Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-03-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση"
  • [02] Γ.Κουμουτσάκος για ΠΓΔΜ
  • [03] "Αλλοθι η συναίνεση"
  • [04] Αγώνες για το Κύπελλο

  • [01] "Δεν υπάρχει σχέδιο εξόδου από την κρίση"

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά τη συνάντηση του κ. Καραμανλή με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από την κρίση, «το οποίο θα στηρίζει τα εισοδήματα», ενώ σε ό,τι αφορά την αποστροφή του πρωθυπουργού πως «χρειάζεται περισσότερο από ποτέ υπευθυνότητα και ωριμότητα από όλους» σχολίασε ότι «πράγματι χρειάζεται, χρειάζεται για παράδειγμα να τηρεί κανένας τον προϋπολογισμό, τον οποίο ψηφίζει στη Βουλή, καθώς και τις δεσμεύσεις του έναντι των Ελλήνων πολιτών, πράγματα για τα οποία δεν διακρίνεται αυτή η κυβέρνηση».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε ότι «για να συνεννοηθούμε στα βασικά και αυτονόητα, απαιτείται αξιοπιστία την οποία προ πολλού έχει απολέσει η κυβέρνηση απέναντι στους Ελληνες πολίτες, στους ευρωπαίους εταίρους μας και στις διεθνείς αγορές».

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ επέκρινε, επίσης, την κυβέρνηση ότι δεν προετοίμασε τη χώρα ενόψει της κρίσης, καθώς αυτή δεν είναι «φυσική καταστροφή» και πρόσθεσε ότι «όσο βαθαίνει η κρίση, όσο δυσκολεύουν τα πράγματα, τόσο πιο γενικόλογες και κενές περιεχομένου είναι οι διακηρύξεις, τόσο του πρωθυπουργού, όσο και των αρμοδίων στελεχών. Αυτή η αμηχανία δεν κρύβει, δεν καταφέρνει να κρύψει την πλήρη έλλειψη αξιοπιστίας της κυβέρνησης απέναντι στους Έλληνες πολίτες».

    Ερωτηθείς για τον υπουργό Οικονομίας που «έδειξε αιφνιδιασμένος από όσα επιτάσσουν οι Βρυξέλλες», ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι «δεν υπάρχει πιο επικίνδυνο πράγμα από έναν υπουργό Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος ομολογεί αιφνιδιασμένος και μιλά για αναπάντεχες εξελίξεις».

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ χρεώσε στην κυβέρνηση ότι «αντί να χτίσει πάνω σε αυτό που βρήκε το 2004, γκρέμισε, έκανε αντίστροφη αναδιανομή του πλούτου και γύρισε τη χώρα πίσω».

    Αναφερόμενος στην αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου για λαϊκισμό εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ και επιθυμίας του Κινήματος «να καρπωθεί την κατάσταση για να πάει σε εκλογές», ο κ. Παπακωνσταντίνου υποστήριξε πως η κυβέρνηση πρέπει να αποφασίσει (αν) θέλει συζήτηση ή θέλει να χρεώσει σε όλους τους άλλους τα λάθη της πολιτικής της».

    Περί πρόωρων εκλογών και προγράμματος του ΠΑΣΟΚ

    Σε ερώτηση αν «το Μέγαρο Μαξίμου προλειαίνει το έδαφος για πρόωρες εκλογές», ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «τα αδιέξοδα είναι πάρα πολύ μεγάλα και αυτά τα αδιέξοδα κάποια στιγμή θα φέρουν τις εκλογές».

    Σχετικά με την αυριανή παρουσίαση από το Γιώργο Παπανδρέου της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για την «πράσινη ανάπτυξη» και ερωτηθείς αν ο πρόεδρος του Κινήματος θα απαντήσει στις δυσκολίες επένδυσης στην καινοτομία σε εποχές κρίσης, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι «ιστορικά, όποτε οι κυβερνήσεις έχουν επιχειρήσει να βγουν από κρίσεις με μέτρα τα οποία μειώνουν την οικονομική δραστηριότητα, έχουν αποτύχει».

    «Η πράσινη ανάπτυξη σημαίνει επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας, σίγουρες θέσεις εργασίας σε τομείς, οι οποίοι είναι το μέλλον της χώρας, από τις κατασκευές μέχρι τις μεταφορές, τον τουρισμό, τα γεωργικά μας προϊόντα, την καθαρή ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες. Είναι η μόνη αναπτυξιακή επιλογή που έχει η χώρα εάν θέλει να είναι ανταγωνιστική και βιώσιμη σε ένα εξαιρετικά δύσκολο, αλλά γεμάτο με προκλήσεις διεθνές περιβάλλον», υπογράμμισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Για την Ο.Α.

