Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-05-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον"
  • [02] "Να αποφασίσει ο λαός"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] "Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον"

    Στη Στοκχόλμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, ο οποίος το μεσημέρι θα συναντηθεί με τον Σουηδό ομόλογό του Fredrik Reinfeldt.Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

    Στη νέα γενιά, τα οράματα και τα προβλήματά της, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στην περιφερειακή διάσκεψη της ΟΝΝΕΔ, στη Θεσσαλονίκη.

    «Η εμπιστοσύνη σας είναι η μεγάλη μας δύναμη. Τιμώ, τιμούμε όλοι, τους αγώνες σας. Ακούμε και αξιοποιούμε τις προτάσεις σας, τις ιδέες που έρχονται από εσάς. Αποδεικνύεστε πρωτοπόροι στους κοινούς μας αγώνες. Αποδεικνύετε διαχρονικά ότι είστε δύναμη μεταρρύθμισης, δύναμη ευθύνης και, πάνω απ΄ όλα, δύναμη προοπτικής για τη νέα γενιά», είπε ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «Απευθύνεστε σε όλες τις νέες και όλους τους νέους. Δείχνετε στην πράξη το δρόμο του αύριο. Το δρόμο του διαλόγου και της συνεννόησης. Το δρόμο της εθνικής ομοψυχίας για τα μεγάλα, τα σημαντικά, τα κρίσιμα ζητήματα του τόπου μας».

    Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τα μέλη και στελέχη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ για τη συμβολή τους στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση και σημείωσε:

    «Οι προτάσεις, που μαζί διαμορφώσαμε, γίνονται σήμερα πράξη. Γίνονται κεκτημένο για τη νέα γενιά. Γίνονται μοχλός αλλαγής για το καλύτερο.

    Β· Ο νόμος-πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση θεμελιώνει την αυτονομία και διασφαλίζει την ποιοτική αναβάθμιση του Δημόσιου Πανεπιστημίου.

    Β· Ο νόμος για τα μεταπτυχιακά ανοίγει για τα Πανεπιστήμιά μας δίαυλους επικοινωνίας και κοινής δράσης με τα αντίστοιχα ιδρύματα του εξωτερικού.

    Β· Για πρώτη φορά, γίνεται συστηματική προσπάθεια σύνδεσης της Εκπαίδευσης με την Οικονομία και τα επαγγέλματα του μέλλοντος».

    Ενόψει των φοιτητικών εκλογών της 13ης Μαίου, ο πρωθυπουργός κάλεσε τους φοιτητές και τις φοιτήτριες να πουν «όχι» στην αποστασιοποίηση και στο μηδενισμό και «ναι» στη συμμετοχή, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ θα είναι και πάλι η νικήτρια.

    Ο κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση κατανοεί πως η διεθνής οικονομική κρίση εντείνει σοβαρά τα προβλήματα των νέων και παρατήρησε: «Ακούμε τους προβληματισμούς σας. Μας απασχολούν οι ανησυχίες σας. Ξέρουμε ότι, παρά τη σοβαρή μείωση που πετύχαμε, η ανεργία, όπως σβ ολόκληρη την Ευρώπη, είναι το πιο σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία μας. Το πιο σοβαρό από τα προβλήματα για τους νέους και τις νέες μας. Η αντιμετώπισή του είναι βασική κυβερνητική προτεραιότητα.

    Από την πρώτη στιγμή της κρίσης, κύριο μέλημά μας είναι η προστασία των θέσεων εργασίας και η δημιουργία νέων. Είναι η στήριξη των ανέργων και των οικονομικά ασθενέστερων. Διαθέτουμε για τους σκοπούς αυτούς, από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, πάνω από 3 δισ. ευρώ. Καταρτίσαμε και εφαρμόζουμε Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Απασχόληση.

    Β· Αναπτύσσουμε δράσεις που χρηματοδοτούν νέους επιστήμονες να κάνουν το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα.

