Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-12-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Στόχος η θωράκιση των θέσεων εργασίας"

  • [01] "Στόχος η θωράκιση των θέσεων εργασίας"

    Συνεργασία με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Η κ. Πετραλιά ξεκαθάρισε και σήμερα, μετά τη συνάντηση, ότι η κυβέρνηση δεν υιοθετεί τις απόψεις του προέδρου του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλου για απασχόληση τριών-τεσσάρων ημερών την εβδομάδα.

    Η κ. Πετραλιά σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ''οι θέσεις του κ. Μίχαλου δεν απηχούν τις απόψεις της κυβέρνησης'', ενώ σε ερώτηση σχετικά με τη θέση που διατύπωσε ο διοικητής του ΙΚΑ ότι ''είναι ενδιαφέρουσα η άποψη του κ. Μίχαλου'', η κ. Πετραλιά τόνισε ότι η κυβερνητική πολιτική χαράσσεται από το υπουργείο Απασχόλησης.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Μίχαλου ότι υπάρχουν πέντε επιχειρήσεις που ήδη εφαρμόζουν αυτό το καθεστώς, η κ. Πετραλιά ανέφερε ότι η μοναδική περίπτωση με την οποία έχει ασχοληθεί το υπουργείο Απασχόλησης είναι εκείνη του Φουλγκόρ (Fulgor), όπου βρίσκεται σε επαφή με τους εργαζόμενους στα πλαίσια που προβλέπει ο νόμος.

    Η υπουργός Απασχόλησης τόνισε ότι σε αυτή την περίοδο της κρίσης στόχος είναι η θωράκιση των θέσεων εργασίας και της απασχόλησης και σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούν η πολιτική και τα μέτρα της κυβέρνησης.

  • ** Στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον υπουργό Εσωτερικών κ.Πρ.Παυλόπουλο.

    Συνομιλία Κ.Καραμανλή με Μπαράκ Ομπάμα

    Δεκάλεπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τον εκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα είχε χθες ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.

    Ο κ. Καραμανλής, αφού εξέφρασε στον κ. Ομπάμα, τα θερμά του συγχαρητήρια για την εκλογή του, έδωσε τις καλύτερες ευχές του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που θα έχει να αντιμετωπίσει τα επόμενα χρόνια.

    Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι η Ελλάδα θα παράσχει πλήρη στήριξη στην εκπλήρωση των μεγάλων ελπίδων που δημιούργησε η εκλογή του.

    Τόνισε, ακόμη, ότι σήμερα η μεγαλύτερη πρόκληση είναι η οικονομική κρίση, της οποίας η αντιμετώπιση αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλους, καθώς η διεθνής οικονομία βρίσκεται αντιμέτωπη με μεγάλες και πολυδιάστατες αναπροσαρμογές.

    Ο κ. Καραμανλής σημείωσε, ακόμη, προς τον κ. Ομπάμα ότι η εκλογή του έγινε σε μια κρίσιμη συγκυρία κατά την οποία η Ευρώπη, οι Ηνωμένες Πολιτείες και άλλοι εταίροι πρέπει να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις.

    Επίσης, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι η ελληνοαμερικανική κοινότητα έχει συνεισφέρει και εξακολουθεί να συνεισφέρει στην αμερικανική κοινωνία.

    Ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον κ. Ομπάμα ότι εκτιμάει ιδιαίτερα τις σαφείς και σταθερές θέσεις που έχει λάβει σε θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος και επισήμανε ότι προσβλέπει σε στενή συνεργασία, με στόχο την εξεύρεση λύσεων για όλα αυτά τα θέματα, καθώς και την εμβάθυνση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων σε όλους τους τομείς.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι προσβλέπει σε συνάντηση με τον κ. Ομπάμα στο εγγύς μέλλον.

    Από την πλευρά του, ο εκλεγείς Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για τις ευχές του και τόνισε τη μεγάλη εκτίμηση που τρέφει για το ρόλο της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, την οποία, όπως ανέφερε, γνωρίζει καλά, έχοντας καλούς φίλους στις τάξεις της.

    Ακόμη, επισήμανε ότι εκτιμά ιδιαίτερα το ρόλο της Ελλάδας στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή, εκφράζοντας την ευχή να του δοθεί η ευκαιρία στο προσεχές μέλλον να επισκεφθεί τη χώρα για την οποία τόσα πολλά γνωρίζει, χωρίς, όμως, να έχει μέχρι σήμερα επισκεφθεί.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 4 December 2008 - 11:30:27 UTC