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς αν «σκοπεύει να διαλύσει τους συνειρμούς που δημιουργούνται από το ότι η πρόταση της Aegean για την Ολυμπιακή έρχεται λίγες μέρες μετά το δείπνο του κ. Παπανδρέου με επιχειρηματιες, στο οποίο συμμετείχε και ο κ. Βασιλάκης», δήλωσε ότι «κατ' αρχήν δεν επιβεβαιώνει τα ονόματα των επιχειρηματιών-συνδαιτημόνων του κ. Παπανδρέου, καθώς το δείπνο ήταν ιδιωτικό» και πρόσθεσε ότι «κανένας συνειρμός δεν υπάρχει και κανένας συνειρμός δεν μπορεί να γίνει από οποιαδήποτε συνάντηση του κ. Παπανδρέου με οποιονδήποτε επιχειρηματία και με τη θέση μας για μεγάλα ζητήματα, όπως είναι αυτό της Ολυμπιακής. Η θέση μας για την Ολυμπιακή είναι απολύτως ξεκάθαρη».

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, διευκρίνισε εκ νέου ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για την Ολυμπιακή είναι «μικτό σχήμα με ιδιωτικά και δημόσια κεφάλαια, που θα προκύψει μέσα από απολύτως διαφανή διαδικασία και στο οποίο θα υπάρχει και σύμπραξη με ξένο αερομεταφορέα».

    «Θέλουμε να υπάρχει ανταγωνισμός στις αερομεταφορές στην Ελλάδα και θέλουμε η λύση να είναι βιώσιμη και να λειτουργεί προς όφελος του Έλληνα πολίτη και ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές», πρόσθεσε.

    Περί συναινέσεως

    Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ερωτηθείς υπό ποιες προϋποθέσεις ο κ. Παπανδρέου θα συμφωνούσε με τη συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός, είπε ότι «τη συναίνεση τη χτίζεις διαχρονικά και την κερδίζεις, όταν έχεις δείξει διάθεση να ακούσεις και να δεχτείς προτάσεις των πολιτικών σου αντιπάλων» και πρόσθεσε: «Δεύτερον, πρέπει να εξηγήσεις: συναίνεση επί ποίου; Ποιο είναι το θέμα πάνω στο οποίο, και σε ποια βάση, ζητάς συναίνεση. Γιατί είναι προφανές ότι, συναίνεση με πολιτικές που έχουν αποτύχει και δεν θα βγάλουν τη χώρα από την κρίση, αντιθέτως θα τη βαθύνουν και θα την επιμηκύνουν, δεν μπορεί να υπάρξει».

    Είπε ακόμη ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει τις προτάσεις του στον πρωθυπουργό και θα ακούσει και από τον πρωθυπουργό τις δικές του».

    Εξάλλου, ο εκπρόσωπος του Κινήματος δήλωσε ότι η θέση του ΠΑΣΟΚ για προσφυγή στις κάλπες και συναινετική εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας «εξακολουθεί να ισχύει».

    «Σε καμία περίπτωση εμείς δεν θα συναινούσαμε σε μείωση του κατώτερου μισθού», είπε κληθείς να σχολιάσει τα όσα αναφέρονται στην έκθεση του ΟΟΣΑ, προσθέτοντας μάλιστα ότι «τις εκθέσεις του ΟΟΣΑ τις διαβάζει κανένας με ενδιαφέρον, δεν σημαίνει ότι συμφωνεί με όλες τις προτάσεις, που κάνει αυτός ο οργανισμός».

    "Δεσμευτική πολιτική για τις τράπεζες"

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή, για την πτώση της ζήτησης και την "πιστωτική ασφυξία στην αγορά" κατέθεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι "η αγορά έχει παγώσει, η ανεργία αυξάνεται και η ακρίβεια δεν υποχωρεί παρά την πτώση της ζήτησης". Επίσης ότι "οι τράπεζες δεν επιτελούν το ρόλο τους ως παροχων ρευστότητας προς την πραγματική οικονομία, παρά τη δραστική μείωση του επιτοκίου της ΕΚΤ και του euribor και το πακέτο στήριξης των 28 δις".

