Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πάνω από όλα οι ανάγκες του τόπου"
  • [02] "Επένδυση στο κοινωνικό κράτος"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Δεν έχουν πολιτική"
  • [05] "Ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό"

  • [01] "Πάνω από όλα οι ανάγκες του τόπου"

    Σε συγκέντρωση στη Λαμία θα μιλήσει, το βράδυ, ο πρωθυπουργός

    "Πάνω απ' όλα βάζουμε τις ανάγκες του Τόπου. Είναι το χρέος μας στην Ελλάδα και τους Έλληνες. Είναι το χρέος μας στο σήμερα και το αύριο του Τόπου", τόνισε ο Κ.Καραμανλής, από την Ηγουμενίτσα.Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για "ανευθυνότητα" και "κινδυνολογία στην οικονομία", ενώ αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα που έγιναν και γίνονται στην Ήπειρο.

    Ξεκίνησε την ομιλία του στον πεζόδρομο Φρ. Λαμπράκη, επισημαίνοντας την σημασία που έχει για την ανάπτυξη της Ηπείρου ο συγκεκριμένος αυτός αυτοκινητόδρομος, με τον οποίο το υπερσύχρονο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, γίνεται μια κύρια πύλη της χώρας μας προς την υπόλοιπη Ευρώπη με διεθνή σημασία. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στους άλλους δύο αυτοκινητόδρομους, την Ιόνια Οδό και τον Ε-65, η κατασκευή των οποίων άρχισε καθώς και για μια σειρά άλλων οδικών έργων, όπως αυτός της Αμβρακίας - Ακτίου, Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας. κ.λ.π.

    Επίσης, επισήμανε ότι η Ήπειρος, γίνεται και ενεργειακός κόμβος με τους αγωγούς φυσικού αερίου που θα περνούν από την περιοχή, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η Ήπειρος μεταβάλλεται σε ένα σημείο κλειδί για την ενεργειακή πολιτική της χώρας".

    Στην συνέχεια υπογράμμισε την σταθερή πολιτική της κυβέρνησης για την ανάπτυξη της Ελληνικής Περιφέρειας, τακτική που θα συνεχιστεί με την σταθερότητα, την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα που απαιτούν οι σημερινές συνθήκες, όπως τόνισε.

    Ο κ. Καραμανλής επιτέθηκε στο ΠΑΣΟΚ για έλλειψη συνεργασίας στην οικονομική κρίση, λέγοντας ότι επιχειρεί να την εκμεταλλευτεί για μικροκομματικούς λόγους. Επίσης επισήμανε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν ήθελε να παραδεχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα την ύπαρξη της κρίσης και κινδυνολογούσε σε βάρος της χώρας, παρβ ότι γνώριζαν, όπως ανέφερε, ότι με αυτή την τακτική θίγονται τα συμφέροντα της Ελλάδος. Και συνέχισε ο κ. Καραμανλής: «Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται συστηματικά και σχεδιασμένα σε μια τακτική παραπληροφόρησης, μηδενισμού και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας. Ακόμη επιστράτευσαν συνθήματα που είναι ύβρεις για τους πολίτες αφού χαρακτήρισαν βάρβαρους την συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων?».

    Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Καραμανλής, υπογράμμισε ότι στο ΠΑΣΟΚ, προσπαθούν να μεταφέρουν σε εθνικό επίπεδο τα εσωτερικά τους άγχη, διακηρύσσοντας «ή αλλάζουν ή βουλιάζουν», αδιαφορώντας για τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και στοχεύοντας να ξαναπάρουν την εξουσία.

    «Η βουλιμία τους είναι γνωστή, η αμετροέπειά τους δεδομένη, ο εκβιασμός τους όμως δεν θα περνά στην Κοινωνία, δεν περνά στους πολίτες» είπε ο κ. Καραμανλής.

    Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε: «Στόχος μας είναι να βγάλουμε την χώρα από την κρίση, με τις μικρότερες δυνατές συνέπειες και προς την κατεύθυνση αυτή εργάζεται η κυβέρνηση».

    Ο πρωθυπουργός, διασχίζοντας από την Θεσσαλονίκη την Εγνατία Οδό, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ενημερώθηκε για τα έργα που εκτελούνται εκεί από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά. Στο λιμάνι είναι σε εξέλιξη τα έργα της β΄φάσης συνολικού προϋπολογισμού 60 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ η γβ φάση, περιλαμβάνει επιπλέον έργα 90 εκατομμυρίων ευρώ. Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το δημαρχείο και τη νομαρχία και στην τελευταία, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη όπου συμμετείχαν πολλοί νομάρχες περιοχών που διασχίζει η Εγνατία Οδός από τον Έβρο, μέχρι την Θεσπρωτία.

    Περιοδεία στην Εγνατία Οδό

    Ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, επισκέφθηκε σημεία της Εγνατίας Οδού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής της.

    Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί από τη Θεσσαλονίκη. Παρέστη στην τελετή για την ολοκλήρωση της Εγνατίας στη Γέφυρα του Βενέτικου στα Γρεβενάκαι ακολούθως θα επισκεφθεί τα έργα στη Γέφυρα Μετσόβου και στη Σήραγγα του Δρίσκου. Στο χαιρετισμό του από τη Γέφυρα Βενέτικου, ο κ. Καραμανλής μεταξύ άλλων τόνισε: "Σήμερα παραδίδεται στην κυκλοφορία το σημαντικότερο οδικό έργο που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Η Εγνατία Οδός ενώνει την Ανατολή με τη Δύση. Αλλάζει την εικόνα στη Βόρειο Ελλάδα. Μικραίνει τις αποστάσεις μεταξύ 5 περιφερειών της πατρίδας μας. Βγάζει την κάποτε «ξεχασμένη» Ελλάδα από την απομόνωση. Δημιουργεί νέες και πολύ μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης. Φέρνει τη Θεσσαλονίκη ξανά στο επίκεντρο των Βαλκανίων.

    Το 2004, βρήκαμε έτοιμο λιγότερο από το μισό έργο της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων της. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να δημιουργήσει μια «εικονική πραγματικότητα», τάζοντας συνεχώς ότι θα ολοκληρώσει το έργο. Η αλήθεια όμως ήταν ότι απέμενε να γίνει το δυσκολότερο κομμάτι του. Εμείς κάναμε μια επιλογή ευθύνης: Να μείνουμε μακριά από παιχνίδια εντυπώσεων. Να δουλέψουμε εντατικά για να ολοκληρώσουμε και να παραδώσουμε το εθνικής σημασίας αυτό έργο. Δεν είπαμε τίποτα που δεν μπορούσαμε να υλοποιήσουμε. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς μου είπε ότι το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί μέσα σε περίπου 5 χρόνια από τη μέρα που αναλάβαμε. Του ζήτησα να κάνει ό,τι μπορεί για να πετύχουμε αυτό το στόχο, που τότε σε πολλούς έμοιαζε ανέφικτος. Με μεθοδική και συστηματική, επίπονη προσπάθεια, τα καταφέραμε!

    Είναι ένα έργο που πραγματικά αλλάζει τη ζωή των πολιτών σε περιφέρειες ολόκληρες της χώρας. Είναι ένα σπάνιο, από τεχνικής άποψης, έργο. Οφείλω να πω ότι με έχει εντυπωσιάσει. Όλοι στην Κυβέρνηση, είμαστε υπερήφανοι, που αυτό το έργο προχώρησε τόσο γρήγορα και τελικά ολοκληρώθηκε επί των ημερών μας. Και είμαστε διπλά υπερήφανοι, γιατί όλα αυτά τα δύσκολα από τεχνικής σκοπιάς τμήματα, όχι μόνο σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν με τρόπο άψογο, αλλά και με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.

    Θέλω και προσωπικά να συγχαρώ το Γιώργο Σουφλιά και όλους όσοι εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα η Εγνατία. Θέλω ασφαλώς να συγχαρώ και όλους όσοι δούλεψαν επί των ημερών των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η ολοκλήρωση του εθνικού αυτού έργου δείχνει ότι μπορούμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, όταν δουλεύουμε σκληρά, όταν δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό.

    Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας, δεσμεύτηκα να φέρουμε στο επίκεντρο της πολιτικής μας την ελληνική περιφέρεια. Δεσμεύτηκα να το κάνουμε στην πράξη, και όχι στα λόγια. Αυτά τα 5 χρόνια, υλοποιείται το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που έχει γνωρίσει ποτέ ο τόπος. Μόνο το ΥΠΕΧΩΔΕ υλοποιεί έργα ύψους περίπου 19 δισ. ευρώ, ενώ πολύ σημαντικά έργα υλοποιούνται και από τις Περιφέρειες.

    Σε όλη την Ελλάδα, υλοποιούνται εκκρεμότητες δεκαετιών. Πραγματοποιούνται προσδοκίες ολόκληρων γενιών. Η προηγούμενη κυβέρνηση είχε πει ότι θα ολοκλήρωνε την Εγνατία το 2000. Το Μετρό Θεσσαλονίκης όλο το ξεκινούσαν κι όλο έμενε στα χαρτιά. Έργα που στοίχειωναν εμείς εργαστήκαμε σκληρά και μεθοδικά για να τα κάνουμε πραγματικότητα. Σε όλη τη χώρα δρόμοι, λιμάνια, αεροδρόμια, φράγματα κάνουν τη ζωή του πολίτη καλύτερη. Η εικόνα της χώρας αλλάζει ριζικά. Παράλληλα, αρχίζουμε την επόμενη γενιά νέων έργων, της προγραμματικής περιόδου 2007-13. Το 80% των έργων αυτών γίνονται και θα γίνουν στην περιφέρεια.