    Β· Εφαρμόζουμε ειδικό πρόγραμμα για να μπορέσουν χιλιάδες νέοι να αποκτήσουν επαγγελματική προϋπηρεσία, με πλήρη μισθό, ασφαλιστική και ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

    Β· Χρηματοδοτούμε δράσεις που βοηθούν τους νέους να βρουν δουλειά σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

    Χρηματοδοτούμε προγράμματα γυναικείας και νεανικής επιχειρηματικότητας. Είμαστε κοντά σας. Σας θέλουμε κοντά μας».

    Ο κ. Καραμανλής καταλόγισε ευθύνες στο ΠΑΣΟΚ για τα προβλήματα στην οικονομία και σημείωσε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν ασχολείται με την αντιμετώπιση των πραγματικών προβλημάτων. Δεν έχει κανένα σχέδιο απέναντι στην κρίση. Δεν προτείνει τίποτα χρήσιμο για τον τόπο. Δεν μπορεί, λοιπόν, να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες οι υπόλογοι για τα βάρη του χτες. Δεν μπορεί το σύστημα και ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζονται σαν τιμητές των πάντων. Δεν μπορεί να παριστάνουν τους κήνσορες οι εκφραστές του άκρατου κομματισμού, του λαϊκισμού και της ανευθυνότητας».

    Για την κυβέρνηση είπε ότι είναι προσηλωμένη στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών, στα μεγάλα, στα κρίσιμα ζητήματα, που ορίζουν την πορεία του τόπου.

    Γνώμονας της είναι:

    - Ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης στην κοινωνία μας.

    - Η στήριξη στους τομείς και τους κλάδους που πλήττονται περισσότερο.

    - Η στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους συμπολίτες μας.

    - Η θωράκιση της Οικονομίας μας για μια καλύτερη μέρα, την επομένη της κρίσης.

    Ως προς την επιλογή της κυβέρνησης επισήμανε: «Η επιλογή μας είναι δεδομένη: Ανάμεσα στο δρόμο της υπευθυνότητας και το δρόμο της ανευθυνότητας, επιλέξαμε τον πρώτο και επέλεξαν το δεύτερο. Επιλέξαμε την ευθύνη και την προοπτική. Επιλέξαμε το εθνικό και όχι το κομματικό. Επιλέξαμε το συμφέρον του τόπου, το συμφέρον όλων των πολιτών. Αυτή είναι η επιλογή μου. Και την επιλογή αυτή δεν την παζαρεύω. Πάνω από όλα η πατρίδα. Πάνω από όλα το εθνικό συμφέρον. Έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών. Μαζί θα τις αντιμετωπίσουμε. Έχουμε αισιοδοξία για το μέλλον της πατρίδας. Μαζί θα το κερδίσουμε. Μαζί πηγαίνουμε την Ελλάδα μπροστά. Μαζί χτίζουμε το μέλλον της νέας γενιάς. Όλοι και όλες μαζί. Για όλους τους Έλληνες. Για την Ελλάδα που θέλουμε.

    Αυτός είναι ο κοινός, ο αδιαπραγμάτευτος στόχος μας. Γιβ αυτό το σκοπό είμαι και θα είμαι δυναμικά παρών στους κοινούς μας αγώνες. Αποφασισμένος να κερδίζουμε μαζί. Αποφασισμένος να δικαιώνω με πράξεις ευθύνης, την εμπιστοσύνη των πολιτών. Αποφασισμένος να παλεύω για τις προσδοκίες και τα οράματα της νέας γενιάς».

    Χαιρετισμό στη διάσκεψη απηύθυνε ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Ακης Νούλης, και μίλησε ο πρόεδρος της οργάνωσης, Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος κάλεσε τους φοιτητές να δώσουν και πάλι τη νίκη στη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ στις φοιτητικές εκλογές. Τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής πανσπουδαστικού συνεδρίου και συγκρότησης της ΕΦΕΕ, λέγοντας: «Εμείς θέλουμε πανσπουδαστικό συνέδριο, θέλουμε ΕΦΕΕ, χωρίς προαπαιτούμενα».

