Browse through our Interesting Nodes of Greek News Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης
  • [02] Διαφωνία για το μπλόκο του Ισθμού

  • [01] Ρυθμίσεις για το επίδομα θέρμανσης

    Δέσμη ρυθμίσεων που αφορούν στην επέκταση του αριθμού των δικαιούχων επιδόματος θέρμανσης και στην απάλυνση των διατάξεων για την υπαγωγή των συναλλασσόμενων στο σύστημα «Τειρεσίας», ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Νίκος Λέγκας.

    Έτσι, στο νομοσχέδιο για το Ταμείο Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων, προστίθεται διάταξη, σύμφωνα με την οποία, το επίδομα θέρμανσης θα καταβάλλεται πλέον και στα άτομα με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, που λαμβάνουν το διατροφικό επίδομα, καθώς και στα άτομα με αναπηρία, (έμμεσα ασφαλισμένα, ή ανασφάλιστα), εφβ όσον λαμβάνουν τα προνοιακά επιδόματα της υπβ αριθμ. 6373/21.5.2008 κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών.

    Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομικών, ο αριθμός των επιπλέον δικαιούχων ανέρχεται στις διακόσιες χιλιάδες.

    Επίσης, ο κος Λέγκας ανακοίνωσε πως, επιταγές που αποδεδειγμένα εξοφλούνται εντός 8 ημερών από την σφράγισή τους, δεν πρόκειται να εμφανίζονται στα αρχεία της εταιρείας ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. - και οι ήδη καταχωρημένες πρόκειται να διαγραφούν. Με την ρύθμιση, δίνεται συνολικά προθεσμία 16 ημερών για να εξοφληθεί μία ακάλυπτη επιταγή.

    Τέλος, της αναγγελίας στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ, θα εξαιρούνται και «δεδομένα οικονομικής συμπεριφοράς, που δεν υπερβαίνουν στο σύνολό τους το ποσόν των 500 ευρώ».

    [02] Διαφωνία για το μπλόκο του Ισθμού

    Την αποχώρηση τους από το μπλόκο του Ισθμού αποφάσισαν το απόγευμα οι αγρότες της Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σ. Χατζηγάκη. Ωστόσο άλλη ομάδα παραμένει συγκεντρωμένη στην περιοχή και καλεί τους αγρότες να ενισχύσουν το μπλόκο.

    Ο εκπρόσωπος της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου του Ισθμού Παν. Πρεβερέτος δήλωσε ότι ο κ. Χατζηγάκης δέχθηκε να ενταχθούν στο πακέτο στήριξης η κορινθιακή σταφίδα, τα εσπεριδοειδή, η πατάτα και οι ζωοτροφές. Σχετικά με την εξέλιξη της κινητοποίησης είπε ότι η αποχώρηση των αγροτών από τον Ισθμό είναι οριστική και πρόσθεσε ότι αν υπάρχουν κάποιοι που δημιουργούν προβλήματα στην διέλευση των αυτοκινήτων αυτοί δεν είναι αγρότες και δεν έχουν καμιά σχέση με τον αγώνα των αγροτών.

    Από πλευράς αυτών που παραμένουν συγκεντρωμένοι στον Ισθμό, σε δηλώσεις τους στους δημοσιογράφους κάνουν λόγο "για προδοσία του αγώνα".

    Στα άλλα μπλόκα -εκτός από το μπλόκο στα «Πράσινα Φανάρια», έξω από τη Θεσσαλονίκη, που άνοιξε από το μεσημέρι- οι αγρότες παραμένουν συγκεντρωμένοι και σε πολλές περιπτώσεις γίνεται προσπάθεια συγκέντρωσης περισσοτέρων τρακτέρ.

    Εντονη συζήτηση έγινε το απόγευμα στη συνέλευση των αγροτών στα Τέμπη, όπου εκφράστηκαν ανοιχτά διαφωνίες για τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, αλλά η τελική απόφαση ήταν να παραμείνουν τα τρακτέρ αμετακίνητα.

    Στα διόδια Μαλγάρων οι αγρότες, σε ένδειξη καλής θέλησης, πρόκειται να ανοίξουν κατά τη διάρκεια της νύχτας το δρόμο, ενώ από το πρωί προγραμματίζεται να επιστρέψουν στο μπλόκο.

    Εξάλλου, στη θέση τους παραμένουν και οι αγρότες στο μπλόκο της Νίκαιας.

    Κλειστή παραμένει η εθνική οδός Αθηνών - Θεσσαλονίκης, στα Τέμπη, στη Νίκαια της Λάρισας, και στο Κάστρο της Βοιωτίας.

    Νέο μπλόκο αγροτών στήθηκε στις 4.30 το απόγευμα στα Μέγαρα. Τρακτέρ έχουν κλείσει το ρεύμα προς Κόρινθο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του κόμβου Πάχης.

    Στην Κρήτη, συνεχίζεται ο αποκλεισμός στο Πλατάνι Χανίων, ενώ σε νέα κινητοποίηση προχώρησαν σήμερα οι αγρότες του Ηρακλείου, που έκλεισαν από τις 12 το μεσημέρι την Εθνική οδό Ηρακλείου - Χανίων στο ύψος των Ληνοπεραμάτων.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 27 January 2009 - 19:30:14 UTC