Browse through our Interesting Nodes of Hellenic Student Societies Worldwide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Το σχέδιο θα εφαρμοστεί με συνέπεια"
  • [02] "Χρειάζονται μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα"
  • [03] Ημερήσια Ατζέντα: 20/2/2009
  • [04] "Προστατεύεται η πλουτοκρατία"
  • [05] "Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής"
  • [06] "Η κατάσταση είναι κρίσιμη"

  • [01] "Το σχέδιο θα εφαρμοστεί με συνέπεια"

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου η Διυπουργική Οικονομική Επιτροπή, την οποία ενημέρωσε ο αρμόδιος υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου για την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με το σχέδιο σταθερότητας και ανάπτυξης που έχει υποβάλει η κυβέρνηση.

    Ο κ. Παπαθανασίου σημείωσε, ότι πρέπει άμεσα να εφαρμοστούν όλα όσα προβλέπονται στο σχέδιο και πρόσθεσε ότι το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ξεκινήσει, καθώς στο σκέλος των δαπανών έχουν καταγραφεί όλες οι ελαστικές δαπάνες που θα περικοπούν κατά 10%, ενώ έχει αποφασιστεί η μείωση κατά 10% όλων των συμβάσεων έργου. Συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας πρόσθεσε ο κ. Παπαθανασίου του ενός κέντρου για την πληρωμή όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

    Σε ό,τι αφορά το θέμα των εσόδων υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομίας, υπάρχει κινητικότητα και για το θέμα της περαίωσης και για τις οργανωτικές αλλαγές που χρειάζονται, ώστε να γίνουν πιο αποδοτικοί οι μηχανισμοί του υπουργείου Οικονομικών.

    Σε ερώτηση αν ανησυχεί για την πορεία της οικονομίας με το κλίμα που υπάρχει από την τρομοκρατία, την εκλογολογία και την πολιτική ένταση, ο κ. Παπαθανασίου είπε "έχουμε καταθέσει ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί με αυστηρότητα και συνέπεια και θα μας βγάλει από την κρίση με τις λιγότερες δυνατόν επιπτώσεις. Είμαστε εδώ για να το παρακολουθούμε και να παρακολουθούμε την εφαρμογή του σε συνεχή βάση".

    Τέλος σε άλλη ερώτηση, αν υπάρχουν σκέψεις για ενδεχόμενη κρατικοποίηση τράπεζας ο υπουργός Οικονομίας απάντησε "έχουμε ξεκαθαρίσει ποιό είναι το πρόγραμμά μας στο θέμα των τραπεζών".

    Συνάντηση με Α. Κυπριανού

    Με τον ΓΓ της ΚΕ του ΑΚΕΛ Αντρο Κυπριανού συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ.Κυπριανού χαρακτηρισε εγκάρδια και φιλική την πρώτη συνάντηση που είχε με τον κ.Κ.Καραμανλή,σημειώνοντας ότι θα διατηρηθεί η επαφή, η ανταλλαγή απόψεων και η αλληλοενημέρωση,ενώ υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός έχει συχνή επαφή με τον Προεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και φιλική σχέση και έτσι,όπως είπε,ενημερώνεται απευθείας και από τον ίδιο.

    Ο κ.Κυπριανού αναφερόμενος γενικότερα στις συναντήσεις που είχε στην Ελλάδα ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή που έτυχε και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τους κρατικούς αξιωματούχους και από τα πολιτικά κόμματα.

    Είχαμε,πρόσθεσε,μια πολύ εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με όλους.Τους ευχαριστήσαμε για την στήριξη που προσφέρουν στον αγωνιζόμενο κυπριακό λαό και στην προσπάθεια του να επανενώσει την πατρίδα του.Συμφωνήσαμε, ανέφερε ακόμη, ότι θα τηρήσουμε επαφή και θα ανανενώσουμε αυτές τις συναντήσεις κατά διαστήματα.