    Συγκεκριμένα, ερωτά τον κ. Καραμανλή "για το έλλειμμα πολιτικής που εμφανίζει η κυβέρνηση, όσον αφορά την ενίσχυση της ζήτησης, την αποτροπή των συνεπειών της ανεργίας και την αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης των Ελλήνων καταναλωτών που πλήττονται από την ανεξέλεγκτη κερδοσκοπίας "καθώς και "γιατί δεν ασκεί μια πολιτική δεσμευτική για τις τράπεζες, ώστε να διασφαλιστεί η ομαλή και σταθερή ροή χρήματος προς τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά".

    [02] Γ.Κουμουτσάκος για ΠΓΔΜ

    Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο σε βάρος Ελλήνων πολιτών στην Αχρίδα της ΠΓΔΜ και στην ανακοίνωση, που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών για τους Έλληνες, οι οποίοι ταξιδεύουν στην γειτονική χώρα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε τα εξής:

    «Εχουμε εντοπίσει τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε σκόπιμο να υπάρξει αυτή η ενημέρωση προς τους Έλληνες, που πρόκειται να μεταβουν, είτε για να διαμείνουν, είτε για να διέλθουν από το έδαφος της ΠΓΔΜ. Μεταξύ των λόγων αυτών, αναφέραμε τη μέχρις εξαντλήσεως κάθε αυστηρότητας, που έχει και χαρακτηριστικά κατάχρησης, εφαρμογής της νομοθεσίας από την πλευρά των Σκοπίων, με συνέπεια να υπάρχουν αποτελέσματα δυσανάλογα αρνητικά για τους Έλληνες πολίτες. Ως τέτοιες συνέπειες μπορώ να αναφέρω την επιβολή ιδιαίτερα υψηλών και πάντως δυσανάλογων προστίμων, την παραπομπή σε δίκη για απλές διοικητικές παραβάσεις και τον εξαναγκασμό οδηγών φορτηγών σε εκφόρτωση των φορτίου τους για έλεγχο σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής και κάτω από οποιεσδήποτε καιρικές συνθήκες. Επίσης, μεταξύ των δυσανάλογων συνεπειών μπορεί κανείς να συμπεριλάβει και τη δήμευση ή την απειλή δήμευσης φορτηγών για αμφισβητούμενες παραβάσεις, που θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με την καταβολή απλού προστίμου, την κατακράτηση διαβατηρίων και ταυτοτήτων μέχρι να καταβληθούν τα πρόστιμα ή να διεξαχθούν δίκες, πράγμα που οδηγεί στην παρεμπόδιση εξόδου από την χώρα, για μικρότερο ή μεγαλύτερο διάστημα».

    Ο κ. Κουμουτσάκος, αναφερόμενος στη δήλωση του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ν. Γκρούεφσκι, για το θέμα, τόνισε πως «χρειάστηκε να περάσουν τρεις ημέρες και να εκδοθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, για να ανακοινωθεί κάτι επισήμως από την πλευρά των Σκοπίων. Έστω και τώρα, έστω και έτσι, η αυτονόητη αυτή κίνηση του κ. Γκρούεφσκι κινείται στη σωστή κατεύθυνση».

    Επιπλέον, ο εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα πιστεύει στη χρησιμότητα των επαφών μεταξύ των δύο λαών», ενώ κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση του σκοπιανού υπουργείου Εξωτερικών, περί σύστασης μικτής επιτροπής, προκειμένου να προλαμβάνονται περιστατικά ανάλογα με αυτά που προέκυψαν στην Αχρίδα, σημείωσε: «Δεν χρειάζονται επιτροπές για τα αυτονόητα. Αντί να προτείνεται προσχηματικά η δημιουργία επιτροπών, αυτό που πρέπει να συμβαίνει, είναι να λύνονται τα προβλήματα με τις σωστές αποφάσεις».

    Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση σχετική με το εάν τα γεγονότα θα επηρεάσουν την προγραμματιζόμενη επίσκεψη της υπουργού Εξωτερικών στα Σκόπια με την ιδιότητα της προεδρεύουσας του ΟΑΣΕ, ο εκπρόσωπος του υπουργείου απάντησε πως «υπάρχει πρόθεση να μεταβεί η κα Μπακογιάννη, ως προεδρεύουσα του ΟΑΣΕ, στα Σκόπια εντός του τρέχοντος έτους και η επίσκεψη αυτή είναι απολύτως αποσυνδεδεμένη αφενός από τις διμερείς σχέσεις και αφετέρου από το ζήτημα του ονόματος».

