Read the Weekly Financial Report on Greek Markets (by SAE Americas) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου"
  • [02] Ηχηρό μήνυμα στον δικομματισμό
  • [03] "Δεν έχουμε μιλήσει για Ευρώπη"

  • [01] "Δίκαιη αναδιανομή του πλούτου"

    "Υπάρχουν ισχυρά συμφέροντα που θέλουν ένα κράτος ελεγχόμενο γιατί τους βολεύει και θα πολεμούν με κάθε μέσο τον εκδημοκρατισμό της πολιτείας και το κράτος δικαίου, ενώ έχουν καλυφθεί πίσω από την ασυλία, την ατιμωρησία, το βόλεμα και την κάλυψη που τους προσφέρει ο πρωθυπουργός και η ΝΔ" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου σε αποψινή του ομιλία σε εκδήλωση του Κινήματος στο ΣΕΦ με θέμα το κοινωνικό κράτος.

    "Εγώ και προσωπικά, και μαζί σας, θα δώσω την μάχη απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και αντιλήψεις, έχω την θέληση και την δύναμη να δώσω την μάχη αυτή γιατί δεν χρωστάω σε κανένα" υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

    "Το κοινωνικό κράτος είναι η ανθρωπιά της πολιτικής μας πρότασης" είπε επιγραμματικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι "το κοινωνικό κράτος προϋποθέτει πριν απ' όλα την ύπαρξη ευνομούμενου κράτους" και υπογραμμίζοντας ότι το "κοινωνικό κράτος δεν είναι μόνο ηθική υποχρέωση απέναντι στους αδύναμους".

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι για τους νεοσυντηρητικούς το κοινωνικό κράτος είναι "αναγκαίο κακό για να αποφευχθεί η κοινωνική έκρηξη και αντιαναπτυξιακό "βαρίδι" για τα συμφέροντα των ισχυρών", επισημαίνοντας ότι για τους σοσιαλδημοκράτες το κοινωνικό κράτος "αποτελεί βασικό εργαλείο για έξοδο από την κρίση και οικονομική ανάπτυξη".

    "Μετά από πέντε χρόνια διακυβέρνησης της ΝΔ στην Ελλάδα σημειώνεται η μεγαλύτερη κοινωνική ανισότητα σε όλη την Ευρώπη με την κοινωνική πολιτική να εξαντλείται σε επιδόματα, τον ένα στους τέσσερις νέους να είναι φτωχός, το ΕΣΥ να καταρρέει και 11 δισ. ευρώ να χάνονται από την διαφθορά στα νοσοκομεία", είπε ο κ. Παπανδρέου, κάνοντας επίσης λόγο για ανασφάλιστη και μαύρη εργασία και ημιαπασχόληση και προσθέτοντας ότι η ίδια η κυβέρνηση δίνει το παράδειγμα της ανομίας και της ατιμωρησίας.

    "Η ελληνική οικογένεια απορροφούσε μέχρι τώρα τους κοινωνικούς κινδύνους, όμως η δυνατότητα αυτή μειώνεται" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι πρέπει να δημιουργηθούν κοινωνικές υπηρεσίες που θα κάνουν τις οικογένειες ασφαλείς, με σταθερές θέσεις εργασίας, επενδύσεις στην Παιδεία, επαγγελματική κατάρτιση, προστασία από τον δανεισμό, διευκόλυνση όσων αδυνατούν να ξεπληρώσουν τα χρέη τους, ασφάλεια των εργαζομένων και νέα μεταναστευτική πολιτική που θα εντάσσει ισότιμα τους μετανάστες στην αγορά εργασίας προστατεύοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες εργαζομένους.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε επίσης στην δίκαιη και γενναία αναδιανομή του πλούτου όχι απλώς ως "διανομή πλεονάσματος" αλλά με δημόσιες επενδύσεις, συμπλήρωση των παροχών, επιδότηση εργασίας και δημιουργία κοινωνικού κράτους με αποκεντρωμένες δομές που θα έχουν ενιαίο προϋπολογισμό και πόρους ως ποσοστό του ΑΕΠ.

