Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Government Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Sunday, 22 December 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί
  • [02] Διακομματική Επιτροπή για Ευρωεκλογές
  • [03] ΗΠΑ-Ψηφίζουν για έγκριση του σχεδίου
  • [04] Σε δημοπρασία αντικείμενα του Γκάντι
  • [05] Αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΝ
  • [06] Προτάσεις εξόδου από την κρίση
  • [07] "Αυτοδυναμία στις εκλογές"
  • [08] Επαφές με αγρότες
  • [09] Συντριβή αεροπλάνου στις ΗΠΑ

  • [01] Απεργούν οι νοσοκομειακοί γιατροί

    Απεργούν και σήμερα οι νοσοκομειακοί γιατροί που διεκδικούν αυξήσεις των αποδοχών τους.

    Την υπερψήφιση της συλλογικής σύμβασης εργασίας που είχαν υπογράψει με το υπουργείο Υγείας τον περασμένο Δεκέμβριο, ζήτησαν χθες οι εκπρόσωποι των νοσοκομειακών γιατρών, κατά τη διάρκεια ακρόασής τους ενώπιον της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

    Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής, ο υπουργός Δ. Αβραμόπουλος, επέφερε αλλαγές στο σώμα του νομοσχεδίου, προσθέτοντας ορισμένες ρυθμίσεις που περιλαμβάνονταν στη συλλογική σύμβαση, αλλά και παραπέμποντας την συγκεκριμενοποίηση της επαγγελματικής εξέλιξης των γιατρών και των όρων εφαρμογής του πολυδιευθυντικού συστήματος στο ΕΣΥ (άρθρο 4), στις αποφάσεις μιας Διακομματικής Επιτροπής, που θα συσταθεί και θα αποφασίσει σχετικά, εντός ενός έτους.

    «Δεν έχουμε δικαίωμα να διαπραγματευτούμε κάτι άλλο. Βελτίωση στο κείμενο της συλλογικής σύμβασης που υπεγράφη την 1η Δεκεμβρίου 2008, δεν είναι δυνατόν να αποδεχθούμε, γιατί θα έπρεπε να οδηγήσει σε κάποια επαναδιαπραγμάτευση, που μπορεί να κρατήσει δέκα μέρες, αλλά και μερικά χρόνια» ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής ο Στ. Τσούκαλος, πρόεδρος της Ένωσης νοσοκομειακών γιατρών Αθηνών και Πειραιώς (ΕΥΝΑΠ), ενώ και ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, Βασίλης Λαοπόδης, υπογράμμισε πως το σώμα των νοσοκομειακών ιατρών, «απαιτεί να ψηφισθεί η Σύμβαση που έχει υπογράψει το υπουργείο Υγείας με την Ομοσπονδία, για να μπορέσει να υπάρξει επαναφορά της εμπιστοσύνης πολίτη-πολιτείας, αλλά κυρίως της εμπιστοσύνης των συνδικαλιστών που συζητούν με το υπουργείο».

    Ο υπουργός Υγείας, δεν επανέφερε την αρχική σύμβαση εργασίας, καθώς η οικονομική κατάσταση επιβάλει κάποιες «επουσιώδεις οικονομικές παρεκκλίσεις», απέναντι στις οποίες ωστόσο, «μέχρι την συζήτηση του σχεδίου νόμου στην Ολομέλεια, θα υπάρξουν βελτιώσεις». Έτσι κι αλλιώς, «οι προβλεπόμενες αυξήσεις και φοροαπαλλαγές, θα είναι οι σημαντικότερες από την εποχή της ίδρυσης του ΕΣΥ» υπογράμμισε.

    Εκτός νομοσχεδίου παραμένουν πάντως, οι προβλέψεις για το αφορολόγητο των εφημεριών και για την σύγκλιση εντός της προσεχούς τριετίας, της αμοιβής των υπερωριών, με την αντίστοιχη που απολαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.

    Πέραν των μισθολογικών παραμέτρων, κατά τον υπουργό Υγείας, η συλλογική σύμβαση, δεν ήταν δυνατόν να κυρωθεί αυτούσια για νομοτεχνικούς λόγους - «το σύνολο όμως των ρυθμίσεών της περιέχεται σ' αυτήν».

    Στο πλαίσιο αυτό, προστέθηκε στην πρώτη παράγραφο του νομοσχεδίου, ότι το πρόγραμμα των εφημεριών των νοσοκομειακών ιατρών και των ειδικευομένων συναδέλφων τους, «καταρτίζεται σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και το πρώτο άρθρο της κλαδικής σύμβασης» (περιλαμβάνοντας πλέον και τους οδοντιάτρους του ΕΣΥ, καθώς και τους γιατρούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη) και ορίστηκε ρητά η πρόσληψη των 5.500 νοσηλευτών - με τα προσόντα τους να ορίζονται με βάση το νόμο του ΑΣΕΠ και όχι απλώς, «λαμβανομένων υπόψη των κριτηρίων του», όπως αναφερόταν στο αρχικό σχέδιο. Εισήχθη επίσης και η πρόβλεψη, για αναθεώρηση της κλαδικής σύμβασης μετά από ένα χρόνο (κάτι που προβλεπόταν στην ΣΣΕ, αλλά είχε αφαιρεθεί από το σχέδιο νόμου).