    Αναφερόμενος στο εάν και κατά πόσο μπορούν τα περιστατικά αυτά να επηρεάσουν την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε: «Δεν πρόκειται εμείς να κάνουμε αυτή την αξιολόγηση. Η Ελλάδα δεν επιχαίρει όταν υπάρχουν καθυστερήσεις στην ευρωπαϊκή προοπτική των γειτονικών χωρών, διότι πεποίθηση και στρατηγικός μας στόχος είναι η ευρωπαϊκή προοπτική να προχωράει ανεμπόδιστα - αφού βεβαίως εκπληρούνται οι προϋποθέσεις- και να προχωρήσει ουσιαστικά η γειτονική μας περιοχή στην προσέγγισή της με την ΕΕ. Στο τέλος, δε, της διαδικασίας, προβλέπεται οι γειτονικές χώρες να γίνουν μέλη της ΕΕ. Αυτή είναι εθνική στρατηγική, από την οποία ούτε έχουμε μετακινηθεί ούτε θα μετακινηθούμε κατά κεραία. Οι καθυστερήσεις, όμως, δεν είναι ευθύνη ούτε της Ελλάδας, ούτε της ΕΕ. Τα υποψήφια προς ένταξη κράτη οφείλουν να ακολουθούν πολιτικές ανταπόκρισης σε αυτά τα οποία απαιτούνται και εμείς θα είμαστε ευτυχείς όταν βλέπουμε αυτή η πολιτική στήριξη των γειτονικών χωρών και στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ να έχει αποτελέσματα. Εκφράσαμε την ικανοποίησή μας για την ένταξη Βουλγαρίας και Ρουμανίας γιατί αυτή πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι η ευτυχής κατάληξη μιας προσπάθειας. Το αν αυτή η προσπάθεια φέρνει γρήγορα αποτελέσματα ή καθυστερεί, δεν είναι δικό μας θέμα.

    Απαντώντας τέλος, σε ερωτήσεις σχετικώς με το εάν το ζήτημα της ατμόσφαιρας, που δημιουργείται στα Σκόπια, τέθηκε κατά τη διάρκεια των συναντήσεων που είχε η κα Μπακογιάννη την περασμένη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι τέθηκαν στις συνομιλίες με τον τρίτο στην ιεραρχία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Ουίλιαμ Μπερνς, και την πρέσβη των ΗΠΑ στα Ηνωμένα Έθνη, Σούζαν Ράις, σε σχέση όμως με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το όνομα.

    «Οι προβληματισμοί για τη γενικότερη επίδραση, που έχουν στη διαπραγμάτευση οι πολιτικές και η ατμόσφαιρα που καλλιεργείται στην γειτονική χώρα, έχουν καταγραφεί και έχει γίνει η ανάλογη ενημέρωση, αυτό όμως σε σχέση με την πορεία της διαπραγμάτευσης για το θέμα του ονόματος, κάτι που δεν έχει διμερή χαρακτήρα», κατέληξε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

    Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για την τουρκική αεροναυτική άσκηση «Ηγεμών», που προγραμματίσθηκε για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου στο Αιγαίο και στην οποία δήλωσαν ήδη συμμετοχή οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γιώργος Κουμουτσάκος, σημείωσε ότι «οι θέσεις της Ελλάδας έχουν γίνει γνωστές με σαφήνεια σε όλες τις συμμετέχουσες χώρες και έχει καταγραφεί ότι οι χώρες αυτές θα πρέπει να κινηθούν με πλήρη σεβασμό στα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα και τις ελληνικές αρμοδιότητες, όπως προβλέπονται από το διεθνές δίκαιο, τις διεθνείς συνθήκες και τους διεθνείς κανόνες».

    Σχετικά με το αν το θέμα της άσκησης τέθηκε και κατά τις συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικων, Ντόρας Μπακογιάννη, με την αμερικανική πλευρά, ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε πως «έγινε πλήρης συζήτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις» και πως «καλύφθηκε και αυτό το θέμα».

    «Άλλωστε -πρόσθεσε- η ενημέρωση έχει γίνει εδώ και καιρό και συνεχίζονται οι σχετικές προσπάθειες».

    [03] "Αλλοθι η συναίνεση"

    Ο πρωθυπουργός ζητάει συναίνεση επικαλούμενος την παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά «επί της ουσίας ζητάει χρόνο για να κρατηθεί στην εξουσία και άλλοθι για την πολιτική του» και «αποκρύπτει επιμελώς να μας πει ποια πολιτική έφερε αυτήν την κρίση» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στους εργαζόμενους του νοσοκομείου "Ευαγγελισμός", όπου περιόδευσε σήμερα.