    Στόχος μας την "επόμενη μέρα" είναι να διασφαλίσουμε πλήρη απασχόληση με αξιοπρεπή και ποιοτική εργασία και επενδύσεις στη "πράσινη ανάπτυξη" που θα διασφαλίσει 250.000-400.000 θέσεις εργασίας την επόμενη 10ετία είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος αναφερόμενος και στα δικαιώματα των εργαζομένων έκανε λόγο για προστασία και διασφάλιση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, νέα ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, ριζική αναθεώρηση του συστήματος "ενοικίασης εργαζομένων" και αύξηση του επιδόματος ανεργίας στο 70% του ημερομισθίου με πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

    "Όλα αυτά θα γίνουν μετά από διαβούλευση" είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει υποστήριξη στους νέους άνεργους και απολυμένους, 4ετής επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών από το κράτος προκειμένου να εισέλθουν στην αγορά εργασίας οι νέοι, προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας, προγράμματα κοινωνικής εργασίας και τερματισμό των προγραμμάτων stage στο δημόσιο.

    Ο κ. Παπανδρέου έκανε αναφορά σε σύστημα αποκεντρωμένων κοινωνικών υπηρεσιών με επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών, πρόληψη της μαθητικής διαρροής και ανάπτυξη σύγχρονων υπηρεσιών για παραβάτες ανηλίκους, χρήστες ναρκωτικών, αποφυλακισμένους, μετανάστες και Ρομά.

    Επίσης αναφερόμενος στο αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης μίλησε για "στοχευμένες εισοδηματικές ενισχύσεις καθώς οι κοινωνικές ανάγκες είναι διαφοροποιημένες από περιοχή σε περιοχή".

    "Η σωτηρία του ΕΣΥ είναι εθνική ανάγκη" υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ο οποίος μίλησε για ολοήμερη λειτουργία χειρουργείων και διαγνωστικών υπηρεσιών, αξιολόγηση, χρήση σύγχρονης τεχνολογίας, και πρόσληψη 3.000 γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού ετησίως σε αντικατάσταση των συνταξιοδοτούμενων.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ χαρακτήρισε ως την "μεγαλύτερη κοινωνική αδικία" την "ανισότητα και την ύπαρξη προνομιούχων μπροστά στην ζωή και τον θάνατο".

    Σε ότι αφορά το ασφαλιστικό ο κ. Παπανδρέου είπε "τέλος στην ασυνέπεια του δημοσίου προς τα ταμεία και όσων εισφοροδιαφεύγουν, τέλος στο μεγάλο φαγοπότι των προμηθευτών και των μεσαζόντων" ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα καταργήσει την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών.

    Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τάχθηκε υπέρ της διαφανούς διαχείρισης με κανόνες για όλους, έτσι ώστε, μεταξύ άλλων να αποφεύγονται και επενδύσεις στα "τοξικά ομόλογα", όπως είπε, ενώ πρόσθεσε ότι "στις καταχρήσεις θα είμαστε αμείλικτοι".

    Αναφερόμενος στην χρηματοδότηση του κοινωνικού προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Παπανδρέου αφού επανέλαβε το ερώτημα "που πάνε σήμερα τα χρήματα" είπε ότι θα υπάρξει ανακατονομή των πόρων του υπάρχοντος προϋπολογισμού, εξοικονόμηση χρημάτων από τους "παχυλούς μισθούς του κομματικού στρατού της ΝΔ", χτύπημα των αδιαφανών προμηθειών και της φοροδιαφυγής, τερματισμός των χαριστικών ρυθμίσεων για λίγους, καθιέρωση ισονομίας για όλους και απλού φορολογικού συστήματος καθώς και αξιοποίηση των πόρων του ΕΣΠΑ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο επίσης για την καθιέρωση ετήσιων μετρήσιμων στόχων ως ποσοστού του ΑΕΠ και αυστηρό έλεγχο της τήρησης του προϋπολογισμού από την Βουλή.

    Ο κ. Παπανδρέου ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας ότι στις 7 Ιουνίου "ψηφίζουμε για την Ευρώπη, αποφασίζουμε για την Ελλάδα" και αφού τόνισε ότι στις ευρωεκλογές μπορεί να γίνει το πρώτο βήμα για μια νέα αρχή που θα ολοκληρωθεί με την νίκη και αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εθνικές εκλογές, πρόσθεσε ότι "μαζί μπορούμε να δώσουμε την νικηφόρα μάχη με στόχο την ριζική αλλαγή της πολιτικής στον τόπο, για μια δημιουργική Ελλάδα με κοινωνική δικαιοσύνη στο επίκεντρο της οποίας θα είναι ο πολίτης".

