Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ανυπακοή και αντεπίθεση"
  • [02] "Ακρίβεια στην αγορά"

  • [01] "Ανυπακοή και αντεπίθεση"

    "Η οικονομική κρίση που πλήττει την ΕΕ έχει σαν αποτέλεσμα από τη μια να μεγαλώνει την ανισομετρία μεταξύ των κρατών - μελών της και από την άλλη να καθιστά πιο άγρια την επίθεση των μονοπωλίων και των κυβερνήσεών τους κατά των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων", τονίζει σε ανακοίνωσή του, για τη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

    "Παρά την όξυνση των αντιθέσεών τους όλες οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφωνούν και συντονίζονται στη λήψη νέων αντιδραστικών μέτρων πρώτα απβ όλα στα εργασιακά - μισθολογικά - ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων. Αυτό ισχύει και για τη χώρα μας. Είτε με επιτήρηση, είτε χωρίς, η πολιτική του «ευρωμονόδρομου» δεν αλλάζει", επισημαίνεται στην ανακοίνωση και προστίθεται ότι "οι εξελίξεις επιβάλλουν στους εργαζόμενους, στους αυτοαπασχολούμενους και στα λαϊκά στρώματα να πετάξουν στα σκουπίδια όλα τα ιδεολογήματα των κομμάτων που υποστηρίζουν την ΕΕ. Να οργανώσουν αποφασιστικά την πάλη τους στη γραμμή της ανυπακοής και της αντεπίθεσης στην πλουτοκρατία και στα κόμματά της. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για να μην πληρώσουν τις συνέπειες της κρίσης, για την οποία ευθύνονται τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων, ο καπιταλισμός".

    [02] "Ακρίβεια στην αγορά"

    «Η ακρίβεια μαστίζει την αγορά, οι αυξήσεις σε πολλά είδη βασικής ανάγκης εκτινάσσονται στα ύψη. Η κυβέρνηση παρακαλεί και κάνει εκκλήσεις στα καρτέλ να μειώσουν τις τιμές. Μάλιστα έφτασε στο σημείο ο Υπουργός να μιλάει για συμφωνία κυρίων με τα καρτέλ! Με συμφωνίες και εκκλήσεις στα καρτέλ, δεν δίνονται λύσεις», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

    Εξάλλου, ο κ. Κ. Βελόπουλος αναφερόμενος στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβούλιου υπουργών Οικονομίας της Ευρωζώνης, δήλωσε:

    «Μπαίνουμε στο τούνελ της επιτήρησης από την μη τήρηση σοβαρής οικονομικής πολιτικής. Η Ε.Ε έχει διαφορετική εκτίμηση για την ανάπτυξη 0,2% για το έτος, ενώ η Ελλάδα 1,1% από τον κ. Παπαθανασίου.

    Ο ίδιος ο υπουργός μίλησε για επιπρόσθετο πρόβλημα, στο Δημόσιο χρέος (που το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δημιούργησαν) καθώς και πρόβλημα στην χρηματοδότησή του. Ο ίδιος μίλησε για μείωση του ελλείμματος με «ήπιο τρόπο», παγκόσμια πατέντα, παγκόσμια πρωτοτυπία.

    Δεν μας εξήγησε πως μπορεί να γίνει αυτό. Μίζερη κοινωνική πολιτική, και αναρωτιόμαστε για το που θα βρεθούν τα χρήματα. Το Ecofin και το Eurogroup επιβεβαίωσαν ότι τα μέτρα δεν απέδωσαν.

    Εμείς εμμένουμε στη πρόταση του Προέδρου μας κ. Γ. Καρατζαφέρη για εθνική συνεννόηση και διάλογο των αρχηγών των κομμάτων για ένα εθνικό σχέδιο δράσης έστω και τη ύστατη στιγμή».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 2009 - 19:30:23 UTC