Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ευχές και κάλαντα
  • [02] Χαμηλές θερμοκρασίες
  • [03] Μέτρα της τροχαίας για τις γιορτές
  • [04] ΗΠΑ:Ορκομωσία με τη Βίβλο του Λίνκολν
  • [05] Δύο όπλα στην επίθεση κατά των ΜΑΤ

  • [01] Ευχές και κάλαντα

    Τα κάλαντα θα ακούσουν σήμερα οι αρχηγοί των κομμάτων της χώρας από εκπροσώπους Συλλόγων και Σωματείων.

    Πιο συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός κ.Κώστας Καραμανλής με τη σύζυγό του Νατάσα και τα παιδιά τους άκουσαν τα κάλαντα από την παιδική χορωδία του Δήμου Αθηναίων και τη Φιλαρμονική, που τη συνόδευε ο πρόεδρος των Μουσικών Συνόλων του Δήμου κ.Γιώργος Κατσαρός.

    Το ζεύγος Καραμανλή άκουσε, ακόμη, κάλαντα από την Ορεστιάδα, τα Δωδεκάνησα και αθηναϊκά κάλαντα, ενώ μετά μοίρασε στα παιδιά της χορωδίας και στους μουσικούς της Φιλαρμονικής ''γούρια''.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ.Γιώργος Παπανδρέου θα ακούσει τα κάλαντα στα γραφεία του κόμματος στη Χαριλάου Τρικούπη από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος (11:30 πμ) και το Σύλλογο Κυνιδαριωτών Νάξου (12:15 πμ).

    Την υπόσχεση οτι μέσα στο 2009 θα γίνουν πολύ περισσότερα απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια για τα παιδιά με γονείς από την Αφρική, έδωσε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, με δήλωσή της μετά τα κάλαντα που της είπαν στον Περισσό η Ένωση Αφρικανών Γυναικών μαζί με τα παιδιά τους.

    Η κυρία Παπαρήγα τόνισε ότι πρέπει μέσα στο 2009 να γίνουν πολύ περισσότερα για τις οικογένειες από την Αφρική και πάνω απ΄όλα για τη δεύτερη γενιά, που δεν έχουν χαρτί αναγνώρισης ως Έλληνες πολίτες, δεν έχουν αναγνωριστεί τα παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, που έχουν πάει σε ελληνικό σχολείο, που μιλούν ελληνικά και είναι ελληνόπουλα όπως και όλα τα άλλα ελληνόπουλα.

    Χαρακτηριστικά τελείωσε τη δήλωσή της λέγοντας "αυτό το αίσχος πρέπει να σταματήσει".

    Κάλαντα επίσης στη γγ του ΚΚΕ είπε και η Συνομοσπονδία Ηπειρωτών Ελλάδας.

    Στον Πρόεδρο του ΣΥΝ Αλ. Τσίπρα θα ψάλλουν τα κάλαντα των Χριστουγέννων στις 13.30 ο Σύλλογος Ποντίων και στις 14.30 ο σύλλογος Ηπειρωτών.

    Τέλος, τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλε στον Πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρη η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων.

    [02] Χαμηλές θερμοκρασίες

    Μείωση των ισχυρών ανέμων και ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας προβλέπεται έως και τα Χριστούγεννα, με το κρύο ωστόσο, να παραμένει τσουχτερό. Τα φετινά Χριστούγεννα, μάλιστα, θα είναι από τα πιο κρύα των τελευταίων χρόνων, σύμφωνα με την ΕΜΥ.

    Στην Πάρνηθα πλέον, όπου από την Κυριακή η κυκλοφορία των οχημάτων, από το ύψος του τελεφερίκ, γινόταν με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων, λόγω του χιονιού, από τις 12.30 το μεσημέρι της Δευτέρας τα αυτοκίνητα κινούνται χωρίς αλυσίδες, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία.

    Σήμερα στη Θράκη, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, την περιοχή του Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με χαμηλότερο υψόμετρο και βροχή ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου τις πρωινές ώρες.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στα πελάγη 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα.

    Παγετός θα σημειωθεί τις νυχτερινές και πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

    Από μείον 5 έως 8 βαθμούς Κελσιου θα κυμανθεί η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα, από μηδέν (0) έως 12 βαθμούς στη δυτική και στην Ηπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Το θερμόμετρο σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα δείξει από μείον 3 έως 9 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη από 6 έως 11 και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα από 6 έως 14 βαθμούς.

    Στην Αττική θα υπάχουν πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα για χιονόνερο κυρίως στα ανατολικά και βόρεια, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσιου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

    Γενικά αίθριος καιρός στη Θεσσαλονίκη με θερμοκρασία από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

    Τσουχτερό θα είναι το κρύο και τα Χριστούγεννα, με ηλιοφάνεια σε αρκετές περιοχές. Στη Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης και τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα υπόλοιπα. Στην υπόλοιπη χώρα, ο καιρός γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν.

    Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως και 5 μποφόρ, ενώ θα παρατηρηθεί παγετός στα ηπειρωτικά, ο οποίος στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

    [03] Μέτρα της τροχαίας για τις γιορτές

    Μια σειρά μέτρων έχει προγραμματίσει η Διεύθυνση της Τροχαίας Αττικής, με τη διάθεση όλου του έμψυχου και υλικού δυναμικού της, για την εξασφάλιση ομαλής και ασφαλούς κυκλοφορίας πεζών και οχημάτων καθώς και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων , του νέου έτους και των Θεοφανίων.