    Περισσότερο διαφοροποιούμενο βαίνει το άρθρο 4 του νομοσχεδίου, για την εισαγωγή γιατρών στο ΕΣΥ και την επαγγελματική τους εξέλιξη: Γι' αυτό που ονομάστηκε και «πολυδιευθυντικό σύστημα», η νέα διατύπωση που πρότεινε ο υπουργός Υγείας, προβλέπει τη σύσταση μιας Διακομματικής Επιτροπής, η οποία θα καθορίσει τους όρους εφαρμογής του, εντός ενός έτους. Η αλλαγή αυτή, προκάλεσε τις διαμαρτυρίες των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τα οποία επεσήμαναν πως δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν για κάποιο άρθρο του οποίου αγνοούν την οριστική μορφή. «Δεν πρόκειται να υπάρξει επαναδιαπραγμάτευση, αλλά βελτίωση των διατυπώσεων για την εισαγωγή ορισμένων αξιολογικών κριτηρίων. Το 95% του κειμένου, παραμένει το ίδιο» απάντησε ο κος Αβραμόπουλος.

    [02] Διακομματική Επιτροπή για Ευρωεκλογές

    Ομόφωνα η Διακομματική Επιτροπή για τις Ευρωεκλογές της 7ης Ιουνίου κατέληξε κατά την πρώτη συνεδρίασή της που έγινε στο Υπουργείο Εσωτερικών στο ποσό που θα λάβουν τα κόμματα τα οποία θα συμμετάσχουν στις εκλογές.

    Ειδικότερα το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα λάβει 3.647.193 Ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 2.815.253 , το ΚΚΕ 803.892, ο ΣΥΡΙΖΑ 352.558, ο ΛΑΟΣ 349.903 Ευρώ. Το ποσό αυτό αποτελεί το 60% του συνολικού ποσού που θα δοθεί στα κόμματα τα οποία θα συμμετέχουν στις εκλογές ενώ το υπόλοιπο 40% θα δοθεί σε άλλα κόμματα τα οποία ενδεχομένως θα εκλεγούν αφού συμπληρώσουν τουλάχιστον το 1,5% των ψήφων. Το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 13.398.000 εκατομμύρια ευρώ.

    Σε αυτές τις εκλογές θα ψηφίσουν όσοι εκλογείς γεννήθηκαν έως το έτος 1991. Οσοι έχουν εγγραφεί ως ετεροδημότες ως την 3η Μαρτίου του 2009 ψηφίζουν σε εκλογικό τμήμα του δήμου διαμονής τους.

    Οι Ευρωπαίοι πολίτες στις ευρωεκλογές ψηφίζουν στο κράτος μέλος που έχουν την κατοικία τους. Ευρωπαίοι πολίτες που διαμένουν στη χώρα μας πρέπει να έχουν εγγραφεί σε εκλογικούς καταλόγους του δήμου τους έως την 3η Μαρτίου 2009. Για την εγγραφή τους στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ενωσης οφείλουν να προσέλθουν στο δήμο ή την κοινότητα του τόπου διαμονής τους προσκομίζοντας ισχύον αποδεικτικό ταυτότητας προκειμένου να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση. Δεν χρειάζονται άλλα δικαιολογητικά . Οι έλληνες κάτοικοι των υπόλοιπων κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης ψηφίζουν στη χώρα διαμονής τους εφόσον υποβάλλουν αίτηση στα ελληνικά προξενεία έως την 31η Μαρτίου του 2009.

    Ο υπουργός Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος ζήτησε από τα κόμματα να κινητοποιήσουν τους μηχανισμούς τους στις χώρες της ΕΕ προκειμένου να υποβοηθήσουν τη διαδικασία συμπλήρωσης και υποβολής των αιτήσεων στα οικεία προξενεία, με στόχο τη μεγιστοποίηση της συμμετοχής των Ελλήνων κατοίκων της ΕΕ στις εκλογές.

    [03] ΗΠΑ-Ψηφίζουν για έγκριση του σχεδίου

    Η αμερικανική Γερουσία θα ψηφίσει σήμερα για την έγκριση του πακέτου στήριξης της ικονομίας, ύψους 789 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να αρχίσει άμεσα να υλοποιείται, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πλειοψηφίας στο Σώμα, Χάρι Ρέιντ.

    Στην ψηφοφορία αναμένεται ότι δεν θα πάρει μέρος ο γερουσιαστής Τεντ Κένεντι, ο οποίος πάσχει από καρκίνο στον εγκέφαλο.

    Σήμερα το πρωί θα γίνει ψηφοφορία επί του πακέτου στήριξης της οικονομίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων και εφόσον εγκριθεί και από τα δύο Σώματα της βουλής- όπως αναμένεται, θα προωθηθεί για υπογραφή στο γραφείο του προέδρου Ομπάμα.

    [04] Σε δημοπρασία αντικείμενα του Γκάντι

    Τα γυαλιά, τα δερμάτινα σανδάλια και το ρολόι τσέπης του Μαχάτμα Γκάντι, θα δημοπρατηθούν τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Antiquorum Auctioneers.

    Η εταιρεία, που ειδικεύεται στις πωλήσεις ρολογιών, εκτιμά ότι τα προσωπικά είδη του Γκάντι θα αποφέρουν 20.000-30.000 δολάρια.

    Σύμφωνα με τον κατάλογο του οίκου, που δεν αποκαλύπτει το όνομα του πωλητή, τα στρογγυλά γυαλιά που φορά ο πατέρας της ανεξαρτησίας της Ινδίας σε όλες τις φωτογραφίες του, τα είχε προσφέρει ο ίδιος σε ένα συνταγματάρχη που του ζήτησε τη συμβουλή του, λέγοντάς του πως ήταν τα "μάτια" με τα οποία είδε το όραμα της ελεύθερης Ινδίας. Τα σανδάλια είχαν δοθεί το 1931 σε ένα Βρετανό αξιωματικό ο οποίος φωτογράφισε τον Γκάντι.