    [02] "Χρειάζονται μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα"

    "Η Ελλάδα κατέχει το ευρωπαϊκό ρεκόρ ελλείμματος ανταγωνιστικότητας", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου με αφορμή την ανακοίνωση ελλείμματος +8% στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

    Με αφορμή δήλωση του υπουργού Οικονομίας "το σχέδιό μας θα μας βγάλει από την κρίση", ο κ.Παπακωνσταντίνου έθεσε τα ερωτήματα: "Πέντε χρόνια τι έκαναν, οι ίδιοι άνθρωποι δεν ήταν υπεύθυνοι για την συλλογή των εσόδων και τις δαπάνες; Και θα βγούμε από την κρίση μόνο με περιοριστικά μέτρα;".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "από την κρίση βγαίνεις και με μέτρα αναπτυξιακού χαρακτήρα, (καθώς) σημασία δεν έχει μόνο το ύψος του ελλείμματος, αλλά και το περιεχόμενο των ελλειμμάτων" και επέκρινε την κυβέρνηση ότι δεν παρουσιάζει το "νέο μίγμα οικονομικής πολιτικής" που θα εμπεριέχει αναπτυξιακή στόχευση και ανακατανομή δαπανών.

    Αναφορικά με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν απάντησε επί της ουσίας", στα όσα είπε ο κ. Παπανδρέου στην διαβούλευση με φορείς του τουρισμού, ενώ στη συνέχεια διερωτήθη γιατί η "κυβέρνηση δεν εφαρμόζει τον θεσμό της κοινωνικής εργασίας".

    Επίσης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να "πει ξεκάθαρα ποια είναι η θέση της κυβέρνησης για τις προτάσεις του προέδρου του ΕΒΕΑ κ.Μίχαλου".

    Απαντώντας σε ερώτηση για την θέση του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνική εργασία, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι θα "είναι ασφαλισμένη εργασία που θα αφορά κοινωνικές ανάγκες, οι οποίες θα καλυφθούν από μακροχρόνια άνεργους και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες", ενώ πρόσθεσε ότι "θα δούμε πόσα άτομα αφορά και θα χρηματοδοτούνται από πόρους του ελληνικού δημοσίου".

    Κληθείς να σχολιάσει απόψεις κομμάτων της αριστεράς ότι "η κοινωνική εργασία ευνοεί τελικά την κερδοφορία των επιχειρήσεων", ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "αυτοί που έχουν αυτή την άποψη πρέπει να αποκρυπτογραφήσουν τι εννοούν. Δεν αντιλαμβάνομαι την οποιαδήποτε σχέση έχει η κερδοφορία των επιχειρήσεων με το να επιδοτήσει το κράτος την δυνατότητα οι προνοιακές δομές να έχουν προσωπικό για να καλύψουν τις ανάγκες τους, να φροντίσει το κράτος κάποιοι οι οποίοι απολύονται έτσι κι αλλιώς να έχουν την δυνατότητα εργασίας".

    "Η χώρα μπαίνει σε καθεστώς επιτήρησης του οποίου το πρώτο βήμα έγινε με την έκθεση που παρουσιάστηκε χθες", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του κ. Γ. Σουφλιά για "διαφωνίες με την Κομισιόν".

    "Και εμείς διαφωνούμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ως προς αυτά που λέει για τις κατευθύνσεις για παράδειγμα, για τις τακτικές μείωσης του ελλείμματος ή ως προς το ύψος των μισθολογικών αυξήσεων", δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, προσθέτοντας ότι "το ζήτημα είναι να έχεις σχέδιο και διαπραγματευτική ικανότητα, όχι μόνο να πείθεις την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και τις διεθνείς αγορές".

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι η Κομισιόν "δεν διαφωνεί απλώς με το σχέδιο της κυβέρνησης, αλλά δεν το πιστεύει", επικρίνοντας σε αυτό το σημείο την κυβέρνηση για αναξιοπιστία.

