Browse through our Interesting Nodes on Religion Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [02] "Πολιτική για την απασχόληση και την ανεργία"
  • [03] Η ατζέντα της ημέρας
  • [04] "Λαϊκή συμμαχία και δράση"

  • [01] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή, στις 12 στο Μέγαρο Μαξίμου.Θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου που αφορά την ψήφο των αποδήμων. Νωρίτερα ο κ.Κ.Καραμανλής θα έχει συνεργασία με την υπουργό Εξωτερικών κ. Ντ. Μπακογιάννη.

    Συνεργασία με τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο και τον υφυπουργό Κώστα Γκιουλέκα είχε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός.

    Ο κ. Παυλόπουλος στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για τα θέματα που αφορούν την περαιτέρω πορεία της οργάνωσης και της λειτουργίας των Γραμματειών Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και των εποπτευόμενων φορέων μετά την ένταξή τους στο ενιαίο πλέον υπουργείο Εσωτερικών.

    Η ενσωμάτωση πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος βοηθάει το κρίσιμο κομμάτι του υπουργείου για να μπορέσει να αντιμετωπίσει καλύτερα προβλήματα που αφορούν τις υποδομές και τη στελέχωσή του αλλά και την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία.

    Οπως είπε ο κ. Παυλόπουλος, προτεραιότητα θα δοθεί από δω και πέρα στο να ολοκληρωθεί η διαδικασία που αφορά την αδειοδότηση των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης.

    Η έκδοση των κανονιστικών πράξεων που απομένουν και η ολοκλήρωση της προσπάθειας για να μπορέσει το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο να ξεκαθαρίσει όπως πρέπει να γίνει μετά από χρόνια καθυστερήσεων.

    Εμφαση δόθηκε πρόσθεσε ο κ. Παυλόπουλος, στην προσπάθεια που πρέπει να γίνει για την ενίσχυση του περιφερειακού Τύπου, θέμα το οποίο θα αναλάβει άμεσα ο κ. Γκιουλέκας.

    Ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου είναι εξαιρετικά σημαντικός σε μια εποχή που πρέπει να αναδεικνύονται τα προβλήματα της περιφέρειας και με δεδομένο ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η περιφερειακή ανάπτυξη, είπε ο κ. Παυλόπουλος.

    Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για ΜΜΕ Κ. Γκιουλέκας, υπογράμμισε ότι θα δοθεί βαρύτητα και στον κεντρικό και στον περιφερειακό Τύπο, σημειώνοντας ότι αναλαμβάνεται πρωτοβουλία με περιοδείες που θα γίνουν και στην ελληνική περιφέρεια για συναντήσεις με εκπροσώπους των μέσων ενημέρωσης, ώστε να προωθηθούν και να προχωρήσουν θέματα δικού τους ενδιαφέροντος.

    Οσον αφορά στα ζητήματα επικοινωνίας, είπε ο κ. Γκιουλέκας, θα συνεχίσουμε προχωρώντας όλοι μαζί για να μεταδώσουμε καλύτερα το κυβερνητικό έργο.

    Απαντώντας σε ερώτηση για τις αδειοδοτήσεις, ο κ. Γκιουλέκας είπε ότι σε λίγες μέρες θα ανακοινωθούν για το θέμα λεπτομέρειες.

    [02] "Πολιτική για την απασχόληση και την ανεργία"

    Πρωτοφανή ένταση φαινομένων φτώχειας και ανισότητας, απουσία πολιτικής για την απασχόληση και τη μείωση της ανεργίας εκ μέρους της κυβέρνησης και ένα εθνικό σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, διαπίστωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση του επιτελικού κύκλου κοινωνικής πολιτικής του Κινήματος.

    Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν τα θέματα της ανεργίας, του "λουκέτου" σε επιχειρήσεις, οι εργασιακές σχέσεις, έτσι όπως διαμορφώνονται, υπό το βάρος των δυο πρώτων εξελίξεων, οι φθίνουσες περιοχές της χώρας, η ένταση της φτώχειας, το ασφαλιστικό σύστημα και το σύστημα Υγείας.