    Επίσκεψη πρωθυπουργού στο Μετρό

    «Το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια λόγια, γίνεται πράξη», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος επισκέφθηκε το εργοτάξιο του Μετρό στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό και ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους για την πορεία εξέλιξης του έργου.

    Ο κ. Καραμανλής ξεναγήθηκε στο εργοτάξιο, χαιρέτησε τους εργαζόμενους και δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Επισκέφθηκα σήμερα το κεντρικό εργοτάξιο του Μετρό στη Θεσσαλονίκη και ενημερώθηκα για την πρόοδο και την εξέλιξη των εργασιών. Οι δύο μετροπόντικες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, το έργο προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Πολύ πρόσφατα, το ΥΠΕΧΩΔΕ προχώρησε στη δημοπράτηση της πρώτης επέκτασης του Μετρό Θεσσαλονίκης προς την Καλαμαριά, ένα έργο με πέντε σταθμούς και πέντε χιλιόμετρα υπόγειας σήραγγας και βεβαίως, βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης και η άλλη επέκταση προς τη Σταυρούπολη. Πρόκειται για ένα έργο, που οδηγεί σε ένα πλήρες δίκτυο Μετρό, το οποίο θα μεταμορφώσει από συγκοινωνιακή πλευρά τη ζωή της Θεσσαλονίκης και θα βελτιώσει σημαντικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της. Το Μετρό της Θεσσαλονίκης είναι το μεγαλύτερο συγκοινωνιακό και περιβαλλοντικό δημόσιο έργο που κατασκευάζεται σήμερα στην Ελλάδα και θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα Μετρό στην Ευρώπη. Οι Θεσσαλονικείς, για πολλές δεκαετίες, Μετρό άκουγαν και Μετρό δεν έβλεπαν. Σήμερα, το Μετρό της Θεσσαλονίκης δεν είναι πια λόγια, γίνεται πραγματικότητα».

    Το πρωί, με την ευκαιρία της γιορτής της Μητέρας, ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του, Νατάσα, επισκέφθηκαν στο Πλαγιάρι της Θεσσαλονίκης το παιδικό χωριό SOS, το οποίο είχε επισκεφθεί και ως βουλευτής. Συναντήθηκαν με τα 45 παιδιά ηλικίας, 6 έως 17 χρονών, που φιλοξενούνται στα δέκα σπίτια του χωριού, μίλησαν μαζί τους, τους πρόσφεραν δώρα και εκείνα, με τη σειρά τους, τους χάρισαν δικές τους ζωγραφιές.

    Ακολούθως, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το μόνο «πράσινο» σχολείο στην Ελλάδα, το υπερσύγχρονο κτήριο του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) Καλαμαριάς και ενημερώθηκε από το νομάρχη, Παναγιώτη Ψωμιάδη, για το θέμα της σχολικής στέγης.

    Μετά το Μετρό, ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε από το δήμαρχο, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, στα νέα θεματικά πάρκα του δήμου, που δημιουργήθηκαν πρόσφατα στη νέα παραλία της πόλης.

    [02] "Να αποφασίσει ο λαός"

    Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ θα μιλήσει το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Με το κλείσιμο της Βουλής η κυβέρνηση έκλεισε την πόρτα στο φως της διαφάνειας, στην απόδοση δικαιοσύνης, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του, σε ανοιχτή προεκλογική συγκέντρωση, στην πλατεία Νίκης της Κοζάνης. Κατήγγειλε την κυβέρνηση για «θεσμική εκτροπή» και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή είπε ότι «τον τρομοκράτησε η διαφάνεια».