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ έκανε λόγο για "κοινωνικό έλλειμμα" σημειώνοντας ότι το ποσοστό των δαπανών του ΑΕΠ για την υγεία είναι στο 2,4%, όταν ο μέσος όρος της Ε.Ε. είναι 13,6% και μίλησε για «συνειδητή απαξίωση του δημόσιου συστήματος υγείας από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας».

    «Κατάφεραν να έχουν "στην εντατική" το μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας. Με εκατοντάδες κενές οργανικές θέσεις, με κλινικές που δεν λειτουργούν, με εφημερίες που δεν βγαίνουν, χωρίς σύγχρονο εξοπλισμό, με λίστες αναμονής για τους ασθενείς» τόνισε ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε την αναγκαιότητα του δημόσιου χαρακτήρα της υγείας.

    «Η εναλλακτική μας προγραμματική πρόταση έχει αφετηρία ότι η υγεία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο εμπορευματοποίησης. Είναι δικαίωμα και διασφαλίζεται μόνο από ένα δημόσιο σύστημα υγείας και πρόνοιας που παρέχει άμεση, δωρεάν, καθολική και ισότιμη πρόσβαση σε όλους και όλες ανεξαιρέτως, την στιγμή της ανάγκης» υπογράμμισε.

    Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «ο υπουργός Οικονομίας προαναγγέλλει σφικτή εισοδηματική πολιτική και αυξήσεις πείνας της τάξης του 1,9 με 2,1% , επικαλούμενος τον πληθωρισμό» και πρόσθεσε πως «τα τελευταία 20 χρόνια, όταν πρωθυπουργοί και υπουργοί οικονομίας μιλούν για "σφικτή εισοδηματική πολιτική" και "πειθαρχία", αναφέρονται στους μισθωτούς, στους συνταξιούχους, στους νέους εργαζόμενους» ενώ «ούτε υπήρξαν καθόλου σφικτοί απέναντι στους τραπεζίτες με τα 28 δις ευρώ» και δεν ζητάνε «καμία πειθαρχία για τους βιομηχάνους που εισηγούνται εβδομάδες τριών ημερών εργασίας, ελαστικές σχέσεις και μισθούς πείνας».

    «Βρίσκομαι στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε η σορός του 16χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου. Βρίσκομαι στο νοσοκομείο που νοσηλεύεται η Κωνσταντίνα Κούνεβα. Και για μένα αυτά τα δύο γεγονότα, ήταν όχι μόνο μία γροθιά στο στομάχι, αλλά και μία νέα συνειδητοποίηση. Μία ακόμα απόφαση πως ο αγώνας για τα δικαιώματα της νέας γενιάς, των εργαζομένων, των "ενοικιαζόμενων", των ανέργων, της γενιάς των 700 ευρώ, των stage, είναι μία μάχη που εμείς στον ΣΥΡΙΖΑ, θα δίνουμε καθημερινά. Θα την δίνουμε κόντρα σε όλους και σε όλα. Δεν μας δεσμεύει καμία παγιωμένη κατάσταση που έχει επιβάλλει ο δικομματισμός και τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα. Η δική μας η άποψη, το δικό μας πρόγραμμα συνιστά πρόταση ανυπακοής, ρήξης, και υπέρβασης αυτής της κατάστασης, προς όφελος των εργαζομένων» κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

    ΣΥΝ: Εσωκομματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ

    Η εκλογή τεσσάρων ευρωβουλευτών και ένα μεγάλο, διψήφιο ποσοστό, είναι οι εκλογικοί στόχοι του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ Ανδρέα Καρίντζη σε συνέντευξη Τύπου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής για τις εσωκομματικές εκλογές υποψηφίων, που θα στελεχώσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

    Οι εσωκομματικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 8-9 Μαρτίου.

    Όπως είπε ο κ. Καρίντζης οι ευρωεκλογές για το Συνασπισμό είναι μια κεντρική εκλογική μάχη, που έχει και εθνικά χαρακτηριστικά.

    Ο ευρωεκλογές, είπε, "θα διεξαχθούν σε ένα έντονο κοινωνικό και πολιτικό περιβάλλον, που θα κυριαρχείται από την οικονομική κρίση και από τον αδιέξοδο δρόμο που ακολουθούν τόσο οι πολιτικές δυνάμεις που κυβέρνησαν τη χώρα τα προηγούμενα χρόνια όσο και οι αντίστοιχες πολιτικές δυνάμεις σε επίπεδο ΕΕ".

