Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Μέριμνα και επένδυση για τη δημόσια υγεία"

  • [01] "Μέριμνα και επένδυση για τη δημόσια υγεία"

    Είναι απαράδεκτο να μην μπορεί σε μία λαϊκή κοινωνία της Αττικής να διασφαλιστεί η πρόσβαση στη δημόσια υγεία ενώ υπάρχουν υποδομές και προσωπικό, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος επισκέφθηκε το πρωί το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο στη Νίκαια.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι αντί να πηγαίνουμε καλύτερα πηγαίνουμε χειρότερα και υπογράμμισε ότι χρειάζεται μέριμνα και επένδυση της πολιτείας "κι ας πάει το έλλειμμα λίγο παραπάνω, κάτι που οι σοσιαλιστές και οι προοδευτικοί λένε σε όλη την Ευρώπη".

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι είναι απαράδεκτο να φεύγει το προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία και χαρακτήρισε δικαιολογία την επίκληση των καθυστερήσεων του ΑΣΕΠ στην πρόσληψη προσωπικού.

    Δέσμευσή μας είναι η εγγύηση στο λαό ποιοτικών υπηρεσιών δημόσιας υγείας ενώ θα διασφαλίσουμε 3.000 προσλήψεις του απαραίτητου προσωπικού ετησίως, ώστε να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία, είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

    Ο κ. Παπανδρέου είχε συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων και του επιστημονικού προσωπικού του νοσοκομείου, οι οποίοι έκαναν λόγο για ελλείψεις ιατρικού, νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού, ενώ σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό του νοσοκομείου του είπαν ότι αυτή στιγμή δυσχεραίνει το έργο τους ο προβληματικός στεφανιογράφος, ο οποίος ωστόσο αναμένεται να αντικατασταθεί.

    Επίσης του ανέφεραν ότι υπάρχουν προβλήματα στην τεχνική υπηρεσία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να υποαπασχολούνται οι τεχνίτες, ενώ ζήτησαν 50 νοσηλευτές και 50 εργαζόμενους στα παραϊατρικά επαγγέλματα επιπλέον του υπάρχοντος προσωπικού ώστε να λειτουργήσει το νοσοκομείο σωστά καθώς οι εργαζόμενοι, όπως είπαν, έχουν φτάσει στα όρια ψυχικής και σωματικής εξάντλησης.

    Σχολιάζοντας παρατήρηση του κ. Μανώλη Σκουλάκη, βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, ότι το χρέος του νοσοκομείου ανέρχεται στα 130 εκατ. ευρώ οι εργαζόμενοι είπαν ότι υπάρχουν κάποιες δυσκολίες στις προμήθειες υλικού, ενώ υπογράμμισαν ότι η μόνη λύση πλέον στην Ελλάδα και στην Ευρώπη είναι "το έλλειμμα στους προϋπολογισμούς αλλά υπέρ της δημόσιας υγείας", ενώ ζήτησαν να μην απαξιώνεται το ΕΣΥ.

  • Ο κ.Γ.Παπανδρέου θα συναντηθεί το απόγευμα με τον κ.Δ.Χριστόφια.

    Συνάντηση με Νίκολας Στερν

    Η «πράσινη» αναπτυξιακή ατζέντα, η οποία αποτελεί ένα εκ των πυλώνων της οικονομικής πρότασης των σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του προέδρου τους ΠΑΣΟΚ και της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου με τον καθηγητή του London School of Economics (LSE), Σέρ Νίκολας Στέρν.

    Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε βεβαίως και το μείζον θέμα της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.

    Οι κ.κ. Παπανδρέου και Στέρν συμφώνησαν στο ότι η «πράσινη» ατζέντα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανάπτυξη και στο γεγονός ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια μεγάλη επανάσταση αντίστοιχη με εκείνη του ηλεκτρισμού, του σιδηροδρόμου και της πληροφορικής και η οποία θα προκύψει από την στροφή στο «πράσινο» αναπτυξιακό πρότυπο.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα κοινή ήταν η διαπίστωση ότι η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα να επενδύσει στην «πράσινη» ανάπτυξη για να βγεί από την κρίση, αλλά και να αποκτήσει προοπτικές.

    «Η «πράσινη» ανάπτυξη είναι κάτι στο οποίο πιστεύω όχι μόνο προσωπικά, αλλά και το Κίνημά μας. Και βεβαίως, πιστεύω ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την Ελλάδα, που μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε ένα πλεονέκτημα, όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως, να επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό, στον πολιτισμό μας και στο περιβάλλον μας, με σύγχρονες τεχνολογίες, που διασφαλίζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας.Αλλά πιστεύω ότι, αποτελεί και μια προοπτική για να ξεπεράσουμε τη σημερινή οικονομική κρίση, με σοβαρές επενδύσεις στις υποδομές για την «πράσινη ανάπτυξη» δήλωσε ο κ.Παπανδρέου.