    «Με την πρωτοφανή κίνηση αυθαιρεσίας, παραγράφει όλα τα σκάνδαλα της κυβέρνησής του. Ναι. Η παράταξή που είχε σημαία τη διαφάνεια κλείνει την αυλαία ως όμηρος, αιχμάλωτη της διαφθοράς», επισήμανε και πρόσθεσε: Σε μία στιγμή κρίσιμη για τη χώρα θα περίμενα από τον πρωθυπουργό να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Αντί να επιτίθεσθε κάθε μέρα στο ΠΑΣΟΚ και σε μένα προσωπικά, με ψέματα και ύβρεις, αντί να κρύβεστε σε μια άγονη παρελθοντολογία, αντί να προωθείτε την πόλωση για να συσπειρώσετε τους δικαιολογημένα απογοητευμένους από την πολιτική σας οπαδούς της Ν.Δ., σας καλώ να πάμε μπροστά. Σας καλώ σε μια λύση δημοκρατική. Ελάτε να πάμε στο λαό. Προκηρύξτε και εθνικές εκλογές. Δώστε τη δυνατότητα στο λαό να μας κρίνει, να κρίνει τα κόμματά μας, τις προτάσεις και τα προγράμματά μας. Να καταθέσουμε με σοβαρότητα τις προτάσεις μας για το μέλλον αυτής της χώρας και να αποφασίσει ο λαός.

    Σας κάλεσα χθες, σας καλώ και σήμερα. Κάντε το αυτονόητο βήμα. Να πάμε σε διπλές κάλπες. Να πάμε σε εθνικές εκλογές στις 7 Ιουνίου».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναρωτήθηκε γιατί ο πρωθυπουργός δεν συμφώνησε μαζί του να ξεκαθαρίσουν μαζί την υπόθεση ΖΙΜΕΝΣ και σημείωσε: «Θα βγαίναμε όλοι καλύτεροι. Τι κρύβει; Τι φοβάται;

    Όσοι μας κατηγορούσαν για σκάνδαλα ας καταλάβουν ότι εμείς είμαστε οι φορείς της διαφάνειας και της αλήθειας. Εμείς είμαστε που παλεύουμε για ένα ευνομούμενο κράτος. Εμείς είμαστε που παλεύουμε για ένα πολιτικό σύστημα που θα απελευθερωθεί από την αιχμαλωσία των διαφόρων εξωθεσμικών και ισχυρών συμφερόντων.

    Και η τραγωδία για τη χώρα μας, η τραγωδία για την Ελλάδα σήμερα, είναι ότι μας κυβερνά μια κυβέρνηση που είναι όμηρός σκοτεινών υποθέσεων. Τη σημερινή κυβέρνηση την κρατάνε, την έχουν στο χέρι οι σκοτεινοί συνεργοί αυτών των υποθέσεων».

    Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι στις 7 Ιουνίου η κυβέρνηση θα πάρει το πρώτο ηχηρό μήνυμα της κάλπης, η απόφαση του λαού θα γράψει την αρχή του τέλους της.

    ''Η κυβέρνηση της Ν.Δ. διέλυσε τη χώρα τα πέντε χρόνια που κυβερνά'', τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε άλλο σημείο της ομιλίας του και σημείωσε πως τα χρήματα των πολιτών «χάθηκαν στη μαύρη τρύπα της διαφθοράς και της κρατικής σπατάλης. Πήγαν σε φορολογικά δώρα για τους ισχυρούς, σε χαριστικές συμβάσεις με «ημέτερους», σε παχυλές αμοιβές μιας κομματικής στρατιάς γαλάζιων συμβούλων και επιτροπών».

    Η αγορά βρίσκεται σε ασφυξία, οι ακάλυπτες επιταγές ξεπέρασαν τα 20.000.000 ευρώ το 2008, επιχειρήσεις κλείνουν και η χώρα μας είναι πρωταθλήτρια στην ανεργία. Στον τουρισμό υπάρχουν προβλήματα ενώ οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι βρίσκονται σε απόγνωση.

