Browse through our Interesting Nodes on the United States of America Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εντολή για περιστολή των δημοσίων δαπανών
  • [02] "Ζητούμενο η αξιοπιστία της χώρας"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • [01] Εντολή για περιστολή των δημοσίων δαπανών

    Η διυπουργική επιτροπή για την οικονομική πολιτική θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, στις 10.00.

    Συνήλθε χθες σε πλήρη σύνθεση το Υπουργικό Συμβούλιο με κυρίαρχο θέμα την οικονομική κρίση και την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

    Ο πρωθυπουργός έκανε μια συνοπτική αναφορά στη διεθνή κρίση και στις επιπτώσεις της στην Ευρώπη και τόνισε ότι οι συνέπειες από την κρίση επηρεάζουν ολοένα και πιο έντονα και τη χώρα μας.

    Τόνισε ότι ασκείται ασφυκτική πίεση από την κρίση στην ανάπτυξη, στην απασχόληση και στα οικονομικά του κράτους.

    Ανέφερε ότι από τη μια χρειάζεται αύξηση των δημοσίων δαπανών για αναπτυξιακές και κοινωνικές ανάγκες κι από την άλλη χρειάζεται συγκράτησή τους λόγω δημοσιονομικής σταθερότητας.

    Δυνατότητες γι' αυτά που θέλουμε, στο βαθμό που θέλουμε, δεν έχει η οικονομία μας, τόνισε ο κ.Καραμανλής και είπε ότι την κυβέρνηση την απασχολεί το πώς θα ξεπεράσουμε μια τέτοια καταιγίδα με τις λιγότερες απώλειες και πώς θα κινηθούμε έτσι ώστε όταν περάσει η διεθνής κρίση να έχουμε μπροστά μας όλοι οι Έλληνες μια καλύτερη ημέρα.

    Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχουν μαγικές συνταγές για την αντιμετώπιση της κατάστασης και η κρίση αυτή δεν αντιμετωπίζεται ούτε με κρατικίστικες ιδεοληψίες, ούτε με νεοφιλελεύθερες εμμονές.

    "Όταν η κρίση δημιουργεί νέες και διαφορετικές ανάγκες απαιτούνται νέα και διαφορετικά μέτρα", είπε ο κ. Καραμανλής.

    Στη συνέχεια ανέπτυξε στο υπουργικό συμβούλιο τους δώδεκα άξονες περιστολής των δαπανών στο δημόσιο, ενώ είπε ότι το σχέδιο σταθερότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση στηρίζεται στην ανάπτυξη, τη δημοσιονομική εξυγίανση και τη στήριξη στους οικονομικά ασθενέστερους.

    Βασικός άξονας, πρωταρχικής σημασίας, του σχεδίου είναι η διατήρηση έστω και χαμηλών ρυθμών ανάπτυξης, επισήμανε ο πρωθυπουργός και όπως είπε, απόφασή του είναι να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα ώστε να επαληθευθούν, όπως έγινε και στο παρελθόν, οι εκτιμήσεις της κυβέρνησης και όχι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

    Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε μια σειρά μέτρων που δρομολογήθηκαν για την στήριξη των τομέων και των κλάδων που πλήττει η κρίση και τόνισε με νόημα ότι οι αρμόδιοι υπουργοί δεσμεύονται για την πλήρη και άμεση εφαρμογή των αποφάσεων αυτών.

    Έκανε μια αναφορά στα δημόσια έργα που πραγματοποιούνται στη χώρα μας, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα έργων υποδομής που γνώρισε ποτέ ο τόπος και υπογράμμισε την υποχρέωση όλων των υπουργείων να ενεργοποιήσουν κοινοτικά προγράμματα που αφορούν τις αρμοδιότητές τους.

    Χρειάζεται τώρα να γίνουν όλα ακόμα πιο γρήγορα, είπε ο κ. Καραμανλής.

    Αναφέρθηκε επίσης στο δημόσιο χρέος που παρέλαβε η σημερινή κυβέρνηση, το οποίο χαρακτήρισε υπέρογκο και απευθυνόμενος στους υπουργούς και τους υφυπουργούς υπογράμμισε με έμφαση ότι "η δημοσιονομική εξυγίανση απαιτεί απόλυτη ανταπόκριση όλων των υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη δημοσιονομική πειθαρχία απ' όλους και είμαι κατηγορηματικός σ' αυτό. Έχουμε ορίσει συγκεκριμένες δράσεις και στις δράσεις αυτές δεν χωρά καμία ολιγωρία, καμία υπέρβαση", είπε ο πρωθυπουργός.