    [02] Ηχηρό μήνυμα στον δικομματισμό

    "Η Αριστερά απευθύνει ένα κάλεσμα στους πολίτες. Την Κυριακή να δώσουν το "παρών" στις κάλπες και να μετατρέψουν τη δυσαρέσκειά τους σε ένα ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση και τον δικομματισμό" αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο πρόεδρος του ΣΥΝ κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του σήμερα στην παραλία του Βόλου. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ξεκίνησε την επίσκεψη του στον Βόλο, το μεσημέρι και πραγματοποίησε περιοδεία στην εμπορική αγορά της Νέας Ιωνίας. Στελέχη της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, φοιτητές και άλλοι πολίτες συνόδευαν τον κ. Τσίπρα στην περιοδεία του, ενώ το απόγευμα είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία οικολογικών και περιβαλλοντικών τοπικών οργανώσεων για τη σχεδιαζόμενη επένδυση στις "Νήες".

    "Δεν υπάρχει χαλαρή ψήφος, επειδή δεν υπάρχει χαλαρή κοινωνία", τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ στη ομιλία του, ενώ κάλεσε τους πολίτες να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι σε εκείνες τις πολιτικές επιλογές που σκοπεύουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που δεν φταίνε.

    Επισήμανε δε ότι "τα δύο παραδοσιακά κόμματα εξουσίας έχουν επιδοθεί σε μια ανούσια αντιπαράθεση, ενώ δεν έχουν κάτι διαφορετικό να πουν".

    Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στο σκάνδαλο της Siemens ο κ. Τσίπρας παρατήρησε πως "το αλισβερίσι των κομμάτων του 2% των μαύρων ταμείων της Siemens, δεν έχει τέλος. Αντιθέτως έχει και καινούργια, ολοκαίνουργια επεισόδια και πιθανώς να έχει και προσεχώς".

    Προτελευταίο επεισόδιο, υπογράμμισε, το κλείσιμο της βουλής για να επέλθει παραγραφή για τα πολιτικά πρόσωπα. "Και τελευταίο επεισόδιο τα στραβά μάτια της βραδύκαυστης ελληνικής δικαιοσύνης, που μόνο αν είναι για τίποτα 16άρηδες μαθητές που διαδηλώνουν ή φοιτητές με πράσινα παπούτσια ξέρει να είναι ακαριαία και αποτελεσματική. Όταν πρόκειται για τα μεγάλα κεφάλια της Siemens Ελλάς, τότε κάνει τα στραβά μάτια και τους στέλνει διακοπές στο Μόναχο".

    Μας δουλεύουν μπροστά στα μάτια μας και μας ζητούν και την ψήφο μας, είπε χαρακτηριστικά.

    Συνεχίζοντας την ομιλία του ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την πολιτική διαφήμιση της Ν.Δ. με τα παπαγαλάκια λέγοντας μεταξύ άλλων: "Δεν ξέρω, ποιον είχαν στο μυαλό τους οι διαφημιστές της Νέα Δημοκρατίας. Σίγουρα όμως όχι την πραγματικότητα. Γιατί στην πραγματικότητα, τα παπαγαλάκια αυτά υπάρχουν και τα ακούμε συχνά. Έχουν όμως ονοματεπώνυμο και είναι όλα τους σημαίνοντα πρόσωπα και αξιωματούχοι της οικονομικής και παραγωγικής ζωής του τόπου και όχι μόνο".

    Και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση περιμένει να περάσουν οι εκλογές για να επιβάλει ακόμη πιο σκληρά μέτρα. "Μέτρα για τις εργασιακές σχέσεις, για το ασφαλιστικό, για τον ακόμα μεγαλύτερο περιορισμό των κοινωνικών δαπανών. Μέτρα που θα βυθίζουν την κοινωνία ακόμα περισσότερο μέσα στην κρίση. Μέτρα που πιέζουν προς τα κάτω τις ανάγκες των πολλών, για να διασφαλίσουν τα πλούτη των λίγων".

    Αυτό, υπογράμμισε, είναι το πραγματικό διακύβευμα των ευρωεκλογών: Να τους αναγκάσουμε να κρατήσουν τα μέτρα που μας ετοιμάζουνε βαθιά κρυμμένα μέσα στο συρτάρι τους.