    Για τη δυτική Μακεδονία, είπε, ότι το ΤΕΙ έχασε χιλιάδες σπουδαστές την τελευταία τετραετία και το Πανεπιστήμιο μένει πέντε χρόνια χωρίς κτιριακές υποδομές. Οι δομές πρόνοιας κινδυνεύουν με λουκέτο, τα νοσοκομεία μένουν χωρίς εντατικές και εφημερίες. Η ΔΕΗ απαξιώνεται συστηματικά με στόχο την ιδιωτικοποίησή της, καθώς η κυβέρνηση την έκανε ζημιογόνα και πανάκριβη για τους καταναλωτές, και το περιβάλλον συνεχώς υποβαθμίζεται.

    «Η Ελλάδα σας χρωστάει», είπε απευθυνόμενος στους κατοίκους της Κοζάνης και της Πτολεμαίδας. «Ο λιγνίτης στήριξε για 50 χρόνια την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, προσφέροντας φθηνή ενέργεια και χιλιάδες θέσεις απασχόλησης. Στην εποχή της «πράσινης ανάπτυξης» ο λιγνίτης θα διατηρήσει τη θέση του στο ενεργειακό ισοζύγιο της χώρας και η ΔΕΗ οφείλει να προσανατολιστεί και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Εμείς θέλουμε μια ενιαία, δημόσια ΔΕΗ, ισχυρή στον ανταγωνισμό της απελευθερωμένης αγοράς ενέργειας».

    Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι το ΠΑΣΟΚ ως κυβέρνηση θα μετατρέψει τη δυτική Μακεδονία σε μια περιφέρεια πρότυπο πράσινης ανάπτυξης και πόλο γνώσης και καινοτομίας.

    Στις ευρωεκλογές κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν το ΠΑΣΟΚ για να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση ότι καταδικάζουν τις πολιτικές της.

    Είπε «όχι» στην επανεκλογή Μπαρόζο και σημείωσε πως πρέπει να εκλεγεί σοσιαλιστής πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. «Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε σοσιαλιστές, ψηφίζουμε ΠΑΣΟΚ. Γιατί αυτή είναι η ψήφος που θα μας βγάλει από την κρίση και θα μας οδηγήσει σε ένα σίγουρο μέλλον», εξήγησε. «Καταδικάζουμε τις νεοσυντηρητικές πολιτικές και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Καταδικάζουμε μια κυβέρνηση που απουσιάζει από το ευρωπαϊκό πεδίο, που δεν διεκδικεί. Η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ δεν είναι ψήφος ανέξοδης κα αδιέξοδης διαμαρτυρίας. Είναι ψήφος που φωνάζει ''μπορούμε''. Μπορούμε να αλλάξουμε τη ζωή μας».

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής Εκλογών με θέματα: Διενέργεια προεκλογικού αγώνα και προβολή κομμάτων (09:30:00, Αθήνα/Σταδίου 27)

  • Εκδήλωση με θέμα "25 χρόνια ΕΟΦ" (10:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • Συνέντευξη Τύπου ενόψει των φοιτητικών εκλογών θα δώσουν o πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Γιώργος Παπανικολάου, ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Μάνος Κασσελάκης και ο Γραμματέας ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΤΕΙ Αντώνης Μαγκλάρης (10:30:00, Αθήνα/Γραφεία ΟΝΝΕΔ-Λυκούργου )

  • Επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Στοκχόλμη. Στις 12.00 θα συναντηθεί με τον Σουηδό ομόλογό του. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

  • Ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρας και ο Συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνάς θα παρουσιάσουν σε συνέντευξη Τύπου το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου (11:00:00, Αθήνα/Athens Imperial )

  • Ο υπουργός Εσωτερικών Πρ. Παυλόπουλος και ο υφυπουργός Χρ. Ζώης θα παρουσιάσουν τις δράσεις και προοπτικές του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (11:00:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο)

  • Ο ΥΠΕΘΟ Γ Παπαθανασίου θα συναντηθεί με την Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Shaikha Bint Khaled al Kassimi (11:00:00, Α8ήνα/ΥΠΕΘΟ)

