φαούστο Φερατσιόλι, της Βρετανικής Ανταρκτικής Υπηρεσίας, που συμμετείχε σε μια πρόσφατη ξεχωριστή διεθνή επιστημονική αποστολή στην ίδια περιοχή (και της οποίας αναμένονται τα επιστημονικά αποτελέσματα), "η συγκεκριμένη περιοχή περιέχει τα μεγαλύτερα αποθέματα πάγου στον πλανήτη και είναι ταυτόχρονα η λιγότερο κατανοητή τοποθεσία της Γης". Όπως είπε, αν ποτέ όλοι οι πάγοι της ανατολικής Ανταρκτικής καταρρεύσουν, το επίπεδο των θαλασσών θα αυξηθεί κατά 60 μέτρα.

    Οι μέχρι τώρα ενδείξεις, σύμφωνα με τον Μάρτιν Σίγκερτ, επικεφαλής της σχολής γεωεπιστημών του πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, ο οποίος συμμετείχε στη κινεζο-βρετανική έρευνα, δείχνουν ότι, αν και στο πέρασμα των 14 εκατ. ετών πολλά έχουν αλλάξει στο γήινο κλίμα, στην ανατολική Ανταρκτική δεν φαίνεται σχεδόν τίποτε να έχει αλλάξει. Όμως, πρόσθεσε, αν επιδεινωθεί η συγκέντρωση διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, σε 1.000 χρόνια μπορεί τα πράγματα να γίνουν επικίνδυνα.

    Link: Για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία στη διεύθυνση:

    http://www.nature.com/nature/journal/v459/n7247/abs/nature08024.html

    [06] Διάλογος για το αποτέλεσμα

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στη δήλωσή του για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών τόνισε ότι αυτό δεν ανταποκρίνεται ούτε στις προσδοκίες του κόσμου της Αριστεράς, ούτε στις δικές μας.

    Στις προηγούμενες εκλογές,είπε ο κ. Α. Τσίπρας, είπαμε ότι η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μια δοκιμή.

    Οσα ακολούθησαν, πρόσθεσε, ήταν μια δοκιμασία. Διότι σε πολλές περιπτώσεις στρογγυλέψαμε τα λόγια μας και απομακρύνθηκαν πολλοί. Επίσης, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, δοκιμαστήκαμε σε μέτωπα που ήθελαν τόλμη, βρεθήκαμε πολλές φορές κόντρα στον καιρό, αλλά δεν μετανοιώσαμε. Δώσαμε σκληρές μάχες, αλλά τις αδυναμίες μας δεν τις υπερβήκαμε, είπε.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με δημοκρατικο τρόπο θα δεί πως θα υπερβεί τις αδυναμίες του και θα πάρει τις αποφάσεις του για να συνεχίσει και σημείωσε ότι η ήττα της ΝΔ και γενικότερα τα χαμηλά ποσοστά του δικομματισμού δημιουργούν ακόμη τις προϋποθέσεις για ανατροπή του σκηνικού, και με στόχο τη δημιουργία ενός νέου πόλου, που θα βρίσκεται στα αριστερά του συστήματος, για έξοδο από την κρίση.

    Ο κ.Τσίπρας, τέλος, χαρακτηρισε ως εκρηκτικά τα ποσοστά της αποχής που αποτέλεσαν αρνητική εξέλιξη, ωστόσο, είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει και θα προσεγγίσει αυτούς που γύρισαν την πλάτη στο σύστημα, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι με όλον αυτόν τον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ξανασυναντηθεί.

    Συνεδριάζουν τα κομματικά όργανα στον ΣΥΝ

    "Στο ΣΥΝ και στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως με συλλογικό τρόπο διαμορφώσαμε τη στρατηγική, τους πολιτικούς στόχους και τους τρόπους οργάνωσης της προεκλογικής μας προσπάθειας, έτσι και τώρα με συλλογικό τρόπο θα εκτιμήσουμε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών", αναφέρει σε δήλωσή του ο Γραμματέας του ΣΥΝ και νέος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.