    Τα μέτρα αυτά φορούν κυρίως στη διευκόλυνση των πεζών στο κέντρο της Αθήνας και σε άλλα πολυσύχναστα σημεία των προαστίων, στην ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων τόσο στους βασικούς οδικούς άξονες του Λεκανοπεδίου Αττικής και όσο και στο εθνικό και το επαρχιακό δίκτυο καθ' όλες τις μετακινήσεις εισόδου και εξόδου.

    Επιπλέον, τα μέτρα αφορούν στη συγκρότηση, σε καθημερινή και 24ωρη βάση, συνεργείων τροχονομικών ελέγχων για την βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, καθώς και τον έλεγχο φορτηγών αυτοκινήτων, και παραβάσεων που επιτείνουν τα αποτελέσματα των τροχαίων ατυχημάτων.

    [04] ΗΠΑ:Ορκομωσία με τη Βίβλο του Λίνκολν

    Την μεσημβρία της 20ης Ιανουαρίου του 2009, οπότε ο Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει τον συνταγματικό όρκο του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών, θα χρησιμοποιηθεί στην τελετή αυτή η ίδια ακριβώς Βίβλος που χρησιμοποιήθηκε και στην ορκωμοσία για το ύπατο αξίωμα του Αβραάμ Λίνκολν, το έτος 1861, για την ακρίβεια την 4η Μαρτίου του έτους εκείνου. Αυτό ανακοινώθηκε στην Ουάσινγκτον, επισήμως σήμερα, εκ μέρους της "Επιτροπής για την Εγκατάσταση στο προεδρικό αξίωμα".

    Σημειωτέον, "το αμερικανικό Σύνταγμα δεν επιτάσσει" τη χρησιμοποίηση Βίβλου γι' αυτήν την τελετή της εγκατάστασης στο προεδρικό αξίωμα. Όμως, πολλοί είναι οι Αμερικανοί πρόεδροι, οι οποίοι έδωσαν τον συνταγματικό προεδρικό όρκο, με την παλάμη τους ακουμπισμένη πάνω σε μία Βίβλο.

    "Ο εκλεγμένος (την 4η Νοεμβρίου) πρόεδρος Ομπάμα αισθάνεται τιμή εκ του γεγονότος ότι η Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου διέθεσε για την τελετή της ορκωμοσίας του την Βίβλο που χρησιμοποιήθηκε για να ορκιστεί πρόεδρος ο Αβραάμ Λίνκολν--ο 16ος κατά σειράν Αμερικανός πρόεδρος, που γεννήθηκε την 12η Φεβρουαρίου του 1809", δήλωσε σήμερα ο διευθυντής της "Επιτροπής για την εγκατάσταση στο προεδρικό αξίωμα", κ. Εμετ Μπολιβό.

    Ο Μπαράκ Ομπάμα έχει καταστήσει ήδη σαφές πως, επιθυμεί η τελετή της 20ης Ιανουαρίου, "αφετηρία" της δικής του προεδρίας, να συμβολίσει στο μέγιστο "το πνεύμα της ενότητας" στις Ηνωμένες Πολιτείες...

    "Η χρήση της συγκεκριμένης Βίβλου, λοιπόν, θα παράσχει ισχυρή σύνδεση με την κοινή κληρονομιά, το κοινό παρελθόν", ανέφερε επίσης στη δήλωσή του ο κ. Μπολιβό.

    Η εν λόγω Βίβλος έχει βιβλιοδεσία σε χρώμα "βαθύ μοβ"--το αποκαλούμενο "της Βουργουνδίας"--και αριθμό σελίδων 1.280. Το έτος έκδοσής της είναι το 1853.

    Μετά την τελετή της ορκωμοσίας του προέδρου, απο τις 12 Φεβρουαρίου και έως τις 9 Μαΐου του 2009, αναφέρεται στα μμε ότι η ίδια Βίβλος θα εκτίθεται σε αίθουσα της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου, όπου το κοινό θα μπορεί να την δει από κοντά. Στο τέλος αυτού του χρονικού διαστήματος θα διοργανωθεί σε πέντε αμερικανικές πόλεις Έκθεση, στο πλαίσιο της οποίας πάλι η Βίβλος αυτή θα εκτίθεται στο κοινό, εν είδει επετειακού αφιερώματος, για τα 200 έτη από τη γέννηση του Αβραάμ Λίνκολν.

    [05] Δύο όπλα στην επίθεση κατά των ΜΑΤ

    Δύο διαφορετικά όπλα χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον του λεωφορείου των ΜΑΤ στην οδό Κοκκινοπούλου, έξω από τον πανεπιστημιακό χώρο.

    Οπως προέκυψε από την εξέταση των επτά καλύκων στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας, τα όπλα είναι ιδίου μεν τύπου, αλλά διαφορετικά και είναι και τα δύο των 7,62 χιλιοστών.

    Οπως πιθανολογούν οι ειδικοί αξιωματικοί της αστυνομίας, είναι αυτόματα στρατιωτικού τύπου και κατά τις ενδείξεις χρησιμοποιήθηκαν από δύο διαφορετικά άτομα.

    Υπενθυμίζεται οτι η επίθεση έγινε χθες στις 5.50 το πρωί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 24 December 2008 - 9:30:34 UTC