    Όλη η Ελλάδα πηγαίνει μπροστά. Η Ελλάδα προοδεύει. Όχι στα λόγια, αλλά στην πράξη. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Αυτή είναι η αλήθεια του έργου μας".

    [02] "Επένδυση στο κοινωνικό κράτος"

    Σε συγκέντρωση στη Λάρισα θα μιλήσει το βράδυ, ο κ.Γ.Παπανδρέου. Νωρίτερα, θα επισκεφθεί το Δήμο Αλμυρού, όπου θα συναντηθεί και θα συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής.

    "Υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θέλουν ένα κράτος ελεγχόμενο γιατί τους βολεύει και θα πολεμούν με κάθε μέσο τον εκδημοκρατισμό της πολιτείας και το κράτος δικαίου, ενώ έχουν καλυφθεί πίσω από την ασυλία, την ατιμωρησία, το βόλεμα και την κάλυψη που τους προσφέρει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε εκδήλωση του Κινήματος στο ΣΕΦ με θέμα το κοινωνικό κράτος.

    "Εγώ και προσωπικά, και μαζί σας, θα δώσω την μάχη απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και αντιλήψεις, έχω την θέληση και την δύναμη να δώσω την μάχη αυτή γιατί δεν χρωστάω σε κανένα" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Το κοινωνικό κράτος είναι η ανθρωπιά της πολιτικής μας πρότασης" είπε επιγραμματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι "το κοινωνικό κράτος προϋποθέτει πριν απ' όλα την ύπαρξη ευνομούμενου κράτους" και υπογραμμίζοντας ότι το "κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση απέναντι στους αδύναμους".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι για τους νεοσυντηρητικούς το κοινωνικό κράτος είναι "αναγκαίο κακό για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη και αντιαναπτυξιακό "βαρίδι" για τα συμφέροντα των ισχυρών", επισημαίνοντας ότι για τους σοσιαλδημοκράτες το κοινωνικό κράτος "αποτελεί βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση και οικονομική ανάπτυξη".

    "Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα σημειώνεται η μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα σε όλη την Ευρώπη με την κοινωνική πολιτική να εξαντλείται σε επιδόματα, τον ένα στους τέσσερις νέους να είναι φτωχός, το ΕΣΥ να καταρρέει και 11 δισ. ευρώ να χάνονται από την διαφθορά στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας επίσης λόγο για ανασφάλιστη και μαύρη εργασία και ημιαπασχόληση και προσθέτοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση δίνει το παράδειγμα της ανομίας και της ατιμωρησίας.

    "Η ελληνική οικογένεια απορροφούσε μέχρι τώρα τους κοινωνικούς κινδύνους, όμως η δυνατότητα αυτή μειώνεται" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες που θα κάνουν τις οικογένειες ασφαλείς, με σταθερές θέσεις εργασίας, επενδύσεις στην Παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση, προστασία από τον δανεισμό, διευκόλυνση όσων αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, ασφάλεια των εργαζομένων και νέα μεταναστευτική πολιτική που θα εντάσσει ισότιμα τους μετανάστες στην αγορά εργασίας προστατεύοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες εργαζομένους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην δίκαιη και γενναία αναδιανομή του πλούτου όχι απλώς ως "διανομή πλεονάσματος" αλλά με δημόσιες επενδύσεις, συμπλήρωση των παροχών, επιδότηση εργασίας και δημιουργία κοινωνικού κράτους με αποκεντρωμένες δομές που θα έχουν ενιαίο προϋπολογισμό και πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

    Στόχος μας την "επόμενη μέρα" είναι να διασφαλίσουμε πλήρη απασχόληση με αξιοπρεπή και ποιοτική εργασία και επενδύσεις στη "πράσινη ανάπτυξη" που θα διασφαλίσει 250.000-400.000 θέσεις εργασίας την επόμενη 10ετία είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος και στα δικαιώματα των εργαζομένων έκανε λόγο για προστασία και διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, νέα ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ριζική αναθεώρηση του συστήματος "ενοικίασης εργαζομένων" και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του ημερομισθίου με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    "Όλα αυτά θα γίνουν μετά από διαβούλευση" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει υποστήριξη στους νέους άνεργους και απολυμένους, 4ετής επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά εργασίας οι νέοι, προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας, προγράμματα κοινωνικής εργασίας και τερματισμό των προγραμμάτων stage στο δημόσιο.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά σε σύστημα αποκεντρωμένων κοινωνικών υπηρεσιών με επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών, πρόληψη της μαθητικής διαρροής και ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών για παραβάτες ανηλίκους, χρήστες ναρκωτικών, αποφυλακισμένους, μετανάστες και Ρομά.

    Επίσης αναφερόμενος στο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης μίλησε για "στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις καθώς οι κοινωνικές ανάγκες είναι διαφοροποιημένες από περιοχή σε περιοχή".