    Όπως τόνισε ο κ. Παπανδρέου, το κεντρικό ζήτημα είναι η επαναδιατύπωση, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, του ζητήματος και της χρηματοδότησης του κοινωνικού κράτους, βασικοί άξονες του οποίου πρέπει να είναι η αξιοπρεπής διαβίωση, το δικαίωμα της εργασίας, η μείωση της φτώχειας, η ύπαρξη βιώσιμου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και η μείωση του κόστους υγείας για τη μέση ελληνική οικογένεια.

    Τέλος, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να "ξεδιπλώσει" το πρόγραμμά του πάνω στα ζητήματα αυτά, με βάση τις προτάσεις που έχει διατυπώσει για τα επιμέρους αυτά θέματα και οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας, που αναπτύσσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

  • * Ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο εισηγητής του ΚΤΕ Ανάπτυξης, Απόστολος Κατσιφάρας, και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππος Σαχινίδης, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, για τις επιπτώσεις της κρίσης στις επιχειρήσεις και την πορεία των επιτοκίων στην τραπεζική αγορά.

  • * Η πολιτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Εύη Χριστοφιλοπούλου, ο εισηγητής ΚΤΕ Απασχόλησης, Χρήστος Χάιδος και ο αναπληρωτής εισηγητής ΚΤΕ, Μιχάλης Τιμοσίδης, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, για τις πολιτικές αντιμετώπισης της ανεργίας και τις επιλογές της κυβέρνησης.

    Δηλώσεις Γ. Παπακωνσταντίνου

    "Εικόνα διάλυσης και αποσύνθεσης στην ΝΔ και αντί σχεδίου εξόδου από την κρίση, σχέδιο για να γατζωθούν στην εξουσία και προσπάθεια προσωπικής διάσωσης του κάθε βουλευτή", διαπίστωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Επιτελικού Κύκλου Κοινωνικής Πολιτικής του ΠΑΣΟΚ, υπό την προεδρία του Γ.Α. Παπανδρέου, ο εκπρόσωπος είπε ότι σε αντίθεση με την προαναφερθείσα εικόνα της κυβέρνησης,το ΠΑΣΟΚ "ασχολείται με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας".

    Εξ άλλου, αναφερόμενος στην συναίνεση που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι "ο πρωθυπουργός δεν ζητά συναίνεση, αλλά συνενόχους, γιατί αν ήθελε συναίνεση θα είχε δεχθεί από την αρχή της διακυβέρνησής του τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την διαφάνεια, την Παιδεία και την Οικονομία".

    Χαρακτηρίζοντας ψευδή την συζήτηση για την συναίνεση, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι "το πραγματικό δίλημμα είναι αν θα συνεχίσουμε αυτή την πορεία αυτοκαταστροφής, στην οποία μας έβαλε η ΝΔ, ή αν θα επιλέξουμε μια άλλη πορεία που προτείνει και εγγυάται το ΠΑΣΟΚ".

    Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν αποδέχεται την πρόταση για προσφυγή στις κάλπες με τον "νόμο Παυλόπουλου", ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν θα συναινέσουμε σε ένα νόμο που τον θεωρούμε κακό και γι' αυτό τον καταψηφίσαμε".

    "Αν και είμαστε μπροστά στις δημοσκοπήσεις, αρνούμαστε το "δώρο" των 10 εδρών, γιατί προχωράμε με αρχές και αξίες, μετά τις εκλογές θα καταθέσουμε νόμο που θα ενισχύει την αυτονομία της πολιτικής. Πώς θα το κάνουμε αυτό αν έχουμε συναινέσει σε έναν εκλογικό νόμο με τον οποίο διαφωνούμε;", διερωτήθηκε ο κ.Παπακωνσταντίνου, ο οποίος απαντώντας σε άλλες ερωτήσεις επανέλαβε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για την διεξαγωγή εκλογών.