  • ** "Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή στην "Αθηναϊδα" δεν είναι "ξεδίπλωμα" προεκλογικού προγράμματος, αλλά μια ευκαιρία να μιλήσουμε καθαρά για τους στόχους μας, καθώς τώρα χρειαζόμαστε μεγάλους στόχους για την χώρα με διακυβέρνηση ΠΑΣΟΚ", δήλωσε ο εκπρόσωπος ερωτηθείς σχετικά με επεσήμανε πως η εκδήλωση απευθύνεται στην ελληνική κοινωνία.

  • ** Ερωτηθείς για την σύγκλιση της ΚΕ της ONΝEΔ την ίδια μέρα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν θέλω να πιστέψω ότι ο πρωθυπουργός επιχειρεί αντιπερισπασμό για τα δελτία των οκτώ, σε κάθε περίπτωση εκείνος διάλεξε να απευθυνθεί στην γυάλα του κομματικού ακροατηρίου, εμείς διαλέξαμε να απευθυνθούμε στην κοινωνία".

  • ** "Το ΠΑΣΟΚ λέει πως πρέπει να σεβόμαστε τις συλλογικές συμβάσεις, τάσσεται υπέρ της αποδέσμευσης μισθολογικού απο βαθμό και εξέλιξη και υπέρ της απόδοσης τώρα των αποδοχών ανώτερης βαθμίδας σε όσους έχουν την απαραίτητη προϋπηρεσία και τρίτον υπέρ ενός πολυδιευθυντικού συστήματος με διαφανή διαδικασία, διαρκή αξιολόγηση και επιβράβευση αυτών που κάνουν καλά την δουλειά τους", είπε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, αναφερόμενος σε ζητήματα Υγείας και κάνοντας ταυτόχρονα λόγο "για τεράστιες ελλειψεις στα νοσοκομεία, προσλήψεις ευρισκόμενες "στον αέρα" και παλινωδίες της κυβέρνησης στην Βουλή".

    [03] Ημερήσια Ατζέντα: 20/2/2009

  • Συνάντηση του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη με τον Αμερικανό πρέσβη Ντάνιελ Σπέκχαρντ - 10:30:00, Αθήνα/υπουργείο Ανάπτυξης.

  • Ωρα του πρωθυπουργού - Απάντηση Κ. Καραμανλή στον Γ. Καρατζαφέρη για τη συναίνεση στην οικονομική κρίση - 10:30:00, Αθήνα/Βουλή.

  • Συνάντηση του προέδρου του ΣΥΝ Α. Τσίπρα με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (OΣΠΑ) - 11:30:00, Αθήνα/γραφεία ΣΥΝ.

  • Συνάντηση της ΥΠΕΞ Ν Μπακογιάννη με τον Κο Μπαρσιέλα μελος ΚΕ ΚΚ Κούβας - 12:00:00, Αθήνα/ΥΠΕΞ.

  • Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουν συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της ημερίδας που διοργανώνουν με θέμα "Οικονομική Κρίση και Πράσινη Οικονομία/Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο" την ίδια μέρα 14.00-21.30. - 12:00:00, Αθήνα/ξενοδοχείο Imperial, Στη συνέντευξη συμμετέχουν, επίσης:

    - Pierre Jonckheer, Ευρωβουλευτής Πρασίνων, υπεύθυνος για θέματα Οικονομίας και αντιπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος.

    - Hans - Josef Fell, βουλευτής των Γερμανών Πρασίνων, υπεύθυνος για θέματα ενέργειας, και τεχνολογίας, συντάκτης του Γερμανικού νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

  • Συνάντηση στο Δήμο με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος της Πλατείας Αριστοτέλους. - 12:00:00, Θεσσαλονίκη /Βενιζέλου 45.

  • Εκδήλωση από το Γραφείο του Ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα με θέμα: "Ευρωεκλογές 2009: ποια Ευρώπη θέλουμε. Οι πολίτες έχουν το λόγο" - 12:00:00, Αθήνα/Βιβλιοπωλείο-καφέ Ιανός.