    "Η σωτηρία του ΕΣΥ είναι εθνική ανάγκη" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μίλησε για ολοήμερη λειτουργία χειρουργείων και διαγνωστικών υπηρεσιών, αξιολόγηση, χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, και πρόσληψη 3.000 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ετησίως σε αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως την "μεγαλύτερη κοινωνική αδικία" την "ανισότητα και την ύπαρξη προνομιούχων μπροστά στην ζωή και τον θάνατο".

    Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Παπανδρέου είπε "τέλος στην ασυνέπεια του δημοσίου προς τα ταμεία και όσων εισφοροδιαφεύγουν, τέλος στο μεγάλο φαγοπότι των προμηθευτών και των μεσαζόντων" ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της διαφανούς διαχείρισης με κανόνες για όλους, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων να αποφεύγονται και επενδύσεις στα "τοξικά ομόλογα", όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι "στις καταχρήσεις θα είμαστε αμείλικτοι".

    Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του κοινωνικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αφού επανέλαβε το ερώτημα "που πάνε σήμερα τα χρήματα" είπε ότι θα υπάρξει ανακατονομή των πόρων του υπάρχοντος προϋπολογισμού, εξοικονόμηση χρημάτων από τους "παχυλούς μισθούς του κομματικού στρατού της ΝΔ", χτύπημα των αδιαφανών προμηθειών και της φοροδιαφυγής, τερματισμός των χαριστικών ρυθμίσεων για λίγους, καθιέρωση ισονομίας για όλους και απλού φορολογικού συστήματος καθώς και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο επίσης για την καθιέρωση ετήσιων μετρήσιμων στόχων ως ποσοστού του ΑΕΠ και αυστηρό έλεγχο της τήρησης του προϋπολογισμού από την Βουλή.

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι στις 7 Ιουνίου "ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα" και αφού τόνισε ότι στις ευρωεκλογές μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή που θα ολοκληρωθεί με την νίκη και αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, πρόσθεσε ότι "μαζί μπορούμε να δώσουμε την νικηφόρα μάχη με στόχο την ριζική αλλαγή της πολιτικής στον τόπο, για μια δημιουργική Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πολίτης".

    Κοντά στους νέους

    Κοντά στους νέους, στον πεζόδρομο της Αγίας Παρασκευής στο Μπουρνάζι βρέθηκε χθες το βράδυ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε με νέες και νέους που ήταν στα καφέ της περιοχής και στη συνέχεια παρακολούθησε μουσική συναυλία που διοργάνωσε η νεολαία.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε χαιρετισμό του τόνισε ότι στο επίκεντρο της πολιτικής του ΠΑΣΟΚ είναι ο άνθρωπος σε αντίθεση, όπως είπε, με την πολιτική που αφήνει σήμερα την Ελλάδα να βουλιάζει επαναλαμβάνοντας το δίλημμα "Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε".

    "Βρισκόμαστε εδώ - είπε - μαζί με τον πολιτισμό, με τα νέα παιδιά γιατί πολιτισμός και πολιτική πρέπει να είναι μαζί".

    Το πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συνόδευε η σύζυγός του Άντα Παπανδρέου, ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης, βουλευτές και στελέχη του κινήματος.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Η Αλέκα Παπαρήγα θα επισκεφτεί την περιοχή του Ωρωπού. θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής (12:00)

  • Σε συγκέντρωση στη Λαμία θα μιλήσει ο Κ.Καραμανλής (20:00)

  • Ομιλία Γ. Παπανδρέου στη Λάρισα 20:30)

  • Στο Ναύπλιο θα μιλήσει ο Αλέξης Τσίπρας (20:30)

  • Περιοδεία Γ. Καρατζαφέρη στη Λιβαδειά. Θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 19.30, στο συν. κέντρο ΚΡΥΑΣ και θα ακολουθήσει ομιλία του στον ίδιο χώρο

  • Ο Ευ. Μεϊμαράκης θα μιλήσει σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Ηλείας (20:30:00, Πύργος)

  • Επίσκεψη του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών στο νομό Πιερίας

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Σούπερ Λίγκα (πλέι οφ, 6η αγωνιστική),

    21:15 ΠΑΟΚ-ΛΑΡΙΣΑ - NOVA

    21:15 ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - NOVA

  • Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών (τελικός) - 16:15:00, Σέρρες

  • Χάντμπολ-Κύπελλο ανδρών (φάιναλ φορ, τελικός) - 16:15:00, Σέρρες

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (Πλέι οφ, τελική φάση, 3οι αγώνες)

    19:00:00, ΤΕΛΙΚΟΣ

    Ολυμπιακός-Πανιώνιος

    ΘΕΣΕΙΣ 3-4

    ΝΕ Πατρών-Βουλιαγμένη

  • Υδατοσφαίριση-Α2 ανδρών (20η ημέρα)

    [04] "Δεν έχουν πολιτική"

    Στην περιοχή του Ωρωπού θα περιοδεύσει σήμερα η κ.Αλέκα Παπαρήγα. Το μεσημέρι θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς στο Πνευματικό Κέντρο της περιοχής.