    Κληθείς να σχολιάσει συνέντευξη του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Γιάννη Ραγκούση και όσα είπε για συνεργασία ΠΑΣΟΚ - ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "παρακολουθούμε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλουμε να επέμβουμε στα εσωτερικά άλλου κόμματος, πιστεύουμε όλο και περισσότερο ότι θα πετύχουμε την αυτοδυναμία που διεκδικούμε, ακόμα και αν την πετύχουμε θα ανοιχτούμε σε ευρύτερες δυνάμεις γύρω μας, πόσο μάλλον σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί αυτοδυναμία".

    Ερωτηθείς με αφορμή την εκδήλωση του Πέτρου Τατούλη στην οποία, σύμφωνα με την ερώτηση, θα παρευρεθούν στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ και αν μπορεί ο Π.Τατούλης "να βρεί στέγη" στο ΠΑΣΟΚ,ο εκπρόσωπος είπε ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής "δεν έχει καταθέσει ένα πλαίσιο ιδεών και σκέψεων που να εντάσσεται στην κεντροαριστερά".

    Σε ό,τι αφορά τα σενάρια περί ίδρυσης άλλου κόμματος, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είπε ότι "η ιστορία είναι γεμάτη από (τέτοιες) αποτυχίες, αλλά το ερώτημα είναι αν υπάρχει χώρος και το βασικό είναι ο πολιτικός χώρος που εκφράζει, γιατί τα κόμματα εκφράζουν πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας".

    Ερωτηθείς αν ένα τέτοιο σενάριο αποβλέπει και στην άσκηση πιέσεων ή ενδεχομένως και οικονομικών οφελών, είπε: "ας κοιτάξουν προς την πλευρά της ΝΔ".

    Αναφορικά με την χθεσινή παρουσία στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε ημερίδα των "Οικολόγων-Πρασίνων" στην Θεσσαλονίκη και το ενδεχόμενο συνεργασίας τους με το Κίνημα, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "μέχρι τώρα η παρουσία της οικολογίας δεν έχει εκφραστεί με ένα κόμμα στην κάλπη. θέλουμε να πιστεύουμε ότι το ΠΑΣΟΚ εκφράζει σε μεγάλο βαθμό αυτή την πραγματική ανάγκη, όχι μόνο με την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και το περιβάλλον ως συγκριτικό πλεονέκτημα της χώρας".

    Ερωτηθείς πως αντιμετωπίζει το ΠΑΣΟΚ τα "σενάρια" περί "πράσινης παρένθεσης ως το 2010", ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε "με τον ίδιο τρόπο που όλοι παρακολουθήσαμε την αποτυχία των σεναρίων περί "δεξιάς" παρένθεσης".

    Για οικονομία - ΜΜΕ και Παιδεία

    "Το ECOFIN θα ακούσει από τον Υπουργό της Οικονομίας της χώρας μας τα περί νέου Σχεδίου Σταθερότητας και Ανάπτυξης. Ο κ.Παπαθανασίου θα εξηγήσει γιατί έχουμε τέτοια συνέπεια στην οικονομική πολιτική, θα εξηγήσει γιατί στο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης δεν υπάρχει η επαναφορά του αφορολόγητου, υπάρχει μόνο η κατάθεσή του, προφανώς δεν πρόλαβαν και θα επιχειρήσει να πείσει τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι τα διπλά ελλείμματα της χώρας μας -δημοσίου προϋπολογισμού και ανταγωνιστικότητας- είναι υπό έλεγχο, ενώ δυστυχώς δεν είναι", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    "Το χειρότερο και αυτό που αντιλαμβάνονται σε όλη την Ευρώπη είναι ότι η χώρα μας με την παρούσα κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο εξόδου από τα προβλήματα", πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου.

    Ερωτηθείς αν το ΠΑΣΟΚ έχει πραγματική εικόνα της οικονομικής κατάστασης ώστε οι προτάσεις του να τύχουν εφαρμογής, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "μιλάμε με εργατικά κέντρα και επιχειρήσεις, και έχουμε μια εικόνα που όμως μεταβάλλεται γρήγορα, ενώ το μεγάλο έλλειμμα είναι ότι δεν υπάρχει συνεκτικό πλαίσιο (οικονομικής πολιτικής) το οποίο θα μπορούσε να προσαρμοστεί σε κάποια δεδομένα".