    Επιτέθηκε δε και κατά του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας, ότι δεν θα βάλει πλάτη για να μπει φρένο στις πολιτικές της Κομισιόν, ενώ αναφερόμενος ειδικότερα στον κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι "δεν μπορεί να πείσει κανέναν. Ούτε καν τον εαυτό του. Γιατί ξέρει, και ξέρει και ο κόσμος, ότι οι κοινωνικές ανισότητες, που σήμερα καταγγέλλει, διευρύνθηκαν τρομακτικά επί των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Και ήταν αποτέλεσμα μιας συνειδητής πολιτικής επιλογής".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ υπογράμμισε ότι το κόμμα του έχει καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα προτάσεων και παρεμβάσεων για την έξοδο της χώρας από την οικονομική κρίση, όπως για τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη δημόσια παρέμβαση στο τραπεζικό σύστημα, τις δημόσιες επενδύσεις, την απαγόρευση απολύσεων σε κερδοφόρες επιχειρήσεις, την αποδέσμευση από το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    "Μιλήσαμε με συγκεκριμένες προτάσεις για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις και μας είπανε δεν υπάρχουν χρήματα για μια τέτοια πολιτική. Και την ίδια στιγμή καταργούσαν το φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας, μείωναν τη φορολογία στη κερδοφορία του κεφαλαίου και δημιουργούσαν φορολογικούς παράδεισους για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των εφοπλιστών και της εκκλησίας" ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο θέμα της οικολογίας λέγοντας πως "για μας η οικολογία δεν είναι παιχνίδι. Είναι σύγκρουση με το επιχειρηματικό και πολιτικό κατεστημένο. Σύγκρουση με ένα μοντέλο ανάπτυξης που δεν αναγνωρίζει δημόσια αγαθά, ούτε ενδιαφέρεται να τα προστατεύσει. Η οικολογία είναι καθημερινός αγώνας και κινητοποίηση".

  • **Την Κυριακή ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα περιοδεύσει στο Ναύπλιο.

    [03] "Δεν έχουμε μιλήσει για Ευρώπη"

    Την Καρδίτσα επισκέφτηκε το απόγευμα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης όπου και μίλησε σε συγκέντρωση του κόμματος του σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης. "Σε μία εβδομάδα ψηφίζουμε και ακόμη δεν έχουμε μιλήσει για Ευρώπη. Έχουμε μιλήσει για παπαγαλάκια, για βαρβάρους, για ναυαγοσώστες, για φοβικά σύνδρομα αλλά όχι για τις ευρωεκλογές" είπε χαρακτηριστικά στην αρχική του τοποθέτηση, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν την ομιλία του.

    Ο κ. Καρατζαφέρης τόνισε πως οι στόχοι που είχε βάλει το κόμμα του στην προηγούμενη πενταετία στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο επετεύχθησαν 100%: "Ο πρώτος στόχος μας ήταν να μην αφήσουμε την Τουρκία να κάνει περίπατο όσον αφορά την ένταξη της στην Ευρώπη, ο δεύτερος να εμποδίσουμε την οικειοποίηση του όρου Μακεδονία στα Σκόπια και ο τρίτος ήταν να φέρουμε πιο κοντά την Ρωσία στην Ευρώπη".

    Όσον αφορά τον στόχο του ΛΑΟΣ στην νέα πενταετία σημείωσε: "Η Ευρώπη έχει προσδιορίσει τα σύνορα της τόσο στην Βαλτική όσο και στην περιοχή της Αφρικής όπου συναντιέται με τα σύνορα της Ισπανίας. Τα μόνα σύνορα που δεν έχει προσδιορίσει η Ευρώπη είναι τα νότια σύνορα της με την Τουρκία. Αυτό γίνεται γιατί δυστυχώς η Ευρώπη λειτουργεί ως προτεκτοράτο των Αμερικάνων. Αυτό που θέλουμε είναι να αναλάβει η Ευρώπη την ευθύνη του προσδιορισμού των συνόρων με την Τουρκία και να ασφαλίσει τα σύνορα της χώρας από τους λαθρομετανάστες".

    Στην συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης υπεραμύνθηκε της επιλογής της κ. Τζαβέλα ως επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου του κόμματός του, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "μιλάει στον ενικό σε όλους τους ηγέτες της Ευρώπης".

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εξέφρασε τους φόβους του για τον τρόπο με τον οποίο χειρίζεται τα εθνικά θέματα το Υπουργείο Εξωτερικών, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην αναβάθμιση της θέσης της Τουρκίας στην περιοχή από τις ΗΠΑ.