    Συνέντευξη στο Εθνικό Πρακτορείο

    Η επομένη των εκλογών θα φέρει καινούργια αντιδραστικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων, τονίζει σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,η οποία κατηγορεί τα δύο μεγάλα κόμματα ότι κατά την προεκλογική περίοδο "έχουμε περιγραφές προβλημάτων,αλλά συζήτηση επί της ουσίας δεν έχουμε".

    Η κα Παπαρήγα σημειώνει ότι οι δημοσκοπήσεις "φουσκώνουν" τους Πράσινους και όχι η δράση και τα έργα τους και σημειώνει ότι η ψήφος στους Οικολόγους - Πράσινους δεν είναι απάντηση ούτε για το ίδιο το ζήτημα της Οικολογίας,ούτε για την αντιλαϊκή πολιτική που ζεί ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία.

    Η Γραμματέας του ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι οι μοναδικές θετικές εξελίξεις για τα λαϊκά στρώματα θα είναι αυτές που θα σηματοδοτούν την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, ενώ για το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης τονίζει ότι είναι παγκόσμιο και δεν μπορεί να λυθεί στα μέτρα μιάς χώρας και προσθέτει ότι είναι ανάγκη να δυναμώσει ο αγώνας για τη νομιμοποίηση των αλλοδαπών εργατών στην Ελλάδα και την ΕΕ.

    Η συνέντευξη της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στον πολιτικό συντάκτη Σωτήρη Σιδέρη έχει ως εξής:

    ΕΡ: Εχουμε εισέλθει στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές και τα μηνύματα των πολιτικών κομμάτων είναι πλέον γνωστά. Πιστεύετε ότι η αντιπαράθεση ανταποκρίνεται στα προβλήματα και τους προβληματισμούς των πολιτών;

    ΑΠ: Περιγραφές προβλημάτων έχουμε, συζήτηση επί της ουσίας δεν έχουμε. Δεν είναι τυχαίο. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν πολιτική για το λαό και τα προβλήματά του. Προτεραιότητα για τα κόμματα αυτά είναι τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, των μεγαλοξενοδόχων και μεγαλοκατασκευαστών. Ανταγωνίζονται μεταξύ τους ποιος θα είναι καλύτερος διαχειριστής, πως θα φορτώσουν τις συνέπειες της κρίσης στους εργαζόμενους και πως ταυτόχρονα θα αποφύγουν τη λαϊκή κατακραυγή και το λαϊκό ξεσηκωμό. Ανταγωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος κυματοθραύστης της λαϊκής αντίστασης και αντίδρασης. Δίνουν μερικά ψίχουλα σε όσους υποφέρουν περισσότερο, γιατί ξέρουν ότι θα πάρουν και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Έχουν, ήδη, αποφασιστεί στα κέντρα των Βρυξελλών, με τη συμμετοχή τους. Το ΚΚΕ έχει θέσει ευθέως και καθαρά το ζήτημα. Για να υπάρξουν λύσεις στα οξυμμένα προβλήματα του λαού, όπως δουλειά για όλους, σταθερή, μόνιμη, πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις, ικανοποιητικές τιμές για τον παραγωγό και φτηνές για τον καταναλωτή κ.α. κάποιοι πρέπει να πληρώσουν. Και πρέπει να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες. Τέτοια πολιτική δεν έχουν ούτε η ΝΔ, ούτε το ΠΑΣΟΚ. Να γιατί το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα και να τιμωρήσουν αυτά τα κόμματα. Να δώσουν δύναμη στο ΚΚΕ για να μπορέσει να οργανώσει τη λαϊκή πάλη για την αποτελεσματική αντίσταση και τον αγώνα για άλλη πολιτική προς όφελος των λαών και όχι των κερδών. Αυτή την εξέλιξη φοβούνται και προσπαθούν να ανακόψουν.

    ΕΡ: Οι δημοσκοπήσεις αναδεικνύουν τους Οικολόγους -Πράσινους σε έναν νέο παράγοντα της πολιτικής ζωής. Ανεξάρτητα αν συγκεντρώνουν ψήφους διαμαρτυρίας ή αποτελούν επιλογή των πολιτών, πιστεύετε ότι το κόμμα αυτό διαθέτει σαφές στίγμα που θα διατηρηθεί και την επομένη των ευρωεκλογών;

