Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ενίσχυση συνταξιούχων και ανέργων
  • [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για ΟΛΠ
  • [03] Αστυνομικός νεκρός από πυρά ληστή
  • [04] "Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο"
  • [05] "Οχι σε επιφανειακές συμφωνίες"
  • [06] Προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την κρίση
  • [07] Δωρεάν μετακίνηση για τις γυναίκες
  • [08] Περιοδεία στην Ευρώπη

  • [01] Ενίσχυση συνταξιούχων και ανέργων

    Την χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης πεντακοσίων ευρώ σε συνταξιούχους και ανέργους που έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια κύριας κατοικίας, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών, που κατατέθηκε την Πέμπτη.

    Η χορήγηση της ενίσχυσης θα γίνει σε δύο δόσεις και δικαιούχοι της είναι οι άνεργοι που έχουν λάβει επίδομα από τον ΟΑΕΔ το τελευταίο τρίμηνο, καθώς και οι συνταξιούχοι που ήταν ή είναι δικαιούχοι του ΕΚΑΣ το ίδιο χρονικό διάστημα.

    Με άλλη τροπολογία, μετατίθεται λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, από 1/4/2009 σε 1/1/2010 ο χρόνος επιβολής της αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 10% των κερδών από την πώληση εισηγμένων μετοχών και οι εν λόγω μετοχές θα φορολογούνται με συντελεστή 1,5% επί της τιμής πώλησής τους. Επίσης, καταργούνται διατάξεις του άρθρου 14 του ν. 3697/2009, αναφορικά με την επιβολή από το 2010, φόρου 10% επί του εισοδήματος του πρώτου κλιμακίου της κλίμακας μη μισθωτών-επαγγελματιών, όσον αφορά στους φορολογούμενους που αποκτούν εισοδήματα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων, ή και από ατομική εμπορική επιχείρηση.

    Η ίδια τροπολογία προβλέπει εξάλλου παράταση μέχρι τις 30 Απριλίου, της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων από επιχειρήσεις και επαγγελματίες, για την υπαγωγή τους στις ρυθμίσεις του ν.3746/2009, αναφορικά με τη χορήγηση δανείων με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου. Επανακαθορίζονται δε, οι προϋποθέσεις για την καταβολή της προβλεπόμενης οικονομικής ενίσχυσης στις πληγείσες επιχειρήσεις και επαγγελματίες, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων του περασμένου Δεκεμβρίου, με απαίτηση εφεξής και βεβαίωσης του οικείου επιμελητηρίου.

    Τέλος, με τρίτη τροπολογία, κυρώνεται τροποποίηση της Σύμβασης Ανάπτυξης του Αερολιμένα Αθηνών, με περιορισμό από 1% σε 0,5% του ποσοστού της ετήσιας προμήθειας αδράνειας που εισπράττει το ελληνικό Δημόσιο, για τις εγγυήσεις που δίνει επί των χρηματοδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για την κατασκευή και ολοκλήρωση του έργου.

    Στην τροπολογία αυτή, προβλέπεται επίσης έκτακτη απόδοση, στους δήμους και τις κοινότητες, με κοινή υπουργική απόφαση, κεφαλαίων από το Πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ που κατατίθεντο παγίως στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων - και επαναβεβαιώνεται η κατβ ελάχιστον ποσοστιαία συμμετοχή του 35% από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, στους πόρους του Προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ και κατά το έτος 2009, για την χρηματοδότηση έργων δήμων και κοινοτήτων.

    [02] Ψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για ΟΛΠ

    Με 149 «ναι» των βουλευτών της πλειοψηφίας, σε σύνολο 281 ψηφισάντων βουλευτών, ψηφίστηκε επί της αρχής το σχέδιο νόμου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΟΛΠ Α.Ε.

    Κατά της κύρωσης ψήφισαν 131 βουλευτές (ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ), ενώ παρών ψήφισε ο ανεξάρτητος Πέτρος Τατούλης.

    Η ψήφιση του νομοσχεδίου έγινε με την διεξαγωγή ονομαστικής ψηφοφορίας κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ.

    [03] Αστυνομικός νεκρός από πυρά ληστή

    Νεκρός από τα πυρά οπλοφόρου, που νωρίτερα είχε ληστέψει υποκατάστημα της τράπεζας Κύπρου, στην πλατεία Δαβάκη της Νίκαιας, έπεσε νεαρός αστυνομικός με πολιτική περιβολή, ο οποίος βρέθηκε έξω από την τράπεζα, και μάλλον είχε αντιληφθεί το ληστή και άρχισε να τον καταδιώκει.

    Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο νεαρός αστυνομικός που υπηρετούσε στο Τμήμα Παλαιού Φαλήρου, αν και έφερε μέσα σε τσαντάκι, που κρατούσε, το υπηρεσιακό του περίστροφο, δεν το χρησιμοποίησε, για άγνωστο ως στιγμής λόγο.

    Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛΑΣ, δεν υπήρχαν αυτόπτες μάρτυρες στο περιστατικό. Εκτιμάται ότι ο δράστης τράπηκε σε φυγή με μοτοσυκλέτα, που είχε σταθμεύσει έξω από την τράπεζα.

    Γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

    [04] "Από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο"

    Η έκθεση "από την Αρχαία Ολυμπία στο Πεκίνο" με έργα 29 Ελλήνων καλλιτεχνών, οι οποίοι με εννέα Κινέζους συναδέλφους τους συμμετείχαν στην έκθεση που φιλοξενήθηκε στο ελληνικό σπίτι στο Πεκίνο κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2008, παρουσιάζεται τώρα και στην Αθήνα.

    Η έκθεση αυτή περιλαμβάνει έργα τέχνης που αντλούν τα θέματα τους από την ειρήνη, την εκεχειρία και τον αθλητισμό.

    Την έκθεση, την οποία διοργανώνει το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας στο Μέγαρο Μουσικής από 5 - 12 Μαρτίου, εγκαινίασε απόψε η αντιπρόεδρός του και υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη - Πετραλιά ενώ σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο γενικός διευθυντής του Κέντρου Αγγελος Συρίγος.

    Στο μήνυμά του ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς κάνοντας αναφορά στη "μεγάλη επιτυχία της έκθεσης στο Πεκίνο" τόνισε ότι αυτό καταδεικνύει πως η εκεχειρία δεν είναι ουτοπία αλλά παρακαταθήκη για το μέλλον και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών.

    Οι ομιλητές αναφερόμενοι στη σημασία της έκθεσης και της έννοιας της εκεχειρίας που πρεσβεύει, υπογράμμισαν ότι μέσα από την πολιτισμική συνεργασία δύο πανάρχαιων πολιτισμών προήλθε και προβλήθηκε το ευ αγωνίζεσθαι. Γιατί, όπως ειπώθηκε, η εκεχειρία - θεσμός στην αρχαιότητα, σήμερα αποκτά όλο και μεγαλύτερη αποδοχή στη συνείδηση των λαών αφού δεν έρχεται να εξοβελίσει τις διαφορές αλλά να καλλιεργήσει και να εμπεδώσει τη διαφορετικότητα των λαών.

    [05] "Οχι σε επιφανειακές συμφωνίες"

    "Ως αριστερή αντιπολίτευση εισήλθα στο Μέγαρο Μαξίμου και ως αριστερή αντιπολίτευση εξέρχομαι", τόνισε στη δήλωσή του μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος και πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση για την κρίση και όπως είπε, "μια τέτοια βαθιά κρίση δεν θέλει επιφανειακές συμφωνίες. Θέλει βαθιά αλλαγή και προς αυτήν την κατεύθυνση κινούμαστε".

    Ο κ. Αλαβάνος ενημέρωσε και γραπτώς τον πρωθυπουργό για τις προτάσεις και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι πρόκειται για 25 σημεία -πρωτοβουλίες που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να ληφθούν άμεσα. Αντίθετα, δήλωσε ο κ. Αλαβάνος, "από τον Πρωθυπουργό άκουσα 6 σημεία, μέσα στη φιλοσοφία του, που νομίζω ότι είναι τα σημεία που δεν πρέπει να γίνουν".

    Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αριστερή και κινηματική δύναμη θα στηρίξει τους αγώνες των εργαζομένων, απορρίπτοντας έτσι τη θέση για μη παροχές, ενώ επανέλαβε ότι το κόμμα του τάσσεται υπέρ της ταχύτατης εθνικοποίησης της Εθνικής Τράπεζας, που, μαζί με την Αγροτική και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, μπορούν να αποτελέσουν έναν μεγάλο προωθητή της ρευστότητας.

    Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει εκλογές ο κ. Αλαβάνος είπε ότι "αυτό που ζητάμε είναι μια σε βάθος αλλαγή. Πιστεύουμε ότι η σημερινή πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση δεν ανταποκρίνεται στην ανάγκη του τόπου. Και το θέμα δεν είναι μόνο να υπάρξει μια κομματική αλλαγή. Η ανάγκη είναι να αλλάξουμε δρόμο. Χρειάζεται στροφή 180ο και αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να δώσουμε". Πρόσθεσε ακόμη ότι "οι εκλογές μπορούν να αποτελέσουν διέξοδο αν δεν επανέλθουμε στα ίδια σημεία. Οι εκλογές, οι οποίες θα δώσουν ένα μήνυμα στροφής, την οποία έπρεπε ήδη η χώρα να έχει κάνει - είμαστε στο παραπέντε - φυσικά και μπορεί να βοηθήσουν".

    Στο κείμενο που επέδωσε στον πρωθυπουργό ο κ. Αλαβάνος αναφέρεται στις πρωτοβουλίες που κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να ληφθούν κατεπειγόντως, για την αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης. Αυτά είναι:

    Αύξηση των δημοσίων εσόδων

    1. Αύξηση των φορολογικών συντελεστών για τα μεγάλα εισοδήματα, τιμαριθμοποίηση κλιμακίων και αύξηση αφορολογήτου, αντιστροφή της σχέσης άμεσων - έμμεσων φόρων, φορολογίας κεφαλαίου και εργασίας, φόρων φυσικών και νομικών προσώπων.

    2. Θεσμοθέτηση ουσιαστικής φορολόγησης της μεγάλης ακίνητης περιουσίας με πολλαπλά κλιμάκια

    3. Κατάργηση των φοροαπαλλαγών, των φορολογικών κινήτρων και των ειδικών φορολογικών καθεστώτων, όπως με την εκκλησιαστική περιουσία, τους εφοπλιστές, τους βουλευτές.

    4. Περιορισμός της λειτουργίας των παράκτιων εταιρειών που λειτουργούν ως εργαλεία φοροδιαφυγής μεγάλης κλίμακας και σύλληψη της φορολογητέας ύλης. Προώθηση σχετικής νομοθεσίας και στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    5. Ενίσχυση των ελεγκτικών μηχανισμών απέναντι στη φοροδιαφυγή και την εισφοροδιαφυγή. Άμεση καταπολέμηση της διαφθοράς και αποκομματικοποίηση των φοροεισπραχτικών μηχανισμών.

    6. Άμεση μείωση των στρατιωτικών δαπανών με ματαίωση όλων των παραγγελιών που είναι έξω από μια λογική υπεράσπισης της ακεραιότητας της χώρας και έχουν επιβληθεί για πολιτικούς λόγους ή έχουν νατοϊκές σκοπιμότητες. Αξιοποίηση των απελευθερούμενων πόρων στον πόλεμο κατά της ανεργίας και της φτώχειας που ήδη έχει κηρυχθεί.

    Ενίσχυση της Κοινωνικής Αλληλεγγύης

    7. Άμεση απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Εθνικής Τράπεζας και δημιουργία ισχυρού δημόσιου πόλου κοινωφελών τραπεζών μαζί με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα για την άσκηση μιας νέας χρηματοπιστωτικής πολιτικής με στόχο όχι τα κέρδη των τραπεζιτών αλλά την αναζωογόνηση της οικονομίας και τη στήριξη της κοινωνίας.

    8. Άμεση θέση υπό δημόσιο έλεγχο των τραπεζών που δεν μπορούν να στηριχτούν σε δικά τους κεφάλαια ή των μετόχων τους για να αντεπεξέλθουν πλήρως στις υποχρεώσεις τους.

    9. Πλέγμα μέτρων για την διευκόλυνση δανειοληπτών χωρίς ποινές στις προεξοφλήσεις, επιβαρύνσεις, καταχρηστικές πρακτικές, πλειστηριασμούς, αυθαίρετα τέλη.

    10. Μετεξέλιξη του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ) σε Τράπεζα δημοσίου συμφέροντος με αντικείμενο τη χορήγηση δανείων σε μικρές, πολύ μικρές επιχειρήσεις, αυτοαπασχολούμενους κι όχι στις ασφαλείς μόνο επιχειρήσεις.

    11. Ανάπτυξη νέου τύπου χρηματοπιστωτικών οργανισμών όπως είναι οι τράπεζες ειδικού σκοπού, Αγροτικής, Στεγαστικής, Επενδυτικής Πίστης και οι συνεταιριστικές τράπεζες.

    12. Ουσιαστική και άμεση ενίσχυση των ασφαλιστικών Ταμείων που οδηγούνται σε κατάρρευση.