  • Ημερίδα με θέμα «Η Ποιότητα στη Δημόσια Διοίκηση - Καλές Πρακτικές στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας» διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς». - 16:30:00, Θεσσαλονίκη.

  • Παρουσίαση του βιβλίου του Τούρκου βουλευτή Κεμάλ Αναντόλ "Ο Μεγάλος Χωρισμός", στην αίθουσα της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών. - 20:00:00, Θεσσαλονίκη.

  • Κοινοβουλευτική Συνέλευση ΟΑΣΕ στη Βιέννη - Μπακογιάννη, Βιέννη, - Συνάντηση με τον Ελ Μπαραντέι.

  • 6ο Διανοσοκομειακό Σεμινάριο με θέμα: "Ηθικά διλήμματα και αποφάσεις που αφορούν στο τέλος της ζωής", στο Ολυμπιακό Μουσείο., Θεσσαλονίκη/Αγ. Δημητρίου & 3ης Σεπτεμβρίου.

  • Τεχνική ημερίδα με θέμα την περιβαλλοντική και ενεργειακή απόδοση των κτιρίων διοργανώνουν, στο πλαίσιο της INFACOMA, το ΤΕΕ/ΤΚΜ, οι τεχνικές εκδόσεις ΚΤΙΡΙΟ και η HELEXPO., Θεσσαλονίκη/ΔΕΘ (αίθουσα Corona).

  • Τριήμερη έκθεση κρασιών στο Ζάππειο.

  • Επίσκεψη Κ. Παπούλια στα Ιωάννινα - Θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 96η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης, Ιωάννινα.

    Αθλητική Ατζέντα

  • Χάντμπολ-Συνέντευξη για το φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδας γυναικών - 12:00:00, ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΧΕ

  • Βόλεϊ-Α1 Ανδρών (17η ημέρα) - 19:00:00, Αθήνα/Ζηρίνειο, 19.00 ΑΟ Κηφισιάς - ΠΑΟΚ ==Νovasports 3==

  • Υδατοσφαίριση-Α1 ανδρών (14η ημέρα): Πανιώνιος-Ολυμπιακός - 20:30:00, Αθήνα/Νέα Σμύρνη.

  • Κολύμβηση-Χειμερινό Πρωτάθλημα (2η ημέρα), Βόλος/Ν.Ιωνία.

  • Μπάσκετ-Παρουσίαση νέου Ομοσπονδιακού τεχνικού Ισπανίας (Σκαριόλο) στα ισπανικά ΜΜΕ, Μαδρίτη.

    [04] "Προστατεύεται η πλουτοκρατία"

    "Ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι το σχέδιό της θα μας βγάλει από την κρίση είναι τόσο μεγάλο ψέμα όσο ψέμα ήταν οι ισχυρισμοί της ότι η ανταγωνιστικότητα και η κερδοφορία της πλουτοκρατίας θα ωφελήσει τελικά και στους εργαζόμενους". Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομίας. "Η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα που υποστηρίζουν την ΕΕ γνωρίζουν την αλήθεια αλλά την κρύβουν. Δεν έχουν μέτρα για να σταματήσουν την κρίση. Το σχέδιό τους αποσκοπεί στο να προστατεύσουν την κερδοφορία της πλουτοκρατίας που ευθύνεται για την κρίση. Για να μην πληρώσει ο λαός, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αντιπαλέψει τα σχέδια - πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων της", καταλήγει η ανακοίνωση.

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΚΚ της Κούβας

    "Όπως πάντα είχαμε μια πολύ ουσιαστική και θερμή συνάντηση με τους συντρόφους της αντιπροσωπείας από την Κούβα", δήλωσε η κα Παπαρήγα μετά τη συνάντησή της με την αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κούβας.

