Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στον τελικό της Eurovision
  • [02] Τρίκαλα: Βραβείο «έξυπνης» πόλης
  • [03] Τραγικός θάνατος γλύπτη
  • [04] ΟΗΕ: Παράνομη η απέλαση μεταναστών
  • [05] Προβάδισμα στο Κογκρέσο

  • [01] Στον τελικό της Eurovision

    Με το τραγούδι "This is our Night" και με μια εντυπωσιακή εμφάνιση που ξεσήκωσε τους θεατές στο Ολιμπίσκι Αρένα της Μόσχας , ο Σάκης Ρουβάς έφερε την Ελλάδα στον αποψινό τελικό της Eurovision.

    Οι υπόλοιπες εννέα χώρες που προκρίθηκαν από τον δεύτερο ημιτελικό είναι οι: Κροατία, Αζερμπαϊτζάν, Ουκρανία, Λιθουανία, Αλβανία, Μολδαβία, Δανία, Εσθονία και Νορβηγία.

    Εκτός τελικού έμεινε η Κύπρος με τη νεαρή Χριστίνα Μεταξά, η οποία ερμήνευσε το τραγούδι "Firefly".

    Την τελική 25αδα των διαγωνιζόμενων συμπληρώνουν οι: Γαλλία, Σουηδία, Πορτογαλία, Ισλανδία, Αρμενία, Ρωσία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μάλτα, Γερμανία, Τουρκία, Ρουμανία, Βρετανία, Φινλανδία, Ισπανία και Ισραήλ, το οποίο θα ανοίξει και την βραδιά του τελικού στις 10.00 το βράδυ.

    [02] Τρίκαλα: Βραβείο «έξυπνης» πόλης

    Στις 21 πιο «έξυπνες» πόλεις του κόσμου συγκαταλέγονται και επίσημα πλέον τα Τρίκαλα.

    Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου «Building the Broadband Economy 2009», που πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, παρουσία του δημάρχου Τρικκαίων, Μιχάλη Ταμήλου, και του Διευθύνοντος Συμβούλου της e-trikala A.E., Οδυσσέα Ράπτη, πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των 21 πιο «έξυπνων» κοινοτήτων στον κόσμο (σσ. η «εξυπνάδα τους συνίσταται στην αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη χρήση του Διαδικτύου), από τον πρόεδρο του Δικτύου Intelligent Community Forum (ICF).

    Κατά τη διάρκεια της σχετικής τελετής, ο κ. Ταμήλος υπέγραψε το συμφωνητικό συνεργασίας μεταξύ των 21 κοινοτήτων, στις οποίες συγκαταλέγονται 7 από τις ΗΠΑ, 4 από τον Καναδά, μία από την Ολλανδία, μία από την Αυστραλία, μία από τη Γαλλία, μία από τη Ν. Αφρική, μία από τη Σουηδία, μία από την Εσθονία, μία από τη Βραζιλία, μία από τη Μάλτα και μία από την Ταϊβάν.

    [03] Τραγικός θάνατος γλύπτη

    Τραγικό θάνατο βρήκε χθες το απόγευμα ο γλύπτης Δημήτρης Αρμακόλας μέσα στο εργαστήριο, του στη διασταύρωση των οδών Ζωοδόχου Πηγής και Σμολένσκυ στα Εξάρχεια.

    Ο 70χρονος βρέθηκε νεκρός και σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που έκανε νεκροψία ο θάνατος του οφείλεται σε ασφυκτικά αίτια και συγκεκριμένα πνίγηκε όταν πιάστηκε το φουλάρι του στον ηλεκτρικό τροχό.

    Προανάκριση για το τραγικό συμβάν διενεργεί το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων.

    [04] ΟΗΕ: Παράνομη η απέλαση μεταναστών

    Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προειδοποίησε σήμερα την Ιταλία πως η πολιτική της να στέλνει τα πλοιάρια που μεταφέρουν μετανάστες πίσω στις ακτές της Λιβύης παραβιάζει διεθνείς συμβάσεις, ωστόσο η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι θα τη συνεχίσει.

