Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 2 January 2025
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek, 08-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] "Ολοκληρωμένο σχέδιο απέναντι στην κρίση"
  • [02] "Θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας"
  • [03] "Είμαστε έτοιμοι για εκλογές"

  • [01] "Ολοκληρωμένο σχέδιο απέναντι στην κρίση"

    Συνεργασία με την υπουργό Απασχόλησης κ.Φ. Πετραλιά θα έχει ο πρωθυπουργός, στις 10.30 στο Μαξίμου. Στη συνέχεια θα συναντηθεί με τον γραμματέα της ΚΕ της ΝΔ κ.Λ.Ζαγορίτη.

    Την ανάγκη συνεχούς προσπάθειας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που έχει η χρηματοπιστωτική κρίση στην πραγματική οικονομία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

    H ελληνική κυβέρνηση προχωρεί με βάση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ενθάρρυνση της ανάπτυξης, τη στήριξη της απασχόλησης, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των νοικοκυριών και των εισοδημάτων, τόνισε.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η Ελλάδα υπήρξε από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που εγγυήθηκε όλες τις καταθέσεις των πολιτών στις ελληνικές τράπεζες, γεγονός που, όπως σημείωσε, θωράκισε την εμπιστοσύνη στο ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα.

    Υπογράμμισε, παράλληλα, ότι η ελληνική κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη σημαντικών μέτρων για την προστασία των δανειοληπτών καταθέτοντας στη Βουλή ένα πολύ σημαντικό σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, που έχει στόχο την άνετη και με καλούς όρους χρηματοδότηση των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που έχουν ή θέλουν να πάρουν στεγαστικό δάνειο.

    Σε ό,τι αφορά, ειδικότερα, το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι εξασφαλίζει τη ρευστότητα και αντιμετωπίζει τις πιέσεις για άνοδο των επιτοκίων, σε μια περίοδο που η χρηματοπιστωτική κρίση προκαλεί πάγωμα στη διατραπεζική αγορά.

    Επιπλέον, αναγνωρίζοντας ότι η οικονομική κρίση πλήττει περισσότερο τους ασθενέστερους, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για την ενίσχυση της ρευστότητας, αφορά την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, δηλαδή τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που έχουν δανειστεί. «Ανεύθυνα κάποιοι ισχυρίζονται ότι το σχέδιο έγινε για τις τράπεζες», ανέφερε ο Κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε: «απόδειξη είναι ότι οι τράπεζες δεν σπεύδουν να επωφεληθούν».

    Ακόμη, ο πρωθυπουργός εξέφρασε την πεποίθησή του ότι οι παράγοντες του τραπεζικού συστήματος «θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων», σημειώνοντας ότι αν δε διοχετευθούν τα κεφάλαια που προβλέπει το σχέδιο, θα αποβεί εις βάρος της οικονομίας και των πολιτών. «Όλοι πρέπει να αναδείξουν την κοινωνική τους ευθύνη. Η ένταξη στο σχέδιο της κυβέρνησης είναι εθελοντική και κανείς δεν έχει δικαίωμα να μετακυλίσει στους δανειολήπτες το βάρος των αποφάσεών του», δήλωσε ο Κ. Καραμανλής.

    Πρόσθεσε, επίσης, ότι το σχέδιο για την ενίσχυση της ρευστότητας της οικονομίας, στην ουσία, στηρίζει τους Έλληνες πολίτες, καθώς η πρόσθετη χρηματοδότηση που θα αποκτήσουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τίτλους του ελληνικού δημοσίου θα διοχετευθεί για δάνεια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για στεγαστικά δάνεια προς τα νοικοκυριά.

    Εξάλλου, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι λήφθηκαν σημαντικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, όπως είναι η εγγύηση του 80% των δανείων από το Ταμείο Εγγυοδοσίας, για ποσά έως 350.000 ευρώ. Με τον τρόπο αυτό, υπογράμμισε ο Κ. Καραμανλής, πετυχαίνονται δύο κρίσιμοι στόχοι: H εξασφάλιση της ανάπτυξης και η ενδυνάμωση της κοινωνικής συνοχής.