    "Ενημερώσαμε για την κατάσταση στην Ελλάδα, μας πληροφόρησαν για την μεγάλη προσπάθεια που κάνουν σήμερα στην Κούβα να αντιμετωπίσουν τις φοβερές ζημιές που έκαναν οι 3 κυκλώνες. Ζημιές που δεν είχαν ξανασυμβεί. Και για τη γενικότερη προσπάθεια να στηρίξουν τους ανθρώπους που ξεσπιτώθηκαν. Μια προσπάθεια που για την Κούβα είναι πάρα πολύ σκληρή, γνωρίζοντας τις μακροχρόνιες συνέπειες απβ το εμπάργκο, τους αποκλεισμούς. Αλλά, όπως πάντα ο λαός της Κούβας είναι εργατικός, φιλότιμος και πιστεύουμε ότι με την καθοδήγηση ακριβώς του κόμματος όχι μόνο θα ξεπεράσει αυτές τις δυσκολίες, αλλά θα καταφέρει θαύματα, όπως μας έχει συνηθίσει", επεσήμανε η ΓΓ του ΚΚΕ.

    Το 18ο Συνέδριο

    Στο 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, που έχει κεντρικό σύνθημα «ΚΚΕ ισχυρό - αντεπίθεση» και το οποίο θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, θα συζητηθούν η Έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής με τον απολογισμό δράσης του ΚΚΕ από το 17ο Συνέδριο και τα καθήκοντά του μέχρι το 19ο καθώς και οι «εκτιμήσεις και τα συμπεράσματα από τη σοσιαλιστική οικοδόμηση στον 20ο αιώνα - η αντίληψη του ΚΚΕ για το σοσιαλισμό».

    Στο Συνέδριο παραβρίσκονται αντιπροσωπείες 90 Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών κινημάτων από 72 χώρες, καθώς και εκατοντάδες προσωπικότητες της κοινωνικοπολιτικής ζωής του τόπου. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό αντιπροσωπειών που συμμετείχαν στα τελευταία Συνέδρια του ΚΚΕ.

    Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί σύνοδο της ομάδας εργασίας των κομμουνιστικών κομμάτων που θα καθορίσει τον τόπο και το θέμα της 11ης παγκόσμιας συνάντησης των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων, καθώς και σειρά πρωτοβουλιών αλληλεγγύης με τον Παλαιστινιακό λαό και κοινών δράσεων ενάντια στην επίθεση των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων τους με αφορμή το ξέσπασμα της καπιταλιστικής κρίσης.

    Οι αντιπροσωπείες των κομμουνιστικών και εργατικών κομμάτων συμμετείχαν στην μεγάλη συγκέντρωση διεθνιστικής αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε χθες στο γήπεδο του Απόλλωνα, στην Αθήνα. Επίσης θα γίνουν άλλες 11 ανάλογες συγκεντρώσεις μέχρι τις 21 του Φλεβάρη σε συνοικίες της Αθήνας, του Πειραιά, στην Ελευσίνα, στο Μενίδι, στη Πάτρα, στη Λάρισα και στη Χαλκίδα.

    Σε ανακοίνωση της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται ιδαίτερα «η συμμετοχή αντιπροσωπείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας, με επικεφαλής τον Φερνάντο Ρεμίρεζ, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚ Κούβας και υπεύθυνος για τις διεθνείς σχέσεις στις εργασίες στο Συνέδριο, όπως και οι συναντήσεις που θα έχει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και άλλους εκπρόσωπους των πολιτικών κομμάτων και των οργανώσεων του λαϊκού κινήματος στη χώρα μας».

    «Η επίσκεψη της αντιπροσωπείας του ΚΚ Κούβας θα συμβάλει στην ανάπτυξη της αλληλεγγύης με τη Σοσιαλιστική Κούβα, που φέτος γιορτάζει τα 50χρονα της επανάστασης, όπως και στην πάλη ενάντια στο εμπάργκο και στην πολιτική διακρίσεων της ΕΕ ενάντια στο νησί της επανάστασης, στην απελευθέρωση των 5 Κουβανών αγωνιστών» αναφέρει η ανακοίνωση.

    [05] "Όχι στην εκποίηση της Ολυμπιακής"

    Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) θα έχει στις 11:30 ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας στα γραφεία του κόμματος.