    Αναφορικά με την πρόταση του προέδρου της ΓΣΕΕ, για επανασύσταση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι δεν υπάρχει επίσημη πρόταση, τόνισε ότι μια τέτοια συζήτηση αντανακλά την αγωνία των εργαζομένων, είπε ότι υπάρχουν προτάσεις σε όλη την Ευρώπη, ενώ επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ σε μια τέτοια περίοδο προσπαθεί να δώσει στον εργαζόμενο την ελπίδα ότι δεν θα χάσει την δουλειά του και αν την χάσει η πολιτεία θα του σταθεί αρωγός (και) με προγράμματα επανακατάρτισης.

    Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση προσπαθήσει να στείλει ένα ανάλογο μήνυμα, τότε το ΠΑΣΟΚ θα το απορρίψει ή θα το συζητήσει είπε ότι "τα μόνα μηνύματα από την κυβέρνηση είναι εκείνα των πελατειακών πρακτικών, χρειάζεται πολιτική ανά κλάδο και περιοχή".

    Εξ άλλου ερωτηθείς για την επιστολή βουλευτή της ΝΔ προς τον πρωθυπουργό σχετικά με την Ολυμπιακή Αεροπορία, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "διαφωνήσαμε με τον τρόπο που η κυβέρνηση απαξίωσε την ΟΑ, υπήρξαν πολλές προσπάθειες στο παρελθόν, όχι επιτυχημένες, κληροδοτήσαμε μια διαδικασία σε εξέλιξη, που θα μπορούσε να είχε οδηγήσει σε μια λύση επωφελή και για το δημόσιο και για τους εργαζομένους, αλλά δυστυχώς η κυβέρνηση επέλεξε να την αγνοήσει".

    Ο κ.Παπακωνσταντίνου επανέλαβε την θέση του ΠΑΣΟΚ για μικτό σχήμα ιδιωτικών και δημοσίων κεφαλαίων και σύνδεση με διεθνή αερομεταφορέα, ενώ πρόσθεσε ότι δεν σχολιάζει ανακοινώσεις, χωρίς δεσμευτικές προσφορές και πλαίσιο συζήτησης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ με αφορμή τη συνάντηση Καραμανλή - Παυλόπουλου - Γκιουλέκα, όπου συζητήθηκαν και θέματα ραδιοτηλεοπτικών αδειών και περιφερειακού Τύπου "προειδοποίησε να μην γίνουν παιχνίδια με τις άδειες και την κρατική διαφήμιση".

    Ερωτηθείς γιατί το ΠΑΣΟΚ αντιδρά στην προσπάθεια επίλυσης αυτού του ζητήματος,ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν αντιδρούμε στο να λυθεί αυτό το θέμα, αλλά ζητάμε να προχωρήσει με διαφάνεια".

    "Πολύ φοβούμαι ότι η αξιοπιστία της κυβέρνησης και σε αυτό το τομέα είναι αρνητική και ξεκινά από τον νόμο περί "βασικού μετόχου" και καταλήγει στον απροκάλυπτο τρόπο με τον οποίο επιχείρησε, ευτυχώς όχι με επιτυχία, να ελέγξει τα κεντρικά και περιφερειακά μέσα", είπε.

    Ερωτηθείς αν η προσπάθεια της κυβέρνησης για το θέμα των αδειών σχετίζεται και με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "δεν είναι τυχαίος ο χρόνος της συνάντησης (πρωθυπουργού και των δύο υπουργών) και δεν είναι τυχαία η δική μου αντίδραση".

    Αναφορικά με την στάση του ΠΑΣΟΚ σε τροπολογία που αφορά τα περιφερειακά μέσα, ο κ.Παπακωνσταντίνου είπε "θα δούμε την τροπολογία. Οτιδήποτε επιχειρεί χειραγώγηση θα το καταψηφίσουμε, ενώ θα στηρίξουμε την διαφάνεια".