    Επιπλέον, ο Κ. Καραμανλής σημείωσε ότι η κυβέρνηση προασπίζει, με συγκεκριμένες δράσεις, τις θέσεις απασχόλησης, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και προωθεί αναπτυξιακές πρωτοβουλίες όπως είναι οι επενδύσεις με συμπράξεις δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αλλά και τα προγράμματα του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς. Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι μόνο ο ΟΑΕΔ θα έχει προκηρύξει μέχρι το τέλος του χρόνου 50.000 θέσεις εργασίας και άλλες 140.000 θέσεις μέσα στο 2009.

    Αναφερόμενος ειδικότερα στον πληθωρισμό που προκάλεσε πίεση στα εισοδήματα των Ελλήνων, ιδιαίτερα των οικονομικά ασθενέστερων, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση επεξεργάζεται εξειδικευμένα μέτρα για να ανακουφιστούν οι οικονομικά ασθενέστεροι που, όπως σημείωσε, φέρουν δυσανάλογο μεγάλο βάρος από τις επιπτώσεις της κρίσης.

    Για το θέμα της ακρίβειας, ο πρωθυπουργός, υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι στην αγορά έχουν εντατικοποιηθεί με στόχο το χτύπημα της αισχροκέρδειας, τονίζοντας ότι η επιβολή υψηλών προστίμων σε όσους συγχέουν τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς με την ασυδοσία, έχει αποτελέσματα. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε το μήνυμα της κυβέρνησης που είναι «απόλυτη συμμόρφωση στη νομιμότητα και τους κανόνες του υγειούς ανταγωνισμού» και δήλωσε ότι όσοι δεν το λάβουν υπόψη τους θα πληρώσουν το τίμημα των επιλογών τους.

    Σε ό,τι αφορά το πιθανολογούμενο πάγωμα των στεγαστικών δανείων, ο Κ. Καραμανλής τόνισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει πιθανές επιλεκτικές εξαιρέσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, το πάγωμα δεν θα είναι γενικευμένο, διότι, όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, αυτό θα ήταν εις βάρος της ελληνικής οικονομίας. Ανέφερε, επίσης, ότι ο βασικός λόγος που εφάρμοσε το μέτρο αυτό η κυβέρνηση της Ισπανίας είναι η έκρηξη της ανεργίας και συμπλήρωσε ότι κάθε χώρα έχει τα δικά της χαρακτηριστικά και τις δικές της δυνατότητες.

    Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ σημαντική την απόφαση των 27, να αφιερωθεί η Σύνοδος Κορυφής του Δεκεμβρίου στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης στην πραγματική οικονομία. Ο Κ. Καραμανλής είπε, ακόμη, ότι η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ δίνει τη δυνατότητα σε κάθε χώρα να κάνει χρήση όλων των περιθωρίων ευελιξίας που διαθέτει το Σύμφωνο Σταθερότητας, το οποίο, όπως διευκρίνισε ο πρωθυπουργός, δεν αλλάζει και δεν αναστέλλεται.

    Ανέφερε πάντως ότι στην περίπτωση της Ελλάδας θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια για την προστασία των οικονομικά ασθενέστερων παρά το γεγονός ότι «λόγω του υψηλού δημόσιου χρέους που μας κληροδότησε το χθες, τα περιθώρια ευελιξίας είναι μικρά». Ο Κ. Καραμανλής τόνισε επίσης ότι «η κρίσιμη περίοδος που διανύουμε ανέδειξε για μια ακόμη φορά τη βασική αρχή στην οποία βασίζεται το οικοδόμημα της ΕΕ, δηλαδή ότι οι λύσεις στα μεγάλα προβλήματα της εποχής μας δεν είναι δυνατόν να εξευρεθούν σε εθνικό επίπεδο, αλλά απαιτούνται κοινές προσπάθειες και θέσεις με τη συνεργασία όλων των παραγόντων της διεθνούς σκηνής».