    Αμέσως μετά επιτέθηκε εναντίον του κ. Τρεμόπουλου: "Έχει γράψει ότι πρέπει να φύγουν οι Πόντιοι από την Θράκη γιατί τα χωριά αυτά ανήκουν στην Τουρκία, έχει πει δημόσια ότι το όνομα Μακεδονία ανήκει στα Σκόπια, έχει ζητήσει η Λεωφόρος Αγίου Δημητρίου να μετονομαστεί σε Κεμάλ Ατατούρκ", είπε και τόνισε ότι οι θέσεις του κ. Τρεμόπουλου "είναι βούτυρο στο ψωμί των ΗΠΑ για τις επιδιώξεις τους στην περιοχή".

    Ο κ. Καρατζαφέρης έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο debate των πολιτικών αρχηγών. Για τον κ. Καραμανλή είπε πως "τον άκουσα να λέει πως δεν χρηματίστηκε κανείς από την ΝΔ και από το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή είναι και ένορκος, και εισαγγελέας και πρόεδρος δικαστηρίου". Για την απόφαση του πρωθυπουργού να κλείσει την Βουλή τόνισε πως "ταυτίζεται με την απόδραση του κ. Χριστοφοράκου από την Ελλάδα".

    Για τον κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι δεν του άρεσε το σύνθημα "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" το οποίο και χαρακτήρισε ακραίο. Για την κ. Παπαρήγα είπε "με ενόχλησε πάρα πολύ αυτό που είπε ότι το ΚΚΕ είναι υπεράνω των νόμων. Δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια νοοτροπία σήμερα μεσούσης της Δημοκρατίας. Η αλήθεια είναι πάνω από τους νόμους".

    Ο κ. Καρατζαφέρης στάθηκε ιδιαίτερα στην υπόθεση "Γερμανός" ενώ όπως σημείωσε ενοχλήθηκε ιδιαίτερα από την φράση της κ. Παπαρήγα ότι "το ΚΚΕ δεν συναλλάσσεται με το κεφάλαιο": "Λέει ψέματα. Την ρωτώ αν υποδέχθηκε με μεγάλη αγκαλιά την κ. Αγγελοπούλου και τον σύζυγο της όταν επισκέφτηκαν την Τυποεκδοτική για να τυπώνεται εκεί ο Ελεύθερος Τύπος. Επίσης η ίδια επιχείρηση τυπώνει τα κουπόνια του "Πάμε Στοίχημα".

    Τέλος όσον αφορά την στάση του κ. Αλαβάνου στο debate ο κ. Καρατζαφέρης σημείωσε πως "περίμενα ένα συγνώμη για όσα συνέβησαν τον Δεκέμβριο στην Αθήνα".

    Κατόπιν ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. παρουσίασε αναλυτικά στοιχεία για τις απώλειες των Κοινοτικών πόρων που δεν απορροφήθηκαν από την Κυβέρνηση: "Συμπερασματικά η συνολική απώλεια ως τώρα είναι: Από το Β' ΚΠΣ : 1,06 δισ., από το Γ' ΚΠΣ : 4,1 δισ., από το Δ' ΚΠΣ : 6,8 δισ. δηλαδή γενικό σύνολο απωλειών : 11,96 δισ. ευρώ".

    Τέλος ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε στο 1 εκατομμύριο ευρώ που παρέδωσε το κόμμα του στο Ταμείο Φτώχειας: "Εμείς πιστεύουμε πως δεν υπάρχουν χρήματα για πέταμα και επειδή αυτά που πιστεύουμε τα κάνουμε και πράξη αντί να ξοδέψουμε χρήματα για τηλεοπτικά σποτ με παπαγαλάκια και βαρβαρότητες, προτιμήσαμε να δώσουμε τα χρήματα αυτά στο Ταμείο Φτώχειας. Δώσαμε 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ταμείο Φτώχειας που όπως μου είπε ο Πρόεδρος κ. Αναλυτής που με πήρε τηλέφωνο για να με ευχαριστήσει, εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κατατεθεί ούτε ένα ευρώ. Δεν με ενδιαφέρει πως θα χρησιμοποιηθούν αυτά τα λεφτά, αρκεί να πάνε σε μη προνομιούχους Έλληνες", συμπλήρωσε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 30 May 2009 - 20:30:20 UTC