    Την απόφαση του κόμματος του να συνεχίσει τον αγώνα για την ύπαρξη ενός εθνικού δημόσιου αερομεταφορέα,εξέφρασε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα ότι "όσοι νομίζουν ότι θα κλείσουμε το φάκελο δημόσια Ολυμπιακή, κάνουν μεγάλο λάθος".

    Σε συνέντευξη που έδωσε, ο κ.Αλαβάνος ανέλυσε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της ιδιωτικοποίησης του εθνικού αερομεταφορέα και είπε ότι πρόκειται για γελοιογραφία ο τρόπος εκποίησης της ΟΑ.

    Και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προχωρεί στην εκποίηση της ΟΑ με βάση ένα χρέος το οποίο υπολογίζεται αυθαίρετα και είναι πολλαπλάσιο των κρατικών ενισχύσεων, τις οποίες όλοι αποδέχονται να δίδονται σε μεγάλες χρεοκοπημένες Τράπεζες της ΕΕ.

    Παράλληλα, χαρακτήρισε απαράδεκτο ότι η ΕΕ λειτουργεί ως μοχλός πίεσης για την προώθηση της εκποίησης της ΟΑ, την ίδια ώρα που καλύπτει διαδικασίες για τις Τράπεζες,παραβιάζοντας το Σύμφωνο Σταθερότητας αλλά και τους κανόνες ανταγωνισμού και εκβιάζει με προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με νόμους και οδηγίες,οι οποίες δεν ισχύουν για άλλους.

    «Εμείς θα θέλαμε και θα άξιζε η Ελλάδα μια κυβέρνηση που θα τολμούσε να πει την αλήθεια στην ΕΕ και θα αξιοποιούσε αυτά τα επιχειρήματα τα οποία αποσιωπούνται. Και δεν θα πήγαινε δουλικά να σκύβει το κεφάλι, είτε για την υπόθεση της ΟΑ, είτε για την απαράδεκτη υπόθεση των συνεχών επεμβάσεων της ΕΕ στο δημοσιονομικό πρόγραμμα της χώρας, όπως μας ζητάει ο κ. Μπαρόζο και ο κ. Αλμούνια να κινηθούμε στο έλλειμμα 3%", ανέφερε.

    Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε επίθεση και στο ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας το για σύμπλευση με τη ΝΔ.

    «Έχουμε καλέσει το ΠΑΣΟΚ να συνεργαστούμε για την ανάδειξη ενός νέου δημόσιου σύγχρονου αερομεταφορέα,τη στήριξη του δημόσιου χαρακτήρα της ΟΑ και δυστυχώς βλέπουμε ότι αντί να παίξει το ρόλο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, παίζει το ρόλο συμπολίτευσης. Αυτό τουλάχιστο το συμπέρασμα βγαίνει από τις επαφές που υπήρξαν ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και το νέο επιχειρηματία ο οποίος διεκδικεί την ΟΑ. Εμείς απευθυνόμαστε στους φίλους, στα μέλη και στους οπαδούς του ΠΑΣΟΚ να αναδείξουμε ένα κοινό μέτωπο για τη στήριξη της ΟΑ ως δημόσιας επιχείρησης»,επεσήμανε.

    Στη συνέχεια, ο κ.Αλαβάνος κατέθεσε 10 σημεία προτάσεων για μια νέα στρατηγική για την Ολυμπιακή Αεροπορία,ενώ έκανε λόγο για υπερβολικά χαμηλό τίμημα για την εξαγορά του πακέτου της ΟΑ από την «Μαρφίν».