    Το ρολόι, μάρκας Zenith, το είχε δωρίσει ο Γκάντι στην ανιψιά του, Άμπα Γκάντι, που ήταν και βοηθός του επί έξι χρόνια. Ο Γκάντι πέθανε στα χέρια της όταν δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση το 1948.

    [05] Αρχίζει το συνέδριο του ΣΥΝ

    Αρχίζουν σήμερα, οι εργασίες του Διαρκούς Συνεδρίου του Συνασπισμού της Αριστεράς των Κινημάτων και της Οικολογίας (στο Cine Κεραμεικός (Κεραμεικού 58 & Μαραθώνος) με ομιλία του Προέδρου του κόμματος Αλέξη Τσίπρα.

    Το Συνέδριο του ΣΥΝ θα ασχοληθεί με τη συμβολή του Συνασπισμού στη προγραμματική διαδικασία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, και τις Ευρωεκλογές 2009.

    Οι εργασίες του συνεδρίου θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2009 με την λήψη αποφάσεων.

    Ομιλία Αλαβάνου στη Βουλή

    «Άκουσα από την κυβέρνηση να θέλει συναίνεση. Και ο κόσμος το επιθυμεί, γιατί δεν θέλει να βλέπει ένα άγονο και στείρο παιχνίδι. Δεν απέτυχε όμως μόνον η ΝΔ, αλλά το σύστημα. Και σχέδιο χωρίς αλλαγή δεν μπορεί να υπάρξει. Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά η λογική είναι συγκρουσιακή».

    Για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκο Αλαβάνο, η παρούσα οικονομική κρίση, αποτελεί το αποτέλεσμα συσσώρευσης πολιτικών που εφαρμόστηκαν διεθνώς, αλλά και στην Ελλάδα: «Την κρίση έφερε το παράδειγμα της Ιρλανδίας, τα τοξικά ομόλογα και τοξικές πολιτικές που οδήγησαν σε κατάρρευση το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ, όλα αυτά που θαυμάζατε και προσκυνούσατε. Την κρίση έφερε αυτή η πολιτική που ήθελε την ιδιοτέλεια απέναντι στη συλλογικότητα, την συρρίκνωση του Δημοσίου, την κατάργηση του κοινωνικού κράτους - και θα έπρεπε να το καταλάβετε για να φύγετε με εντιμότητα, σοβαρότητα και αυτοκριτική, αντί να παίζετε με το λαό, με την ανοχή των κυρίων Μπαρόζο και Τρισέ, που ελέγχανε τον κάθε βοσκό, αλλά όχι την UBS, ή την Royal Bank of Scotland».

    Σήμερα λοιπόν, «ο λαός θα πρέπει να επιλέξει αν θα κινηθεί με τον τρόπο που κινηθήκαμε επί μία 20ετία, ή θα πάρει άλλο δρόμο. Υπήρξαν ενδιαφέρουσες αναφορές στην ομιλία του Γ. Παπανδρέου, όπως εκείνη της «κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στην κοινωνική αδικία», αλλά αυτές καλύπτουν σημεία όπου υπάρχει ανάγκη βασικής ρήξης. Πρέπει να γίνει δουλειά και δεν μπορεί να δουλεύουμε τον κόσμο με αοριστίες. Και σε συναινέσεις σαν αυτές που είδαμε χθες μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την μισθολογική εξέλιξη των ιατρών, εμείς δεν μπορούμε να μπούμε» ανέφερε ο κος Αλαβάνος.

    Η πολιτική που αντιπροτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως παρουσιάστηκε από τον Αλέκο Αλαβάνο, αξιώνει την «επιστροφή στο Δημόσιο» ως εργαλείο ανάπτυξης και την καίρια σύγκρουση με τα αναπτυξιακά μοντέλα που επέβαλλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, την ώρα ακριβώς της καταστρατήγησής τους από τις κυβερνήσεις ενόψει της κρίσης.

    «Δεν μπορεί να υπάρξει ανακούφιση χωρίς άλλο τραπεζικό σύστημα, με πυρήνα μια δημόσια εθνική τράπεζα, επανεθνικοποιημένη όπως η αγροτική τράπεζα και το ταχυδρομικό ταμιευτήριο. Δεν μπορεί να υπάρξει ανακούφιση χωρίς επιστροφή στο Δημόσιο ως αξία, ως εργαλείο, ως έλεγχο, ως μέσο - και όχι ως πρακτική, ως χώρο τρωκτικών» ανέφερε ο κος Αλαβάνος και συνέχισε:

    «Η Ελλάδα πρέπει να αξιοποιήσει την κατάσταση αυτή και να μπει στο χώρο της τεχνολογίας και των επικοινωνιών. Κάτι τέτοιο σημαίνει ανάκτηση του ΟΤΕ μαζί με την πανεπιστημιακή έρευνα. Σημαίνει στροφή στην Παιδεία, με εκκίνηση από την χρηματοδότησή της με το 5% του ΑΕΠ, απαλλαγή της οικογένειας από το φροντιστήριο, δημόσιο Πανεπιστήμιο και όχι κερδοσκοπία».

