Read the Bulletin of New Terminology for the Greek Language (by the Academy of Athens) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κανονικά σήμερα οι πτήσεις
  • [02] Ομιλία Κ.Σημίτη στην Πάτρα
  • [03] Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ
  • [04] ΗΠΑ- 522 δισ για τόνωση οικονομίας
  • [05] Η ατζέντα της ημέρας
  • [06] Περιοδεία στον Εβρο
  • [07] Με εργαζόμενους στα ναυπηγεία
  • [08] Αποχωρούν από τον Ισθμό
  • [09] Επέκταση επιδόματος θέρμανσης

  • [01] Κανονικά σήμερα οι πτήσεις

    Κανονικά θα εκτελεστεί σήμερα το πρόγραμμα πτήσεων των αεροπορικών εταιριών, καθώς οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας ανέστειλαν την 24ωρη απεργία που είχαν εξαγγείλει, μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας, στο οποίο προσέφυγε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, να κηρύξει την κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική με το αιτιολογικό ότι δεν τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος για την κήρυξη της.

    Ωστόσο, αναμένεται να εμφανιστούν σήμερα προβλήματα δυσλειτουργίας στο πρόγραμμα, κυρίως των πρωινών των πτήσεων, καθώς η απόφαση του δικαστηρίου εκδόθηκε λίγο πριν από τα μεσάνυχτα και έτσι ορισμένες εταιρίες δεν είχαν το χρόνο να οργανώσουν εκ νέου το πρόγραμμά τους, ενώ πολλοί επιβάτες είτε είχαν ειδοποιηθεί από τις αεροπορικές εταιρίες, είτε είχαν ενημερωθεί από τα Μέσα Ενημέρωσης, για την 24ωρη απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας.

    [02] Ομιλία Κ.Σημίτη στην Πάτρα

    Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο «Απόλλων» της Πάτρας, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του «Η κρίση».

    Σχετικά με την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης ο Κώστας Σημίτης πρότεινε μεταξύ άλλων, «την ενίσχυση των υποδομών, την ενίσχυση της κατανάλωσης των εγχώριων προϊόντων και την στροφή στις στοχευμένες εισοδηματικές παροχές».

    Όσον αφορά στις συνέπειες εκτίμησε ότι «θα υπάρξει περιορισμός της απασχόλησης και αύξηση της ανεργίας», ενώ πρόσθεσε ότι «η ύφεση πλήττει τα χαμηλά εισοδήματα, τους νέους, διευρύνει τη φτώχια και αυξάνει κατά πολύ την ανεργία στις μεγαλύτερες ηλικίες.»

    Ο Κώστας Σημίτης συμπλήρωσε ότι «οι παραγωγικές δυνάμεις φοβούνται να δραστηριοποιηθούν, τα νοικοκυριά δεν καταναλώνουν, ενώ η οικονομική δραστηριότητα συρρικνώνεται.»

    Ο πρώην πρωθυπουργός άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η Νέα Δημοκρατία απέτυχε να διαμορφώσει και να εφαρμόσει την πολιτική που έχει ανάγκη η χώρα». Ακόμη πρόσθεσε ότι «το πολιτικό κλίμα δεν βοηθά στην αντιμετώπιση της κρίσης», ενώ υπογράμμισε ότι «το κρίσιμο θέμα για την Ελλάδα είναι να υπάρξει μια Κυβέρνηση ικανή να ακολουθήσει μια πολιτική που πείθει ότι επιχειρείται σοβαρά, με συνέπεια και για μακρύ χρονικό διάστημα η αντιμετώπιση της υστέρησης της χώρας.»

    Σχετικά με την στάση των τραπεζών ο Κώστας Σημίτης είπε ότι "πρωτίστως επιδιώκουν να εξασφαλιστούν, παρά να ενισχύσουν τη ρευστότητα," κάτι που όπως συμπλήρωσε "δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη".