    Παρουσίασε αναλυτικά τις δώδεκα δράσεις για τη μείωση των δαπανών:

    1. Υποχρεωτική συνεργασία όλων των υπουργείων με τη γενική γραμματεία της κυβέρνησης, ώστε να αρχίσει άμεσα η κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών και επιχειρήσεων του δημοσίου. Ζήτησε μάλιστα αποτελέσματα μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες για τη μείωση των οργανισμών που σήμερα υπερβαίνουν τους χίλιους, όπως είπε.

    2. Όλα τα υπουργεία περιορίζουν τουλάχιστον κατά 10% τις ελαστικές δαπάνες. Απ' αυτό και μόνο εκτιμάται εξοικονόμηση περίπου 500 εκατ. ευρώ.

    3. Όλα τα υπουργεία που εποπτεύουν σε ΔΕΚΟ να εφαρμόσουν στο ακέραιο το σχέδιο για την εξυγίανση του δημόσιου τομέα.

    4. Περιορισμός προσλήψεων με εξαίρεση τους τομείς της υγείας και της παιδείας.

    5. Περιορίζονται κατά 10% οι δαπάνες για συμβάσεις έργου και συμβάσεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο,που θα υπογραφούν το 2009.

    6. Όλα τα αρμόδια υπουργεία αναλαμβάνουν την ευθύνη να εφαρμόσουν το νόμο για τον έλεγχο στις δαπάνες φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης των νοσοκομείων και των ασφαλιστικών ταμείων.

    7. Μπαίνει σε πλήρη εφαρμογή το ολοκληρωμένο σύστημα προμηθειών στο χώρο της υγείας.

    8. Επισπεύδονται από τα συναρμόδια υπουργεία η μηχανογράφηση και οι διαδικασίες που απαιτούνται για τον έλεγχο της συνταγογράφησης.

    9. Στενή συνεργασία όλων των υπουργείων με το υπουργείο Οικονομίας για τη δημιουργία ενιαίας υπηρεσίας για την καταβολή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων.

    10. Άμεση εφαρμογή του ανώτατου ορίου στις αποδοχές διοικητικών στελεχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Το όριο αυτό, είπε ο πρωθυπουργός, είναι το ύψος του μισθού του γενικού γραμματέα υπουργείου και "όποιος δεν συμφωνεί πάει σπίτι του".

    11. Μείωση του κόστους της γραφειοκρατίας κατά 25%.

    12. Ενδυνάμωση των ελεγκτικών μηχανισμών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής.

    "Φαινόμενα επίορκων λειτουργών να παταχθούν παραδειγματικά", τόνισε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους υπουργούς να ελέγχουν διαρκώς τη λειτουργικότητα των υπηρεσιών που εποπτεύουν.

    "Δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή ούτε σε φαινόμενα αναποτελεσματικότητας, ούτε σε ανεπάρκειες ούτε σε ολιγωρίες. Εστίες διαφθοράς όπου εντοπίζονται να χτυπηθούν αλύπητα. Πάρτε επιπλέον μέτρα σήμερα, όχι αύριο", είπε ο κ.Καραμανλής στους υπουργούς και τους υφυπουργούς.

    Ζήτησε επίσης πιο στενή συνεργασία των υπουργών με την Κοινοβουλευτική Ομάδα, διότι δεν μπορεί τα επουσιώδη να δημιουργούν αρνητικές εντυπώσεις και απογοήτευση στους πολίτες, ενώ χαρακτήρισε αδιανόητο κάθε φαινόμενο εσωστρέφειας.

    Καταλήγοντας ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης αποτελεί εθνικό στόχο και αναδεικνύει την οικονομία σε μείζονα εθνική υπόθεση.

    Σ' αυτόν τον εθνικό στόχο δεν νοείται να μένει κανένας πίσω. Μπροστά σε έναν εθνικό στόχο δεν χωρούν ούτε κομματικές, ούτε εκλογικές, ούτε προσωπικές επιδιώξεις. Δεν υπάρχει χώρος για άλλες προτεραιότητες και άλλες σκέψεις, τόνισε ο Κώστας Καραμανλής.

  • ** Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε επίσης και με την Επίτροπο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αρμόδια για θέματα περιφερειακής πολιτικής Ντανούτα Χούμπνερ.

