Browse through our Interesting Nodes of Internet & Computing Services in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-02-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια
  • [02] Συνέδριο για τα Ατομα με Αναπηρία
  • [03] "Να δώσουμε λύση στα προβλήματα"

  • [01] ΗΣΑΠ: Αλλαγές στα δρομολόγια

    Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΗΣΑΠ, το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου δεν θα πραγματοποιούν δρομολόγια μεταξύ των σταθμών Ομόνοια-Ταύρος, καθώς θα εκτελούνται έργα για την αναβάθμιση του δικτύου.

    Το κενό στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, το Σαββατοκύριακο, στο τμήμα Ταύρος-Ομόνοια θα καλυφθεί και πάλι από λεωφορειακές γραμμές.

    Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΣΑ, πρόκειται για δύο λεωφορειακές γραμμές «010 - Στ. ΗΣΑΠ Ομόνοια-Στ. ΗΣΑΠ Ταύρος» και «011 Express - Στ. ΗΣΑΠ Ομόνοια-Στ. ΗΣΑΠ Ταύρος».

    Η γραμμή «010» θα εξυπηρετεί τους σταθμούς: Ομόνοια, Μοναστηράκι, Θησείο, Πετράλωνα και Ταύρος, ενώ η «Express» θα εξυπηρετεί τους σταθμούς: Ομόνοια, Πετράλωνα και Ταύρος.

    Η αφετηρία και των δύο γραμμών παραμένει επί της οδού Αθηνάς (μεταξύ πλατείας Ομονοίας και Λυκούργου) και το τέρμα τους στον Ταύρο, στο χώρο πάρκινγκ του σταθμού.

    Η συχνότητα των δρομολογίων θα είναι αντίστοιχη των συρμών του ΗΣΑΠ. Το ίδιο και οι ώρες λειτουργίας των δύο γραμμών.

    Αλλαγές την Κυριακή ανακοίνωσε και ο ΟΣΕ λόγω απαραίτητων προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης για την Ηλεκτροκίνηση.

    Έτσι την Κυριακή στο τμήμα του δικτύου ΣΙΝΔΟΣ - ΑΔΕΝΔΡΟ, αναστέλλεται για την ίδια ημέρα η κυκλοφορία των αμαξοστοιχιών 1594, 1595, 1596, 1597, 1598, 1599, 2590, 2591, 2592, 2593, 2594, 2595 του Προαστιακού Θεσσαλονίκης.

    [02] Συνέδριο για τα Ατομα με Αναπηρία

    Ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δημήτρης Αβραμόπουλος, εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, κήρυξε τις εργασίες του 7ου Εκλογοαπολογιστικού Συνεδρίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) που πραγματοποιείται σε ξενοδοχείο της Αθήνας.

    Ο κ. Αβραμόπουλος μετέφερε στους συνέδρους τον χαιρετισμό και την αμέριστη συμπαράσταση του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφώσει ένα περιβάλλον πιο φιλικό και φιλόξενο για τα Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ).

    Είπε ακόμη ότι έχουν γίνει πολλά σε προγράμματα ενίσχυσης των ΑμεΑ, υπάρχει όμως, πρόσθεσε, έλλειμμα στο πεδίο της ευαισθητοποίησης της κοινωνίας, λέγοντας ότι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν οι ανάπηροι είναι πρωτόγονες. Επισήμανε ότι η κυβέρνηση προχωρά στην κατάρτιση προγραμμάτων που θα αντέχουν στο χρόνο και θα καθιερώνουν ένα φιλόξενο περιβάλλον, δίνοντας ίσες ευκαιρίες στα άτομα με αναπηρία, κάτι που αποτελεί πάγιο αίτημά τους.

    Είπε ακόμη ότι το υπουργείο προχωρά σε μια μεγάλη και στοχευμένη εκστρατεία για την ενημέρωση και την εκπαίδευση της κοινωνίας σχετικά με τα προβλήματα των ΑμεΑ.

    Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, Παναγιώτης Μελάς, τόνισε ότι η Βουλή έχει αποδείξει διαχρονικά την ευαισθησία της για τα προβλήματα των ΑμεΑ. Είπε ακόμη ότι τα άτομα με αναπηρία σήμερα ζουν μέσα στην κοινωνία, καθώς έχουν αλλάξει πολλά, αλλά πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνουν κι άλλα πολλά για καλύτερη εκπαίδευση και ποιότητα ζωής. Βουλή και κυβέρνηση, είπε, θα δουν τις προτάσεις του συνεδρίου με ευαισθησία.

    Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου κάλεσε τα άτομα με αναπηρία να είναι σε συνεχή επαφή με το ΠΑΣΟΚ για να διαμορφώσουν από κοινού τις θέσεις του κόμματος, λέγοντας ότι "η πολιτική του ΠΑΣΟΚ είναι πάντα μια πολιτική δημοκρατικής διαβούλευσης".

    Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επικαλείται την οικονομική κρίση για μην εφαρμόσει πολιτικές που θα βοηθήσουν τους ασθενέστερους, γιατί, όπως είπε, δεν καταλαβαίνει ότι τώρα είναι η ώρα της ανάγκης.

    "Τώρα είναι η ώρα να εγγυηθούμε, ότι δεν θα υπάρξουν και νέοι αποκλεισμοί λόγω της κρίσης. Να εγγυηθούμε την κοινωνική συνοχή, τώρα, την ώρα της κρίσης, όχι μετά", τόνισε και υποστήριξε ότι "η κυβέρνηση δεν σκέφτεται έτσι. Προτιμά να κρύβεται πίσω από προβλήματα και μεγαλόστομες εξαγγελίες, πίσω από κούφια λόγια. Μπορεί και εξυπηρετεί ειδικά συμφέροντα, τους ισχυρούς, τις τράπεζες, τους ``ημέτερους``, ενώ ψάχνει άλλοθι στις κρίσεις για να αποφύγει τις πραγματικές της ευθύνες".

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση άφησε τη χώρα ανοχύρωτη μπροστά στη διεθνή κρίση και εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες μας περνάνε το κατώφλι της φτώχειας και της ανέχειας.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεσμεύεται να δημιουργήσει όλες τις προϋποθέσεις, ώστε να εφαρμοστούν οι νόμοι που υπάρχουν και, αν πρέπει, να αλλάξουν, για την καλύτερη προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στη χθεσινή του πρόταση για εκλογές, λέγοντας ότι πρέπει να υπάρξει καθαρή και νέα λαϊκή εντολή, για το ποιο κόμμα μπορεί να βγάλει τη χώρα από την κρίση, να προστατεύσει το εισόδημα των ασθενέστερων και της μεσαίας τάξης.

    "Η Ελλάδα του 2009 χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής της, θα εμπεδώσει το κράτος Δικαίου, θα ανοικοδομήσει το κοινωνικό κράτος, αυτό που υπονομεύθηκε τα τελευταία χρόνια, που ουσιαστικά διαλύθηκε", τόνισε, προσθέτοντας ότι αυτό δεν μπορεί να το πετύχει η σημερινή κυβέρνηση.

    Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ομιλία του αναφέρθηκε και στα δικαιώματα των ΑμεΑ, όπως το δικαίωμα της προσβασιμότητας, της εκπαίδευσης και των ίσων ευκαιριών.

    Ο δικός σας αγώνας είναι δίκαιος, ανατρεπτικός και υποδειγματικός, είπε και τόνισε ότι ο αποκλεισμός δηλώνει την αδυναμία της κοινωνίας να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των πολιτών της.

    Είπε ακόμη ότι η πρόσβαση δεν είναι μόνον υποχρέωση, είναι και δύναμη και χαρακτήρισε ως δόλιο το ερώτημα: "πού θα βρεθούν τα λεφτά;" για την επίλυση των προβλημάτων των ΑμεΑ, καθώς όπως είπε, η πρόσβαση είναι επένδυση για την ανάπτυξη, την ευημερία και τη δημιουργία, και όχι πολυτέλεια.

    Η τελετή έναρξης των εργασιών του συνεδρίου έκλεισε με ομιλία της υπουργού Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, η οποία τόνισε ότι σ΄ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι επιτακτική η ανάγκη για ένα νέο κοινωνικό σχέδιο. Να ξανασκεφτούμε, όπως είπε, τι κοινωνία θέλουμε.

    Η κ. Πετραλιά τόνισε ακόμη ότι δεν νοείται κοινωνικό σχέδιο ή αναπτυξιακή πορεία χωρίς προώθηση των ευκαιριών και ανταγωνιστικότητα χωρίς κοινωνική συνοχή.