    Ο κ. Χουντής ανακοίνωσε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες, έχουν προγραμματιστεί συνεδριάσεις των οργάνων του ΣΥΝ,με τη συμμετοχή και των Γραμματέων των Νομαρχιακών Επιτροπών για να γίνει εκτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

    Στη δήλωσή του για το εκλογικό αποτέλεσμα,ο κ. Χουντής είπε ότι θα μπορούσαμε να δηλώσουμε ικανοποιημένοι, σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών του 2004, όμως είχαμε βάλει υψηλούς πολιτικούς στόχους και ο κόσμος της Αριστεράς είχε μεγάλες προσδοκίες και με αυτά θα αναμετρηθεί η προσπάθεια για αποτίμηση του αποτελέσματος.

    Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την ανατροπή των συντηρητικών πολιτικών, την συσπείρωση των δυνάμεων της Αριστεράς και για να ανοίξουν αισιόδοξοι δρόμοι για τη νέα γενιά και τον τόπο μας.

    Ο Δ. Παπαδημούλης

    "Μπορούσαμε να πάμε πολύ ψηλότερα, αλλά δεν το βάζουμε κάτω",δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφερόμενος στα εκλογικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

    Και πρόσθεσε: "Μπορούμε να ανακάμψουμε. Αρκεί να διορθώσουμε, με συλλογικότητα και ευθύνη, λάθη και αδυναμίες που πληρώσαμε ακριβά".

    [07] "Εργα και όχι λόγια"

    "Το μήνυμα των εκλογών είναι ότι χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Ο πολίτες ζητούν έργα και όχι λόγια και ο ΛΑ.Ο.Σ σέβεται και τιμά πάντα τη λαϊκή εντολή", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ.Αϊβαλιώτης, αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα.

    "Μεγαλύτερα ποσοστά σημαίνει και μεγαλύτερη ευθύνη", τόνισε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης και κάλεσε τα στελέχη να επιδείξουν την πρέπουσα ευθύνη και σοβαρότητα.

    [08] Συνεδριάζει το ECOFIN

    Tην πρόθεση της ελληνικής πλευράς να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για τη συρρίκνωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της χώρας στο 3% του ΑΕΠ το 2010, σημείωσε ο αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις Επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους λίγο μετά το πέρας των εργασιών της συνόδου των υπουργών οικονομίας της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο.

    Ο Ισπανός Επίτροπος δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης οι υπουργοί της ζώνης του ευρώ δεν υπεισήλθαν σε λεπτομέρειες και ότι ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου θα ενημερώσει τις ερχόμενες εβδομάδες το Συμβούλιο για τα μέτρα βάσει των οποίων θα επιτευχθεί η μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος στο 3,7% του ΑΕΠ το 2009.

    Ο Επίτροπος υπενθύμισε ότι κατά την άποψη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το ελληνικό έλλειμμα θα είναι το τρέχον έτος της τάξεως του 5%. Σε ότι αφορά το 2010, ο Χ. Αλμούνια ανέφερε ότι τα μέτρα που θα πρέπει να υιοθετηθούν για την περαιτέρω συρρίκνωση του ελληνικού ελλείμματος στο 3% θα είναι περισσότερο διαρθρωτικού χαρακτήρα.

    Εξάλλου, στο σημερινό συμβούλιο Υπουργών Οικονομίας & Οικονομικών (ECOFIN) θα συζητηθούν οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις, καθώς και οι εξελίξεις στον χρηματοπιστωτικό τομέα.

    Το ECOFIN θα ενημερωθεί για την ύπαρξη υπερβολικού ελλείμματος στη Λιθουανία, τη Μάλτα, την Πολωνία και την Ρουμανία.

    Επίσης θα γίνει ανταλλαγή απόψεων για θέματα που αφορούν τη βελτίωση της εφαρμογής των διεθνών λογιστικών προτύπων.

