Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε κλοιό το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

  • [01] Σε κλοιό το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ

    Οι αρχές της Ταϊλάνδης άρχισαν σήμερα να απομακρύνουν τους επιβάτες που βρέθηκαν αποκλεισμένοι από χθες στο διεθνές αεροδρόμιο της Μπανγκόκ, εξαιτίας των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

    Λίγο πριν τις 13:00 τοπική ώρα εκατοντάδες κουρασμένοι ταξιδιώτες απομακρύνθηκαν από τη ζώνη των αφίξεων του αεροδρομίου Σουβαρναμπούμι και επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία, προσθέτει η ίδια πηγή.

    Περισσότεροι από 3.000 επιβάτες αποκλείστηκαν χθες στο αεροδρόμιο, ανάμεσά τους και πολλοί ξένοι τουρίστες.

    Οι διαδηλωτές της Λαϊκής Συμμαχίας για την Δημοκρατία της αντιπολίτευσης "δέχτηκαν να αφήσουν την εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο (ΑΟΤ) και την αεροπορική εταιρία Thai Airways να απομακρύνει τους 3.000 επιβάτες και να τους μεταφέρει στην πόλη", δήλωσε εκπρόσωπος της ΑΟΤ.

    "Η ΑΟΤ θα διαθέσει 15 λεωφορεία για τους επιβάτες και η Thai Airways θα αναλάβει την διαμονή τους στην πόλη", προσέθεσε.

    Σύμφωνα με πληροφορίες μέχρι στιγμής η κατάσταση είναι ήρεμη. Οι διαδηλωτές προσπαθούν να περεμποδίσουν την προσγείωση του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.

    Στο μεταξύ, ο ηγέτης μιας παράταξης προσκείμενης στην κυβέρνηση κάλεσε τους υποστηρικτές της να κάνουν πορεία σήμερα στην Μπανγκόκ.

    "Θα δώσω μια συνέντευξη Τύπου για να καλέσω το λαό μας να βγει στους δρόμους και να διακηρύξει ότι τασσόμαστε εναντίον ενός πραξικοπήματος", δήλωσε ο Τζάτουπορν Πρόμπαν, στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

    Το κάλεσμα του Ταϊλανδού πολιτικού αυξάνει τις πιθανότητες να ξεσπάσουν νέες ταραχές ανάμεσα σε οπαδούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης, που διεξάγει τις τελευταίες ημέρες εντατικές προσπάθειες να ανατρέψει την κυβέρνηση--σήμερα κατέλαβε το διεθνές αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της χώρας, ενώ χθες είχε αποκλείσει τη βουλή.

    Ακύρωση πτήσεων

    Οι δύο κυριότερες διεθνείς αεροπορικές εταιρίες της Ταϊβάν ακύρωσαν σήμερα συνολικά επτά πτήσεις από και προς την Μπανγκόγκ.

    Οι Κινεζικές Αερογραμμές ακύρωσαν τέσσερις πτήσεις με αποτέλεσμα να αντιμετωπίσουν πρόβλημα 1.300 επιβάτες, ενώ η αεροπορική εταιρία Eva Airways ακύρωσε τρεις, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των αεροπορικών εταιριών.

    Αλλά και οι Αερογραμμές των Φιλιππίνων ακύρωσαν την πρώτη πρωινή τους πτήση. Οι αρχές των Φιλιππίνων εξέδωσαν ταξιδιωτική οδηγία καλώντας τους πολίτες τους να μην επισκέπτονται την Μπανγκόγκ.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Wednesday, 26 November 2008 - 9:30:25 UTC