    «Χρειάζεται μια άλλη στάση απέναντι στην Ε.Ε.: Δεν μπορεί να παραβιάζεται το Σύμφωνο Σταθερότητας από τον κο Σαρκοζί και να μας λέει ο κος Παπαθανασίου ότι θα διατηρήσουμε το έλλειμμα κάτω από το 3%. Χρειάζονται εξοπλισμοί για την εθνική μας άμυνα, όχι όμως ΝΑΤΟϊκοί εξοπλισμοί, λεφτά για το Αφγανιστάν, λογαριασμοί που δίνετε κε Πρωθυπουργέ στα ταξίδια σας, προκειμένου να εκμαιεύσουμε μια φιλική στάση για το ένα ή άλλο ζήτημα. Χρειάζεται στήριξη της ζήτησης, αναδιανομή του πλούτου. Όλα όσα δεν έγιναν με τους εφοπλιστές, με την Εκκλησία, θα πρέπει να γίνει σήμερα στο πολλαπλάσιο».

    «Ακόμα και τη λέξη "σοσιαλισμός" θα ακούσετε. Είμαστε σε μια μεταβατική φάση, όπου οι ευκαιρίες βρίσκονται μπροστά μας (?) Η Ελλάδα, με τις κινητοποιήσεις για την Παιδεία, είναι ο χώρος όπου αναπτύσσονται προδρομικά φαινόμενα τα οποία θα διαπιστωθούν διεθνώς» εκτίμησε μεταξύ άλλων, ο κος Αλαβάνος.

    Δευτερολογία Αλ. Αλαβάνου

    «Ως ΣΥΡΙΖΑ, δεν διστάζουμε να συνεργαστούμε με κανέναν, δεν ζητάμε ούτε πιστοποιητικά εντίμου βίου,ούτε ιατρικό φάκελο.Δεν διστάζουμε να συνεργαστούμε με δυνάμεις που προέρχονται από τον σοσιαλιστικό χώρο,αλλά με συγκεκριμένο πρόγραμμα.Δεν είμαστε το ναυαγοσωστικό του συστήματος», ανέφερε στη δευτερολογία του στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος.

    «Έχουμε βγάλει τα συμπεράσματά μας και από τη ιστορία της Αριστεράς και απβ το 1989.Θέλουμε να είμαστε πλοίο με ανοιγμένα πανιά και δεν πρόκειται να υπάρξει καμία επιστροφή»,δήλωσε ο κ.Αλαβάνος.

    Έτσι, είπε,ο ΣΥΡΙΖΑ,απευθύνει προτάσεις για κοινή δράση στο ΚΚΕ και στο ΠΑΣΟΚ,σε άτομα που προέρχονται από το σοσιαλιστικό χώρο, σβ ολόκληρη την κοινωνία. Τα θέματά τους, όμως, κινούνται σε άξονες, όπως η άμεση μείωση των εξοπλισμών, η απόσυρση από την μεταρρυθμιστική Συνθήκη της Λισσαβόνας, η επανεθνικοποίηση της Εθνικής Τράπεζας, της Αγροτικής και του Ταχυδρομικού ταμιευτηρίου, η απόσυρση των νόμων για τη μερική απασχόληση και ασφάλιση, η κατάργηση των συμπράξεων δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, τόνισε.

    «Δεν είναι δυνατόν αυτό το όμορφο και ανακαινισμένο κτήριο της Βουλής να το καθαρίζουν καθαρίστριες με 3,10 ευρώ την ώρα.Ως εδώ μέσα έχουν διεισδύσει αυτές οι άγριες εργασιακές σχέσεις.Χαιρετίζω την Κωνσταντίνα Κούνεβα, την αρχαιολόγο και ιστορικό από τη Βουλγαρία και καθαρίστρια εδώ στην Ελλάδα, που έδωσε μάχη για τα δικαιώματα των εργαζομένων και έπαθε αυτό που έπαθε, χωρίς να βρίσκεται ούτε ένας στον Κορυδαλλό.Δεν θέλουμε αφηρημένες τοποθετήσεις. Για ποιον λόγο υπάρχει αυτός ο αμείλικτος μηχανισμός,ο "Τειρεσίας", προκειμένου να προστατεύσει τις Τράπεζες; Γιατί να μην υπάρχει τότε "Τειρεσίας" για τις ασφαλιστικές εισφορές,όπου υπάρχει τεράστια έλλειψη εκπλήρωσης των υποχρεώσεων; Γιατί οι μικροί και μεσαίοι που πιέζονται από τον κίνδυνο να γραφούνε από τον Τειρεσία, να αφήνουν τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις, χωρίς να το θέλουν κιόλας;», διερωτήθηκε.

    «Επιτέλους πέστε ένα όχι σβ αυτούς που λέγατε ναι τόσα χρόνια - στις Τράπεζες», ανέφερε μεταξύ άλλων,ο κ. Αλαβάνος.

    «Είχαμε συνηθίσει σε μία οικονομία χωρίς οικολογική παρέμβαση, με μια πολιτική που έκλεινε τα μάτια στη μαφία που εγκαταστάθηκε στην κορυφή της οικονομίας.Ούτε οι συνταγές του Σαρκοζί και της Μέρκελ δίνουν λύση, ούτε όμως και του Θαπατέρο που βούλιαξε την Ισπανία στην ανεργία, ή του σοσιαλιστή,του κ. Μπράουν,στη Βρετανία. Πρέπει να δώσουμε μία απάντηση που είναι έξω απβ τα όρια της συναίνεσης», ανέφερε, μεταξύ άλλων,ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    [06] Προτάσεις εξόδου από την κρίση

    Κατά των πρόωρων εκλογών τάχθηκε ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος, ωστόσο, σημείωσε ότι "ροκανίζεται" η κυβέρνηση, στην ομιλία του κατά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία.