    Πρόσθεσε ακόμη ότι στόχος είναι να γίνει ένα βήμα για την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού.

    Ο Τάσος Κορωνάκης, εκ μέρους της Εφορευτικής Επιτροπής, ανέφερε ότι με ομόφωνη απόφαση του διαρκούς συνεδρίου του ΣΥΝ η διεξαγωγή των πανελλαδικών εσωκομματικών προκριματικών εκλογών για τις τρεις πρώτες θέσεις που θα αντιστοιχούν στο κόμμα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει στις 8 και 9 Μαρτίου.

    Οι κάλπες θα τοποθετηθούν στα κομματικά γραφεία του ΣΥΝ, στο κέντρο και την περιφέρεια. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχουν γραφεία, οι εκλογές μπορούν να γίνουν σε γραφεία γειτονικής οργάνωσης ή σε δημόσιο χώρο και σε κάθε περίπτωση σε συνεννόηση με την Κεντρική Εφορευτική Επιροπή.

    Δικαίωμα συμμετοχής στις εκλογές έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΝ που είναι εγγεγραμμένα μέλη στις οργανωτικές καταστάσεις έως στις 9/12/08, όπως ορίζει το καταστατικό. Επίσης, τα μέλη θα πρέπει να είναι οικονομικώς τακτοποιημένα.

    Η ψηφοφορία είναι μυστική.

    Η σύνθεση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής είναι η εξής: Δούκας Γιάννης, Ζευγολατάκος Βρασίδας, Καλκανδής Πέτρος, Κορωνάκης Τάσος, Μπαγεώργος Στέφανος, Παλαμαριτζής Γιώργος, Πουλάκης Κώστας, Σακελλαρίδης Γαβριήλ και Σαρρής Μανώλης.

    Οι υποψήφιοι είναι: ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ, ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ, ΘΕΩΔΟΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΝΑΤΑΣΑ, ΜΑΥΡΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΜΠΙΤΣΑΞΗ ΕΛΕΝΗ, ΜΠΟΝΟΒΟΛΙΑΣ ΝΙΚΟΣ, ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΠΙΛΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΟΛΙΤΟΥ ΝΑΝΗ, ΤΡΙΓΑΖΗΣ ΠΑΝΟΣ, ΧΟΥΝΤΗΣ ΝΙΚΟΣ.

    [04] Αγώνες για το Κύπελλο

    Με τρεις αναμετρήσεις ολοκληρώνεται σήμερα η προημιτελική φάση του κυπέλλου Ελλάδας, όπου ήδη έχει προκριθεί η ΑΕΚ. Αντίπαλος της Ενωσης θα είναι η ομάδα που θα προκριθεί από τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό (19.00). Οι «πράσινοι» με ψυχολογία στα ύψη μετά την καλή εμφάνιση και το 0-0 στο «Γ.Καραϊσκάκης» με τον Ολυμπιακό, είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, αφού μετά την «λευκή» ισοπαλία στις Σέρρες θέλουν νίκη με οποιοδήποτε σκορ για να πάρουν το εισιτήριο.

    Παράλληλα, ο Ολυμπιακός, θα φιλοξενήσει (21.15) τον ΠΑΟΚ, που έχει υπέρ του το 1-0 της Τούμπας. Ο Ερνέστο Βαλβέρδε «τελείωσε» ουσιαστικά τον Σεμπάστιαν Λέτο μετά τα διαδοχικά πειθαρχικά παραπτώματα του Αργεντινού και καλείται να γυρίσει την ψυχολογία των παικτών του, που στους τελευταίους τέσσερις αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετρούν τρεις ήττες και μία ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

    Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τον Πανιώνιο και είναι το φαβορί για την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού, αφού νίκησε στην Νέα Σμύρνη με 1-0 και θα επιχειρήσει να διαφυλάξει τα κεκτημένα.

    Το πρόγραμμα και η συνέχεια, έχουν ως εξής:

    Α` αγ Β` αγ

    1. ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 (4/3)

    2. Ξάνθη-ΑΕΚ 2-1 0-1

    3. Πανιώνιος-Αστέρας Τρίπολης 0-1 (4/3)

    4. Πανσερραϊκός-Παναθηναϊκός 0-0 (4/3)

    ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ ΑΕΚ-Νικητής 4

    Νικητής 1-Νικητής 3

  • Ο τελικός του Κυπέλλου θα διεξαχθεί στις 2 Μαϊου.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 4 March 2009 - 15:30:24 UTC