    Τέλος, κληθείς ο κ.Αλαβάνος να σχολιάσει τα μηνύματα που έρχονται από τις Βρυξέλλες σε σχέση με το Πρόγραμμα Σταθερότητας,τόνισε:

    "Εμείς πρέπει να στείλουμε μηνύματα στις Βρυξέλλες.Και αν δεν το κάνει η κυβέρνηση πρέπει οι έλληνες εργαζόμενοι να εκφράσουν με αγωνιστικό τρόπο στην ίδια τη χώρα μας την αγανάκτηση τους απέναντι στην στάση της ΕΕ. Είναι αδιανόητο να χρησιμοποιεί δύο μέτρα και δύο σταθμά. Να μην υπάρχει δηλαδή κανένας περιορισμός για χρέη και ελλείμματα και των ιδιωτικών τραπεζών και να μας κάνει τον αρχάγγελο Μιχαήλ για τα χρέη και τα ελλείμματα των χωρών - μελών και να αποτρέπει μια επιθετική και συγκροτημένη δημοσιονομική πολιτική,η οποία είναι απαραίτητη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της παγκόσμιας κρίσης».

    [06] "Η κατάσταση είναι κρίσιμη"

    "H κυβέρνηση δείχνει να μην αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα της ελληνικής οικονομίας", επεσήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κ. Βελόπουλος. "Από την μία πλευρά μιλά για προστασία του εισοδήματος των πολιτών όταν την ίδια στιγμή η Ε.Ε. ζητά σκληρά μέτρα και από την άλλη μιλά για ανώδυνες αλλαγές και τροποποιήσεις. Μετά από 5 χρόνια αποφάσισε ότι πρέπει να μειώσει τις δαπάνες , ..εννοεί μήπως και τους χρυσοκάνθαρους υψηλά αμειβόμενους σε οργανισμούς και ΔΕΚΟ; Η Κυβέρνηση όχι μόνο φάσκει και αντιφάσκει αλλά τελικά θα μας πουν ότι με το «μαγικό ραβδί» θα εξαφανίσουν ελλείμματα και προβλήματα".

    Ακόμη, για το θέμα της ανεργίας, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε: «Η ανεργία μαστίζει την χώρα και η κυβέρνηση αδυνατεί να παράγει έργο για την πάταξή της. 330.000 εργαζόμενοι σε καθεστώς μερικής απασχόλησης. Γραφεία ευρέσεως εργασίας «μαιμού» στέλνουν ή νοικιάζουν τους εργαζόμενους ως «RES» θυμίζοντας εποχές δουλοκτητισμού. Δίχως ασφάλεια, δίχως αύριο, δίχως μέλλον. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν πια να ελπίζουν πλέον τίποτα από αυτή την κυβέρνηση».

    Τέλος, ο κ. Βελόπουλος, αναφερόμενος στον φόβο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, μετά την απόπειρα βομβιστικής επίθεσης στη Citibank και της επίθεσης στον τηλεοπτικό σταθμό Alter, δήλωσε ότι «η επικάλυψη τρομοκρατικών πράξεων με ψευτοεπιχειρήματα για τον αγώνα εναντίον της αδικίας και υπέρ του λαού δεν δίνουν άλλοθι σε κανέναν. Το αίμα και η βία δεν δίνουν λύσεις αλλά επιχειρήματα σε κάποιους εκτός συνόρων να λασπολογούν και να χυδαιολογούν εις βάρος της χώρας μας. Στο όνομα δήθεν του ελληνικού λαού χτυπά η τρομοκρατία χτυπώντας όμως στην ουσία την δημοκρατία, την ελληνική οικονομία και τον τουρισμό. Αποτέλεσμα: τα σπασμένα θα τα πληρώσει πάλι ο λαός».

  • **Ο κ. Γ. Καρατζαφέρης, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009 και την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009, θα επισκεφθεί το Αίγιο του Ν. Αχαΐας και τον Πύργο Ηλείας, αντίστοιχα, όπου θα παραχωρήσει Συνεντεύξεις Τύπου στα Μ.Μ.Ε , και θα κόψει την Βασιλόπιτα των τοπικών επιτροπών του κόμματος.

    Τον κ. Γ. Καρατζαφέρη θα συνοδεύσει ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κόμματος, κ. Απόστολος Μπαμίχας.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 20 February 2009 - 5:30:27 UTC