    Σε ότι αφορά την αναγραφή των ονομάτων στα "blogs",ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι είναι ένα ζήτημα που θέλει προσοχή στην προσεγγισή του με την ύπαρξη ενός αυστηρού αλλά ευέλικτου πλαισίου, προσθέτοντας ότι "δεν θέλω να πω ότι η λύση είναι η αναγραφή των ονομάτων".

    Κληθείς να σχολιάσει αποτελέσματα δημοσκόπησης όπου καταγράφεται θετική αποδοχή των πρωτοβουλιών Σπηλιωτόπουλου, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι "το αίτημα να αλλάξουν όλα στην Παιδεία είναι πολύ ισχυρό, η σημερινή κυβέρνηση είχε τα τελευταία πέντε χρόνια την ευθύνη της Παιδείας, άρα οι σημερινές προθέσεις της θα κριθούν με αυτό, το ΠΑΣΟΚ θα προσέλθει στον διάλογο και δεν θα δόσει άλλοθι σε κανένα, ενώ με τις προτάσεις του μιλά για ένα πολύ διαφορετικό σχολείο".

    [03] Η ατζέντα της ημέρας

  • Συνέντευξη Τύπου του υπουργού Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκη (10:00:00, Αθήνα/υπουργείο Ανάπτυξης)

  • Επίσκεψη του ΥΜΕ Ε Στυλιανίδη στο Κέντρο Ελέγχου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, στο Ελληνικό (10:45:00, Ελληνικό/Ανατολικό αεροδρόμιο)

  • Συνάντηση Κ. Καραμανλή με Ντ. Μπακογιάννη (11:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνέντευξη Τύπου με θέμα "αγωνιστικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο ΚΘΒΕ για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας", στο ΕΚΘ. (12:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Η καθιερωμένη συνάντηση του δημάρχου με τους δημοσιογράφους, στο δημαρχείο (12:00:00, Θεσσαλονίκη/Βενιζέλου 45)

  • Παρουσίαση νέου προγράμματος καρτών της CITIBANK "νοιάζομαι" (12:00:00, Αθήνα/Ξεν. Χίλτον)- Θα παραστούν ο Χρήστος Βασιλειάδης διευθύνων σύμβουλος της CITI , η Μ. Βαρδινογιάννη πρόεδρος του συλλόγου ΕΛΠΙΔΑ και η Μ.Καρέλλα-Διαμαντοπούλου πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ

  • Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής υπό τον πρωθυπουργό (Συζήτηση για το σχέδιο Νόμου ως προς την ψήφο των αποδήμων) (12:00:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνάντηση Α. Αλαβάνου με αντιπροσωπεία της ΑΔΕΔΥ (12:30:00, Αθήνα/γραφεία ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή)

  • Ο Π/Δ Κ Παπούλιας θα δεχθεί τους μαθητές-μέλη της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής 2008 (Χάλκινο Ολυμπιακό μετάλλιο) και της Εθνικής Ομάδας Πληροφορικής Ελπίδων (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνάντηση της Φ.Πάλλη-Πετραλιά με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Αρμενάκη (13:00:00, Αθήνα/Σταδίου)

  • Ο υπουργός Μακεδονίας - Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης θα υποδεχτεί στο ΥΜΑΘ, τους Προέδρους του ΕΒΕΘ, του ΒΕΘ, του ΕΕΘ. (13:00:00, Θεσσαλονίκη/ΥΜΑ-Θ)

  • Συνέντευξη Τύπου Μ. Χρυσοχοϊδη (13:00:00, Αθήνα/Χαρ. Τρικούπη)

  • Συνάντηση του υπουργού Παιδείας ¶. Σπηλιωτόπουλου με τους προέδρους των TEI της χώρας (14:00:00, Αθήνα/υπουργείο Παιδείας)

  • ΕΟΕ-Σύγκληση Ολομέλειας και αρχαιρεσίες για νέο πρόεδρο (16:00:00, Υποψήφιοι οι Σπύρος Καπράλος και Μίνωας Κυριακού)

  • Ετήσιος απολογισμός αρχαιολογικού έργου Βρετανικής Σχολής Αθηνών στο Α.Π.Θ. (19:00:00, Θεσσαλονίκη/ΑΠΘ)

  • Παρουσίαση του βιβλίου "Το τέλος του δικομματισμού;" των Τ. Παπά και Τρ. Δραβαλιάρη (19:30:00, Αιθ. Δημ. Συμβ. Καλλιθέας, Μαντζαγριωτάκη 76) - Μιλούν : Α. Σπηλιωτόπουλος και Νικος Χουντής, (Δρακόπουλος Κ.)