    ΑΠ: Οι δημοσκοπήσεις, σωστά λέτε, φουσκώνουν τους Πράσινους και όχι η δράση και τα έργα τους. Είναι επομένως δικαιολογημένο το ερώτημα για την τύχη τους και μετά τις ευρωεκλογές. Πριμοδοτούνται γιατί είναι μια ακίνδυνη δύναμη για τους υπεύθυνους των καταστροφών στο περιβάλλον που είναι τα μεγάλα συμφέροντα και η απληστία των καπιταλιστών για το κέρδος. Σε όλη την Ευρώπη, δίπλα στα φιλελεύθερα και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα λειτουργούν και οι Οικολόγοι Πράσινοι, ως χώρος εγκλωβισμού δυσαρεστημένων. Εξέλεξαν βουλευτές, συμμετείχαν σε κυβερνήσεις (σε Γερμανία, Ιρλανδία και αλλού), υιοθετώντας όλες τις αντιδραστικές επιλογές αυτών των κυβερνήσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Γιόσκα Φίσερ, που πρωτοστάτησε στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Βέβαια, το πρόβλημα του περιβάλλοντος είναι υπαρκτό, αλλά έχει ταξική ρίζα. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από κόμματα όπως οι Οικολόγοι Πράσινοι που έχουν υιοθετήσει όλες τις επιλογές της ΕΕ και αποσυνδέουν την πολιτική της ΕΕ, την πολιτική της απελευθέρωσης των αγορών, τα κέρδη του κεφαλαίου, από την προστασία του περιβάλλοντος. Η ψήφος στους Οικολόγους Πράσινους δεν είναι απάντηση ούτε για το ίδιο το ζήτημα της οικολογίας, ούτε για την αντιλαϊκή πολιτική που ζει ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία. Η πιο προωθημένη οικολογική θέση πρέπει να στρέφεται καθαρά ενάντια στα μονοπωλιακά συμφέροντα, πρέπει να είναι αντικαπιταλιστική. Αυτήν εκφράζει η ψήφος στο ΚΚΕ.

    ΕΡ: Παρά το γεγονός ότι η οικονομική κρίση πλήττει όλο και περισσότερους εργαζόμενους, εν τούτοις η Αριστερά δεν φαίνεται να ενισχύεται. Πέρα από την αμφισβήτηση του δικομματισμού από μεγάλο τμήμα της κοινωνίας, μήπως η αμφισβήτηση αγγίζει πλέον και την Αριστερά;

    ΑΠ: Εγώ θα απαντήσω για το ΚΚΕ. Γιατί η λέξη «Αριστερά» έχει γίνει λάστιχο. Αριστερά λένε ότι είναι και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Οικολόγοι και άλλα 10 κόμματα που κατεβαίνουν στις εκλογές. Αν με ρωτάτε λοιπόν για το ΚΚΕ, θα σας απαντήσω ότι το πιο φρόνιμο είναι να περιμένουμε την κάλπη. Για μας είναι πάρα πολύ σημαντικό ότι έχει διευρυνθεί η αντίδραση εναντίον της ΕΕ. Έχει μετρήσει σημαντικά σε αυτό η στάση του ΚΚΕ, ανεξάρτητα αν όλοι ταυτίζονται μαζί μας. Η πολιτική του ΚΚΕ βρίσκει απήχηση πολύ πέρα από τα εκλογικά του ποσοστά.

    ΕΡ: Κατά την προεκλογική περίοδο η ΝΔ επιδιώκει να επιβραβευθεί η πολιτική της. Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει μια ψήφο καταδίκης αυτής της πολιτικής. Το ΚΚΕ τι επιδιώκει;

    ΑΠ: Στις κάλπες των ευρωεκλογών μπορεί να εκφραστεί ξεκάθαρη καταδίκη, εναντίωση στην ΕΕ. Όποιος θέλει να διαμαρτυρηθεί, να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτή την Ένωση του κεφαλαίου, των αντιλαϊκών μέτρων, του μιλιταρισμού και του πολέμου μπορεί να το κάνει μόνο ενισχύοντας το ΚΚΕ. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είπαν πολλά ψέματα, τα αποτελέσματα της πολιτικής τους τα «γεύεται» ο λαός και η νεολαία. Ο καυγάς μεταξύ τους γίνεται για το πάπλωμα. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από αυτά τα κόμματα και την εναλλαγή τους στην κυβερνητική εξουσία.

    ΕΡ: Πολλοί πολίτες στρέφουν το βλέμμα τους στην επομένη των εκλογών οπότε και αναμένονται νέα φορολογικά μέτρα. Επομένως, πέρα από την ήδη δύσκολη κατάσταση που βιώνουν οι εργαζόμενοι , αναμένεται η κατάσταση αυτή να επιδεινωθεί. Ποια είναι η εκτίμησή σας για την επομένη των εκλογών;