    Με αφορμή δε το θέμα που έχει προκύψει με τον βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Μανώλη, ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ επεσήμανε ότι δεν μπορεί όλη η χώρα, σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή, να ασχολείται με το αν θα πέσει ή όχι η κυβέρνηση.

    «Η χώρα είναι γύρω - γύρω όλοι και στη μέση ο Μανώλης. Όλη η χώρα ασχολείται αν είναι στενοχωρημένος και αν ο κ.Μανώλης κρατήσει ή όχι τα νεύρα του. Έχετε κρίση στο κόμμα σας», σημείωσε ο κ.Καρατζαφέρης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε:

    «Μέσα στο κόμμα σας, πιστεύουν ότι είναι περίοδος αντιβασιλείας για να έρθουν αυτοί. Ροκανίζεται η κυβέρνηση σε βάρος του τόπου».

    Ο κ.Καρατζαφέρης στο σημείο αυτό έφερε ως παράδειγμα τον υπουργό Υγείας Δημήτρη Αβραμόπουλο,σημειώνοντας:

    «Βλέπουμε τα πρωτοσέλιδα με τον κ. Αβραμόπουλο. Δεν χωράει αμφιβολία ότι είναι απαράδεκτο να πεθαίνει ένας άνθρωπος επειδή δεν υπήρχαν για 100 ευρώ αυτοκόλλητα στον απινιδωτή.Όμως, αν ήταν ο κ.Κιλτίδης ή ο κ.Νικηφοράκης δεν θα γινόταν τόσος θόρυβος και ο νοών νοείτο»

    Και ο κ.Καρατζαφέρης πρόσθεσε:

    «Βιάζεστε κ.πρωθυπουργέ να παραδώσετε την εξουσία ή στην κα Μπακογιάννη ή στον κ. Παπανδρέου.Το πρόβλημα που έχουμε στη χώρα δεν είναι οικονομικό, αλλά -το είπε χθες και ο Αλέκος Παπαδόπουλος - είναι πρόβλημα του πολιτικού συστήματος».

    Ο κ. Καρατζαφέρης τάχθηκε κατά των πρόωρων εκλογών, κάνοντας λόγο για επιπόλαια λύση, γιατί, όπως υποστήριξε, τα λεφτά αυτά μπορεί να δοθούν σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

    «Τόσο εύκολα και επιπόλαια λένε να πάμε σε εκλογές; Εμάς μας συμφέρουν οι εκλογές, γιατί θα αυξήσουμε τη δύναμη μας. Όμως, εμείς κοιτάμε τι συμφέρει την πατρίδα και τι είναι πιο υπεύθυνο», συμπλήρωσε.

    Αναφερόμενος στο πρόβλημα της οικονομίας,ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ πρότεινε, μεταξύ άλλων, την επανεξέταση όλων των φορολογικών απαλλαγών.

    «Υπάρχουν 117 συνολικά φορολογικές απαλλαγές. Πρέπει όλες να τις επανεξετάσουμε, με κοινωνική ευαισθησία και επ' ωφελεία του κοινωνικού συνόλου»,τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης.

    Κατά τη δευτερολογία του, ο κ. Καρατζαφέρης πρότεινε κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής, τονίζοντας ότι «δεν είναι ώρα για εκλογές».

    «Δεν τραβάει το πράγμα. Δεν μπορεί να είναι υπό τον ομηρία του Μανώλη ή του Δαϊλάκη. Δεν είναι όμως και ώρα για εκλογές. Η παρούσα Βουλή μπορεί να δώσει μια άλλη κυβέρνηση ευρύτερης αποδοχής. Δεν είναι καλοί μόνο στη ΝΔ, υπάρχουν και στο ΠΑΣΟΚ και αλλού», τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και παράλληλα, επιτέθηκε στο Γιώργο Παπανδρέου, για το θέμα των εκλογών, σημειώνοντας:

    «Μου θύμισε ο κ. Παπανδρέου το νέο Ξανθόπουλο. Λέτε, "δεν θέλουμε εκλογές εμείς. Αλλά τι; Τις θέλετε για τη φουκαριάρα τη μάνα σας;»

    Κλείνοντας, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «για να βγει η χώρα από τη κρίση, χρειάζεται να σπάσει ο πρωθυπουργός αβγά».

    [07] "Αυτοδυναμία στις εκλογές"

    Το ΠΑΣΟΚ θα έχει αυτοδυναμία στις εκλογές, πιστεύει η Πολιτική Εκπρόσωπος Παιδείας του Κινήματος Άννα Διαμαντοπούλου,σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Και προσθέτει ότι "η αυτοδυναμία θα είναι ισχυρότερη όσο κυβέρνηση και λοιπή αντιπολίτευση εμμένουν με λόγια και απραξία, σε πρακτικές και λογικές ακυβερνησίας".

    Η κ. Διαμαντοπούλου απορρίπτει το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ διότι "δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας".

    Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είναι εκείνη που καλλιεργεί την εκλογολογία και καταλογίζει στον Πρωθυπουργό ότι είναι εκείνος που αφήνει "ανοιχτό" το θέμα των πρόωρων εκλογών.

    Αναφορικά με την οικονομική κρίση η κ. Διαμαντοπούλου τονίζει πως όταν στις άλλες χώρες λαμβάνονται ουσιαστικά μέτρα, η ελληνική κυβέρνηση "περιορίζεται σε μέτρα για την αποκατάσταση της εικόνας της στις δημοσκοπήσεις".

    Σχετικά με τον διάλογο για την Παιδεία τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να καταθέσει τη δική της πρόταση για το "που πάμε". Υπερασπίζεται τις θέσεις της για το πανεπιστημιακό άσυλο και προτείνει ως σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για τον τομέα της Παιδείας, προεκλογικά, το "Δημόσια δωρεάν παιδεία υψηλής ποιότητας για όλους".

