Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Χέρι βοηθείας στην Ουκρανία

  • [01] Χέρι βοηθείας στην Ουκρανία

    Ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε έτοιμος να βοηθήσει οικονομικά την Ουκρανία για να αποφύγει ένα νέο "πόλεμο του αερίου" και κατηγόρησε τον Ουκρανό πρόεδρο Βίκτορ Γιούσενκο ότι παρεμποδίζει την εξεύρεση λύσης.

    "Τεχνικά, η ουκρανική οικονομία δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς να χρησιμοποιεί το φυσικό αέριο των υπόγειων δεξαμενών. Πρέπει αυτό το φυσικό αέριο να αποθηκευτεί τώρα", τόνισε ο Πούτιν στη συνάντηση που είχε στην Αστάνα με την πρωθυπουργό της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο.

    "Κάτι τέτοιο θα στοιχίσει 5 δισεκατομμύρια δολάρια, ας πούμε μεταξύ 4,7-4,8 δισεκατομμύρια δολάρια", πρόσθεσε στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους Ρώσους δημοσιογράφους.

    Η ύπαρξη φυσικού αερίου σε δεξαμενές θα μπορούσε να απομακρύνει την επανάληψη κρίσεων όπως αυτή του Ιανουαρίου του 2009 που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει η Ευρώπη επί δύο εβδομάδες χωρίς φυσικό αέριο. Κατά τη διάρκεια της κρίσης η Μόσχα κατηγορούσε το Κίεβο ότι "έκλεβε" το αέριο που προοριζόταν για τους Ευρωπαίους.

    Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να "συμμετάσχει" οικονομικά στις ουκρανικές προσπάθειες και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει η πιθανότητα να δανείσει χρήματα στο Κίεβο, πληρώνοντας τη μεταφορά του ρωσικού φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας για την επόμενη πενταετία. "Οι κίνδυνοι για τους Ρώσους είναι πολύ σημαντικοί, εν όψει των προσεχών προεδρικών εκλογών στην Ουκρανία", επισήμανε. "Η κατάσταση δυσχεραίνεται επειδή ο πρόεδρος Γιούσενκο θεωρεί απαράδεκτο αυτό το είδος πληρωμής", πρόσθεσε.

    Ο Γιούσενκο και η Τιμοσένκο, που διαφωνούν ανοιχτά για πολλά άλλα θέματα, αναμένεται ότι θα είναι και οι δύο υποψήφιοι στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2009 ή τις αρχές του 2010.

    "Πιστεύω ότι το φυσικό αέριο θα αποθηκευτεί" είπε από την πλευρά της η Τιμοσένκο. "Οριστική απόφαση δεν έχει ακόμη ληφθεί όμως νομίζω ότι θα βρούμε μια συμβιβαστική λύση", κατέληξε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 23 May 2009 - 8:30:13 UTC