    ΑΠ: Η επόμενη μέρα των εκλογών θα φέρει καινούργια αντιδραστικά μέτρα σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων. Όχι μόνο φορολογικά αλλά σε όλους τους τομείς της οικονομίας, της κοινωνικής πολιτικής, των εργασιακών σχέσεων, των εργατικών δικαιωμάτων. Οι κυβερνήσεις της ΕΕ, φιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές, αποφάσισαν από κοινού πρόσφατα στην Πράγα το νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης: Παραπέρα ελαστικοποίηση της εργασίας, απελευθέρωση των απολύσεων, απαλλαγή του κεφαλαίου από τις ασφαλιστικές εισφορές και άλλα. Από κοντά και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Με δυο λόγια πρόκειται για μέτρα που θα χειροτερέψουν παραπέρα τη ζωή της λαϊκής οικογένειας, που θα φορτώσουν στις πλάτες της τα βάρη της κρίσης του καπιταλισμού. Ορισμένα τα παρουσιάζουν ως προσωρινά μέτρα. Δεν είναι όμως έτσι. Για αυτό χρειάζεται πολύ ισχυρό ΚΚΕ, ώστε από τη Δευτέρα μετά τις εκλογές να μπορεί από καλύτερες θέσεις να αγωνιστεί ο λαός.

    ΕΡ: Εκτιμάτε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών μπορούν να αποτελέσουν αφετηρία για πολιτικές εξελίξεις;

    ΑΠ: Οι μοναδικές θετικές για τα λαϊκά στρώματα εξελίξεις θα είναι αυτές που θα σηματοδοτηθούν από την αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ, τη δυσκολία των κομμάτων της αστικής εξουσίας να εφαρμόσουν τα μέτρα που σχεδιάζουν. Ισχυρό ΚΚΕ σε ψήφους και ποσοστά θα σημάνει πιο αδύναμη αντιλαϊκή κυβέρνηση, μεγαλύτερες δυνατότητες να μπουν εμπόδια και στις προσπάθειες για το φτιασίδωμα του σάπιου πολιτικού συστήματος. Θα πρόκειται για ένα αποτέλεσμα που θα δώσει φτερά στην ανάπτυξη του ταξικού εργατικού κινήματος, της κοινωνικής συμμαχίας εργατών, φτωχών αγροτών και αυτοαπασχολούμενων που θα βαδίσει προς τη μόνη ουσιαστική διέξοδο για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών - τη μετατροπή ολόκληρου του παραγόμενου πλούτου σε λαϊκή περιουσία.

    ΕΡ: Το θέμα της ασφάλειας βρίσκεται μεταξύ των ζητημάτων που απασχολεί έντονα την ελληνική κοινωνία και παράλληλα αναδείχθηκε, το προηγούμενο διάστημα και το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης. Ποιες είναι οι ενδεικνυόμενες πολιτικές για τα προβλήματα αυτά;

    ΑΠ: Απλουστευτικές αναλύσεις δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις, συσκοτίζουν τη συνείδηση ή δίνουν πάτημα σε αντιδραστικές, ρατσιστικές αντιλήψεις. Στρώνουν το έδαφος για ένταση των κατασταλτικών μέτρων, των μηχανισμών παρακολούθησης και αστυνόμευσης και στη χώρα μας και σε επίπεδο Ε.Ε. Κάθε κοινωνικό φαινόμενο έχει την ταξική του ρίζα και αυτή πρέπει να αντιμετωπιστεί κυρίως. Το πρόβλημα είναι παγκόσμιο και δεν λύνεται με μέτρα μιας χώρας. Να πάρει πρωτοβουλίες ο ΟΗΕ, που ασχολείται με άλλα? Πάντως ως πρόβλημα σοβαρό, αναδείχνει την ανάγκη της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού. Αναδείχνει την ανάγκη πάλης κατά των αποφάσεων της ΕΕ που εμποδίζουν τους μετανάστες ή εγκατασταθούν σε όλες τις χώρες. Το ΚΚΕ δεν πρόκειται, στο όνομα αντιμετώπισης του υπαρκτού φαινομένου της κοινής εγκληματικότητας, να δώσει συγχωροχάρτι στα καθημερινά στυγερά εγκλήματα του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού ενάντια στους εργαζόμενους και τους λαούς (εκμετάλλευση, εργατικά ατυχήματα, εργοδοτική τρομοκρατία, πόλεμοι). Δεν πρόκειται να στρέψει τα βέλη του ενάντια στους μετανάστες. Οι μετανάστες δεν ήρθαν με τη θέλησή τους στη χώρα μας, δεν ήρθαν για τουρισμό. Τους έφεραν εδώ, αναγκαστικά οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, η εγκληματική δράση του κεφαλαίου. Δεν ευθύνονται αυτοί που δεν έχουν να μείνουν, να φάνε, που δεν έχουν χαρτιά, αλλά η αντιλαϊκή ρατσιστική πολιτική της ΕΕ που τους θέλει όμηρους για να τους αξιοποιεί το κεφάλαιο ως φτηνή εργατική δύναμη. Εκείνο που χρειάζεται σήμερα είναι να δυναμώσει η ταξική ενότητα, άσχετα από χρώμα εθνότητα και θρησκεία, η αγωνιστική αλληλεγγύη Ελλήνων και μεταναστών εργατών. Να δυναμώσει ο αγώνας για τη νομιμοποίηση όλων των αλλοδαπών εργατών που βρίσκονται στην Ελλάδα και την ΕΕ.