    Ο κ. Κ. Καραμανλής, τόνισε ότι η εκλογή του νέου Προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα, δημιουργεί πολλές και μεγάλες ελπίδες στην ΕΕ, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης, αλλά και για άλλα ζητήματα, όπως είναι η καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, η αντιμετώπιση της διασποράς των πυρηνικών όπλων, η αντιμετώπιση της φτώχειας και η καταπολέμηση της διεθνούς τρομοκρατίας. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι η ΕΕ προσβλέπει στην εμβάθυνση των σχέσεών της με την ΗΠΑ. Από ελληνικής πλευράς, τόνισε ο πρωθυπουργός, «προσβλέπουμε στη στενή συνεργασία με την αμερικανική κυβέρνηση, στη βάση της ιστορικής σχέσης των λαών και στη βάση της συμμαχίας που έχουμε».

    Συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου

    «Η ΕE έχει δείξει ότι μπορεί να συμβάλει ενεργά στην αντιμετώπιση της κρίσης με τα μέσα που διαθέτει και η συνάντηση έδωσε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε από κοινού τις προτάσεις που θα προωθήσει η ΕΕ στη Σύνοδο της Ουάσιγκτον για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος», δήλωσε ο πρωθυπουργός συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής.

    Ο κ.Καραμανλής τόνισε ότι για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε στη Σύνοδο Κορυφής μια προσέγγιση που στηρίζεται σε δύο πυλώνες: Πρώτον, σε μία νέα χρηματοπιστωτική αρχιτεκτονική, στο πλαίσιο της οποίας απαιτείται μία ισορροπημένη παρέμβαση υποστήριξης του τραπεζικού τομέα. Δεύτερον, στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της κρίσης, δηλαδή στη λεγόμενη πραγματική οικονομία.

    O πρωθυπουργός τόνισε, ακόμη, ότι για τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στην αρχιτεκτονική του διεθνούς χρηματοπιστωτικού συστήματος, η ΕΕ θα κινηθεί με βάση μία πρόταση τεσσάρων σημείων που παρουσίασε η Γαλλική Προεδρία.

    Το νέο σύστημα που θα δημιουργηθεί θα πρέπει, όπως τόνισε ο πρωθυπουργός, να έχει μεγαλύτερη διαφάνεια και καλύτερη εποπτεία. Η εποπτεία θα πρέπει να ανατεθεί στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον κρίσεις, όπως η παρούσα.

    «Είναι βέβαιο ότι δεν θα είχαμε φτάσει στη σημερινή σοβαρότατη κρίση, αν η εποπτεία του χρηματοπιστωτικού συστήματος ήταν καλύτερη και η διαφάνειά του μεγαλύτερη», ανέφερε ο πρωθυπουργός .

    Σχολιάζοντας τις πρόσφατες οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πρωθυπουργός δεν απέκρυψε ότι «τα νέα για την ΕΕ και ιδιαίτερα για τις χώρες της ευρωζώνης δεν είναι διόλου ευχάριστα».

    [02] "Θα τηρήσουμε στο ακέραιο τις δεσμεύσεις μας"

    Με πρωτοβουλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθούν σήμερα, στις 10:30 π.μ. στην Αίγλη Ζαππείου, οι ηγεσίες παραγωγικών και κοινωνικών φορέων της χώρας, στο πλαίσιο της κοινωνικής διαβούλευσης που πραγματοποιεί το Κίνημα. Στόχος της συνάντησης είναι η συνεννόηση και ο συντονισμός των δυνάμεων της κοινωνίας, για την έξοδο από την οικονομική κρίση.

    Η ανατροπή που διαπιστώνεται είναι πολιτική και όχι στατιστική τόνισε ο κ.Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του στα στελέχη των Νομαρχιακών και Περιφερειακών Επιτροπών του Κινήματος.

    Ο κ. Παπανδρέου παρέμεινε σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης, ακούγοντας τις ομιλίες όλων των εκπροσώπων των νομαρχιακών επιτροπών και κρατώντας λεπτομερείς σημειώσεις για τα όσα μετέφεραν οι εκπρόσωποι της κομματικής βάσης.

    Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπανδρέου, να ξαναδώσει ελπίδα στο λαό, να ξαναγίνει κίνημα που ανταποκρίνεται στις ελπίδες του και εγγυάται μια ανθρώπινη κοινωνία. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου ανέλαβε τη δέσμευση να τηρηθούν όλες οι υποσχέσεις και να υλοποιηθούν μέχρι την τελευταία λέξη όλες οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει το Κίνημα, υπογραμμίζοντας ότι "ο λόγος μας είναι λόγος τιμής".

