Read the Latest International Press Articles on Greece and Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 09-01-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό
  • [02] Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

  • [01] Επίσκεψη στον Ερυθρό Σταυρό

    Τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του αστυνομικού Διαμαντή Ματζούνη εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το απόγευμα το νοσοκομείο "Ερυθρός Σταυρός" και ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του 21χρονου, που τραυματίστηκε σοβαρά στη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών στα Εξάρχεια. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, παράλληλα, συναντήθηκε και συνομίλησε με τους γονείς του Διαμαντή Ματζούνη.

    Ο κ. Παπανδρέου, σε δηλώσεις κατά την έξοδό του από το νοσοκομείο, καταδίκασε την "πράξης βίας απέναντι σε έναν νέο αστυνομικό που έκανε το καθήκον του" και εξέφρασε την αγανάκτησή του ως αρχηγού του ΠΑΣΟΚ, ως απλού δημοκράτη και ως απλού πολίτη, όπως είπε, για τη δολοφονική επίθεση.

    "Τι να πούμε? Τι να πούμε στη μητέρα αυτού του παιδιού, αυτού του αστυνομικού? Τι να πούμε στη μάνα του Αλέξη? Τι να πούμε σε κάθε μάνα που βλέπει σήμερα την κατάσταση που βιώνουμε όλοι μας στην πατρίδα μας;

    Να της πούμε ότι βασιλεύει η ανομία? Ότι βασιλεύει η ασυδοσία κάθε εξουσίας? Η αυτοδικία? Και ποιος ευθύνεται γι΄αυτό?", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόσθεσε:

    "Βαριές είναι οι ευθύνες μιας κυβέρνησης που καλλιέργησε, όχι μόνο ανέχτηκε, αλλά καλλιέργησε μια αντίληψη αυθαιρεσίας, ατιμωρησίας του καθενός που έχει εξουσία, ευνοιοκρατίας και κομματισμού.Το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Δεν αισθάνεται προστατευμένος ο πολίτης. Απροστάτευτος είναι ο πολίτης στη χώρα μας. Και αισθάνεται ότι υπάρχει μόνο το δίκαιο του ισχυρού, το δίκαιο του χρήματος, το δίκαιο του πιστολιού, το δίκαιο της μιντιοκρατίας, το δίκαιο του κράτους του κομματισμού και του ρουσφετιού. Αυτά πρέπει να τελειώνουν.

    Δεν είναι αυτή η Ελλάδα την οποία θέλουμε να εκπροσωπούμε. Μπορούμε μια διαφορετική Ελλάδα. Γι΄αυτό και παλεύουμε για κάτι πολύ απλό και θα έλεγα, αυτονόητο. Μια ευνομούμενη Πολιτεία. Μια Πολιτεία που προστατεύει το δίκαιο του απλού πολίτη. Μια Πολιτεία που προστατεύει τη ζωή του, το βιος του, τα ανθρώπινα δικαιώματα".

    Σχόλιο κυβερνητικού εκπροσώπου

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, ανέφερε:

    «Ακόμη και σήμερα, μια μέρα γιορτινή με ιδιαίτερη σημασία για όλους τους Έλληνες, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιλέγει να μείνει πιστός στη στάση της παραπληροφόρησης και των μικροπολιτικών προσεγγίσεων που εφαρμόζει αδιάλειπτα το τελευταίο διάστημα. Δεν θα τον ακολουθήσουμε. Ειδικά αυτή τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει πως πρέπει να σταθεί με πνεύμα συναίνεσης και ομοψυχίας απέναντι στη θλιβερή δολοφονική επίθεση ακραίων στοιχείων κατά νεαρών αστυνομικών».

    [02] Συνάντηση με τον Παλαιστίνιο πρέσβη

    Τον Παλαιστίνιο πρέσβη στην Ελλάδα, Σαμίρ Αμπού Γκαζάλε θα δεχτεί αύριο στις 13:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή ο επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος κ.Αλέκος Αλαβάνος.

    Συλλαλητήριο στο Πάρκο της Ελευθερίας διοργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος καταγγέλλει την κλιμάκωση με χερσαίες δυνάμεις της επιχείρησης του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση "να πάρει καθαρή θέση και να εγκαταλείψει την πολιτική ίσων αποστάσεων".

    Ο εκπρόσωπος Τύπου στο ΣΥΝ με ανακοίνωσή του τονίζει, ότι "οι λαοί της Ευρώπης πρέπει να υψώσουν το ανάστημά τους απέναντι στις κυρίαρχες δυνάμεις στην Ε.Ε. και να υπερασπιστούν την ειρήνη και τη δικαιοσύνη και σε τελευταία ανάλυση τον ίδιο τον ευρωπαϊκό πολιτισμό" και κάνει λόγο για "κατήφορο των ηγεσιών της ΕΕ που δεν έχει τέλος".

    Δήλωση Τσίπρα για την επίθεση κατά αστυνομικών

    "Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για τη δολοφονική επίθεση στους τρεις αστυνομικούς. Η δολοφονική επίθεση, εκτός από ενέργεια που πλήττει τη δημοκρατία, είναι και μια επίθεση στους ειρηνικούς, δημοκρατικούς, μαζικούς αγώνες της νεολαίας και του λαού. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στον τραυματισμένο αστυνομικό καθώς και εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην οικογένειά του", δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας για τη δολοφονική επίθεση στα Εξάρχεια.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Tuesday, 6 January 2009 - 19:30:19 UTC