    [03] Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ

    Σήμερα, από τις 12 το μεσημέρι έως το τέλος της βάρδιας θα πραγματοποιηθεί η στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για όλους τους εργαζομένους στο δημόσιο, τα ΝΠΔΔ και τους ΟΤΑ.

    Η ΑΔΕΔΥ προτάσσει τα αιτήματα του ασφαλιστικού με έμφαση στα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ταμεία υγείας και πρόνοιας και στη 1 το μεσημέρι θα οργανώσει απεργιακή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος.

    Το τεταμένο κλίμα μεταξύ κυβέρνησης και συνδικάτων στο δημόσιο επιδείνωσε η προσφυγή στη δικαιοσύνη των υπουργείων Εσωτερικών, Μεταφορών και Οικονομικών που ζητούσε να κηρυχθεί η κινητοποίηση παράνομη και καταχρηστική.

    Η ΑΔΕΔΥ απαντώντας έκανε λόγο για βιομηχανία κήρυξης των απεργιών ως παράνομων και καταχρηστικών, προειδοποίησε για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και υπογράμμισε ότι ο αυταρχισμός και η ποινικοποίηση των συνδικαλιστικών αγώνων δεν πρόκειται να φέρουν αποτέλεσμα.

    [04] ΗΠΑ- 522 δισ για τόνωση οικονομίας

    Η επιτροπή οικονομικών της αμερικανικής Γερουσίας ενέκρινε αργά χθες ένα πακέτο 522 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε απαλλαγές φόρων και δαπανών που στοχεύουν στην ώθηση της οικονομίας και την επαγγελματική ανάπτυξη για την ανατροπη της καθοδικής πορείας των οικονομικών.

    Το μέτρο θα συνδυαστεί με ένα πακέτο δαπανών 365,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Επιτροπή Εγκρίσεων της Οικονομίας, πριν από την εξέταση της έγκρισης μέσα στις επόμενες μέρες του νομοσχεδίου συνολικά 887 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το σύνολο του σώματος της Γερουσίας.

    Η Οικονομική Επιτροπή της Γερουσίας ενέκρινε με 14 ψήφους υπέρ και 9 κατά το τμήμα εκείνο που αφορά σε 275 δισεκατομμύρια δολάρια σε φοροαπαλλαγές και κίνητρα και άλλα 180 δισεκατομμύρια για βοήθεια προς τους Αμερικανούς ανέργους για να διατηρήσουν την υγειονομική ασφάλιση τους καθώς οι πολιτείες αντιμετωπίζουν ελλείμματα στους προϋπολογισμούς τους. Οι γερουσιαστές πρόσθεσαν αλλά 70 δισεκατομμύρια διορθωτικό για τον εναλλακτικό ελάχιστο φόρο.

    [05] Η ατζέντα της ημέρας

  • Επίσκεψη υπουργού ΠΕΧΩΔΕ στα έργα του μετρό στην Αγ. Παρασκευή (10:00:00),10:20 Νομισματοκοπείο, 11:00 ο κ. Σουφλιάς θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της Αττικό Μετρό,

  • Ενημέρωση εκπροσώπου ΥΠΕΞ (11:00:00, ΥΠΕΞ)

  • Συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΚΕ (12:00:00, Αθήνα)

  • Υφυπουργείο Αθλητισμού-Συνάντηση Γ.Ιωαννίδη με τον νέο πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο (12:00:00, Αθήνα)

  • Απεργιακή συγκέντρωση της Ε.Ε. της ΕΔΟΘ-Ν/Τ ΑΔΕΔΥ Νομού Θεσσαλονίκης, στο άγαλμα Βενιζέλου. (12:30:00, Θεσσαλονίκη/πλατεία Αριστοτέλους)

  • Συνέντευξη της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης με αίτημα την αποφυλάκιση των κρατουμένων της εξέγερσης του Δεκεμβρίου (12:30:00, Αθήνα/Δικηγορικός Συλλογος), Θα μιλήσουν- Γιάννα Κούρτοβικ, Αλέκα Ζορμπαλά, Γιάννης Μαϊστρος, Θ. Τσιριγώτης, Ηρώ Διώτη