    Η υπουργός Απασχόλησης κατηγόρησε τον κ. Παπανδρέου ότι στην ομιλία του περιορίστηκε σε υποσχέσεις. "Θα μιλήσω για αυτά που γίνονται τώρα και όχι για τα θα", είπε η κ. Πετραλιά και ανέπτυξε τα προγράμματα ενίσχυσης των ΑμεΑ που εφαρμόζει η κυβέρνηση στους τομείς της εκπαίδευσης, της εργασίας, της προσβασιμότητας και των ίσων ευκαιριών.

    Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση θεσμοθετεί την κοινωνική οικονομία μέσα από την οποία θα αναπτυχθεί η κοινωνική επιχειρηματικότητα με συμμετοχή των ίδιων των ατόμων με αναπηρία.

    Η κ. Πετραλιά αναφέρθηκε και στο νέο νομοσχέδιο που καταρτίζει το υπουργείο Απασχόλησης το οποίο, όπως είπε, θα κατατεθεί σύντομα προς ψήφιση και ύστερα από διαβούλευση με τα ΑμεΑ και κάλεσε το προεδρείο της Συνομοσπονδίας να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα για την ολοκλήρωσή του.

    Τέλος, η υπουργός είπε ότι έχουν γίνει πολλά και θα γίνουν ακόμη περισσότερα, επισημαίνοντας ότι "τα επόμενα βήματα θα είναι πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά".

    Εξω από το ξενοδοχείο, από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ), τα οποία ζητούσαν τη μη συμμετοχή των αναπήρων στο συνέδριο, ενώ κατηγόρησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ότι δεν ασχολούνται με τα μεγάλα προβλήματα των ΑμεΑ.

    [03] "Να δώσουμε λύση στα προβλήματα"

    Για'' μέτρα ασπιρίνες'' έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στην Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης προς τον πρωθυπουργό σχετικά με τα μέτρα για την αντιμετώπιση της φτώχιας και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έκανε ούτε και σήμερα καμία συγκεκριμένη πρόταση, αλλά περιορίστηκε σε αοριστολογίες.

    «Η ουσία είναι να δώσουμε λύση στα προβλήματα που έχει ο τόπος. Να κινηθεί η αγορά με τη μείωση του ΦΠΑ. Χρειάζεται σχέδιο δράσης για να βγεί η χώρα από την ύφεση», είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει εθνικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    «Σας άκουσα χθες να κάνετε ένα διάγγελμα άρτια, σωστά σκηνοθετημένο αλλά δεν άκουσα πρόταση. Είπατε ότι υπάρχει ένα εθνικό σχέδιο δράσης. Ποιο είναι αυτό; Τι προτείνετε; Να τραβήξουμε το κάρο; να το σπρώξουμε; να το βυθίσουμε; Να πάρουμε ασπιρίνες, παναντόλ;» ρώτησε τον πρωθυπουργό ο κ. Καρατζαφέρης.

    Παράλληλα έκανε λόγο για ''προβλέψεις 530.000 νέων φτωχών'' μέσα στο 2008, σημειώνοντας ότι «αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση βλέπω το Κλάμπ της Εκάλης να μοιράζει συσσίτιο στα μέλη του».

    «Εμείς θέλουμε να ακούσουμε μια πρόταση και να σας βοηθήσουμε. Βγαίνει ο κ Παπανδρέου και λέει για διαπίστωση της κρίσης και εκλογές και εσείς για διαπίστωση της κρίσης και συναίνεση. Πείτε μας όμως και μια πρόταση. Αν δεν τις έχετε φωνάξτε μας, εφόσον ζητάτε εθνική συνεννόηση, να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να κάνουμε προτάσεις. Μια πρόταση της Αλέκας ή του Αλέκου ή του Καρατζαφέρη μπορεί να είναι καλή. Ο σκοπός είναι να σώσουμε τον τόπο. Όχι με λόγια. Γιατί από το χθεσινό σας διάγγελμα είναι σίγουρο ότι ο ελληνικός λαός βγήκε φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία», κατέληξε ο κ Καρατζαφέρης.

  • ** Ο κ.Γ. Καρατζαφέρης, αύριο θα βρίσκεται στην Κατερίνη. Θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς.
    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Friday, 6 February 2009 - 13:30:16 UTC