    [02] "Ζητούμενο η αξιοπιστία της χώρας"

    Ο κ. Καραμανλής πηγαίνει στο Συμβούλιο Κορυφής της ΕΕ χωρίς εθνική ατζέντα, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου οικονομίας του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός πρέπει να θέσει τα εξής ζητήματα:

    1. Μετεξέλιξη του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης, δεδομένου ότι το ζητούμενο είναι οι αναπτυξιακοί στόχοι και όχι περισσότερη ευελιξία.

    2. Αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού.

    3. Οροι λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

    4. Εκδοση ευρωομολόγου με ευρωπαϊκούς πόρους

    5. Πρωτοβουλία ΕΕ για νοτιοανατολική Ευρώπη και Βαλκάνια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε, ότι ο πρωθυπουργός δεν πρέπει να συμφωνήσει σε διμερείς διακανονισμούς και διμερή επιτήρηση.

    Η Ευρώπη πρέπει να θυμηθεί πολιτικές συνοχής και ζητήματα όπως αυτά του τουρισμού στην Ελλάδα, αντίστοιχα όπως άλλες χώρες έχουν στο επίκεντρο των ενδιαφερόντων τους την αυτοκινητοβιομηχανία, είπε ο κ. Παπανδρέου επικρίνοντας την κυβέρνηση ότι δεν έχει άποψη για την ΕΕ, "γιατί μοναδικό της μέλημα είναι η διατήρηση της εξουσίας".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε, ότι η διεθνής κρίση έχει περάσει και στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται από τα προβλήματα σε διαφόρους κλάδους και τις απολύσεις και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει συγκροτημένο σχέδιο αντιμετώπισης, ούτε πακέτα μέτρων, όπως στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έφερε ως παράδειγμα τη μη ενεργοποίηση του "πακέτου Καραμανλή" για τον τουρισμό και τη μεγάλη ανεπάρκεια λειτουργίας του ΤΕΜΜΠΕ.

    "Κάνουν οικονομική πολιτική μέσω διαρροών", είπε ο κ. Παπανδρέου, τονίζοντας ότι σήμερα πρέπει να μπει μπροστά το κράτος αλλά "όχι το πελατειακό, σπάταλο και αναποτελεσματικό κράτος που έχει δημιουργήσει η ΝΔ".

    Το ζητούμενο είναι η αξιοπιστία της χώρας στους πολίτες, την αγορά, τις διεθνείς αγορές και τις διεθνείς διαπραγματεύσεις, είπε ο κ. Παπανδρέου θέτοντας τέλος το ερώτημα "ποιός μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα την Ελλάδα στην Ευρώπη και διεθνώς, ποιός μπορεί να διεκδικήσει πολιτικές συνοχής και ανάπτυξης στην ΕΕ;"

  • * Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης, ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών του Κινήματος, Χάρης Τσιόκας και ο Γραμματέας του Τομέα, Φώτης Χατζημιχάλης, θα δώσουν, στις 12:00, συνέντευξη Τύπου για τις Ολυμπιακές Αερογραμμές, στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    Επί πέντε χρόνια η κυβέρνηση δεν έκανε μειώσεις δαπανών, όπως είχε υποσχεθεί, δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις που αφορούν στα όσα φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Και έθεσε το ερώτημα εάν τις μειώσεις θα τις κάνουν τώρα με εκείνους που απέτυχαν να τις κάνουν στο παρελθόν.

    Αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, είναι μια πραγματική αλλαγή και όχι μεταμφιέσεις όπως αυτές που γίνονται την περίοδο των αποκριών την οποία διανύουμε.

    Απαντώντας σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ θα συναινούσε στη χάραξη μιας ενιαίας στρατηγικής για τα ελληνικά θέματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν αρνήθηκε να συζητήσει, αλλά για να δημιουργηθεί συναίνεση πρέπει να υπάρχουν και κάποιες προτάσεις οι οποίες θα τεθούν υπόψη σου και τις οποίες θα κληθείς να συζητήσεις.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις μειώσεις μισθών στελεχών του δημόσιου τομέα, στις οποίες φέρεται ότι αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι αυτό που περιμένει το ΠΑΣΟΚ είναι να ανακοινώσει αύριο κιόλας η κυβέρνηση το ύψος των μισθών όλων των λειτουργών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και να προβεί στις ανάλογες μειώσεις.