  • Συνάντηση Καραμανλή με τον Υπουργό Εξωτερικών του Ιράκ Hoshyar Zebati (12:30:00, Αθήνα/Μέγαρο Μαξίμου)

  • Τελετή παράδοσης- παραλαβής του ΓΓ του Υπ Δημ. Τάξης (12:30:00, Αθήνα)

  • Συνέντευξη Τύπου της Εφορείας και της Καλλιτεχνικής Διεύθυνσης της Όπερας Θεσσαλονίκης, στο φουαγιέ του Βασιλικού Θεάτρου, με θέματα: νέα καλλιτεχνική διεύθυνση και παρουσίαση της νέας παραγωγής της Όπερας Θεσσαλονίκης. (13:00:00, Θεσσαλονίκη)

  • Απεργιακή συγκέντρωση ΑΔΕΔΥ (13:00:00, Αθήνα/πλατεία Κλαυθμώνος)

  • Ο Πρόεδρος Παπούλιας θα δεχθεί τον πρόεδρο του ΤΕΕ Γιάννη Αλαβάνο, τον Πρόεδρο του ΔΣΑ Δημήτρη Παξινό, τον πρόεδρο του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Ηλία Αποστολίδη μαζί με μέλη του Παρατηρητηρίου Ανασυγκρότησης των Πυρόπληκτων Περιοχών (13:00:00, Αθήνα/Προεδρικό Μέγαρο)

  • Συνάντηση Καραμανλή - Σιούφα (13:00:00, Μέγαρο Μαξίμου)

  • Συνεδριάζει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ - Δηλώσεις Αλαβάνου (15:30:00, Γρ. ΣΥΡΙΖΑ - Βουλή)

  • Περιοδεία Α. Τσίπρα στον Εβρο

  • Τελετή παράδοσης ασθενοφόρων και πυροσβεστικών οχημάτων που προσφέρει η Ενωση Ελλήνων Εφοπλιστών για τις ανάγκες της Περιφέρειας μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 (17:00:00, Αθήνα/Ζάππειο Μέγαρο)

  • Εκδήλωση για την "Κοινωνική Ευρώπη" - Ομιλητές Αννα Διαμαντοπούλου- Φρανσουά Ολαντ (18:00:00, Αθήνα)

  • Εκδήλωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης (20:00:00, Θεσσαλονίκη/Θεσσαλονίκη)

  • Αρχαιρεσίες του ΕΣΔΕΠ - ΑΠΘ για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Θεσσαλονίκη/Θεσσαλονίκη

  • Συνεδρίαση Συγκλήτου Α.Π.Θ., Θεσσαλονίκη

  • Αγροτικές κινητοποιήσεις, Θεσσαλονίκη

    Αθλητική ατζέντα

  • Μπάσκετ-EuroCup γυναικών (Φάση των 16, Α΄ Αγώνας): Πανιώνιος-Ντιναμό Κουρσκ - 20:30:00, Νέα Σμύρνη

  • Ποδόσφαιρο-Κύπελλο Ελλάδας (5η φάση, επαναληπτικοί),

    17:30 Πανιώνιος-Βέροια

    21:00 Άρης-ΠΑΟΚ

  • Υδατοσφαίριση-Κύπελλο (Β΄ φάση)

  • Υδατοσφαίριση-Α1 Γυναικών (6η ημέρα)

  • Βόλεϊ-Α1 Γυναικών (15η ημέρα)

    [06] Περιοδεία στον Εβρο

    Διήμερη περιοδεία στον Εβρο πραγματοποιεί ο κ.Αλ.Τσίπρας. Σήμερα θα συναντηθεί με φορείς της περιοχής ενώ το βράδυ θα μιλήσει σε συγκέντρωση στην Αλεξανδρούπολη.Αύριο θα επισκεφθεί τη βιομηχανική ζώνη της πόλης και το Πανεπιστήμιο.

    Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.Μετά το τέλος της συνεδρίασης ο κ.Αλαβάνος θα προβεί σε δηλώσεις.

    Πολιτική Γραμματεία ΣΥΝ

    Μετατίθεται κατά μία εβδομάδα η πραγματοποίηση του Διαρκούς Συνεδρίου του ΣΥΝ, σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

    Η Πολιτική Γραμματεία στη συνεδρίασή της αποφάσισε τη διεξαγωγή του Διαρκούς Συνεδρίου στις 13 - 14 - 15 Φεβρουαρίου με θέματα την προγραμματική συμβολή του κόμματος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ,την εκλογική τακτική για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

    Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι στην ΠΓ παρουσιάστηκε από την επιτροπή προγράμματος του ΣΥΝ το πρώτο μέρος της προγραμματικής επεξεργασίας που έχει αναλάβει και αποφασίστηκε να κατατεθεί αυτή η δουλειά,ως εισήγηση,από την επιτροπή προγράμματος, στο προσεχές Διαρκές Συνέδριο του κόμματος.

    Επίσης η ΠΓ συζήτησε την πορεία των αγροτικών κινητοποιήσεων και εκτίμησε ότι ο αγώνας των αγροτών σε όλη τη χώρα έχει πάρει πρωτοφανείς διαστάσεις και βρίσκεται σήμερα σε κρίσιμο σημείο,εξαιτίας της στάσης της κυβέρνησης.

    Η ΠΓ επανέλαβε την αμέριστη συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών για αξιοπρεπή ζωή.

    Δηλώσεις Αλ.Αλαβάνου

    Προκήρυξη για συνέχιση των κινητοποιήσεων», χαρακτήρισε τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρη Χατζηγάκη, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, από τα Χανιά, όπου βρέθηκε την Τρίτη.

    «Είναι προσβολή για το ελαιόλαδο, που θα έπρεπε να έχει τιμή 3 ευρώ, να λέει (σσ. ο υπουργός) "στήριξη μέχρι 30 λεπτά υπό προϋποθέσεις"».

    Ο κ. Αλαβάνος υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση επέλεξε τη μέθοδο της διαίρεσης στην κατανομή του ποσού, που εξήγγειλε για τους αγρότες», ισχυριζόμενος ότι «επίτηδες ακολούθησε τη μέθοδο της διαίρεσης. Αυθαίρετα επέλεξε ένα ποσό το οποίο αυθαίρετα, επίσης, το μοιράζει. Αντί να ακολουθήσει τη μέθοδο του πολλαπλασιασμού, δηλαδή όλους τους τόπους, να δει όλες τις καλλιέργειες, να δει όλες τις ανάγκες, να υπολογίσει το κόστος και να το προσαρμόσει».

    Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του ότι χρειάζονται μακροπρόθεσμα μέτρα στήριξης της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, χαρακτήρισε τα μέτρα της κυβέρνησης απαράδεκτα, επειδή «αποσκοπούν στο να αντιμετωπίσουν την κρίση των αγροτών μόνο για φέτος» και διέβλεψε ότι «θα υπάρξει χρεοκοπία των αγροτών τα επόμενα χρόνια».

    Επιπλέον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «λάθος της κυβέρνησης, αν νομίζει ότι η υπόλοιπη κοινωνία θα αντιδράσει στους αγώνες των αγροτών», καθώς, όπως είπε, «η κοινωνία έχει αγκαλιάσει αυτούς τους αγώνες», ενώ απηύθυνε χαιρετισμό «στον ενωτικό χαρακτήρα του αγώνα των αγροτών, μακριά από βαρονίες και κομματικούς στρατούς».

    «Χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις για την αναδιάρθρωση της κοινής αγροτικής πολιτικής, όχι όπως προβλέπει σήμερα η ΕΕ δηλαδή μείωση και άλλο των ενισχύσεων, αλλά εντελώς αντίθετα, στήριξη της παραγωγικής διαδικασίας», είπε.