    Το ECOFIN θα προετοιμάσει και τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 18 και 19 Ιουνίου.

    Προτείνεται ένα νέο σύστημα χρηματοπιστωτικής εποπτείας για την παρακολούθηση και την αξιολόγηση των κινδύνων, που ελλοχεύουν για τη σταθερότητα του χρηματοοικονομικού συστήματος.

    Επίσης θα συζητηθεί η εκθεση της οικονομικής και δημοσιονομικής επιτροπής για την πορεία εφαρμογής των εθνικών σχεδίων στήριξης του χρηματοπιστωτικού τομέα, η διεθνής χρηματοδότησης της κλιματολογικής αλλαγής και οι δυνατότητες βελτίωσης των διαδικασιών "ορθής διακυβέρνησης" στο φορολογικό τομέα.

    [09] Σύνοδος για τη γρίπη

    Το Μεξικό πρόκειται να φιλοξενήσει μια σύνοδο για τον ιό της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) που θα διεξαχθεί από την πρώτη έως τις 3 Ιουλίου στο προάστιο Κανκούν , τρεις μήνες μετά την εμφάνιση της νόσου που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο 106 πολιτών μόνο στη χώρα συτή και πολλών άλλων σε όλο τον κόσμο, ανακοινώθηκε από το μεξικανικό υπουργείο Υγείας.

    Στη σύνοδο θα μετάσχουν "40 χώρες καθώς και οι επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Μάργκαρετ Χαν και του Παναμερικανικού Οργανισμού Υγείας, Μίρτα Ρόουζες, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Σύμφωνα με τον μεξικανό υπουργό Υγείας, Χοσέ Ανχελ Κόρντοβα, ο ιός έχει τώρα υποχωρήσει αισθητά στο Μεξικό, μετά έξαρση δύο εβδομάδων.

    "Οι νέες περιπτώσεις εμφάνισης του ιού είναι τώρα πολύ λιγότερες και μεμονωμένες", ανέφερε ο υπουργός επισημαίνοντας ότι το τελευταίο θανατηφόρο κρούσμα καταγράφηκε στις 31 Μαίου.

    Ο ιός της νέας γρίπης έχει προσβάλει σε 73 χώρες 25,288 άτομα ενώ 139 ασθενείς υπέκυψαν, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

    [10] Σχέδιο για την απασχόληση

    Η κυβέρνηση Ομπάμα σκοπεύει να δημιουργήσει ή να διασώσει περισσότερες από 600.000 θέσεις εργασίας στη διάρκεια του καλοκαιριού, επιταχύνοντας την υλοποίηση ενός γιγαντιαίου σχεδίου που έχει ως στόχο να αναθερμάνει την αμερικανική οικονομία που πλήττεται από σοβαρή οικονομική ύφεση, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.

    Κατά τις δεύτερες 100 ημέρες της προεδρίας του, ο Μπαράκ Ομπάμα σκοπεύει έτσι να τετραπλασιάσει τον αριθμό των θέσεων που δημιουργήθηκαν ή διατηρήθηκαν χάρη σε αυτό το σχέδιο στη διάρκεια των 100 πρώτων ημερών της προεδρίας του, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

    Ο Ομπάμα, που θα ανακοινώσει την ενίσχυση της προσπάθειας αυτής, θα αντλήσει ακόμη περισσότερα από τα 787 δισεκατομμύρια δολάρια που συνδέονται με το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης για να χρηματοδοτήσει 135.000 θέσεις εργασίας στην εκπαίδευση, θα δημιουργήσει 125.000 θέσεις για τη νεότητα, θα αποδεσμεύσει κεφάλαια για εργασίες σε 98 αεροδρόμια και σε περισσότερα από 1500 εργοτάξια στους αυτοκινητοδρόμους, θα προωθήσει σχέδια για τα εθνικά πάρκα και θα επεκτείνει στις υπηρεσίες στον τομέα της υγείας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 9 June 2009 - 6:30:30 UTC