    Όπως τόνισε, αυτό δεν πρέπει να περιορισθεί στα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αλλά να φθάσει και σε κρατικές εταιρείες στις οποίες το δημόσιο έχει το σύνολο των μετοχών και σε εταιρείες στις οποίες όπως είπε υπάρχουν εξωφρενικοί μισθοί. Και πρόσθεσε πως αν αυτούς τους μισθούς τους γνώριζε ο Έλληνας φορολογούμενος θα είχε βγει στους δρόμους. Σχετικά με το θέμα της εξίσωσης των ορίων συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών ο κ. Παπακωνσταντίνου τάχθηκε υπέρ της διατήρησης του σημερινού καθεστώτος και ζήτησε μια πιο σθεναρή στάση από την ελληνική πολιτεία.

    Ερωτηθείς σχετικά με δημοσιεύματα στα οποία αναφέρονται τα ονόματα του πρώην υπουργού Ναυτιλίας Αριστοτέλη Παυλίδη και του διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννη Αγγέλου ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι για την υπόθεση Παυλίδη το ΠΑΣΟΚ περιμένει να κατατεθεί ο φάκελος στη Βουλή. Και πρόσθεσε ότι υπάρχει μια συσσώρευση στοιχείων από τα οποία προκύπτει σχέση τους με το Σύνταγμα, τον κανονισμό της Βουλής και το νόμο περί ευθύνης υπουργών. Η ευθύνη, πρόσθεσε, ανήκει στη Βουλή για να εξετάσει περαιτέρω την υπόθεση. Σχετικά με τον κ. Αγγέλου ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι αναμένονται οι δικές του εξηγήσεις, μια δική του δημόσια τοποθέτηση ή τοποθέτηση της δικαιοσύνης στο συγκεκριμένο ζήτημα. Απαντώντας εξάλλου σε ερώτηση σχετικά με την εμπλοκή του ονόματος του κ. Αγγέλου και σε άλλες υποθέσεις ο κ. Παπακωνσταντίνου αρκέστηκε σε μια γενική τοποθέτηση σύμφωνα με την οποία "η λειτουργία του Γραφείου του Πρωθυπουργού και των ατόμων που περιστοιχίζουν τον πρωθυπουργό πρέπει να είναι η πιό διαφανής από όλες".

    Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα που προέκυψε με την παραίτηση των συνηγόρων των κατηγορουμένων φρουρών στην υπόθεση της απόδρασης Παλαιοκώστα, ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό ζήτημα και ότι περιμένει από τον υπουργό Δικαιοσύνης να δώσει απαντήσεις. Παρατήρησε επίσης ότι υπάρχει μια μεγάλη βιασύνη της κυβέρνησης να βγάλει από πάνω της τις ευθύνες για την απόδραση Παλαιοκώστα.

    Σχετικά με δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο εκλάπησαν πιστόλια αστυνομικών ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι δεν είναι εύκολο να αξιολογήσει κάποιος τι είναι πιό σοβαρό, το ρεπορτάζ ή η παραδοχή της Αστυνομίας μέσω ανακοίνωσης, και πως μετά από αυτά μπορεί να αισθάνεται ασφαλής ο Έλληνας πολίτης.

    Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα σύλληψης αλλοδαπού για την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι η υπόθεση αυτή δημιουργεί κάποια ερωτηματικά για το κατά πόσο η Αστυνομία έψαχνε ή ψάχνει στη σωστή κατεύθυνση. Και αυτό όπως είπε διότι ο συλληφθείς αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στα εργασιακά δικαιώματα, κάτι που δεν σχετίζεται μόνο με τους μετανάστες και τους ξένους υπηκόους που δουλεύουν στην Ελλάδα, αλλά όλους τους Έλληνες εργαζόμενους. Και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ περιμένει με αφορμή το θέμα αυτό από την κυβέρνηση να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες.

    Σχετικά με την επίσκεψη της κ. Μπακογιάννη στην Ουάσιγκτον και τη συνάντησή της με την κ. Κλίντον και το τι θα ανέμενε το ΠΑΣΟΚ από τη συνάντηση αυτή, ο κ. Παπακωνσταντίνου απάντησε ότι αυτό που αναμένεται είναι η κ. Μπακογιάννη να προωθήσει τα ελληνικά θέματα σε όλα τα επίπεδα και να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη στήριξη των ελληνικών δικαίων στην ευρύτερη περιοχή και όχι μόνο. Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ περιμένει να ενημερωθεί για τα θέματα αυτά.