    Ο κ. Αλαβάνος επισκέφθηκε το κτίριο των δύο Δημοσίων Οικονομικών Υπηρεσιών Χανίων, το οποίο τελεί υπό κατάληψη από αγρότες, καθώς και το μπλόκο των αγροτών του νομού, στη θέση «Πέρα Πλατάνι», και δέχθηκε υπόμνημα με τα προβλήματα των αγροτών, που του επέδωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, Ηλίας Χαλακατεβάκης.

    [07] Με εργαζόμενους στα ναυπηγεία

    Με το Σωματείο Εργαζομένων των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά θα συναντηθεί σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

    Επίκαιρη ερώτηση προς τον πρωθυπουργό με θέμα τη στάση της κυβέρνησης απέναντι "στην ομολογία διάπραξης εγκλημάτων πολέμου κατά τη διάρκεια της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο" κατέθεσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.

    Συγκεκριμένα, ο κ. Καρατζαφέρης ερωτά εάν η κυβέρνηση προτίθεται να παραπέμψει την υπόθεση του Τούρκου ηθοποιού Ατίλα Ολγκάτς και της Τουρκίας για τη διερεύνηση της πιθανής διάπραξης εγκλημάτων πολέμου στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, καθώς και εάν προτίθεται να λάβει, ενδεχομένως σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση, κάποιες πρωτοβουλίες στην ΕΕ δεδομένου ότι η Τουρκία είναι υποψήφια προς ένταξη χώρα.

    Για χρεοκοπία των δύο μεγάλων κομμάτων έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ σχετικά με την τελευταία δημοσκόπηση.

    «Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα με άθροισμα των ποσοστών τους να αγγίζει το 60% από το 80%, πριν λίγα χρόνια, επιβεβαιώνουν την χρεοκοπία τους.Το δυστύχημα είναι ότι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται ότι ταυτόχρονα με την χρεοκοπία τους χρεοκόπησαν και την χώρα.Ο ΛΑ.Ο.Σ σταθερά βαδίζει ανοδικά και αταλάντευτος στις προγραμματικές του θέσεις, ισχυροποιεί την παρουσία του με προτάσεις που επιβραβεύονται από την κοινωνία», τόνισε.

    Σε ερώτηση δημοσιογράφων σχετικά με τις δηλώσεις που έγιναν μετά την συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο κ. Κυριάκος Βελόπουλος δήλωσε:

    «Εδώ και έναν μήνα η κυβέρνηση καθημερινά συνεδριάζει και συσκέπτεται υπό τον πρωθυπουργό.

    Το δυστύχημα είναι ότι σε αυτή την κυβέρνηση συνεχώς συσκέπτονται δίχως να αποφασίζουν μέτρα υπέρ των πολιτών. Αφού δεν έδωσαν σχεδόν τίποτε στους αγρότες, σήμερα αποφάσισαν πως ότι μπορούσαν να δώσουν το έδωσαν.

    Το μόνο όμως που έδωσαν και δίνουν είναι υποσχέσεις, οι οποίες δεν είναι πλέον πιστευτές ούτε από τους ίδιους».

    [08] Αποχωρούν από τον Ισθμό

    Την αποχώρηση τους από το μπλόκο του Ισθμού αποφάσισαν οι αγρότες της Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκη. Ωστόσο άλλη ομάδα παραμένει συγκεντρωμένη στην περιοχή και καλεί τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο.

    Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου του Ισθμού Παν. Πρεβερέτος δήλωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης δέχθηκε να ενταχθούν στο πακέτο στήριξης η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, η πατάτα και οι ζωοτροφές.

    Σχετικά με την εξέλιξη της κινητοποίησης είπε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τον Ισθμό είναι οριστική και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα στην διέλευση των αυτοκινήτων αυτοί δεν είναι αγρότες και δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα των αγροτών.