    13. Άμεση κατάργηση του ΤΕΙΡΕΣΙΑ και αντικατάστασή του από ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό όργανο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, που θα στοχεύει στην εξυγίανση και όχι στην εξόντωση.

    Πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό Επίπεδο

    14. Αίτημα για άμεση κατάργηση του Συμφώνου Σταθερότητας το οποίο εκφράζει τις πολιτικές που οδήγησαν στην κρίση και οδηγεί με την δημοσιονομική ένδεια απευθείας στον αποπληθωρισμό και αντικατάστασή του από ένα Σύμφωνο Αλληλεγγύης και Ανάπτυξης.

    15. Αίτημα για θέσπιση μηχανισμού στήριξης των οικονομιών των κρατών - μελών που δέχονται κερδοσκοπικές επιθέσεις μέσω ευρωομολόγων ή εγγυήσεων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, μέσα από την ραγδαία αύξηση των επιτοκίων δανεισμού(spread), ενισχύοντας έτσι και συνολικά το ευρώ.

    16. Απόρριψη από την Ελλάδα της Συνθήκης της Λισσαβόνας, η οποία συνταγματοποιεί τους κρισιακούς παράγοντες και είναι ήδη εκτός πραγματικότητας.

    17. Ελληνική παρέμβαση για την κοινοτική ενίσχυση των οικονομιών της Ανατολικής Ευρώπης, ώστε οι λαοί τους να μη περάσουν για δεύτερη φορά από την εξαθλίωση μέσα σε μία εικοσαετία αλλά και να μη συμπαρασύρουν και χώρες με στενές οικονομικές σχέσεις, όπως η Ελλάδα.

    18. Ματαίωση της Αναθεώρησης της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής που προβλέπεται για το 2013, άμεσα κοινοτικά μέτρα για την ενίσχυση της οικογενειακής αγροτικής εκμετάλλευσης σε συνδυασμό με την ανάπτυξη εθνικής αγροτικής στρατηγικής.

    Ανάληψη πρωτοβουλιών από το δημόσιο για την ανάκαμψη

    19. Νέος Προϋπολογισμός με έμφαση στο πρόγραμμα Δημοσίων Δαπανών και τις κοινωνικές δαπάνες χωρίς τους περιορισμούς του Συμφώνου Σταθερότητας

    20. Άμεση και καθολική αναθεώρηση των στόχων και των δράσεων του ΕΣΠΑ (2007-13) που έχουν καταρτιστεί πριν από την εκδήλωση της κρίσης με κριτήρια τη στήριξη της απασχόλησης, τη στήριξη των μικρο-μεσαίων επιχειρήσεων, των αγροτών, της ελληνικής παραγωγής.

    21. Ειδικές παρεμβάσεις και κίνητρα για τη στήριξη της παραγωγής, έξω από λογικές προστατευτισμού αλλά και έξω από αυτοκαταστροφικές λογικές, όπως τα μέτρα για την απόσυρση των αυτοκινήτων που λειτουργούν προστατευτικά υπέρ της Γαλλίας και της Γερμανίας.

    22. Ενίσχυση των δημόσιων εργαλείων παρέμβασης στην οικονομία με επιχειρήσεις που θα λειτουργούν σε συνθήκες αποκομματοποίησης, διαφάνειας και αποτελεσματικότητας - ανάκτηση του ΟΤΕ, των λιμανιών, ανάπτυξη της Ολυμπιακής Αεροπορίας ως εθνικού αερομεταφορέα.

    Στήριξη της Απασχόλησης και των Εργασιακών Σχέσεων

    23. Έκτακτο Πρόγραμμα Δημιουργίας θέσεων εργασίας με έμφαση στις Επενδύσεις, την Υγεία, την Παιδεία, την Έρευνα, τους Ελεγκτικούς Μηχανισμούς, τις Κοινωνικές Υπηρεσίες που θα εγκριθεί από την Βουλή.

    24. Μέτρα ενάντια στις απολύσεις, κατάργηση των αναιτιολόγητων απολύσεων και αύξηση των αποζημιώσεων και εξίσωση μεταξύ εργατών και υπαλλήλων.

    25. Κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων των τελευταίων κυβερνήσεων για τους ενοικιαζόμενους εργαζόμενους, τα stage, την ανασφάλιστη εργασία, τη μείωση του χρόνου εργασίας, τις απολύσεις.

