Visit the Point of Reference Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΝΔ: Αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού πνεύματος
  • [02] "Τεχνητή πόλωση"

  • [01] ΝΔ: Αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού πνεύματος

    "Είμαστε οι αυθεντικοί εκφραστές του ευρωπαϊκού προσανατολισμού και εργαζόμαστε σταθερά, συνεχώς για μια δυνατή Ελλάδα σε μια ενωμένη και ισχυρή Ευρώπη" τόνισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μιλώντας στο Ζάππειο, σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής» για την συμπλήρωση 30 χρόνων από την υπογραφή της συνθήκης προσχώρησης της Ελλάδας στην ΕΟΚ.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ακόμη ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής του συμφώνου σταθερότητας, καθώς δεν εξυπηρετεί καμία χώρα αυτό. "Η ευρωζώνη αποτελεί την εμπροσθοφυλακή της ΕΕ ειδικά αυτή την κρίσιμη οικονομική συγκυρία και δεν είναι ώρα για παραπληροφόρηση".

    Ο πρωθυπουργός τάχθηκε επίσης υπέρ της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, λέγοντας «εμείς θέλουμε μια πιο ισχυρή και ενωμένη Ευρώπη» και πρόσθεσε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει διττή παρέμβαση στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα και στις εθνικές οικονομίες, πάντα, όμως, με κατανόηση στις ιδιαιτερότητες της κάθε χώρας.

    Επίσκεψη στα γραφεία του ΟΑΕΔ

    Τα γραφεία του ΟΑΕΔ επισκέφθηκε το πρωί ο πρωθυπουργός κι ενημερώθηκε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Απασχόλησης και το διοικητή του Οργανισμού για τις πολιτικές και τις δράσεις, που ακολουθούνται.

    Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι «κάποιοι επέλεξαν να επενδύσουν στα κούφια λόγια και τις ανεύθυνες υποσχέσεις. Η κυβέρνηση έχει επιλέξει το δρόμο της υπευθυνότητας. Επενδύουμε στην αλήθεια του έργου μας, έργου που παράγει χειροπιαστά αποτελέσματα και θεμελιώνει ένα καλύτερο αύριο για όλους».

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της διευθνούς οικονομικής κρίσης, η κυβέρνηση δίνει βασική προτεραιότητα στη διατήρηση της απασχόλησης και στον περιορισμό της ανεργίας. Πρόσθεσε ακόμα, ότι το εθνικό σχέδιο, που έχει εκπονήσει η κυβέρνηση, αφορά 1,35 εκατ. εργαζομένους και ανέγους και είναι συνολικού ύψους 3,2 δισ. ευρώ.

    «Ο ΟΑΕΔ θα δαπανήσει φέτος 1,6 δισ. ευρώ σε δεκάδες δράσεις για τους εργαζομένους, τους ανέργους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες», σημείωσε ο κ. Καραμανλής, επισημαίνοντας πως οι πρώτες 120.000 θέσεις δουλειάς, από τις 200.000 που θα δημιουργηθούν φέτος, είναι ήδη ανοικτές, ενώ περισσότερα από δέκα προγράμματα βρίσκονται σε εξέλιξη.

    «Η έγνοια μας δεν είναι μόνο στο παρόν, αλλά και στο μέλλον. Διαμορφώνουμε σήμερα τις συνθήκες που θα μας επιτρέψουν να τρέξουμε με αξιώσεις στην κούρσα, που θα ξεκινήσει μετά την κρίση», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε πως: «Eπενδύουμε στην επαγγελματική εκπαίδευση, την κατάρτιση και την επανακατάρτιση δίνοντας έμφαση σε νέα επαγγέλματα, που σίγουρα θα έχουν ζήτηση αύριο».

    Επιπλέον, ο πρωθυπουργός είπε ότι χρηματοδοτούνται σύγχρονα εκπαιδευτικά προγράμματα και ένα τέτοιο, προηγμένης τεχνολογίας, με τρισδιάστατα συστήματα προσομοίωσης, διδάσκεται στο ΟΑΕΔ.

    «Η επένδυση στη γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τη νέα γενιά είναι η καλύτερη απάντηση στις προκλήσεις της διεθνούς συγκυρίας», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

    [02] "Τεχνητή πόλωση"

    Εναντίον της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ καταφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του σε προεκλογική συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

    Σχετικά με τη σημερινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στα Γραφεία του ΟΑΕΔ είπε ότι «ο πρωθυπουργός επέστρεψε στον τόπο του εγκλήματος» και εξήγησε οτι «είναι έγκλημα να ξοδεύεις τα λεφτά του ΟΑΕΔ σε κομματικές πελατειακές σχέσεις σε προγράμματα κατάρτισης απασχόλησης χωρίς αντίκρισμα και προοπτική, σε επιδότηση της εργοδοσίας για πάμφθηνη έως ``τζάμπα`` εργασία».

    Για την Ελλάδα του σήμερα τόνισε ότι έχει 360.000 άνεργους, 350.000 προσωρινά απασχολούμενους, 270.000 εργαζόμενους με μερική απασχόληση, 30.000 εργαζόμενους με καθεστώς δανεισμού, 70.000 εργαζόμενους με καθεστώς εργολαβίας, 30.000 εργαζόμενους με καθεστώς stage, 270.000 μισθωτούς με μπλοκάκι, 600.000 ανασφάλιστους εργαζόμενους. Ολοι αυτοί στις 7 Ιουνίου θα στείλουν το μήνυμα τους, παρατήρησε.

    Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου στο ΙΚΑ και αναρωτήθηκε: «Για ποιο λόγο άραγε; Για να τους πει που επενδύθηκαν τα αποθεματικά των ταμείων επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ; Για να τους πει ότι το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο καθιέρωσε την ανασφάλιστη εργασία των προγραμμάτων stage αλλά και εισηγήθηκε πρόσφατα στη βουλή τη νομοθετική της κατοχύρωση στον ιδιωτικό τομέα; Η μήπως για να τους παραθέσει την πρόταση για τετραετή εργασία των νέων με τις ασφαλιστικές εισφορές πληρωμένες από το κράτος. Αυτή είναι μια παραλλαγή της περιβόητης πρότασης του Λαυρίου. Δεν το καταλαβαίνουν ότι μετά το πέρας της τετραετίας οι άνθρωποι αυτοί θα απολύονται για να προσληφθούν άλλοι για τους οποίους ο εργοδότης πάλι δεν θα υποχρεούται να καταβάλει ασφάλιση;»

    Ο κ. Τσίπρας μίλησε επίσης για χαριστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ. προς μεγάλες επιχειρήσεις που χρωστούν στο ΙΚΑ. Και συνέχισε: «Να το εκλάβουμε ως αυτοκριτική για τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ που από το 2000 μέχρι το 2004 έκαναν τρεις παρόμοιες χαριστικές ρυθμίσεις; Αν στο ΠΑΣΟΚ έχουν αλλάξει γνώμη να το πουν ανοιχτά. Όσο για τα περί χαμηλών συντάξεων, θυμίζουμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ αθέτησαν πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύσεις τους για επαναφορά των κατώτερων συντάξεων στα 20 ημερομίσθια του ανειδίκευτου εργάτη».

    Σε ότι αφορά τον πρόεδρο της Κομισιόν επισήμανε ότι ο κ. Μπαρόζο ήρθε στην Ελλάδα, ζήτησε επώδυνα μέτρα και οι κυβερνητικοί τον χειροκροτούσαν «με χέρια και με πόδια». Επίσης, είπε, «ο σοσιαλιστής κ. Αλμούνια ζήτησε να μειωθούν οι μισθοί και μας απείλησε ότι θα μας τιμωρήσουν οι αγορές. Και δεν βρέθηκε ένας Ελληνας σοσιαλιστής να τον βάλει στη θέση του. Αλήθεια συμφωνούν μαζί του;».

    Περιοδεία στην Ξάνθη

    Στην ανάγκη ισότιμης μεταχείρισης των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της περιοδείας του στην Ξάνθη, συνοδευόμενος από την υποψήφια ευρωβουλευτή, Χαμπίπ Ντιλέκ.

    «Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δίνουμε αγώνα, προκειμένου να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση από την πλευρά της κεντρικής πολιτείας απέναντι στους συμπολίτες μας της μειονότητας», είπε και για τη συμμετοχή της Χαμπίπ Ντιλέκ υπογράμμισε: «Δεν είναι απλά μια τιμητική θέση. Η Ντιλέκ Χαμπίπ είναι μια συντρόφισσα, που αγωνίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια μέσα από τη μειονότητα, αλλά και μέσα στον κοινωνικό ιστό για τα δικαιώματα της μειονότητας. Συνεπώς, ο αγώνας που δίνουμε είναι ένας κοινός αγώνας. Δεν θέλουμε τους συμπολίτες μας από τη μειονότητα, ως μαϊντανούς στα ψηφοδέλτιά μας. Τους θέλουμε ως ισότιμους συμμέτοχους σ΄ έναν κοινό αγώνα, που δεν σταματάει όταν κλείνουν τα φώτα των εκλογών, αλλά συνεχίζεται, προκειμένου να αναγνωριστούν τα δικαιώματα των συμπολιτών μας της μειονότητας».

    Σε ό,τι αφορά την υπόθεση της Siemens, ο πρόεδρος του ΣΥΝ κατηγόρησε τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα τεχνητής πόλωσης και παρατήρησε: «Τα κόμματα του 2% των μαύρων ταμείων της Siemens προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα κλίμα τεχνητής πόλωσης και ανούσιας αντιπαράθεσης, προκειμένου να κρύψουν τις αιτίες των πραγματικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία. Να κρύψουν τις αιτίες της ανεργίας, της υποαπασχόλησης, της ακρίβειας, της φτώχειας. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα λιτότητας για μετά τις ευρωεκλογές, δίνει 7 δισ. ευρώ στις εύρωστες επιχειρήσεις, χαρίζοντας χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία, ή επιδοτώντας την ελαστική απασχόληση, ενώ από τον Οκτώβρη και μετά, έχουμε πάνω από 160.000 απολύσεις. Όσο κι αν θέλουν να κρύψουν τα πραγματικά προβλήματα, οι πολίτες τα ζουν καθημερινά. Και θα δώσουν την απάντησή τους στην κάλπη. Θα δώσουν μια απάντηση για να σταματήσουν όλους όσοι θέλουν να μας πάρουν νέα μέτρα. Και η απάντηση θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα. Στοπ στα νέα μέτρα, στοπ στην πολιτική που γεννάει νέα φτώχεια και κοινωνικές ανισότητες».

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέφθηκε την κεντρική αγορά της Ξάνθης και το περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην πόλη.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 21 May 2009 - 18:30:16 UTC