Browse through our Interesting Nodes on Politics in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Πιο δυνατοί μετά την κρίση"
  • [02] Νέες διαδηλώσεις

  • [01] "Πιο δυνατοί μετά την κρίση"

    Συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη είχε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της πόλης μετά τα επεισόδια των τελευταίων ημερών. Στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης συναντήθηκε με την Ομοσπονδία Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

    Ο κ. Καρατζαφέρης σε δηλώσεις του συνεχάρη τον κ. Κακλαμάνη για τη μεγάλη προσπάθεια του δήμου στην αποκατάσταση των ζημιών στην πόλη και είπε ότι η δημοτική αρχή κατάφερε και ανταπεξήλθε στις ανάγκες της περιόδου αυτής. Η πολιτική αρχή όμως, δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, όπως είπε.

    Είπε ακόμη ότι οι πολλοί πρέπει να βρουν το ηθικό σθένος να απομονώσουν τους λίγους και κακούς, αναφέρθηκε στις εορταστικές ημέρες και είπε ότι αυτές τις μέρες πιστεύω ότι θα συνειδητοποιήσουν ακόμη και οι εξτρεμιστές της κοινωνικής ζωής, ότι δεν μπορούν να διαταράσσουν την ειρήνη.

    Εκτίμησε ότι από αυτή την κρίση θα βγούμε πιο δυναμωμένοι και πιο σοφοί, ενώ ανέφερε ότι πρέπει να έχουμε καλύτερα αυτιά και καλύτερα αντανακλαστικά.

    ''Η Αθήνα θα μείνει όρθια, όποιοι πιστεύουν ότι θα φοβηθούν και θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια να κρατήσουμε όρθια την Αθήνα, κάνουν λάθος'', δήλωσε από την πλευρά του ο Νικήτας Κακλαμάνης.

    Ευχαρίστησε τον κ. Καρατζαφέρη για την ηθική στήριξη στην προσπάθεια του δήμου και είπε ότι δεν είναι ακόμα σε θέση να κάνει οριστική εκτίμηση των ζημιών σε κτίρια, δρόμους και πεζοδρόμια αν δεν τελειώσουν τα επεισόδια.

    Ζήτησε επίσης απο τον ευρωβουλευτή του ΛΑΟΣ πρέσβη κ. Γεωργίου να διερευνήσει στην Ευρωπαϊκή Ενωση εάν υπάρχει δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης της ανοικοδόμησης της Αθήνας.

    Τέλος, ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα στολιστεί το δέντρο, το οποίο είναι ένα σύμβολο για τα παιδιά.

    Συνάντηση με ΟΕΝΓΕ

    «Νομίζω ότι αξίζουν άλλης περιποίησης. Στηρίζουμε το αίτημά τους, το οποίο υπαγορεύθηκε από τους κανονισμούς της ΕΕ και όχι απο δική τους επιθυμία για καλύτερη αμοιβή. Πρέπει να είμαστε στο πλευρό τους αν θέλουμε να τους βρίσκουμε όταν τους χρειαζόμαστε», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, μετά τη συνάντηση με τους εκπροσώπους της ΟΕΝΓΕ και υποστήριξε ότι οι νοσοκομειακοί γιατροί εισπράττουν περίπου την ίδια αμοιβή με μια καθαρίστρια ενός δήμου.

    [02] Νέες διαδηλώσεις

    Νέες διαδηλώσεις και σήμερα για το θάνατο του 15χρονου.

    Αυτή την ώρα στο Σύνταγμα πραγματοποιείται συγκέντρωση από το Συντονιστικό των γενικών συνελεύσεων καταλήψεων των φοιτητικών συλλόγων Αθήνας, ενώ συγχρόνως, στο Σύνταγμα, πραγματοιοιείται συγκέντρωση της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης η οποία έχει αναγγείλει για τη συνέχεια κατάληψη και της Νομικής.

    Στις 7 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί καθιστική διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ενώ στις 9 το βράδυ διάφορες νεολαίες θα συγκεντρωθούν στη κεντρική πλατεία στο Γκάζι μπροστά στο σταθμό του Μετρό Κεραμεικού με σκοπό να ενημερώσουν τους νέους με κεντρικό σύνθημα "σας θέλουμε μαζί μας", ενώ αμέσως μετά θα κάνουν πορεία μέχρι την πλατεία Ομονοίας μέσω της οδού Πειραιώς.

    Επίσης, σήμερα σε ορισμένες περιοχές της Αττικής, μαθητές συγκεντρώνονται στις κεντρικές πλατείες, όπως για παράδειγμα στη Ν. Σμύρνη, Ζωγράφου, Πλατεία Συντάγματος και διαδηλώνουν για το θάνατο του συμμαθητή τους Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

    Το Συντονιστικό όργανο των μαθητών αναμένεται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, για να καθορίσει τις περαιτέρω κινήσεις του αγώνα τους. Μέχρι τώρα, πάντως, σε πολλά σχολεία, οι μαθητές απέχουν από τα μαθήματα.

    Εξάλλου, οι φοιτητές προγραμματίζουν νέες κινητοποιήσεις από την ερχόμενη εβδομάδα.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Saturday, 13 December 2008 - 13:30:22 UTC