    Η συνέντευξη της Αννας Διαμαντοπούλου στο ΑΠΕ - ΜΠΕ στον πολιτικό συντάκτη Βασίλη Μούρτη έχει ως εξής:

    ΕΡ.Χαρακτηρίσατε την πρόταση του υπουργού Παιδείας για διάλογο από μηδενική βάση, "πρόσκληση σε τσάϊ με κάμερες και βιολιά". Γιατί τόση δυσπιστία;

    ΑΠ.Εξήγησα τις προϋποθέσεις για ένα διάλογο ουσίας, με περιεχόμενο και προοπτική. Χρειάζεται ατζέντα, τεκμηρίωση και θέσεις από όλους τους συμμετέχοντες, τα πολιτικά κόμματα και πρωτίστως την Κυβέρνηση που έχει και την άμεση ευθύνη αντιμετώπισης των μακροπρόθεσμων και καθημερινών προβλημάτων. Αντί του αφορισμού 5 χρόνων αρνητικού έργου με ένα "tabula rasa" η Κυβέρνηση πρέπει να απαντήσει στο "quo vadis" καταθέτοντας την πρόταση της. Το ΠΑΣΟΚ έχει ανταποκριθεί σε αυτό, απαντά θετικά στον διάλογο αλλά και έκανα σαφές, ότι δεν έχει νόημα η συμμετοχή σε μια "πρόσκληση σε τσάι".

    ΕΡ.Θεωρείτε ότι το πρώτο θέμα του διαλόγου για την Παιδεία πρέπει να είναι το εξεταστικό σύστημα;

    ΑΠ.Το σύστημα πρόσβασης αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό κρίκο της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως όμως έχει αποδειχθεί, οι αλλεπάλληλες αλλαγές του τα τελευταία τριάντα χρόνια δεν ανέτρεψαν μια αρνητική πορεία. Υπάρχει ανάγκη για μια συνολική ρύθμιση , μια μεγάλη μεταρρύθμιση από το νηπιαγωγείο μέχρι τα μεταπτυχιακά. Προϋπόθεση για ένα αποτελεσματικό νέο σύστημα πρόσβασης - που είναι απολύτως αναγκαίο - είναι τουλάχιστον οι αλλαγές σε δευτεροβάθμια, τεχνική και γενική, αλλά και στη τριτοβάθμια εκπαίδευση, Μόνο έτσι μπορεί να πετύχουμε μια πραγματικά, δημόσια, δωρεάν, υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους,

    ΕΡ.Οι δηλώσεις σας για το θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου, έδωσαν αφορμή να διατυπωθούν απόψεις ότι το συγκεκριμένο θέμα μπορεί να γίνει, πολιτικά, για το ΠΑΣΟΚ, ένα νέο άρθρο 16. Είσαστε έτοιμη να αναλάβετε ένα τέτοιο κόστος;

    ΑΠ.Δεν συμμερίζομαι τέτοιες απόψεις, αν διατυπώθηκαν, και δεν διακατέχομαι από φοβικά σύνδρομα. Υπερασπίζομαι το άσυλο, γιατί συμβολίζει και θυμίζει την πορεία της δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όμως οι καταστροφές και οι κλειστές πόρτες δεν έχουν σχέση με την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Οφείλουμε να προστατέψουμε την δημόσια περιουσία, που ανήκει σε όλους μας. Κυβέρνηση και πολιτικά κόμματα οφείλουν να στηρίξουν την πανεπιστημιακή κοινότητα στην επιτέλεση του έργου της και στον τομέα αυτό.

    ΕΡ.Έχετε δεσμευτεί, ως ΠΑΣΟΚ, ότι θα διαθέσετε το 5% του ΑΕΠ για την Παιδεία, στην 4ετία, και ένα δις Ευρώ από τον πρώτο χρόνο. Τι αλλαγές μπορούν να περιμένουν μαθητές και γονείς από το επόμενο σχολικό έτος, από την ανάληψη της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ με τη διάθεση αυτού του ποσού και σε ποιους τομείς;

    ΑΠ.Παραλείψατε την δέσμευση μας, και για γενναία στήριξη της έρευνας, που αποτελεί ένα ακόμη εργαλείο στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας. Το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στόχους, οι οποίοι κρίνονται με ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες. Π.χ. σε μία τετραετία να λειτουργεί ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα, σε μια πενταετία να είμαστε στις πρώτες χώρες της Ε.Ε. στη σχέση πληροφορικής και σχολείου. Το γυμνάσιο να πιστοποιεί την γνώση πληροφορικής και μιας ξένης γλώσσας. Το λύκειο αναμορφωμένο να παρέχει ουσιαστική γνώση. Να προχωρήσουμε στο αυτοδιοίκητο Πανεπιστήμιο, και στο τρίπτυχο επιμόρφωση-αξιολόγηση-αμοιβή των εκπαιδευτικών.