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνέντευξη Τύπου της Επιτρόπου Ντανούτα Χούμπνερ και του υπουργού Ανάπτυξης με θέμα "Καινοτομία, Ερευνα και Ανάπτυξη στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Περιφερειακής Πολιτικής" (09:15:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο). Στη συνέχεια, η Ντ. Χούμπνερ θα μιλήσει με θέμα "Προς μια περιφερειακή πολιτική καινοτομίας τρίτης γενιάς"

  • Ημερίδα για τις Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου διοργανώνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών του Α.Π.Θ. (09:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Συνεδριάση υπό τον πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή της Διυπουργικής Επιτροπής Οικονομικής Πολιτικής (10:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Κοπή πίττας του Πανελληνίου Συνδέσμου Δημοσιογράφων Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 (12:00:00, ΕΣΗΕΑ)

  • Συζήτηση με θέμα "Η Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση: Με ή χωρίς την Τουρκία" - Ομιλητές οι Χρ. Ροζάκης, Θ. Κουλουμπής, Κ. Ζέπος, Π. Ιωακειμίδης - Συντοντιστής ο Ρ. Σωμερίτης (12:00:00, Αθήνα/"Ιανός" - Σταδίου 24), Η συζήτηση οργανώνεται από τις εκδόσεις "Παπαζήση" με την ευκαιρία της έκδοσης της 12ου τεύχους της επιθεώρησης "Διεθνής και Ευρωπαϊκή Πολιτική",

  • Ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Ιωάννης Μπούγας θα επισκεφθεί το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (12:00:00, Αθήνα/ΕΒΕΑ)

  • Ο Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών, Ευριπίδης Στυλιανίδης, θα συναντηθεί με τους Διευθύνοντες Συμβούλους των εταιρειών του ομίλου της Ο.Α (12:00:00, Αθήνα)

  • ΠΑΣΟΚ - Συνέντευξη Νίκου Σηφουνάκη για την Ολυμπιακή (12:00:00, Αθήνα/Χαριλάου Τρικούπη)

  • Συνάντηση του Α Αλαβάνου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ, Π. Αθανασόπουλο. (12:00:00, Αθήνα/Βουλή)

  • Συνέντευξη Τύπου στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης για την παρουσίαση της έκθεσης "Μακεδονίας Νόμισμα" από τη συλλογή της Alpha Bank. (12:30:00, Θεσσαλονίκη)

  • Την Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ενημερώσει ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γεώργιος Προβόπουλος. (13:00:00, Αθήνα/Βουλή)

    Συζήτηση επί της Ετήσιας Έκθεσης της Τράπεζας της Ελλάδος για τη Νομισματική Πολιτική 2008 - 2009.

  • Συνέντευξη Τύπου AΧΑ Ασφαλιστική (13:00:00, Ζαππειο)

  • Ο Πρόεδρος Παπούλιας θα δεχθεί μέλη της Ομάδας Αιγαίου (14:00:00, Προεδρικό Μέγαρο)

  • Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσει συνάντηση με το Προεδρείο της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) (15:00:00, Αθήνα/Υπουργείο)

  • Εθνικό Συμβούλιο Νεολαίας-Σαμαράς για πολύτεκνους (20:00:00, Αθήνα/"Εσπέρια")

  • Εκτακτη γενική συνέλευση της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων - Παρουσία Γ. Παπαθανασίου, Κ. Χατζηδάκη, Κ. Μαρκόπουλου, Δ. Αβραμόπουλου, Αρ. Σπηλιωτόπουλου, Ακαδημίας 18, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο

  • Επίσημη επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ. Μεϊμαράκη στη Σερβία

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Φάση των «16», 4η Αγωνιστική): Ολυμπιακός-Προκόμ Τρεφλ - 19:00:00, ΣΕΦ

  • Μπάσκετ-EuroCup Γυναικών (προημιτελική φάση, β΄ αγώνας): Αθηναϊκός-Ντιναμό Κουρσκ - 21:00:00

  • Μπάσκετ-Ευρωλίγκα (Φάση των «16», 4η Αγωνιστική): Ρόμα-Παναθηναϊκός - 21:45:00, Ρώμη, Παλαλοτομάτικα
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 26 February 2009 - 5:30:19 UTC