    Τις κλιματικές αλλαγές αλλά και τον κίνδυνο ερημοποίησης τεράστιων περιοχών της Νότιας Ευρώπης λόγω της λειψυδρίας που θα προκύψει «αν συνεχίσουμε να λειτουργούμε όπως σήμερα» επισήμανε στις δηλώσεις του ο κ. Στέρν.

    Υπάρχει, ωστόσο, και μια θετική πλευρά του ζητήματος, δηλαδή η προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάπτυξη μιας οικονομίας με χαμηλή εκπομπή άνθρακα, η οποία θα δημιουργήσει καινούργιες ευκαιρίες και θα αποτελέσει μια καινούργια βιομηχανική επανάσταση» είπε ο καθηγητής του LSE προσθέτοντας ότι «αυτό είναι κάτι που αναμένουμε να προκύψει στην οικονομική ιστορία τα επόμενα δέκα με δεκαπέντε χρόνια».

    «Η Ελλάδα, ιδιαίτερα, κατέχει τέτοια θέση, που μπορεί να αξιοποιήσει μορφές ενέργειας όπως η ηλιακή, η αιολική, καθώς και η γεωθερμία - διάφορες μορφές που δίνουν στην Ελλάδα τη δυνατότητα να βρεθεί στην πρωτοπορία» κατέληξε ο Σερ Νίκολας Στέρν.

    ΠΑΣΟΚ για ενεργειακό σχεδιασμό-φωτοβολταϊκά

    Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί αναφορικά με τον ενεργειακό σχεδιασμό, τα φωτοβολταϊκά συστήματα και τις τιμές καυσίμων άσκησαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Γραμματέας του Τομέα Ανάπτυξης, Φίλιππος Σαχινίδης.

    "Η συνειδητή άρνηση των πολιτικών ηγεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και του ΠΕΧΩΔΕ να ασκήσουν ενεργειακή πολιτική, υπονομεύει όχι μόνο τις προοπτικές της εθνικής οικονομίας, αλλά συνιστούν ταυτόχρονα και έγκλημα προς τις επόμενες μελλοντικές γενιές. Πρόκειται για διαγενεακή προδοσία, τις συνέπειες της οποίας θα επωμιστούν τα παιδιά μας. Για το ΠΑΣΟΚ οι ΑΠΕ δεν αποτελούν απλά εργαλείο προστασίας του περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας στα πλαίσια των διεθνών υποχρεώσεών μας. Είναι πρωτίστως θέμα οικονομικής ανάπτυξης και αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της χώρας", ανέφερε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

    "Το έργο της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα των φωτοβολταϊκών μιλάει από μόνο του", ανάφερε ο κ.Χρυσοχοϊδης υπογραμμίζοντας ότι "οδήγησε σε αδιέξοδο όλη την αδειοδοτική διαδικασία, ενώ ταυτόχρονα καλλιέργησε το έδαφος για την εμφάνιση πολλών επιτήδειων, με αποτέλεσμα να αποτελματωθεί πλήρως η αγορά φωτοβολταϊκών συστημάτων στη χώρα".

    "Χαρακτηριστικό της πλήρους αδράνειας της αγοράς είναι ότι απβ τον Ιούλιο του 2006, από τότε δηλαδή που ψηφίστηκε ο νόμος αυτός, μέχρι σήμερα, όλο αυτό το διάστημα, εγκαταστάθηκαν μόνο 9 Mw προερχόμενα από φωτοβολταϊκά συστήματα. Ενώ παραμένουν σε εκκρεμότητα αιτήματα συνολικής ισχύος πάνω από 3.000 Mw, αρκετά απβ τα οποία αφορούν άρτια, βιώσιμα και ευχερώς υλοποιήσιμα έργα, καθώς και σοβαρούς επενδυτικούς φορείς", τόνισε ο κ.Χρυσοχοϊδης.

    Ο κ.Σαχινίδης επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας παραμένει εδώ και μήνες ακέφαλη μετά την παραίτηση του προέδρου της δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των αγορών Παραγνωρίζει η Κυβέρνηση ότι αυτό τελικά αποβαίνει πρώτα απβ όλα σε βάρος του Έλληνα καταναλωτή; Γιατί αγορές χωρίς σωστή ρύθμιση σημαίνει ακριβότερες τιμές και χειρότερες υπηρεσίες, ανέφερε ο κ.Σαχινίδης.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Thursday, 27 November 2008 - 15:30:31 UTC