    ΕΡ.Ποιο πρέπει, κατά τη γνώμη σας, να είναι το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, κατά την προεκλογική περίοδο, διεκδικώντας την ψήφο των Ελλήνων;

    ΑΠ.Αυτό στο οποίο πιστεύουμε και για το οποίο έχουμε πλήρες και επεξεργασμένο πρόγραμμα τώρα και δυο χρόνια. ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΨΗΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

    ΕΡ.Η κυβέρνηση, μέσω στελεχών της, όπως ο κ. Αβραμόπουλος, σας κατηγορούν ότι ευθύνεστε, ως κόμμα, για το ότι η χώρα δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο εξόδου από την οικονομική κρίση. Δεν είναι μεταξύ των καθηκόντων της αξιωματικής αντιπολίτευσης η συμβολή στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων της χώρας;

    ΑΠ.Ένα εθνικό σχέδιο δράσης καταρτίζεται από την Κυβέρνηση αξιοποιώντας την γνώση των ειδικών - και υπάρχουν διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο - και την εμπειρία πολιτικών και άλλων που έχουν αντιμετωπίσει ανάλογες κρίσεις. Ο κ. Καραμανλής επέλεξε, αντ' αυτού, τρείς υπουργούς, από τους βασικούς της Κυβέρνησης που ανασχημάτισε. Σχέδιο δεν υπάρχει και 'Όταν η Κυβέρνηση μέμφεται την αντιπολίτευση για την έλλειψη σχεδίου εξόδου από την κρίση, αναγνωρίζει ότι η λύση είναι οι εκλογές.

    ΕΡ.Που πιστεύετε ότι οφείλεται η αδυναμία του ΠΑΣΟΚ να διασφαλίσει την αυτοδυναμία, παρά την πρωτοπορία του στις δημοσκοπήσεις;

    ΑΠ.Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν σταθερά, ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα. Την αυτοδυναμία θα δώσει ο Ελληνικός Λαός στις εκλογές, και θα είναι τόσο ισχυρότερη όσο Κυβέρνηση και λοιπή αντιπολίτευση εμμένουν με λόγια και απραξία, σε πρακτικές και λογικές ακυβερνησίας. Αυτό για μας σημαίνει υποχρέωση και ευθύνη για καθαρό λόγο και περισσότερη δουλειά.

    ΕΡ.Ποια είναι η γνώμη σας για τη συνεργασία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ την οποία δεν έχουν αποκλείσει, έστω και ως λύση έσχατης ανάγκης, στελέχη όπως ο Θόδωρος Πάγκαλος κ.α.;

    ΑΠ.Δεν συμφωνώ ότι μια τέτοια συνεργασία μπορεί να δώσει λύσεις στα προβλήματα της χώρας.

    ΕΡ.Ο κ. Γ. Παπανδρέου επικρίθηκε διότι στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, στο Ζάππειο, δεν ανέφερε ούτε τα ονόματα των στελεχών με τα οποία προτίθεται να κυβερνήσει, ούτε συγκεκριμένα μέτρα που θα εφαρμόσει ως Πρωθυπουργός. Πιστεύετε ότι ήταν μια παράλειψή του και ότι θα έπρεπε να αναφέρει, τουλάχιστον, τα ονόματα των στελεχών;

    ΑΠ.Το ΠΑΣΟΚ έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα με προτάσεις και δεσμεύσεις, το οποίο και κατατίθεται ανά τομέα, προβάλλεται και παρουσιάζεται από τον Πρόεδρο και τα στελέχη μας, όλους τους τελευταίους μήνες και αναπροσαρμόζεται, όπου χρειάζεται μπροστά στην δεδομένη συγκυρία. Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε σε βασικούς άξονες πολιτικής και σε αξίες που θα χαρακτηρίζουν την διακυβέρνηση του. Όσον αφορά τα ονόματα Υπουργών εκτιμώ ότι υπάρχει μία υπερβολή, Η κυβέρνηση, με παροχές και εκλογολογία διερευνά το καλύτερο γι αυτήν σενάριο, όμως εκλογές δεν έχουν προκηρυχθεί.

    ΕΡ.Είχατε την ευθύνη κατάρτισης του προγράμματος του ΠΑΣΟΚ, πριν δύο, περίπου, χρόνια. Γιατί, ακόμα και σήμερα, υποστηρίζεται ότι το κόμμα σας δεν διαθέτει πρόγραμμα;

    ΑΠ.Πιστεύω ότι ο δημόσιος διάλογος δεν οργανώνεται με τρόπο που να αναδεικνύονται ιδέες, προτάσεις και μέτρα. Ισως δεν "πουλάει", σίγουρα πάντως βολεύει αυτούς που δεν έχουν θέσεις και αρκούνται σε συνθήματα και τσιτάτα. Είναι λοιπόν σημαντικό όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, να δουλέψουμε όσο γίνεται περισσότερο με τους πολίτες επί του συγκεκριμένου. να κερδίσουμε την θετική τους ψήφο, να έχουμε την στήριξη τους και στο κυβερνητικό μας έργο.

    ΕΡ.Πρέπει το ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές τον Μάρτιο του 2010, αν, μέχρι τότε, δεν έχουν διεξαχθεί;

    ΑΠ.Πιστεύω σε ένα σύστημα με εκλογές κάθε τέσσερα χρόνια, κάτι όμως που δεν χαρακτηρίζει την πολιτική μας κουλτούρα. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Καραμανλής έκανε εκλογές έξη μήνες νωρίτερα , για λόγους προϋπολογισμού του κομματικού του συμφέροντος και ότι σήμερα, μόλις 17 μήνες μετά τις εκλογές το προεκλογικό κλίμα καλλιεργεί και πάλι η Κυβέρνηση, και ο Πρωθυπουργός το αφήνει ανοικτό. Στην πολιτική δύο χρόνια είναι εξαιρετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης με ραγδαίες πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές εξελίξεις, κάθε πρόβλεψη ή δέσμευση μπορεί εύκολα να διαψευσθεί.

