Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-06-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου

  • [01] Τα παιδιά είναι το μέλλον του κόσμου

    Αφιερωμένος στα παιδιά ο Ιούνιος και είναι μια αφορμή για συζήτηση για τα δικαιώματά τους και το μέλλον τους. Κάθε παιδί έχει δικαίωμα να μεγαλώνει ελεύθερο, να αναπτύσσει την προσωπικότητα του σε υγιείς συνθήκες διαβίωσης, να έχει την προστασία και τη στήριξη από την οικογένειά του, την πρόσβαση στην τροφή, την περίθαλψη και την εκπαίδευση.

    Στις 4 Ιουνίου γιορτάζεται η "Διεθνής Ημέρα κατά της Επιθετικότητας εναντίον των Παιδιών". Η ημέρα αυτή θα πρέπει να μας θυμίζει ότι σ' όλο τον κόσμο υπάρχουν εκατομμύρια παιδιά, που υποφέρουν από διαφορετικών ειδών κακομεταχείριση -φυσική, ψυχική και συναισθηματική.

    Οι στατιστικές τρομάζουν: 2 εκατομμύρια παιδιά σκοτώθηκαν σε πολεμικές αναμετρήσεις κατά την τελευταία εικοσαετία, ενώ 20 εκατομμύρια έζησαν σε στρατόπεδα περίθαλψης προσφύγων. 80 χιλιάδες παιδιά πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας κάθε χρόνο στην Νότιο Αμερική και την Καραϊβική.

    Η 12η Ιουνίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο, περίπου 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα εκμετάλλευσης ενός καλά οργανωμένου δικτύου, που έχει στήσει μια γέφυρα μεταφοράς παιδιών από τις αναπτυσσόμενες στις βιομηχανικά αναπτυγμένες χώρες.

    Όλα τα παιδιά πρέπει να προστατεύονται απβ οποιαδήποτε μορφή βίας, εκμετάλλευσης και παράνομης εργασίας, καθώς και από κάθε είδους προκαταλήψεις.

    Κι αν όλα αυτά ακούγονται αυτονόητα, σβ έναν κόσμο που διατείνεται κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα, είναι αναγκαίο να ρίξουμε μια προσεκτική ματιά και στην άλλη όψη του νομίσματος. Πώς αισθάνεται ένα παιδί που ζει στις παραγκουπόλεις της Βραζιλίας, στο Νταρφούρ του εμφυλίου πολέμου, στην Ινδία της δουλείας? Υπάρχουν παιδιά που στερούνται βασικά αγαθά, τροφή, νερό, εκπαίδευση, ιατρική περίθαλψη, αγάπη, οικογενειακή θαλπωρή. Υπάρχουν παιδιά που γίνονται καθημερινά θύματα της βάναυσης εκμετάλλευσης από τους «συνανθρώπους» τους, που υφίστανται σωματική, ψυχική και σεξουαλική κακοποίηση, που αντιμετωπίζονται ως εμπόρευμα και όχι ως ανθρώπινα όντα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 1 June 2009 - 8:30:14 UTC