Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας

  • [01] Συνεργασία πρωθυπουργού με τον υπουργό Παιδείας

    Συνεργασία με τον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη είχε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    Σε δηλώσεις του ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι συζήτησε με τον πρωθυπουργό για την πορεία υλοποίησης της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Στις αρχές του έτους είπε, αρχίζει ο δημόσιος διάλογος όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για το νέο ποιοτικό λύκειο και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

    Ο κ.Στυλιανίδης είπε ότι ο διάλογος θα είναι εξαντλητικός, η κυβέρνηση δεν προκαταλαμβάνει τίποτα και θα είναι ανοιχτή σε όλες τις προτάσεις.

    Ο υπουργός κατέληξε λέγοντας ότι οι θεσμικές πρωτοβουλίες θα αναληφθούν όταν δημιουργηθεί η συνθετική πρόταση.

    Στη συνέχεια ο κ. Καραμανλής δέχτηκε το Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα Αντρέι Βντόβιν. Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ.Βντόβιν είπε ότι υπήρξε πολύ καλό κλίμα με τον πρωθυπουργό και πρόσθεσε ότι η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα γιατί μετά από πέντε χρόνια υπηρεσίας στη χώρα μας επιστρέφει στη Ρωσία.

    Ο κ.Βντόβιν αναφέρθηκε στην ευρύτερη συνεργασία Ελλάδας-Ρωσίας τα τελευταία χρόνια, είπε ότι έγινε μεγάλη πρόοδος σε πολλά πράγματα, ενώ τόνισε με έμφαση ότι οι κύριοι Μετβέντεφ και Πούτιν πρόεδρος και πρωθυπουργός της Ρωσίας αντίστοιχα, έχουν πολύ καλή χημεία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

    Ανέφερε ακόμη ότι πραγματοποιήθηκαν πολύ καλές συνεργασίες και εξέφρασε την ικανοποίησή του επειδή ο ελληνικός λαός και όλα τα κόμματα υποστήριξαν αυτές τις συνεργασίες.

    Τέλος σημείωσε επίσης με ικανοποίηση ότι τα τελευταία πέντε χρόνια πραγματοποιήθηκε μεγάλη πρόοδος στις σχέσεις των δύο χωρών.

    Στο μεταξύ, στην Αθήνα παρέμειναν τις ημέρες των Χριστουγέννων οι πολιτικοί αρχηγοί, είναι δε προφανές ότι σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους ενόψει και της νέας χρονιάς.

    Ο Υπουργός των Εσωτερικών Π. Παυλόπουλος του εκφράζει, ενόψει του ανασχηματισμού της κυβέρνησης, την αντίθεσή του στους "υποβολείς και στις διαρροές επιθυμιών", ο δε Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Α. Παπανδρέου ζητεί την ταχεία διαλεύκανση του σκανδαλου της Μονής Βατοπεδίου και αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες.

    Ο Π. Παυλόπουλος

    Οχι στους υποβολείς και στις διαρροές επιθυμιών ενόψει ανασχηματισμού, τονίζει ο Υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος σε συνέντευξή του στη "Real News".

    Κανείς, προσθέτει, δεν μπορεί να υποδεικνύει στον πρωθυπουργό αν θα παραμείνει ή όχι σε ένα υπουργείο.

    Ο Π. Παυλόπουλος αποκλείει τις πρόωρες εκλογές εκτός και αν το ΠΑΣΟΚ, όπως σημειώνει, δεν συνεργαστεί στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας.

    Και σημειώνει ότι αντέχει την κριτική η οποία του ασκείται και προσθέτει οτι η πολιτική ενός υπουργού κρίνεται και εκ του αποτελέσματος.

    Αναφέρει δε οτι δεν υπήρξε εξέγερση και ότι ο ίδιος όπως και η κυβέρνηση δεν αιφνιδιάστηκαν, από τα τελευταία γεγονότα.-

    Ο Γιώργος Παπανδρέου

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" εκτιμά πως η χώρα βρίσκεται σε κρίση και παρατεταμένη ακυβερνησία, ζητεί ταχεία διαλεύκανση του σκανδαλου της Μονής Βατοπεδίου και αμέσως μετά προσφυγή στις κάλπες.

    Ο Γ. Παπανδρέου δηλώνει έτοιμος να κυβερνήσει και ζητεί από το λαό καθαρή νίκη και αυτοδυναμία, ενώ απορρίπτει τα περί συγκυβερνήσεως με τη ΝΔ.

    «Δεν νοείται να συνεργαστούμε με αυτούς που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση» λέει και σημειώνει ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με το κυβερνών κόμμα σε ό,τι αφορά την κοινωνική πολιτική,«την αναπτυξιακή μας αντίληψη» και τις αξίες.

    Η «σωτηρία» της οικονομίας δεν είναι θέμα τεχνοκρατών. «Είναι θέμα εμπιστοσύνης και πολιτικής κατεύθυνσης, ριζικά διαφορετικής από αυτήν της σημερινής κυβέρνησης» τονίζει.

    Ερωτώμενος αν θα επιδιώξει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνει ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές είναι η αυτοδυναμία, αλλά σημειώνει πως η αυτοδυναμία δεν είναι στόχος αντίθετος από τη συνεργασία. Εμείς, αναφέρει, θα επιδιώξουμε τη μετεκλογική συνεργασία , διότι θέλουμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, έστω και σε επιμέρους στόχους.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος

    Εξ άλλου, ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στη "Real News" αναφέρει πως υπάρχει ιδιότυπη συγκυβέρνηση της ΝΔ με τον ΛΑΟΣ και το ΚΚΕ και καλεί όποιον το αμφισβητεί να ανατρέξει στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή.

    Απορρίπτει κάθε πιθανότητα συνεργασίας του κόμματός του με το ΠΑΣΟΚ και δεν θεωρεί λύση τη συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

    Τονίζει δε ότι ο ΣΥΝ δέχεται πυρά γιατί δεν είναι η Αριστερά που διεκδικεί μιά γωνιά στο πολιτικό σύστημα, αλλά η Αριστερά που αναζητά άλλες λύσεις.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 29 December 2008 - 11:30:33 UTC