Visit the Sites Mirrored on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Η Λέσχη των Αθανάτων" με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία
  • [02] "Οικουμενική κυβέρνηση"

  • [01] "Η Λέσχη των Αθανάτων" με την εφημερίδα Ελευθεροτυπία

    Μια ιδιαιτέρως προσεγμένη, συλλεκτική σειρά λευκωμάτων, υπό το γενικό τίτλο «Η Λέσχη των Αθανάτων», προσφέρει από αύριο στους αναγνώστες της και θα διατίθεται το πρώτο Σάββατο κάθε μήνα, η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

    Πρόκειται για βιβλία, αφιερωμένα στη χρυσή γενιά των Ελλήνων δημιουργών όλου του φάσματος της τέχνης, από τον Οδυσσέα Ελύτη, το Γιάννη Ρίτσο, τη Μαρία Κάλλας και τον Κάρολο Κούν έως το Μάνο Χατζηδάκη, το Χατζηκυριάκο-Γκίκα, το Βασίλη Τσιτσάνη και την Έλλη Λαμπέτη.

    Το αυριανό, 1ο λεύκωμα της σειράς, που θα συνοδεύει προαιρετικά την εφημερίδα, είναι αφιερωμένο στη Μελίνα Μερκούρη, με την αφορμή των 15 χρόνων από το θάνατό της, στις 6 Μαρτίου του 1994. Στις σελίδες του τόμου «φιλοξενούνται» άρθρα, που σκιαγραφούν το πορτρέτο της μεγάλη Ελληνίδας, αλλά και περισσότερες από 200 φωτογραφίες.

    [02] "Οικουμενική κυβέρνηση"

    Το «ναι» στη συναίνεση, που ζήτησε από τα κόμματα ο πρωθυπουργός, επανέλαβε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας σήμερα στους δημοσιογράφους.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, αφού χαρακτήρισε την τρέχουσα περίοδο ως τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση που έχει γνωρίσει ο πλανήτης, αιτιολογώντας τη στάση του απέναντι στην πρόταση του πρωθυπουργού δήλωσε πως το κόμμα του λειτούργησε «μονάχα με τη λογική, αφού το ζητούμενο στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν είναι τί έχει να κερδίσει ένα κόμμα, αλλά πώς θα σωθεί η Ελλάδα». Κατηγόρησε μάλιστα, τόσο τον κ. Παπανδρέου, όσο και τους ηγέτες των κομμάτων της αριστεράς, λέγοντας πως «με την άρνησή τους δεν έδειξαν το μεγαλείο ψυχής, που επιβάλλεται σε πολιτικούς ηγέτες σε περιόδους κρίσεων».

    Επανέλαβε δε, την πρόταση του κόμματός του για οικουμενική κυβέρνηση, θυμίζοντας το επιτυχημένο πείραμα της κυβέρνησης Ζολώτα την περίοδο '89-΄90.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ διατύπωσε εκ νέου την εκτίμησή του πως ο κ. Καραμανλής δεν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές και ζήτησε από όλα τα κόμματα να ξεκαθαρίσουν όσο πιο γρήγορα τη θέση τους στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Επανερχόμενος στο θέμα της οικονομικής κρίσης, τόνισε πως «δεν υπάρχει αναίμακτη έξοδος από την κρίση», επικαλούμενος το παράδειγμα του Τιτανικού. «Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα ναυάγιο. Δεν έχει σημασία το χρώμα του σωσίβιου, αλλά μονάχα το πώς θα σωθούμε», είπε.

    Οι προτάσεις του ΛΑΟΣ, όπως αυτές κατατέθηκαν χθες στον κ. Καραμανλή, είναι, σύμφωνα με το Γ. Καρατζαφέρη, «προτάσεις πρώτων βοηθειών».

    Ο αρχηγός του κόμματος έκανε λόγο για τη δημιουργία κρατικών εσόδων, «χωρίς όμως αυτά να επιφέρουν κοινωνικούς τριγμούς», ενώ ζήτησε και τη γρήγορη κίνηση των κεφαλαίων, λέγοντας πως «δεν πρέπει να υπάρχουν ανενεργά κεφάλαια, ούτε της τάξης των 50.000 ευρώ».

    Ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε ακόμη για τα επόμενα πέντε χρόνια να «παγώσουν» κριτήρια, όπως το πόθεν έσχες και τα τεκμήρια. Σύμφωνα με τον ίδιο, πρέπει να υπάρξει στοχευμένη φορολογία, αφού όπως εκτίμησε «στο μέλλον, η ζωή όλων μας θα χειροτερέψει και η ζωή των μη προνομιούχων θα χειροτερέψει βάναυσα».

    Τέλος, ο αρχηγός του ΛΑΟΣ σημείωσε πως «τη συγκεκριμένη περίοδο δεν είναι σοβαρό να συζητάμε για εκλογές» και ζήτησε από τον πρωθυπουργό περισσότερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, αφού όπως είπε χαρακτηριστικά, «η Ελλάδα κινδυνεύει να μπει σε μνήμα».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 March 2009 - 13:30:35 UTC