  • Παρουσίαση βιβλίου "Η Βέρμαχτ στην Ελλάδα- και τα παιδιά της" της Kerstin Muth, στο Goethe Institut. (20:30:00, Θεσσαλονίκη/Β. Όλγας 66)

  • Ημερίδα για τη διαχείριση απειλών από τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών σε σχολεία (Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, στο 1ο Λύκειο Συκεών, Θεσσαλονίκη)

  • Επίσκεψη ΥΠΕΞ Ντ. Μπακογιάννη στα Τίρανα, Αλβανία

    Αθλητική ατζέντα

  • Ποδόσφαιρο-Β΄ Εθνική (16η ημέρα): Προαγγελία εξ αναβολής αγώνα Βέροια-Πιερικός

  • Μπάσκετ-EuroCup (Φάση των «16»-3η ημέρα),

    Ντιναμό Μόσχας (Ρωσία)-Μαρούσι 18:30 ώρα Ελλάδας

    Πανελλήνιος-Κίμκι (Ρωσία) 19:00

  • Μπάσκετ-EuroChallenge (Φάση των «16»-3η Ημέρα)

    [04] "Λαϊκή συμμαχία και δράση"

    Συνέντευξη Τύπου θα παραχωρήσει αύριο η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα για το 18ο Συνέδριο του ΚΚΕ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 18 έως τις 22 Φεβρουαρίου.

    "Οι εργάτες, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μικρομεσαίοι πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ΕΕ, οι τράπεζες, οι βιομήχανοι, τα κόμματα που τους υπηρετούν, αποτελούν μια εχθρική συμμαχία που βρίσκεται απέναντί τους. Το σχέδιό τους είναι να φορτώσουν τις συνέπειες της δικής τους κρίσης στα λαϊκά στρώματα. Οι αυταπάτες, η αναμονή, η μοιρολατρία είναι σήμερα επικίνδυνες", τονίζει το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή του για τις εξελίξεις στην οικονομία.

    "Οι εργάτες και οι αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν άλλο δρόμο από το να οργανώσουν τη δική τους συμμαχία, να ανασυντάξουν το κίνημά τους και να περάσουν στην αντεπίθεση διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα στο εισόδημα και στην εργασία, ριζικές αλλαγές στην οικονομία, ώστε η ανάπτυξη να υπηρετεί τις δικές τους ανάγκες", επισημαίνεται στην αναικοίνωση του ΚΚΕ.

    Για την ακρίβεια

    "Αποτελεί εμπαιγμό ο ισχυρισμός του υπουργού Ανάπτυξης ότι με την εφαρμογή των νόμων και με τους «αυστηρούς» ελέγχους θα βάλει φρένο στην κερδοσκοπία και στην ακρίβεια. Η αλήθεια είναι ότι τα καρτέλ που συγκροτούν τα μονοπώλια, τα οποία κυριαρχούν σε όλους τους τομείς, είναι αποτέλεσμα των νόμων της αγοράς", αναφέρει σε ανακοίνωσή του για την ακρίβεια το Γραφείο Τύπου του ΚΚΕ.

    "Κατάργηση των καρτέλ σημαίνει κατάργηση των μονοπωλίων. Γιβ αυτό πάλη κατά της ακρίβειας σημαίνει απειθαρχία και ανυπακοή στην πολιτική της ΕΕ. Λαϊκή αντιμονοπωλιακή συμμαχία και δράση για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, μέτρα για την ουσιαστική προστασία των ανέργων, κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στην ενέργεια, κατάργηση των διοδίων κλπ", καταλήγει η ανακοίνωση.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 10 February 2009 - 5:30:19 UTC