    Ο Λοράν Ζολ, εκπρόσωπος της UNHCR στην Ιταλία, συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών Ρομπέρτο Μαρόνι προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για την πρακτική της απέλασης μεταναστών που αναχαιτίζονται στη θάλασσα, η οποία ξεκίνησε νωρίτερα αυτόν το μήνα και ενώ οι σχέσεις με τη Λιβύη βελτιώνονται σταθερά.

    Ο Ζολ ανέφερε σε μία δήλωση μετά τη συνάντηση πως ο επαναπατρισμός με αυτό τον τρόπο αντίκειται στη Συνθήκη της Γενεύης του 1951, η οποία έχει πεδίο εφαρμογής ακόμη και σε διεθνή ύδατα. Η UNHCR δηλώνει πως ανάμεσα στους εκατοντάδες ανθρώπους που απελάθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες περιλαμβάνονται και αιτούντες άσυλο και καλεί την Ιταλία να τους δεχθεί.

    "Είναι επιβεβαιωμένο ότι οι επαναπατρισμοί θα προχωρήσουν, όπως προβλέπεται από τη συμφωνία ανάμεσα στη Λιβύη και την Ιταλία", ανέφερε ο Μαρόνι σε ξεχωριστή δήλωση μετά τη συνάντηση.

    Περίπου το 70% των 31.200 αιτήσεων ασύλου στην Ιταλία πέρυσι είχε κατατεθεί από μετανάστες που έφθασαν στις νότιες ακτές της, ανέφερε η UNHCR.

    Οι απελάσεις έχουν επικριθεί με σφοδρότητα από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και από το Βατικανό.

    [05] Προβάδισμα στο Κογκρέσο

    Άρχισε στις 05:30 (ώρα Ελλάδας) σήμερα Σάββατο η καταμέτρηση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ψήφων μετά τις μαραθώνιες βουλευτικές εκλογές στην Ινδία, με τις προβλέψεις να κατατείνουν στο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα κοινοβούλιο με κατακερματισμένη ισχύ και μια ασταθής κυβέρνηση συμμαχίας η οποία μπορεί να μην ολοκληρώσει τη θητεία της.

    Το μεγαλύτερο εκλογικό σώμα στον κόσμο μίλησε, αλλά ακόμα κι όταν όλες οι ψήφοι καταμετρηθούν, θα είναι δύσκολο να αποκωδικοποιηθεί τι ακριβώς είπε, καθώς δεν αναμένεται να υπάρξει ξεκάθαρος νικητής.

    "Τίποτα δεν κρίθηκε ακόμα, εκτός από αυτά που κρίθηκαν", ήταν το σιβυλλικό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Indian Express.

    Τα έξιτ πολ δίνουν προβάδισμα στο κυβερνών Κογκρέσο. Τα περισσότερα προβλέπουν ότι θα ξεπεράσει κατά 20 έδρες --σύμφωνα με ένα, έως και 40-- το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το ινδουιστικό εθνικιστικό Μπαρατίγια Τζανάτα.

    Αλλά κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα της σύγχρονης ινδικής πολιτικής σκηνής δεν αναμένεται να πλησιάσει καν τις 272 έδρες που απαιτούνται για την κοινοβουλευτική πλειοψηφία--γεγονός που σημαίνει ότι η επόμενη κυβέρνηση θα κριθεί από μια ομάδα μικρών κομμάτων.

    Η καταμέτρηση αναμένεται να ολοκληρωθεί το απόγευμα σήμερα Σάββατο χάρη στις ηλεκτρονικές συσκευές που χρησιμοποιήθηκαν στην διαδικασία.

    Ήδη τα μικρά κόμματα έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους στην επόμενη κυβέρνηση, με αρκετούς αναλυτές να προειδοποιούν ότι το παζάρι που ακολουθήσει θα αποξενώσει τους περισσότερους πολίτες.

    Σύμφωνα με τηλεοπτικούς σταθμούς η υπό το κόμμα του Κογκρέσου κυβερνώσα συμμαχία προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει πάνω από 200 έδρες από τις συνολικά 543 του κοινοβουλίου. Οι προβλέψεις των τηλεοπτικών σταθμών στηρίζονται στα πρώτα αποτελέσματα από τις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν στο διάστημα από τα μέσα Απριλίου μέχρι τα μέσα Μαίου.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 16 May 2009 - 6:30:20 UTC