    Από πλευράς αυτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι στον Ισθμό, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους κάνουν λόγο "για προδοσία του αγώνα".

    Κλειστά τα Τέμπη

    Σήμερα το πρωί αναμένεται να συνεδριάσει το συντονιστικό των αγροτών στο μπλόκο των Τεμπών προκειμένου οι αγρότες, να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

    Αποφάσεις αναμένεται να λάβουν σήμερα το πρωί και οι αγρότες της Καβάλας και του Στρυμόνα.

    Περιφερειακά της Θεσσαλονίκης, οι αγρότες αποχώρησαν χθες το μεσημέρι από τη θέση «Πράσινα Φανάρια» στο δρόμο Θεσσαλονίκης - Μηχανιώνας. Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στα Μάλγαρα, χωρίς ωστόσο, να δημιουργούν πρόβλημα την ώρα αυτή, στην κίνηση των οχημάτων.

    Η εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Αθηνών παραμένει αποκλεισμένη στα Τέμπη, αλλά και στη Νίκαια της Λάρισας.

    Τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς και των Γιαννιτσών, χωρίς να προκαλούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων.

    Στο νομό της Χαλκιδικής, τα τρακτέρ παραμένουν χωρίς προβλήματα, στον κόμβο της Τρίγλιας, στη Γαλάτιστα και στην Ορμήλια.

    Τα τελωνεία των Ευζώνων και της Δοϊράνης στο νομό Κιλκίς λειτουργούν κανονικά, ενώ τα τρακτέρ των αγροτών παραμένουν στην περιοχή.

    Από χθες το απόγευμα, άνοιξε και το τελωνείο της Νίκης στη Φλώρινα, ενώ ανοιχτό στη διάρκεια της νύχτας ήταν και το μπλόκο στην Εγνατία Οδό, πριν από το τελωνείο των Κήπων στον Έβρο.

    Από την άλλη μεριά, κλειστές παραμένουν οι συνοριακές προσβάσεις στον Προμαχώνα Σερρών και στην Εξοχή της Δράμας.

    Στη Μακεδονία και στη Θράκη, οι αγρότες κρατούν κλειστή την Εγνατία Οδό στην Κουλούρα Ημαθίας, στη Χρυσούπολη Καβάλας, αλλά και στα Κερδύλια Σερρών.

    Στην Κρήτη, συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο Πλατάνι Χανίων, ενώ σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν οι αγρότες του Ηρακλείου, που έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι την Εθνική οδό Ηρακλείου - Χανίων στο ύψος των Ληνοπεραμάτων.

    [09] Επέκταση επιδόματος θέρμανσης

    Δέσμη ρυθμίσεων που αφορούν στην επέκταση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης και στην απάλυνση των διατάξεων για την υπαγωγή των συναλλασσόμενων στο σύστημα «Τειρεσίας», ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Λέγκας.

    Έτσι, στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, προστίθεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία, το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται πλέον και στα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, (έμμεσα ασφαλισμένα, ή ανασφάλιστα), εφβ όσον λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα της υπβ αριθμ. 6373/21.5.2008 κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, ο αριθμός των επιπλέον δικαιούχων ανέρχεται στις διακόσιες χιλιάδες.

    Επίσης, ο κος Λέγκας ανακοίνωσε πως, επιταγές που αποδεδειγμένα εξοφλούνται εντός 8 ημερών από την σφράγισή τους, δεν πρόκειται να εμφανίζονται στα αρχεία της εταιρείας ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. - και οι ήδη καταχωρημένες πρόκειται να διαγραφούν. Με την ρύθμιση, δίνεται συνολικά προθεσμία 16 ημερών για να εξοφληθεί μία ακάλυπτη επιταγή.

    Τέλος, της αναγγελίας στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, θα εξαιρούνται και «δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς, που δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους το ποσόν των 500 ευρώ».


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 2009 - 7:30:29 UTC