    ΕΡ.Με δεδομένη την θητεία σας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως κρίνετε τα μέτρα της ελληνικής Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης, σε σχέση τα μέτρα άλλων ευρωπαϊκών χωρών;

    ΑΠ.Το μέγεθος και η διάρκεια της οικονομικής κρίσης παραμένει απροσδιόριστο. Σας είπα ήδη για την άρνηση της Κυβέρνησης να συγκροτήσει επιτελείο εμπειρογνωμόνων, κάτι που ήδη υπάρχει σε όλες οι χώρες. Όταν σε όλες τις χώρες λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα τόνωσης της παραγωγής, της αγοράς και της απασχόλησης, φοβάμαι ότι ο κ. Καραμανλής περιορίζεται σε μέτρα για την αποκατάσταση της κυβερνητικής εικόνας στις δημοσκοπήσεις. Αντί για πολιτικές άμεσης απορρόφησης του ΕΣΠΑ, με έργα σ' όλη τη χώρα, και πραγματικές θέσεις εργασίας, προωθεί 60.000 βραχυχρόνιες προσλήψεις ημετέρων στο δημόσιο. Αντί για άμεση εφαρμογή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, αρκείται σε "αποζημιώσεις" στους αγρότες. Αντί για στήριξη των μικρομεσαίων, παρέχει εγγυήσεις στις τράπεζες χωρίς έλεγχο, με τις επιχειρήσεις να οδηγούνται σε απολύσεις. Όταν άλλες χώρες καταρτίζουν διετή και τριετή προγράμματα αντιμετώπισης της κρίσης, εδώ μέσα σε ένα μήνα ανατρέπεται η λογική και φιλοσοφία του προϋπολογισμού, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την κατάργηση, της κατάργησης του αφορολόγητου για τους επαγγελματίες, και τις δύο φορές στο όνομα της διεθνούς κρίσης. Ένα είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα από συνδιαμορφωτής κατέληξε απλός παρατηρητής των ευρωπαϊκών εξελίξεων.

    [08] Επαφές με αγρότες

    Με εκπροσώπους αγροτών της Στερεάς Ελλάδας συναντάται σήμερα ο κ.υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στα Καμένα Βούρλα, στο πλαίσιο του διαλόγου για τη γεωργία.

    Ο κ.Σ.Χατζηγάκης ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για τους αγρότες της Κρήτης, μετά από σύσκεψη που είχε με βουλευτές και τοπικούς παράγοντες του νησιού. Αναλυτικά, το "κρητικό" πακέτο περιλαμβάνει:

    - Για λάδι και ελιές. Θα καταβληθούν άμεσα αποζημιώσεις από το ποσό των 50 εκατ. ευρώ. Ο ΕΛΓΑ θα καθορίσει τη στρεμματική αποζημίωση. Εκτός από τις αποζημιώσεις θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση ύψους 5% επί της αξίας του παραγόμενου προϊόντος (λάδι, ελιές). Επίσης, στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες θα χορηγηθεί ο ειδικός φόρος πετρελαίου, αυξημένος κατά 40%

    - Για τα θερμοκήπια. Θα συμπεριληφθούν στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου και θα μειωθεί η εισφορά προς τον ΕΛΓΑ από 3% σε 0,5%. Το όφελος για τους κρητικούς αγρότες είναι έξι εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

    - Για τα εσπεριδοειδή και τους αμπελώνες, θα δοθούν αποζημιώσεις όπως και στην υπόλοιπη χώρα.

    - Θα δοθεί έκτακτη ενίσχυση 5% επί της αξίας του παραγόμενου προϊόντος και σ' άλλα προϊόντα, όπως τα δημητριακά, η σταφίδα, κ.α.

    Ο κ. Χατζηγάκης, δεσμεύτηκε ακόμη:

    - Για την άμεση έναρξη των έργων του 4ου ΕΠΑ.

    - Για την άμεση καταβολή των υποχρεώσεων του Γ' ΚΠΣ.

    - Για τις πληρωμές των εκκρεμοτήτων της ενιαίας ενίσχυσης εντός του Μαρτίου.

    - Για τη χορήγηση της ενιαίας ενίσχυσης, στα οινόμπελα.

    Αναφερόμενος στην αποχώρηση των Κρητικών εκπροσώπων ο κ. Χατζηγάκης εξέφρασε τη λύπη του και τόνισε ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος με όρους και προϋποθέσεις και πολύ περισσότερο με αποκλεισμούς βουλευτών. Αρνήθηκε δε να σχολιάσει την ενέργεια των αγροτών που αποχώρησαν.

    Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι θα ασκήσει το καθήκον τους ως εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού. Οι ενέργειες κάποιων αγροτών, τόνισε, δείχνουν την πολιτική εκμετάλλευση των αγροτικών προβλημάτων.

    [09] Συντριβή αεροπλάνου στις ΗΠΑ

    Αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν 48 άτομα συνετρίβη σε σπίτι κοντά στο Μπάφαλο, στη Νέα Υόρκη και τυλίχθηκε στις φλόγες.

    Το αεροπορικό δυστύχημα προκάλεσε το θάνατο 49 ανθρώπων, 48 που επέβαιναν στο αεροσκάφος και ενός στο έδαφος, επιβεβαίωσε η αστυνομία και τοπικοί αξιωματούχοι.

    Το αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από το Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ προς το Μπάφαλο και συντρίβη στο προάστειο Κλάρενς Σέντερ του Μπάφαλο, περίπου 10 χιλιόμετρα πριν προσεγγίσει το διεθνές αεροδρόμιο του Μπάφαλο.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 13 February 2009 - 7:30:32 UTC