Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Η "Ώρα της Γης"
  • [02] Όρθια στο Τελ Αβίβ

  • [01] Η "Ώρα της Γης"

    "Δράση για το περιβάλλον" είναι το ξεκάθαρο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες της Ελλάδας με την -σχεδόν- καθολική συμμετοχή τους στην αποψινή ωριαία "συσκότιση", στο πλαίσιο της παγκόσμιας πρωτοβουλίας κατά την κλιματικής αλλαγής "Ώρα της Γης".

    Στις 20.30 κεντρικά σημεία της πρωτεύουσας αλλά και γειτονιές σχεδόν βυθίστηκαν στο σκοτάδι. Με τη συμβολή της κεντρικής διοίκησης του Δήμου Αθηναίων και των άλλων Δήμων βασικές οδικές αρτηρίες και πλατείες, ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία, όπως ο Παρθενώνας, ο Ιερός Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, ο Ναός του Ηφαίστου στην Αρχαία Αγορά, το Μνημείο του Φιλοπάππου και άλλα σταμάτησαν τη φωταγώγησή τους. Στο πλαίσιο αυτό υπήρξε συσκότιση και στο Κοινοβούλιο, σε στρατιωτικές μονάδες και υπηρεσίες, σε γήπεδα, δημοτικά κτήρια, στο λόφο του Λυκαβηττού, σε μέρος του αεροδρομίου κλπ.

    Παράλληλα στην Πνύκα, κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακροπόλεως βρισκόταν σε εξέλιξη η μεγάλη συναυλία για την "Ώρα της Γης" με το Μάριο Φραγκούλη, τη Συμφωνική Ορχήστρα και τη μικτή χορωδία του Δήμου Αθηναίων.

    Η πόλη της Αθήνας έγινε φορέας του μηνύματος ότι "όλοι μαζί μπορούμε να εξασφαλίσουμε ένα βιώσιμο μέλλον για την πόλη και τον πλανήτη". Η απήχηση των πολιτών στη συμβολική δράση της "Ώρας της Γης" καταδεικνύει αφενός το πόσο αντιληπτές είναι οι διαστάσεις και οι συνέπειες που έχει πάρει το περιβαλλοντικό πρόβλημα, αφετέρου την ευαισθησία όλων για τη διάσωσή του.

    Η ελπίδα, μπορεί να πει κανείς γεννιέται από το σκοτάδι και είναι βέβαιο ότι θα καθοδηγήσει σωστά τη διεθνή κοινότητα στη Σύνοδο της Κοπεγχάγης όπου θα συνταχθεί η νέα συμφωνία για το κλίμα ως διάδοχος του Πρωτοκόλλου του Κιότο.

    Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετείχε και η ΔΕΗ με το σβήσιμο των φώτων, εξωτερικών και εσωτερικών χώρων, όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων της Επιχείρησης στην επικράτεια με εξαίρεση τα κτίρια εκείνα που συνδέονται με την παραγωγή και ομαλή παροχή ηλεκτρικού ρεύματος προς τους πελάτες και την ασφάλεια εγκαταστάσεων και μεταφορικών μέσων της Επιχείρησης.

    Θεσσαλονίκη:Στο «σκοτάδι» βυθίστηκαν απόψε ο Λευκός Πύργος, το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η Καμάρα, τα βυζαντινά τείχη, ο Πύργος Τριγωνίου και το διατηρητέο κτίριο της Δημοτικής Πινακοθήκης, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Θεσσαλονίκης, στη διεθνή κίνηση οικολογικής ευαισθητοποίησης «Ώρα της Γης».

    Από τις 8.30 το βράδυ και για περίπου μία ώρα, η Θεσσαλονίκη κατέβασε διακόπτες, καθώς πέρα από το κεντρικό δήμο, αρκετές δημοτικές αρχές του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής πήραν μέρος στην παγκόσμια πρωτοβουλία ευαισθητοποίησης στο θέμα της εξοικονόμησης ενέργειας, σβήνοντας τα φώτα σε κεντρικές πλατείες, δημαρχεία, σχολεία και δημοτικά κτίρια.

    Στην επιχείρηση πήραν μέρος αρκετοί Θεσσαλονικείς που έσβησαν τα φώτα στα σπίτια τους, στέλνοντας μ' αυτόν τον τρόπο το δικό τους μήνυμα.

    [02] Όρθια στο Τελ Αβίβ

    Ο στόχος επετεύχθη... Η Ελλάδα στάθηκε όρθια στο «καυτό» «Ραμάτ Γκαν» του Τελ Αβίβ, απέσπασε ισοπαλία 1-1 από το Ισραήλ, στο πλαίσιο του 2ου ομίλου των προκριματικών, και έκανε ακόμη ένα σημαντικό βήμα για την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.

    Η εθνική, μάλιστα, άνοιξε το σκορ με τον (συνήθη... ύποπτο) Φάνη Γκέκα στο 42', για να ισοφαρίσει το Ισραήλ με τον Γκολάν στο 55ο λεπτό. Με τον βαθμό της ισοπαλίας η Ελλάδα είναι στην πρώτη θέση του ομίλου, μαζί με την Ελβετία, και θέλει τη νίκη την Τετάρτη στο Ηράκλειο, στην «ρεβάνς» με το Ισραήλ, για να κάνει ακόμη ένα βήμα προς τα τελικά.

    Στους σημερινούς αγώνες του 2ου προκριματικού ομίλου για το Μουντιάλ 2010 σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

    Λουξεμβούργο-Λετονία 0-4

    Μολδαβία-Ελβετία 0-2

    Ισραήλ-Ελλάδα 1-1

    Η βαθμολογία

    Αγ. Ν-Ι-Η Τερμ. Β.

    Ελβετία 5 3-1-1 9-6 10

    Ελλάδα 5 3-1-1 10-3 10

    Ισραήλ 5 2-3-0 9-6 9

    Λετονία 5 2-1-2 8-6 7

    Λουξεμβούργο 5 1-1-3 3-11 4

    Μολδαβία 5 0-1-4 2-9 1


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 28 March 2009 - 21:30:13 UTC