    Αναφερόμενος στην πολιτική κατάσταση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι υπάρχει βαθιά κρίση θεσμών, στην πολιτική και στην κοινωνία, η οποία παράχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Αναγνώρισε, βέβαια, ότι υπάρχει και διεθνής διάσταση της κρίσης, αλλά καταλόγισε στη Νέα Δημοκρατία ότι μπροστά σε αυτή τη διάσταση παρέλυσε και αδυνατεί να την αντιμετωπίσει.

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στο θέμα των τραπεζών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση παριστάνει ότι άνοιξε πόλεμο με τις τράπεζες και επέμεινε ότι το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή ο κ. Αλογοσκούφης βοηθά τους τραπεζίτες. Η κυβέρνηση, ανέφερε χαρακτηριστικά, θέλει να χειρίζεται τα 28 δισ. με απόλυτη αδιαφάνεια και αυθαιρεσία για να τακτοποιεί τις δικές της υποθέσεις.

    Το ΠΑΣΟΚ, πρόσθεσε, θεωρεί απαράδεκτο να πληρώνουν την κρίση τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και να κερδίζουν οι τράπεζες, οι μεγαλομέτοχοι, οι ισχυροί, οι οποίοι φέρουν μεγάλο μέρος της ευθύνης για την κρίση.

    Ανέφερε, επίσης, ότι αν δεν υπάρχει ισχυρή εποπτεία του κράτους τα 28 δισ. δεν θα φθάσουν στην πραγματική οικονομία και κάλεσε την κυβέρνηση σε περίπτωση άρνησης συμμετοχής των τραπεζών να παρέμβει δυναμικά, ενώ επανέλαβε και την πρότασή του για πάγωμα των δανείων με άμεση νομοθετική ρύθμιση. Εμείς, υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου, δεν θα δεχθούμε να αποτελέσουν πάλι τα θύματα τα μικρά και μεσαία εισοδήματα. Δεν θα δεχθούμε, πρόσθεσε, λευκές επιταγές στις τράπεζες, ούτε ιδιωτικοποίηση των κερδών και κοινωνικοποίηση των ζημιών.

    Αναφερόμενος στη διεθνή διάσταση της κρίσης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι είναι πλέον η ώρα των σοσιαλιστικών λύσεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Πρέπει να μπουν, πρόσθεσε, νέοι κανόνες διαφάνειας στις διεθνείς αγορές και να προσαρμόσουμε την παγκοσμιοποίηση στον άνθρωπο και όχι τον άνθρωπο στην παγκοσμιοποίηση. Γι' αυτό, ανέφερε, πρέπει να διαμορφωθούν ευρύτερες συναινέσεις για μια ισχυρή προοδευτική φωνή σε παγκόσμιο επίπεδο. Και η εκλογή Ομπάμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπως, είπε, είναι μια ευκαιρία να ενώσουν τις φωνές τους οι προοδευτικές δυνάμεις σε πλανητικό επίπεδο.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στις συζητήσεις που γίνονται με αφορμή την κρίση για την επανεμφάνιση του κράτους απέναντι στην αγορά. Και απέρριψε την παρουσία ενός αυταρχικού κράτους, το οποίο θα έρθει για να σώσει τους υπεύθυνους της κρίσης για να πληρώσει και πάλι ο πολίτης. Εμείς, υπογράμμισε, μιλάμε για μια νέα γνήσια βούληση των πολιτών, η οποία θα μεταφερθεί στο κράτος από μία προοδευτική κυβέρνηση.

    Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε την ελληνική κυβέρνηση ότι ήταν και πάλι απούσα από τις συζητήσεις που έγιναν σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την αντιμετώπιση της κρίσης. Και έθεσε τις ευρωεκλογές ως ορόσημο για την προοδευτική απάντηση στην κρίση στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ώστε, όπως είπε, να υπάρξουν προοδευτικές λύσεις.

    Μιλώντας για την εσωτερική πολιτική κατάσταση, ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι σημειώνεται το τέλος εποχής για την κυβέρνηση, η οποία υπηρετεί τα μεγάλα συμφέροντα και εξαιτίας της έχασε η παραγωγική και κέρδισε η παρασιτική Ελλάδα.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι διαθέτει με το ζόρι τη δεδηλωμένη της Βουλής, αλλά δεν έχει την εμπιστοσύνη του λαού, της κοινωνίας και του εκλογικού σώματος.