    [05] "Ηχηρό μήνυμα στο δικομματισμό"

    Σε συγκέντρωση στο Ναύπλιο θα μιλήσει, το βράδυ, ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    "Η Αριστερά απευθύνει ένα κάλεσμα στους πολίτες. Την Κυριακή να δώσουν το "παρών" στις κάλπες και να μετατρέψουν τη δυσαρέσκειά τους σε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον δικομματισμό" αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην παραλία του Βόλου.

    "Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, επειδή δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ, ενώ κάλεσε τους πολίτες να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε εκείνες τις πολιτικές επιλογές που σκοπεύουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που δεν φταίνε.

    Επισήμανε δε ότι "τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας έχουν επιδοθεί σε μια ανούσια αντιπαράθεση, ενώ δεν έχουν κάτι διαφορετικό να πουν".

    Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Siemens ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως "το αλισβερίσι των κομμάτων του 2% των μαύρων ταμείων της Siemens, δεν έχει τέλος. Αντιθέτως έχει και καινούργια, ολοκαίνουργια επεισόδια και πιθανώς να έχει και προσεχώς".

    Προτελευταίο επεισόδιο, υπογράμμισε, το κλείσιμο της βουλής για να επέλθει παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα. "Και τελευταίο επεισόδιο τα στραβά μάτια της βραδύκαυστης ελληνικής δικαιοσύνης, που μόνο αν είναι για τίποτα 16άρηδες μαθητές που διαδηλώνουν ή φοιτητές με πράσινα παπούτσια ξέρει να είναι ακαριαία και αποτελεσματική. Όταν πρόκειται για τα μεγάλα κεφάλια της Siemens Ελλάς, τότε κάνει τα στραβά μάτια και τους στέλνει διακοπές στο Μόναχο".

    Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας και μας ζητούν και την ψήφο μας, είπε χαρακτηριστικά.

    Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την πολιτική διαφήμιση της Ν.Δ. με τα παπαγαλάκια λέγοντας μεταξύ άλλων: "Δεν ξέρω, ποιον είχαν στο μυαλό τους οι διαφημιστές της Νέα Δημοκρατίας. Σίγουρα όμως όχι την πραγματικότητα. Γιατί στην πραγματικότητα, τα παπαγαλάκια αυτά υπάρχουν και τα ακούμε συχνά. Έχουν όμως ονοματεπώνυμο και είναι όλα τους σημαίνοντα πρόσωπα και αξιωματούχοι της οικονομικής και παραγωγικής ζωής του τόπου και όχι μόνο".

    Και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. "Μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, για το ασφαλιστικό, για τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των κοινωνικών δαπανών. Μέτρα που θα βυθίζουν την κοινωνία ακόμα περισσότερο μέσα στην κρίση. Μέτρα που πιέζουν προς τα κάτω τις ανάγκες των πολλών, για να διασφαλίσουν τα πλούτη των λίγων".

    Αυτό, υπογράμμισε, είναι το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών: Να τους αναγκάσουμε να κρατήσουν τα μέτρα που μας ετοιμάζουνε βαθιά κρυμμένα μέσα στο συρτάρι τους.

    Επιτέθηκε δε και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ότι δεν θα βάλει πλάτη για να μπει φρένο στις πολιτικές της Κομισιόν, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στον κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό του. Γιατί ξέρει, και ξέρει και ο κόσμος, ότι οι κοινωνικές ανισότητες, που σήμερα καταγγέλλει, διευρύνθηκαν τρομακτικά επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Και ήταν αποτέλεσμα μιας συνειδητής πολιτικής επιλογής".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων και παρεμβάσεων για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όπως για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη δημόσια παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα, τις δημόσιες επενδύσεις, την απαγόρευση απολύσεων σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, την αποδέσμευση από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    "Μιλήσαμε με συγκεκριμένες προτάσεις για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μας είπανε δεν υπάρχουν χρήματα για μια τέτοια πολιτική. Και την ίδια στιγμή καταργούσαν το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μείωναν τη φορολογία στη κερδοφορία του κεφαλαίου και δημιουργούσαν φορολογικούς παράδεισους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εφοπλιστών και της εκκλησίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της οικολογίας λέγοντας πως "για μας η οικολογία δεν είναι παιχνίδι. Είναι σύγκρουση με το επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο. Σύγκρουση με ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν αναγνωρίζει δημόσια αγαθά, ούτε ενδιαφέρεται να τα προστατεύσει. Η οικολογία είναι καθημερινός αγώνας και κινητοποίηση".


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Sunday, 31 May 2009 - 4:30:25 UTC