    [06] Προτάσεις του ΛΑ.Ο.Σ για την κρίση

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει σήμερα ο κ.Γ.Καρατζαφέρης, όπου θα παρουσιάσει το υπόμνημα - προτάσεις για την έξοδο από την οικονομική κρίση, που παρουσίασε στον πρωθυπουργό.

    «Από ένα μεγάλο άλμα στο κενό, προτιμώ ένα σταθερό βήμα στη λογική και η λογική υπαγορεύει να βρούμε κοινούς τρόπους να βγούμε από την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μετά τη συνάντηση με τον κ.Κ.Καραμανλή και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο να κινηθεί κανείς έξω από το πλαίσιο που παρουσίασε ο κ.Καραμανλής.

    Ο πρωθυπουργός ζήτησε από όλους τους αρχηγούς «σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο, συναίνεση. Ενα πλαίσιο θέσεων», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και τόνισε «Αν το μελετήσει κανείς αυτό το πλαίσιο νομίζω ότι πολύ δύσκολα μπορεί να κινηθεί έξω από αυτό»,

    «Ο πρωθυπουργός ομολογεί ότι χρειάζεται δυνάμεις, προτάσεις, σκέψεις και ιδέες. Όποιος κι αν ήταν πρωθυπουργός, ήταν υποχρέωσή μου να καταθέσω τις δικές μου προτάσεις. Η κρίση είναι σύνθετη, έχει κοινά συμπτώματτα με τη διεθνή κρίση αλλά και ιδιαιτερότητες για την ελληνική οικονομία», σημείωσε ο κ. Καρατζαφέρης και ανέφερε πως κατέθεσε ένα υπόμνημα προτάσεων πέρα από αυτές που έχει καταθέσει στη Βουλή.

    Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών λέγοντας: «Όταν έχουμε μία δεσπόζουσα οικονομική κρίση και μία υποβόσκουσα κοινωνική κρίση, δεν νομίζω ότι το πιο βατό για να εξέλθουμε από την κρίση είναι να δημιουργήσουμε πολιτικό ζήτημα».

    [07] Δωρεάν μετακίνηση για τις γυναίκες

    Δωρέαν μετακίνηση θα έχουν με τα μαζικά μέσα μεταφοράς οι γυναίκες, την ημέρα της γιορτής τους, Κυριακή, 8 Μαρτίου.

    Τη σχετική απόφαση πήρε ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος τόνισε ότι τη μέρα αυτή όλες οι γυναίκες θα έχουν δωρεάν μετακινήσεις, τόσο με τα μέσα μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης, όσο και με τον ΟΣΕ και τα ΚΤΕΛ σε όλη την Ελλάδα.

    Σε δήλωσή του ο κ. Στυλιανίδης επισημαίνει ότι «η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μία ελάχιστη, συμβολική χειρονομία αναγνώρισης του ρόλου και της συμβολής της γυναίκας στη σύγχρονη κοινωνία. Η παγκόσμια αυτή ημέρα, ημέρα χωρίς εισιτήριο στα συγκοινωνιακά μέσα για όλες τις γυναίκες, πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι η τιμή και ο σεβασμός προς τις γυναίκες, πρέπει να αποδίδονται όλο το χρόνο, μέσα από τις ενέργειες και τις πράξεις μας».

    [08] Περιοδεία στην Ευρώπη

    Περιοδεία στην Ευρώπη θα πραγματοποιήσει από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της υπουργού Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία τόνισε την ανανέωση του ενδιαφέροντος της Ουάσιγκτον προς την Γηραιά Ήπειρο.

    "Ο πρόεδρος και η κυρία Ομπάμα θα επισκεφτούν το Ηνωμένο βασίλειο, την Γαλλία, την Γερμανία και την Τσεχική Δημοκρατία από τις 31 Μαρτίου έως τις 5 Απριλίου", δήλωσε η αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του ΝΑΤΟ.

    "Ο πρόεδρος θα συμμετάσχει στην σύνοδο των G20 στο Λονδίνο και θα έχει διμερείς συνομιλίες με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, την γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Στρασβούργο και στο Κελ, από όπου θα μεταβεί στην Πράγα για την έκτακτη σύνοδο με τους Ευρωπαίους ηγέτες και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής", δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον.

    "Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι αποφασισμένος να ενισχύσει τη διατλαντική συμμαχία και να βοηθήσει στην ενδυνάμωση της Ευρώπης, που είναι μία ισχυρή σύμμαχος των ΗΠΑ ώστε να αντιμετωπίσουμε τις κοινές προκλήσεις", τόνισε η κ. Κλίντον.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 March 2009 - 7:30:31 UTC