  • Ημερίδα με θέμα "Παιδεία για τα Μέσα" ενόψει της πιλοτικής εφαρμογής του προγράμματος στα σχολεία, στο συνεδριακό κέντρο "Διακονία" (Χαριλάου) (11:30:00, Θεσσαλονίκη/Νικολάου Πλαστήρα 65). Σημείωση: Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας - Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Δ/νση Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων

  • Συνέντευξη Τύπου Αλέκας Παπαρήγα. Θα παρουσιάσει την Κοινή Διάκηρυξη ΚΚ της Ευρώπης για τις ευρωεκλογές (12:00:00, Αθήνα/εκλ. κέντρο ΚΟΑ )

  • Συνάντηση εργασίας, στη Νομαρχία, με θέμα "Συζήτηση-ενημέρωση σχετικά με τη γρίπη των χοίρων"(12:30:00, Θεσσαλονίκη/Νομαρχία)

  • Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ.Παπανδρέου, θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής)

  • ΚΚΕ - Oμιλία Α. Παπαρήγα σε συγκέντρωση φοιτητών στη Φιλοσοφική Αθήνας (14:00:00, Αθήνα/Ζωγράφου)

  • Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας Α.Ε., στο ΥΜΑΘ (15:00:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑΘ )

  • Ημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. (19:30:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ). Σημείωση: Την εκδήλωση διοργανώνει το πολιτιστικό σωματείο "Ελληνικη Γλωσσική Κληρονομιά" και το Α.Π.Θ.

  • Ημερίδα για την ελληνική γλώσσα στην παλαιά Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. ( 19:30:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ). Σημείωση: Την εκδήλωση διοργανώνει το πολιτιστικό σωματείο "Ελληνικη Γλωσσική Κληρονομιά" και το Α.Π.Θ.

  • Ομιλία Α. Τσίπρα σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά (19:30:00, Πειραιάς/Πλατεία Κοραή)

  • Παρουσίαση βιβλίου του Μ. Ανδρουλάκη - Ομιλητές ο Δ. Σιούφας και ο Θ. Πάγκαλος - (20:00:00, Αθήνα/Κύπρου 69 - πλατεία Μπουρναζίου)

  • Ετήσια Γενική Συνέλευση ΣΕΒ παρουσία πρόεδρου Δημοκρατίας κ.Κάρουλου Παπούλια

    Πρωινή Συνεδρίαση:

    Ομιλία προέδρου ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργου Παπανδρέου

    Απογευματινή Συνεδρίαση:Ομιλίες

    - πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή,

    - υπουργού Οικονομίας κ .Γ. Παπαθανασίου, Αθήνα/Μέγαρο Μουσικής

  • Διήμερη εκδήλωση (11 και 12/5), με θέμα τη διαχείριση και αξιοποίηση ακινήτων, τις επενδύσεις και τις προοπτικές στον κλάδο, διοργανώνει, στο «Μακεδονία Παλλάς»

  • Σύνοδος ΥΠΕΞ του Συμβουλίου της Ευρώπης - Συμμετοχή Ι. Βαληνάκη (Μαδρίτη )

  • Παρουσίαση βιβλίου - Ομιλία Ν. Καραχάλιου

  • Ημερίδα και Επιχειρηματική Συνάντηση αφιερωμένη στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας οργανώνεται υπό την αιγίδα του Οικονομικού και Εμπορικού Γραφείου της Πρεσβείας της Ισπανίας στην Αθήνα, Αθήνα/ELECTRA PALACE - Σύνταγμα

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Β' Εθνική (33η αγωνιστική) - 17:45:00, Καστοριά-Ηλυσιακός

    Απόλλων Καλαμαριάς-Διαγόρας

    Καλλιθέα-ΑΣΚ Ολυμπιακός

    Εθνικός Αστέρας-Κέρκυρα

    ΠΑΣ Γιάννινα-Αγροτικός Αστέρας

    Καλαμάτα-Ιωνικός

    Πιερικός-Βέροια

    Καβάλα-Ατρόμητος

    Εθνικός-Αναγέννηση Καρδίτσας


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 11 May 2009 - 4:30:21 UTC