    Ο κ. Παπανδρέου ζήτησε από τα στελέχη του Κινήματος "να κάνουμε την αλλαγή στάση ζωής", ενώ παραδέχθηκε ότι στο παρελθόν υπήρξαν στο ΠΑΣΟΚ συντηρητικές αντιλήψεις, οι οποίες δεν είχαν καμία σχέση με το σοσιαλισμό.

    Επίσης, ζήτησε από τα στελέχη να μιλούν με τους πολίτες για τα προβλήματά τους και όχι για τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του και πρόσθεσε ότι ο αγώνας είναι μεγάλος για μια δημοκρατική ανατροπή.

    Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει την κυβερνητική αυτοδυναμία, αλλά παράλληλα επιθυμεί να κάνει διάλογο με τα άλλα κόμματα της αριστεράς, χωρίς προϋποθέσεις και εκβιασμούς από καμία πλευρά. Πρέπει, τόνισε, να δημιουργήσουμε ένα μέτωπο που θα ενεργοποιεί τις ευρύτερες δυνατές δυνάμεις και θα εγγυάται βαθιές αλλαγές και έξοδο από την κρίση. Αυτό το μέτωπο, όπως είπε ο κ. Παπανδρέου, ξεπερνάει τα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ και εκφράζει τις αγωνίες της κοινωνίας και των πολιτών, ανεξάρτητα από την πολιτική τοποθέτηση του καθενός.

    [03] "Είμαστε έτοιμοι για εκλογές"

    «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε εκλογές οποτεδήποτε το θελήσει ο τόπος. Ο κ. Καραμανλής είναι ανέτοιμος να αντιμετωπίσει την πολιτική πραγματικότητα γιατί τον συνοδεύουν τα σκάνδαλα. Τα σκάνδαλα των υποκλοπών, των ομολόγων, της SIEMENS και του Βατοπεδίου, σκάνδαλα για τα οποία ο ελληνικός λαός δεν έχει πάρει απάντηση», τόνισε ο κ.Γ.Καρατζαφέρης σε ομιλία του στην Αμφισσα στα εγκαίνια της Νομαρχιακής Επιτροπής Φωκίδας.

    «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια τεράστια οικονομική, πολιτική και κοινωνική κρίση και δεν είναι βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αλώβητοι αυτή την καταιγίδα. Αυτά που ζούμε σήμερα είναι ένας παράδεισος μπροστά σε αυτά που θα ζήσουμε του χρόνου. Αν σήμερα τα πράγματα είναι άσχημα από την ανεργία και την φτώχεια, του χρόνου θα είναι ακόμη πιο άσχημα. Αυτό το έχουμε διαπιστώσει όλοι μας. Όλοι εκτός του κ. Καραμανλή και αυτό είναι το πρόβλημα του τόπου, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

    «Δεν θα επιτρέψουμε ο τόπος να κηδεμονεύεται από πενήντα οικογένειες.Το Κεφάλαιο να το ξέρει, θα μαρτυρήσει.Και μαρτυρά από την μέρα που μπήκαμε στην Βουλή. Είχα υποσχεθεί ότι ο στόχος μου θα είναι οι Τράπεζες. Κατόρθωσα να παρασύρω ολόκληρο το πολιτικό σύστημα απέναντι στις τράπεζες, είπε ο κ.Γ.Καρταζαφέρης.

    Και όταν ο κ. Καραμανλής και ο κ. Αλογοσκούφης, αποφάσισαν να χαρίσουν στις τράπεζες 28 δις είδατε μέσα στο Κοινοβούλιο πως το αντιμετωπίσαμε, είδατε τις προτάσεις που κάναμε και είδατε πως μας ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ και ακόμη και αυτός ο Συνασπισμός, που βρίσκεται στην αντιπέρα όχθη. Ο λόγος ο δικός μας, είναι ο πρωταγωνιστικός πολιτικός λόγος, υπογράμμισε.


    Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
    Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    ana2html v2.01 run on Monday, 10 November 2008 - 5:30:27 UTC